İstanbul Kıyı Raporları 2006-2009

Konu, 'İstanbul Kıyı Raporları' kısmında cognitor tarafından paylaşıldı.

Konu Durumu:
Daha fazla cevap için açık değil.
  1. cold_sea

cold_sea Caner

En İyi Avı:
    1,100 gr Mırmır
    Bu sabah Galata köprüsündeydim.Sonuç ; 2 palamut,1 sarıkanat....
    sabah 04:00 06:00 arası sarıkanatı aldım(balık vuruyordu 1tane alabildim).Sabah 09:15 gibide çapariye 2 palamut atladı.Çapari palamuta dolandı onu çözene kadar palamut aktı gitti...

yavaş yavaş balık giriyor galataya dogru...

2. FERİKO

FERİKO İLKAY

En İyi Avı:
    LEVREK 4,5 KG BİRÇOKTA PALAMUT
    bende bu gün unkapanında bir tur attım 6-7 sarıkanat alan vardı birde palamut alınmıştı istavrit çok az yok denecek kadar geri kalanlar hep kefal peşindeydi
    bol avlar

3. melikşah

melikşah ........................

Arkadaşlar Kadıköy Moda iskelesi tarafında akşamları yemli çine yada lüfer e gidilirmi?

4. mbz

mbz Mustafa Bozdağ

Selamlar, yeni üye oldum, aynı zamanda İstanbul'da balık tutmaya yeni başladım :). Ama nedense hüsran içindeyim. Bu balıklar nerede? Dün yeniköy civarında 4 saat geçirdim sahil boyunca balık alan( istavrit, sardalya karaça dahil) bir elin parmaklarını anca geçer. 2 adet karaça tuttum onları da kıyamadım geriye saldım. Koskoca boğaz kurudu mu yoksa daha vakit var mı balık olması için? En azından şu an istavrit olması gerektiğini düşünüyorum ama o bile tek tük çıkıyor. Nereye gitti bu balıklar :(

5. Arev

Arev Levent

Tarabya - Çinekop

Merhabalar
    Akşam üstü saat 15:30 da indim sahile 19:00 a kadar yemlik için attım. Sonuç bir istavrit.

Onuda fileto haline getirdim. Birinciyi attım Bir çinekop aldım...
    Bu sırada kara kara yemlik düşünüyorum ... :)

İkinci filetoyu da taktım attım bir tane daha çinekop aldım ve yem bitti...

Tabi yanımda yemi olan arkadaşlar çinekop çekmeye devam ediyorlardı...

Sonuç olarak bir istavritle iki çinekop aldım, e biraz mutlu biraz mutsuz şekilde evin yolunu tuttum...

Neyse durum budur tarabya dolaylarında...

İyi akşamlar...

6. balli

balli m.nuri akkaya

Favori Kamış:
    D.A.M Telespin 3 mt. 10/30gr.
    Favori Makine:
    Shimano Hyperloop 4000 RB
    En İyi Avı:
    11,7 Kg. Aynalı sazan
    İyi akşamlar Levent hoşgeldin. Keyifli paylaşımlar dilerim.

Ve hemen bir soru ile başlayalım:

Mazur gör, çinekoptan çinekopa yem olmaz mıydı?:) :rolleyes:

7. mbz

mbz Mustafa Bozdağ

Tarabya'da nerde alınıyor çinekop.İstavrit dışında yem olarak ne atabiliriz. Anladım ki bu yıl istavrit yok bari alternatif bir şeyler deneyelim.

8. murat ziya

murat ziya ziya şenel

Favori Kamış:
    banax albastar dam
    En İyi Avı:
    sazan 5kg
    alternatif izmarit pek sever lüfer

9. mr_zagg

mr_zagg zeki

Favori Kamış:
    V.s, v,s. v,s....
    En İyi Avı:
    hedefime az kaldı...
    Walla ne diyim Levent Bey ..böyle seri balık almaktayken bende olsa kıyardım çinolara ve keyifle balık almaya devam ederdim..
    Boğaz raporları yavaş yavaş geliyor beni de heyecan basıyor :)

10. mbz

mbz Mustafa Bozdağ

Dün mesajı yazdıktan sonra dayanamadım atladım Yeniköy'e gittim. İstavritin kuyruk altı ile 1KG'a yakın istavrit aldım yüzüm biraz olsun güldü. Gayet de irilerdi. Önümden akın akın lüferler geçiyordu tabi ben hazırlıksız gittim elimde hiç lüfer takımı yoktu amacım biraz istavrit alıp dönmekti. Arkadaşın da belirttiği gibi çok fena çinekop vardı su üstünde istavritleri parçalamalarını görebiliyordum çok rahat, bir elemanın sıyırtmasına yaprak çinekop çarptı, eti bile yoktu, denize at dedimse de atmadı malesef, sanırım balık azlığına sebep olan bu tip vakalar. Biraz ilerde hırsız olta ile bekleyenler vardı iyi balık alanlar vardı. Sanırım boğaz beni duydu balık vermeye başladı :D.

11. skoylu

skoylu Serdar KÖYLÜ

Favori Kamış:
    Olta, başkası olmaz..
    En İyi Avı:
    Büyük beyaz; 7 mt. Güney Afrika Açıkları..
    Bir şeyler deniyoruz, halden alınma istavritle çinekop vs. tutabilirmiyiz bakacağız. İnsan gözüyle sonuçlar tatmin edici ama çinekop gözünden ne olur pek denemedik.

http://www.balikavi.net/forum/showthread.php?t=29015

Diğer yandan çinekop için, sarıkanat ve lüfere daha az etkili olsada çinekop için, karides önerebilirim yem olarak. Kafasını ve kuyruğunu koparın. Yem olarak kullanın sonuç sizi şaşırtabilir.

Şimdi gene birileri "Pufff, karidesten çinekop yemi mi olur ya..." diyor kesin. İstavridiniz, izmaritiniz filan yoksa, ya oturup geçen gemilerin yüklerini tahmin etmeye çalışacaksınız, yada yem olarak ne buldunuz onu kullanacaksınız. Hangini tercih ederseniz. Elinizde iş yaptığı malum olan istavrit varsa elbette onu kullanırsınız. Biz burada boş verin onu bunu şunu ahada karides demiyoruz, yemi olmayana bir çözüm arıyoruz.

Hamside iyi bir tercih olur, fakat taze olması, buzdan filan çıkmamış olması şartıyla. Fakat klasik çinekop takımlarıyla hamsiyi ileriye atmanız zor.

12. NECİP57

NECİP57 NECİP

Favori Kamış:
    lineaeffe extreme cast 440
    Favori Makine:
    Okuma Salina II 10000
    En İyi Avı:
    35cm lüfer
    arkadaşlar yine dün akşam çubukludaydım 20:00 dan 23:00 kadar güzel sarıkanat çıkıyor ama giderken yanınız takım ve yeminiz bol olsun aksam balıktan çok takım topladım benim gibi acemi çok direk üstünüze atıyolar.aksam çıldırdım.ido personeli gemiden atıyor beni topluyor ve kosa kosa takımını almaya geliyo ondan sonra beni çektin diyor bu sekil de başınıza çok sey gelebilir o yuzden tedbiri gidin. bu na ramen 2 kişi 15 adet sarıkanat alınmıştı.sağlıklı bol avlar...

13. max cavalera

max cavalera murat

Favori Kamış:
    x_treme-okuma cedross
    Favori Makine:
    okuma px pro..okuma cd 65
    En İyi Avı:
    kofana 3 kg şile acıklarında....palamut ve torikler Büyük beyaz.(70cl)
    bALIK bana ben balıga tutkun

bende ufak bir bilgi vereyim sizlere.aksam iş cikısı besiktas bahcesehır unıversıtesının onundeki ıdo iskelesınin orda oturuyorum,bır kac gündür ugruyorum balıga degil,,cok güzel palamut oynakları görüyorum haber vermesi benden..ve orda deneyen hic kimsede yok.

14. yasinbakir53

yasinbakir53 YASİN

En İyi Avı:
    RİZEDE 4.350 GR. RUS KEFALİ
    kuzular yavaş yavaş geliyor heralde..

15. Aret

Aret Aret

En İyi Avı:
    Kalkan 4,5 kg. (Boğaz'da)
    Pufff, karidesten çinakop yemi mi olur ya...:) Lüfergillerin yemi balıktır, özellikle parlak derili balıklar. Zargana, istavrit, hamsi, izmarit, sardalya, dragonya da yaprak kesilirse alacalı derisi ile iyi lüfer-çinakop yemi olur. Karides'e çinakop gelmez. İstavrit, izmarit gibi balıklar hemen bu yemi tırtıklamaya başlarlar ama iğne büyük olduğu için yakalanmazlar. Uyuz olur durursunuz. Taze bulamıyorsanız, tezgahtan yarım kilo istavrit alın. Balık olduğunda o da iş yapar, tazeye bir dakikada geliyorsa diğerine 3 dakikada gelir.

16. 3182

3182

Yiğidi öldür hakkını yeme. Karides ile atlas okyananusunda yakalıyorlar. Hatta karides sahtesi ile yapılan çapari ile kofana gibin balıklar yakaladılar geçen belgeselde. Köpekbalığına yem yapabilmek için. Ha boğazda iş yaparmı yapmazmı bence yapmaz. O kadar canlı teke ile eşkinaya attık bi kere bile karşılaşmadık niyazi ile .

17. Aret

Aret Aret

En İyi Avı:
    Kalkan 4,5 kg. (Boğaz'da)
    Atlas okyanusunu bilemem de dediğin gibi ben yüzlerce kez kırmızı karidesle izmarit, komple kırmızı karidesle 3 köstekli çinakop iğneli takımla gece iskorpit-gelincik avladım. Bir tane bile çinakop gelmez mi bu kadar senedir? Üstelik bunların çoğunda etrafta istavritle çinakop tutanlar oluyordu. Demek ki bu balık karidesi yemiyor.

18. skoylu

skoylu Serdar KÖYLÜ

Favori Kamış:
    Olta, başkası olmaz..
    En İyi Avı:
    Büyük beyaz; 7 mt. Güney Afrika Açıkları..
    İşte bak, puflayana oldu dediğim gibi.

Yahu yemin yok, ne yapacaksın?

Eşkinaya gelniciğe nereye atıyorsun? Ayağının dibine, taşın üstüne. Peki çinekop'a?

Biz izmarite filan atıyoruz, ama attığımız yer çinekopa attığımız yerle aynı. Ve görüyoruz ki sürprizler çok oluyor: Galata köprüsü.

Burada karidesi öyle "bütün" takarak bir hayli çinekop almışlığım oldu. O yüzden diyorum, yemin yoksa, karidesi bir dene. Ya da otur geçen gemilerin boylarının istatiğini tut, o sana kalmış.

19. ALİCO

ALİCO AliCo

Favori Kamış:
    D.A.M El oltası
    Favori Makine:
    0,33 beden FC
    En İyi Avı:
    Herhalde Toriklerdir. Kofanalarda olabilir.ispendek 13,8 kg, Kırlangıçlar.vs.vs.
    Benım kaçırdığım birşeymı var burada acaba Güncel kıyı raporu vereyım bari

NE KADAR CANLIYEM (ZARGANA)O KADAR LÜFER

20. balli

balli m.nuri akkaya

Favori Kamış:
    D.A.M Telespin 3 mt. 10/30gr.
    Favori Makine:
    Shimano Hyperloop 4000 RB
    En İyi Avı:
    11,7 Kg. Aynalı sazan
    Böyle bir vaka var:
    Ve, böyle bir soru: