İstanbul Kıyı Raporları 2006-2009

Konu, 'İstanbul Kıyı Raporları' kısmında cognitor tarafından paylaşıldı.

Konu Durumu:
Daha fazla cevap için açık değil.
  1. skoylu

    skoylu Serdar KÖYLÜ

    Mesajlar:
    7.941
    Şehir:
    GEBZE
    Favori Kamış:
    Olta, başkası olmaz..
    En İyi Avı:
    Büyük beyaz; 7 mt. Güney Afrika Açıkları..
    Sedef değil İsmail, Vitiligo. Böbrek üstü bezleri boya üretemiyor, öyle oluncada tenimizin boyası böyle uçlara yetmiyor :)

    Bilinen bir tedavisi yok, tek tedavisi, tamamen relaks yaşamak, o da bizde mümkün değil. Ama bir takım reçetelerle bu açık renk koyulaştırılıp kapatılabiliyorda, benim için sorun teşkil etmiyor, hiç uğraşmadım desem yeridir.
     
  2. onnik çavdar

    onnik çavdar onnik çavdar

    Yaş:
    67
    Mesajlar:
    1.308
    Şehir:
    istanbul
    Favori Kamış:
    Okuma Salina Surf Rods
    Favori Makine:
    okuma spector st-65sa
    En İyi Avı:
    2013 şu ana kadar yakalanamadı
    ben tiyoyu sağlam aldım bu sene lüfer bol olacak karadeniz kaynıyor .bir türlü boğaza girmedi balık
     
  3. uğurlu 61

    uğurlu 61 UĞUR BEYAZ

    Yaş:
    46
    Mesajlar:
    17
    Tebrikler.Kimsede tık yokken siz şanslıymışsınız.
    Afiyet olsun
     
  4. sehervakti

    sehervakti muzaffer

    Yaş:
    52
    Mesajlar:
    68
    Şehir:
    istanbul
    Favori Kamış:
    şhimano aspire
    Favori Makine:
    şhimano xt 10000
  5. Alparslan34

    Alparslan34 Alparslan

    Yaş:
    33
    Mesajlar:
    884
    Şehir:
    İstanbul Güngören
    Favori Kamış:
    Extreme cast 180 ama şimdi 250 grm atar Michell Spin Hayper cast 420 200 sorento 420200
    Favori Makine:
    Okuma salina Okuma blue hawk Okuma longbow2 Okuma magic
    En İyi Avı:
    Sinarit 4.500 gr..
    Bu balıklar Konuyu hak ediyor abi buralarda harcama bu balıkları abi zor oldumu tekneye alırken iğne ne markaydı beden kaçtı iğne numarası balıklar tam olarak kaç metredeydi 400 500 grm kurşun kullanıdınız yoksa örgüden yapıp 100 grmmı abi bu soruların cevabını alabilirmiyim ....
     
  6. webokur

    webokur cihangir

    Mesajlar:
    125
    Şehir:
    istanbul
    güzel fotoğraf.. :)
     
  7. tarcan

    tarcan ...

    Mesajlar:
    6.700
    Şehir:
    Hatay
    Favori Kamış:
    .
    Favori Makine:
    .
    En İyi Avı:
    Kefal 325 gram
    .

    Gayet güzel balıklar Serdar.

    Ne zaman tuttun bunları ?
     
  8. sulhi yücel

    sulhi yücel sulhi yücel

    Mesajlar:
    154
    Şehir:
    istanbul
    Favori Kamış:
    RODER/ST/4204
    En İyi Avı:
    2/kilo turna.
    paylaşımlar için teşekkürler.
     
  9. ALİCO

    ALİCO AliCo

    Mesajlar:
    5.206
    Şehir:
    İstanbul
    Favori Kamış:
    D.A.M El oltası
    Favori Makine:
    0,33 beden FC
    En İyi Avı:
    Herhalde Toriklerdir. Kofanalarda olabilir.ispendek 13,8 kg, Kırlangıçlar.vs.vs.
    Serdar bu güzel av için tebrik ederim daha güzellerinin oltanda olmasını dilerim.
     
  10. skoylu

    skoylu Serdar KÖYLÜ

    Mesajlar:
    7.941
    Şehir:
    GEBZE
    Favori Kamış:
    Olta, başkası olmaz..
    En İyi Avı:
    Büyük beyaz; 7 mt. Güney Afrika Açıkları..
    Tarcan dün sabah yazmıştık, Cumartesi Tuzla civarında bir yerlerden tuttuk.

    Bir yerlerden derken muhidin adını bilmiyorum. Saklanacak bir mekan değil, gırgırlar fırıl fırıl geziyor, koyun ağ atılmadık kulak arkası kaldı bir. 40-50 tanede uzun oltacı vardı. Balıkta kesattı, doğru düzgün çeken olmadı, kaldı ki ağ atılmamış bir yer bulup atmak zor zaten.
     
  11. HakanGokdemir

    HakanGokdemir Hakan GÖKDEMİR

    Yaş:
    44
    Mesajlar:
    61
    Şehir:
    İSTANBUL
    Favori Kamış:
    LİNEAEFFE BAİA GRANDE 420 cm
    Favori Makine:
    OKUMA MAGIC 280
    Serdar abi bende oradaydım uzun olta da, ama ne yazıkki motordaki arıza yüzünden başlamadan bitti maceramız, ama zaten balık ta yokmuş dediğin gibi tek tük alan vardı. Sen kıyıdan mı attın abi? Yoksa uzun olta mı?
     
  12. yeknet

    yeknet Yekta

    Mesajlar:
    508
    Şehir:
    İstanbul
    Favori Kamış:
    lineaeffe unicast420
    Favori Makine:
    mitchell avosurf700
    kuleli civarından çinekop veya lüfer alan oluyor mu şu sıralar?
     
  13. Aret

    Aret Aret

    Yaş:
    47
    Mesajlar:
    3.438
    Şehir:
    İstanbul
    En İyi Avı:
    Kalkan 4,5 kg. (Boğaz'da)
    Balıklar güzelmiş abi, en lezzetli boylardır bunlar. Biz çinakop bile bulamıyoruz Boğaz'da, onları tutsak kofana tuttuk diye dolaşıcaz ortalıkta:)
     
  14. skoylu

    skoylu Serdar KÖYLÜ

    Mesajlar:
    7.941
    Şehir:
    GEBZE
    Favori Kamış:
    Olta, başkası olmaz..
    En İyi Avı:
    Büyük beyaz; 7 mt. Güney Afrika Açıkları..
    Tekneden avlandık. Ama uzun olta desem öyle anlaşılır, stil olarak uzun olta gibide, takımları vs. biraz daha farklı, burada anlattığımız gibi takımlar.
     
  15. şanssızbalıkçı

    şanssızbalıkçı Furkan

    Yaş:
    40
    Mesajlar:
    61
    konuyla çok ağlkam yok ama sanırım serdar bey fark etmedi özelden msj atmıştım acaba okuyabildiniz mi?
     
  16. murad

    murad Murat

    Yaş:
    57
    Mesajlar:
    248
    Şehir:
    İSTANBUL
    Hafta sonu sabah erken saatlerde tekne ile Haliç, Sütlüce-Unkapanı Köprüsü civarlarında olma niyetindeyim. Hedefim lüfer; hangi tip düzenek tercih etmeliyim? Sahte-cam sahte-kaşık-mantarlı-zoka-uzun olta hepsi mevcut ama hangisi daha çok iş yapar? Daha doğrusu o civarda iş yapar mı bilemiyorum. Yem olarak tavsiyeniz nedir? Fikri olan arkadaşlara teşekkürler şimdiden.
     
  17. skoylu

    skoylu Serdar KÖYLÜ

    Mesajlar:
    7.941
    Şehir:
    GEBZE
    Favori Kamış:
    Olta, başkası olmaz..
    En İyi Avı:
    Büyük beyaz; 7 mt. Güney Afrika Açıkları..
    Dipten bildiğin uzun olta dene. Eğer biraz macera arıyorsan, iğnelerini vs. şurada gösterildiği gibi kullan.

    http://balikavi.net/forum/showthread.php?t=27204

    Mantar olarak şuradakini dene:

    http://balikavi.net/forum/showthread.php?t=28267

    10ml enjektörden, 1.5 - 2 cm kadar boyu olacak şekilde, kurşunu biraz büyük, oradakinin en az iki katı olacak kadar büyük koy. Daha büyük olsa da olur, yoksa döner, işini görmez.

    Bunu suda biraz gezdirir gibi yaparsan, o kadar zahmetin neye yaradığını görürsün.

    Ama böyle yapmadan da şansın elbette bol. Eğer dipten uzun olta işe yaramazsa, suyun ortasına gelecek şekilde kaşık çek. Sahte düşünürsen, Rapala Husky Jerk 13cm silver iyi bir tercih olabilir, ama batan tiptir, dibe takmamaya dikkat et. Kurşundan sonra 1.5 kulaç kadar dibe iner. Bu çok iyi bir özelliktir aslında, böylece lüfer kurşunu rapalaya birlikte görmez, daha az ürker.

    Kurşun ile takım arası 8m, 4-5 kulaç yani olsun en azından. Tavsiyem, biraz kırmızı, kan kırmızı poşet bul, saydam olmayanından, kurşunu ona sımsıkı sar. Böylece daha az görünür. Boyamakla uğraşmaya değmez.

    Eğer iyi bir takım ve tabiki yem kullanırsan, şansın büyük. Sütlüce'ye varmadan, Eski galata köprüsü ile unkapanı arası daha verimlidir. Oradan az lüfer almadık. Unkapanına doğru balık genelde orta sularda ve yukarda olur.

    Yemleri yavaşça, rölanti ile, hatta daha altında, kaşığı ise çeyrek gaz - rölanti arası biraz hızlıca çek. Kaşık 5 numara filan olsun. İlk turda bir şey çıkmadıysa, hızını değiştir.
     
    Son düzenleme: 29 Eylül 2009
  18. webokur

    webokur cihangir

    Mesajlar:
    125
    Şehir:
    istanbul
    dün sabah kalender önündeydim. hava iyiden iyiye soğumaya başladı. fakat hala deniz sıcak. dipten gelen kurşuna dokununca farkettim. bi ara ısınmak için suya girmeyi bile düşünmedim değil hani.. bu konuda uzman arkadaşların yorumları nedir. acaba balık soğuk suyumu tercih ediyor?
     
  19. Aret

    Aret Aret

    Yaş:
    47
    Mesajlar:
    3.438
    Şehir:
    İstanbul
    En İyi Avı:
    Kalkan 4,5 kg. (Boğaz'da)
    Boğaz suyunun şu sıralarda şaşılacak derecede sıcak olduğu doğru. Bunun balıklara etkisine gelince... Balıklar kuşlar gibidir, göçmen olanları ve olmayanları vardır. Lüfer, palamut gibi türler sonbaharda daha sıcak olan güney bölgelere giderler. Soğuma ne kadar fazla olursa balıkların göçü de o kadar hızlı ve yoğun olur. Havaların iyi gittiği ve deniz suyunun henüz soğumadığı bu yılda balıklar hala topluca göç etmeye başlamadı. İyi bir soğuma olmadan da Boğaz'da balık tutmak pek mümkün olmayacak. Bu haftasonuna kadar herhangi bir ciddi soğuma veya fırtına ufukta gözükmüyor.

    Su sıcaklıklarının bir diğer etkisi de dip balıkları üzerindedir. İskorpit, kırlangıç, kalkan gibi türler sular ısındıkça kıyılara yaklaşırlar ve soğudukça derine çekilirler.

    Yani şu andaki deniz suyu sıcaklıkları kıyıdan lüfer, palamut, çinakop, istavrit avını değil dip balıkları avını mümkün kılıyor.
     
  20. pasalı_mug

    pasalı_mug murat uğur GÜMÜŞTEN

    Yaş:
    36
    Mesajlar:
    3
    Şehir:
    istanbul
    En İyi Avı:
    kefal
    Galatada izmarit devam ediyomu hala bilgisi olan ??
     
Konu Durumu:
Daha fazla cevap için açık değil.