İstanbul Kıyı Raporları 2006-2009

Konu, 'İstanbul Kıyı Raporları' kısmında cognitor tarafından paylaşıldı.

Konu Durumu:
Daha fazla cevap için açık değil.
  1. medmarine2

medmarine2 Soner Coşar

Favori Kamış:
    Okuma Alumina 270 Mh
    Favori Makine:
    Shimano Nexave 4000 Fc
    Maltepe tarafında deneyen oldumu hiç?

2. 56562

56562 xxx xxxxx

Bugün öple saatlerinde iş nedeniyle Galata Köprüsünden geçtim. Saat 12.00 civarı balıkçıların sayısı, kovalardaki balıkların toplamından fazla idi. Tutulan balıkların % 90 ı kraça, diğerleri izmarit.

3. deadsea

deadsea Oruç Gazi

Favori Kamış:
    Okuma Salina 4.20 IM7 Carbon ve Kasyapar OysterCast 4.20
    Favori Makine:
    Okuma Zeon 65 ve Okuma Magic 280
    En İyi Avı:
    Iri Trakonya 1 kilo kadar..
    Anadolu yakasi avlagini sakliyor. Dun bir avlakta iki kisi biribirine girdi, yok saga at dedim, yok nie taktin... 10 saniyede 10 kisi biribirine kufur eder ve dalar bir sekle geldi.. Ben de avlaga yeni gitmistim, ama yerliler hep yardimci oldular, disaridan gelene rastgele diyorsun, bir bakis var: aha bu da geldi cebelles olmaya... der gibi..

Herkes avlaklardaki bu durumdan rahatsiz.. susmayi tercih ediyor.

Dun 3 avlak degistirdim, birinden yemimi cektim digerine yaprak yem attim.. bir luferi havada kacirdim, bir sarikanat dibe takildi gozumuzun onunde, sora kurtuldu ben elimde firdondu kaldim :) Sonra kavga cikti, insanligimdan utandim.. baska bir avlaga gectik, 2-3 saglam vurus ama cekerke dibe takma..

Bazen bilginin yayilmasi iyi netice vermiyor.. Atomu parcalamayi ogrenen insan, bomba yapti... ama hala enerji uretiminde yeterli seviyede degil? neden acaba??

4. menopiko

menopiko İbrahim GÜÇLÜ

Benzer olaylara bende tanıklık ettim. Güzel anlatım için teşekkürler.

5. gurkanbguner

gurkanbguner

Favori Kamış:
    4,20 cm surf kamış
    En İyi Avı:
    palamut 1,7 kg boğaz

Sevgili Soner bu akşam Cihat abi ile karşılaştım atıyordu birde pizzacı Bülent atıyormuş ama henüz alan olmamış,Selehattin abi ve Vedat Çubukludan 30'ar tane çinekop sarıkanat almışlar .Ben Faruk'la gene Üsküdar'da asansöre takılıyorum orada asansörle bir iki çıkyor ama akıntı çok; enaz 200- 250 gr kurşun gerekiyor. Bu da bu günün hasılatı .sevgiler...

Son düzenleme: 3 Ekim 2009
  6. balli

balli m.nuri akkaya

Favori Kamış:
    D.A.M Telespin 3 mt. 10/30gr.
    Favori Makine:
    Shimano Hyperloop 4000 RB
    En İyi Avı:
    11,7 Kg. Aynalı sazan
    Teşekkür ederim Levent.:) (bey, kardeş, abi???)

Sokak ışıklarının yandığı iyi olmuş. İstavritle 7 çinekop da gayet güzel. Keyfin daim olsun.

İyi akşamlar.;) :)

7. Aret

Aret Aret

En İyi Avı:
    Kalkan 4,5 kg. (Boğaz'da)
    Bugün Hisar'daydım iyi izmarit vardı. 20 tane kadar irilerinden alıp döndüm. Başka tür balık yakalayan yoktu, herkes izmarit çalışıyordu.

8. korni

korni koral

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    55 kg trakya kıvırcığı
    maşallah..:)

9. onnik çavdar

onnik çavdar onnik çavdar

Favori Kamış:
    Okuma Salina Surf Rods
    Favori Makine:
    okuma spector st-65sa
    En İyi Avı:
    2013 şu ana kadar yakalanamadı
    yarın av zamanı hedef balık lüfer -çinakop yer büyük bir ihtimalle tokmak burnu olmadı tarabya herkese rastgele

10. menopiko

menopiko İbrahim GÜÇLÜ

Gece karaköydeydim bir kaç istavrit ispari ve iskorpit gelirken balıkları bıraktım başkasının kovasına.

11. medmarine2

medmarine2 Soner Coşar

Favori Kamış:
    Okuma Alumina 270 Mh
    Favori Makine:
    Shimano Nexave 4000 Fc

Gürkan abi teşekkür ederim.Bende şimdi bu saatte diliskelsinde kuytu bir yerde balık bekliyorum:) İnanılmaz istavrit zargana var ve hala da devam ediyor.

Son düzenleme: 4 Ekim 2009
  12. max cavalera

max cavalera murat

Favori Kamış:
    x_treme-okuma cedross
    Favori Makine:
    okuma px pro..okuma cd 65
    En İyi Avı:
    kofana 3 kg şile acıklarında....palamut ve torikler Büyük beyaz.(70cl)
    soner dilıskelesi tam olarak nerde

13. medmarine2

medmarine2 Soner Coşar

Favori Kamış:
    Okuma Alumina 270 Mh
    Favori Makine:
    Shimano Nexave 4000 Fc
    Abi yeni yapılan iskelenin yanında :) dü gece levrek almışlar.Onun peşindeyim.

14. berkur

berkur şükrü

Favori Kamış:
    SHIMANO SURF LEADER 450 BX-G 3 PARÇA
    Favori Makine:
    shımono exage-ryobı epplause-shımono power aero fılegentd.
    En İyi Avı:
    lüfer+palamut.
    çubukluda cumartesi akşamı sabahladık, daha yeni geldim, malesef çinekop yapmadı,biraz çinekop alanda iskele tarafından aldı ama öyle çok dehil,ama bidaha buraya gidecek arkadaş varsa ,iskele tarafını tercih etsin iskeleden yürüdükten sonra kıyıdaki ilk tabeledan sonra daha ileriye gitmeyin,ordan sonra fazla takılma ve balık yapmama durumu var,diğer tarafa göre baya vuruşlar zayıf tabi herkes orayı tercih ettiği için yer bulmasıda zor biraz erken gitmek lazım,ben bu hataya düştüm reken gittiğim halde oraya gitmedim ben gittiğimde boştu. sonuç çok takımverdim tabeledan sonra ağ var herhalde hep iğneden yakalıyo takımı,sabahta güzel kısa süreli bir yağmur sıyırtma atanlar ,palamut çapari deneyenler, çinekopa atanlar tutulan ne istavrit ne palamut ,nede çinekop görülmüştür benden sonra birşeyler olduysa bilmem.:rolleyes:

15. stratejist

stratejist A.ÖZDEMİR

Favori Kamış:
    Shimano Nexave CX 2.40 MH, Tolee Kawahagi 2.10 MH, Mitchell Elite 602L 2/8 (1.83 UL)
    Favori Makine:
    Shimano Symmetre 500FD, Solstace 1000FI, Solstace 2500FI, Solstace 4000FI
    En İyi Avı:
    Olta ile 2700g.lık bir levrek
    Arkadaşlar dün akşamüstü hanımla birlikte tarabya tarafına balığa gittik, saat 18.30-00.30 arası çinekop ve lüfere denedik, gecenin hasılatı kovada 1 sarıkanat, 2 çinekop, 4 adet iri istavrit (şeytan oltasıyla yakalandı-yem karides), bunun yanında kıyıya çıkartırken oltadan düşen irice bir sarıkanat kaçırıldı ve toplamda lüfer oltasına yakalanan 3 adet orta boy iskorpit zarar vermeden iğneden çıkarılıp geri salındı. Bu arada dalgınlık sonucu sarıkanat ısırığından parmak yaralanması olayını da tecrübe etmiş oldum ya neyse..

16. Arev

Arev Levent

Dün gece Tarabya da çinakop çıldırdı... sahil bayram yeriydi , kovalar doldu ...

17. 56561

56561 Yücel

Favori Kamış:
    Daiwa Sensor Red Surf 4.00, Daiwa Procaster Samfish 2.10
    Favori Makine:
    Shimano Catana 4000FA, Ryobi Ecuisma 8000vi
    En İyi Avı:
    10.5 kg rus kefali, 5.250 Levrek, 1573gr kofana
    Dün Yeşilköy'de akşam 19:00-24:00 arası sadece bir sarıkanat ve bir çinekop alabildik. Balık vardı ama abartı derece açıktaydı. 100 metre üzeri atışta vuruş alınıyordu. Karşımızda gırgır balığı çevirdi, hepsini toplayamadı. Hemen arkasından 2. ve 3. gırgır geldi, 4. de bişey kaldımı diye bakınıyordu. Havalar soğuduğunda güzel balık yapabilecek bir yer.

18. nejat vardar

nejat vardar nejat vardar

Yoğun iş temposundan bu sezon çinekop için ilk defa c.tesi akşamı olta atma fırsatı bulabildim:) Arkadaşlarım da c.tesi 20.00'ye kadar çalışmak zorunda oldukları için yem için Kavacık balıkçısının yolunu tuttuk. İstavritlerin durumu pek parlak değildi doğal olarak. Yarım kilo kadar alıp sahili taradık. Ancak Vaniköy, Çubuklu üç kişinin olta atacağı boşluğa sahip değildi. Bir de çaresiz Burunbahçe'Ye yöneldik. Gırgırların arasına olta atmak zorundaydık. Nitekim ilk oltamı attığım yeri 5 dakika sonra bir tane gırgır çeviriverdi. Buna raqğmen sezonun ilk çinekopu çok bekletrmeden geldi. Peşpeşe birkaç kez yemi kesip kaçtıktan sonra ikincisi de sudan dışarı çıkarıldı. Onları bir iskorpit takip etti. Derken Pazar gününün de çok yoğun geçeceğini bildiğimiz için 21.00- 01.00 arası aldığımız 4 çinekopla avımızı sonlandırdık. Burunbahçe de oldukça kalabalıktı. Herkes 4-5 çinekop alabildi. Bu arada bira içen ve arabasında müzik sisteminin sesini sonuna kadar açanlar güzel havanın ve dünyanın en güzel manzaralarından birine karşı oturmanın keyfini yaşamamızı engelleyemedi.

İlk çinekop

Bu güzelliğe karşı balık 1 olmuş 4 olmuş, ne farkeder(Tabii olunca da iyi oluyor)

Bu da kendisini çinekop sanan iskorpit. Güvenlik duvarını aşamadı,geri dönmek zorunda kaldı

19. onnik çavdar

onnik çavdar onnik çavdar

Favori Kamış:
    Okuma Salina Surf Rods
    Favori Makine:
    okuma spector st-65sa
    En İyi Avı:
    2013 şu ana kadar yakalanamadı
    04-10-2009 pazar
    sabah 6.30 da bebekten 8e8 çapari 10 gr kurşunla acemilerle güreşerek 1 kilo civarı istavrit aldım sağım solum yakalıyamıyor hep üstüme attılar 6-7 takın fireden sonra toparlandım yeniköye geldim şakşak yapıp tam atacağım orda da 3 acemi yakaladı abi yem ve bu takım olur mu sen çok uzağa atıyorsun bizimkini de atsana .ordan da toparlandım tarabyaya geçtim o be dünya varmış rahat sakin herkes işini biliyor kimse kimseyi rahatsız etmiyor muhabbet var .balık yok .iyi bir yağmur bastırdı saat 11.20 de av sona erdi kesin karar verdim hafta içi balığa çıkacağım herkese rastgele bu arada unutmadan dün akşam kalender çok iyi çinakop yapmış sabah herkes onu konuşuyordu arkadaşlara duyrulur

Son düzenleme: 4 Ekim 2009
  20. Kuleli

Kuleli Bilal

Favori Kamış:
    Lineaeffe ım casting 420 - Omer Excalibur 82
    Favori Makine:
    Effe Titanic TT65
    En İyi Avı:
    Levrek
    Lüfer-Çinekop ailesi çıkmaya başladı inşallah birden kesilmez.

Kulelide avlananlara sorum acaba kulelide lüfer ailesi yakalanabilirmi. Aslında geçen seneden hatırlıyom yakalıyanlar vardı gece rapala ile yakalıyorlardı ama işte gece avcılığıda bana uymuyo ben sabaha doğru gitsem 6 gibi yemli kullansam(hamsi) sizce yakalıyabilirmiyim?

Konu Durumu:
Daha fazla cevap için açık değil.