İstanbul Kıyı Raporları 2006-2009

Konu, 'İstanbul Kıyı Raporları' kısmında cognitor tarafından paylaşıldı.

Konu Durumu:
Daha fazla cevap için açık değil.
  1. Resul Eray

Resul Eray Eray

Favori Makine:
    Abu Garcia
    pazar sabahı (yarın) kadıköy eski etbalık kurumu arkasında olacağım. saat 07 ila 13,30 arasında. yakın olan arkadaşları beklerim )=

kefalciler beklerim.

2. orjinalp

orjinalp İbrahim

Favori Kamış:
    shimano alivio bx 4.20, lineaeffe turna fresh 3,90
    En İyi Avı:
    sarıkanat
    Kuleli de dün 21:00-23:00 arası balığın hiç bir çeşidi yoktu. Aklıma geçen sene bu zamanlar, balık olup olmadığı sorusu takılıyor. Hatırlayabildiğim kadarı ile daha bereketli idi boğaz. Ama emin olamıyorum...

3. mdmuratyildirim

mdmuratyildirim murat

acemi balıkçıdan bir soru ilgilenirseniz sevinirim.bu hazır çapari takımlarında iğneler daha ince bir misina ile gövdeye tutturuluyor.eğer ben kendi takımımı yapmak istersem ve iğneleri direk gövdeye bağlamak istersem olur mu?olursa hangi kalınlıkta misina kullanmalıyım ve hangi düğümle iğnelerimi bağlarsam sağlam olur.şimdiden teşekkürler.

4. deadsea

deadsea Oruç Gazi

Favori Kamış:
    Okuma Salina 4.20 IM7 Carbon ve Kasyapar OysterCast 4.20
    Favori Makine:
    Okuma Zeon 65 ve Okuma Magic 280
    En İyi Avı:
    Iri Trakonya 1 kilo kadar..
    Dun butun gunum balikta gecti diyebilirim :) Guneyden kuzeye Anadolu yakasini gezdim.

Beylerbeyi'nde saglam sardalya, istavrrit (Diger avlaklara gore tabii ki :) ), herkesin kovasinda en az 3 tane cinekop vardi.

Kuleli'de siyirtma silikona geldi ne geldiyse, iki olta 20 parca istavrit bir adet uzunca zargana; aksam cinekopa atildi istavritler, 1 vurus aldim, yem gitti, yanimdaki abi aldi bir cinekop. Ogleden aksama kadar iki abi 7-8 tane izmarit aldik dediler.

Vanikoy; herkes kuru dedi. Kandilli; hicbir sey yok dediler, Kanlica sifir... :( Biraz daha ilerleyip Cubuklu'ya gidecektim, butun durum bu ise daha gitmeye gerek yok dedim...

Guzel bir gundu, aksam olta sehpasi trajikomik bir sekilde denize dustu, hani giden gitti de, keyfim kacti.. 23.00 gibi toplandim..

Haddimizce elimeizden gelen rapor boyle oldu.. Surc-i lisan affola..

5. Alparslan34

Alparslan34 Alparslan

Favori Kamış:
    Extreme cast 180 ama şimdi 250 grm atar Michell Spin Hayper cast 420 200 sorento 420200
    Favori Makine:
    Okuma salina Okuma blue hawk Okuma longbow2 Okuma magic
    En İyi Avı:
    Sinarit 4.500 gr..
    Durumlar idare eder yani Tasma vurukenmi düştü suya Düştüğü yeri görseydiniz sahte balık iğnesinin biraz büyüğü ile alabilirdiniz

6. deadsea

deadsea Oruç Gazi

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    vurusu aldim, tasmaladim. baktim birsey yok gibi belki bana dogru yonelmistir diyerek sardim. Yem yarim geldi ignenin ucuna denkg gelmemis gibiydi.

7. webokur

webokur cihangir

geçmiş olsun, giden sehba olsun , galatadan düşen bir- iki olta görünce senin ki daha az hasar gibi görünüyor..

8. Alparslan34

Alparslan34 Alparslan

Favori Kamış:
    Extreme cast 180 ama şimdi 250 grm atar Michell Spin Hayper cast 420 200 sorento 420200
    Favori Makine:
    Okuma salina Okuma blue hawk Okuma longbow2 Okuma magic
    En İyi Avı:
    Sinarit 4.500 gr..
    O öyle bi kurnazdırki en olmadık yerlerden ısırır Öyle durumlarda 1 2 tur sar bekle eğer hamle yapmazsa sar...

9. deadsea

deadsea Oruç Gazi

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Zarar ziyan olarak gormuyorum da, insanin keyfi kaciyor :) cinekopa gitmisin sehpan yok :)

10. Aret

Aret Aret

En İyi Avı:
    Kalkan 4,5 kg. (Boğaz'da)
    Bu sabah Boğaz'da saatlerce lüfer aradım ama bulamadım. Yanlış anlamayın olta ile değil, parası ile satın almak için! Deniz kurumuş gibi, balıkçı tekneleri kan ağlıyor. Lüfer hiç yok, palamut çok az.

11. RainboW

RainboW Sertan

Yeniköy'deki balıkçıda bulunan iki akvaryumda da Lüfer vardı sabah. Adet olarak azdı tabi. 8-10 parça civarı. Palamut konusunda haklısınız; kıyıdan çapari ile 2 saat at-çek sonunda 1 adet palamut tutabildik.

12. berkur

berkur şükrü

Favori Kamış:
    SHIMANO SURF LEADER 450 BX-G 3 PARÇA
    Favori Makine:
    shımono exage-ryobı epplause-shımono power aero fılegentd.
    En İyi Avı:
    lüfer+palamut.
    bugün sabah 7 gibi kanlıcada oltamızı açtık balık sıfır ,yalnız kıyıda balıklar su üstüne zıplıyorlardı küçük yavru balıklar,biraz rapala denedim ama vuruş olmadı,ordan çubukluya geçildi,sıyırtmayla 1 izmarit 2 istavrit, çakal burnunda palamut alındı denildi,palamut çaparsi açtım vuruş yok ordan ver elini kuleli,sıyırtmayla tektük istavrit oda daha sonra bıçak gibi kesti kulelide sadace gördüğüm incir ağacının orda su üstü sardalya arada istavrit tektük zargana./( sardalya ara ara kuvvetli çıkıyordu.ordanda üsküdra geçip biraz malzeme eksiğimi tamamladım,balıkçıdan balık alıp evimin yolunu tuttum bu günkü maceram bu.herkese selam.:D :p :eek: :rolleyes:

13. onnik çavdar

onnik çavdar onnik çavdar

Favori Kamış:
    Okuma Salina Surf Rods
    Favori Makine:
    okuma spector st-65sa
    En İyi Avı:
    2013 şu ana kadar yakalanamadı
    yarın sabah erken bababurnu en geç saat 13 de raporumu yazmış olurum

14. seçkin

seçkin SEÇKİN

Favori Kamış:
    LINEAFFE
    Favori Makine:
    MITCHELL AVO 6500
    En İyi Avı:
    5 KG SAZAN
    Silivri'de kıyıdan zargana ve eşkina çıkmakta ama çok nadir bu balıklar nerede?

15. skoylu

skoylu Serdar KÖYLÜ

Favori Kamış:
    Olta, başkası olmaz..
    En İyi Avı:
    Büyük beyaz; 7 mt. Güney Afrika Açıkları..
    Cumartesi Tuzla civarına gittik tekneyle. Taa ilerdeki adalara kadar yokladık, bir kaç sarıkanattan başka bir şey alamadık. O da bizim ne bileyim nerden balımıza geldi, 40 kadar tekne vardı, toplasak belki hepsinden bizdeki kadar çıkmazdı sanıyorum.

Hoş, balık olacak gibi de değil. Gözü dönmüş gırgırcılar fellik fellik dolanıyor. Koyun gır gır atılmadık yeri kalmadı desem yalan olmaz. Bir şeylerde çıkmıyor ağlarına gördüğümüz kadarıyla.

Adamların gözü dönmüşlüğünü şurdan anlayın. Küçük bir balıkçı teknesi, yani kayık gibi bir şey. Koya demir atmış uğraşıyor Cuma günü. Üstünde iki kişi var. Bizden biraz ötedeler, bir sürütme çekiyoruz. Gırgır geldi, "Keyifler" mi neydi bandırası, şöyle bir harmanladı. Sonra dosdoğru tekneye daldı, biçti resmen tekneyi. Çatırtısı taaa bizim oralara geldi. Sonra gördük, yedeği indirdiler hemen, bir telaş filan adamları çıkardılar sonra süratle basıp gittiler.

Gırgırcının gözü nasıl döndüyse, demirli tekneye tam ortasından daldı resmen. Bu artık ayıp filan değil, ayıptan filanda öte bir şey. İnsanın gözü bu kadar mı körelir yahu? Nutkum durdu, bir sıfat bulamadım, edecek bir laf bile bulamadım resmen.

Pazar site bozuktu. Resimleri koyamadım. Belki akşama koyarım balıkların resmini, boyları filan hakkında fikriniz olur. Bildiğiniz sarıkanat, 30 cm kadar bir şey. Yani ufacık balıklar. Normalde bu zamanda oralarda kofanalar olması lazım. Bu ufak sarıkanatlar vs. zaten oranın yerli balığı, hep oralarda gezinip dururlar. Henüz karadenizden filan balık gelmiş değil.

16. onnik çavdar

onnik çavdar onnik çavdar

Favori Kamış:
    Okuma Salina Surf Rods
    Favori Makine:
    okuma spector st-65sa
    En İyi Avı:
    2013 şu ana kadar yakalanamadı
    28-9-2009 sabah ilk önce yeniköye baktım tam bir rezalet bir iki kişi rapala atıyor tam yanlarında çapari atan var akıntı çok güçlü 10 dakka en az iki üç kere tüm oltalar birbirine girdi.ordan tarabyaya geçtim orda da pek bir şey yoktu çapari salladın saat 11re kadar 3 istavrit alabildim yanlız tarabyada esik balık arkadaşım olan Ümitle karşılaştım geçtiğimiz hafta aynı yerden hemen hemen her gün iyi palamut aldığını söyledi oltacı Galip abi de doğruladı hem de sabah saat 10 sularında erken gitmeye gerek yok bilginize

17. murat kayadelen

murat kayadelen Murat Kayadelen

Dün akşam 19-22 arası tuzla sahilden yemli takım ile çinekop - lüfer aradım ama tek vuruş dahi alamadım. Eşkinaya atan bir arkadaş da vardı o da tek bir vuruş alamadı. Bu 3. deneyişimdi, Sanırım tuzlada sahilden bu işi denemek zaman kaybı.

18. Kaan DÜZGÜN

Kaan DÜZGÜN KAAN BERAT

Hafta sonu cumartesi ve pazar saat 07:00 - 13:00 arasında sıyırtmayla yaklaşık 3.5 kg kadar istavrit aldım.

19. skoylu

skoylu Serdar KÖYLÜ

Favori Kamış:
    Olta, başkası olmaz..
    En İyi Avı:
    Büyük beyaz; 7 mt. Güney Afrika Açıkları..
    Tekneleri bırak, gırgırlarda bile bir şey yoktu.

Sen denemeye devam et. Belki bu sezan olmaz ama, seneye nasip kısmet.

20. Feridun

Feridun feridun

Favori Kamış:
    El oltası
    En İyi Avı:
    Kaya balığı
    Cumartesi tuzla..:)
    Video0006

Konu Durumu:
Daha fazla cevap için açık değil.