İstanbul Kıyı Raporları 2006-2009

Konu, 'İstanbul Kıyı Raporları' kısmında cognitor tarafından paylaşıldı.

Konu Durumu:
Daha fazla cevap için açık değil.
  1. skoylu

skoylu Serdar KÖYLÜ

Favori Kamış:
    Olta, başkası olmaz..
    En İyi Avı:
    Büyük beyaz; 7 mt. Güney Afrika Açıkları..
    İki gözüm Alico, buna zaten biliyoruz. Bilmediğimiz bir şey söyle :p

Eğer bir şeyler yapıp edip, canlı yem gerekmeden lüferi tavlayacak bir formül bulmazsak, pek çok arkadaş lüferi ancak senin raporlarda görecek, malum ben pek rapor yazmam :)

Sadece şunu tavsiye edebilirim. Canlı yemin verimi 100 olsun.

Şu akıntılı sular için tarif ettiğim mantar, takımlar, nispeten taze yem, ince FC takımla verimi 70 - 90 civarına getirmek mümkün. Ama alelade mantarlar, takımlar ve ölü yemle verim 10 bile zor oluyor. Buna göre biraz çalışmaları geliştirmek, bir şeyler yapmak lazım.

Herşeyin başında o akıntı derdini çözecek bir şey yapmak lazım, bir şekilde.

2. denizzzci

denizzzci burak

En İyi Avı:
    bugüne kadar 3 ton:):)
    yem yok ise,balık ciğeriyle güzel ilaryalar alabilirsiniz,hem de lüfer için mukemmel derecede fleto cıkıyor...karidese çinekopta gelir,yeterki orada bu balık bulunsun...yem olarak sadece istavrit,izmarit,hamsi değil bulabilenler,ispari,iri gümüş,kefal,yakalanan lüfer yada çinekoplardan da yem yapılabilir,kimse gelmez demesin geliyor...yeterki balık bulunsun...bu hafta sonu lodos kuvvetlenecek,marmaranın istanbul kıyıları,yada lodostan etkilenen yerleri lüfer yapacaktır kaçırmayın bence...

3. Aret

Aret Aret

En İyi Avı:
    Kalkan 4,5 kg. (Boğaz'da)
    Abi benim yemim yoksa neden karidesim olsun ki? Karidesi denizden toplama şansımız yok, balıkçıdan alıyoruz. Madem balıkçıdan karides almışsak daha ucuz olan istavritten de yarım kilo alalım diyorum. Çünkü karidesle çinakop yakalanmaz bana hiç denk gelmedi, kesin olan birşey varsa ki tezgah istavriti bile bin kat iyidir. Benim tavsiyem kimse yanina sadece karides alıp önce izmarite atarım, sonra lufere de bakarım diye gitmesin. Ben yemsiz kalırsam ve yanımda sadece karides varsa karidesi lüfere yem yapmam, şeytan oltası, vs. gibi bi takımla istavrit yakalamaya çalışırım. Doğrusu budur.

4. Aret

Aret Aret

En İyi Avı:
    Kalkan 4,5 kg. (Boğaz'da)
    Haklısın kefalden de iyi lüfer-çinakop yemi oluyor. Yeter ki parlak derili balık olsun. Ayrıca Lüfer kendi hem cinsine de saldırır. Bir çinakoptan 6-8 tane çinakop yemi elde edilebilir ve sonuç alınır.

5. balli

balli m.nuri akkaya

Favori Kamış:
    D.A.M Telespin 3 mt. 10/30gr.
    Favori Makine:
    Shimano Hyperloop 4000 RB
    En İyi Avı:
    11,7 Kg. Aynalı sazan
    Levent (Arev) şimdi dövsün dizini.:D :p

Bilgi için teşekkürler Aret, eline sağlık kardeşim.:)

6. skoylu

skoylu Serdar KÖYLÜ

Favori Kamış:
    Olta, başkası olmaz..
    En İyi Avı:

Elbette bu da bir çözümdür. Fakat karidesi çoğu zaman marketten vs. alma şansın olabilir. Diğer yandan karides küçük poşetlere bölünüp dondurucu da daha kolay saklanabilir. İhtiyaç oldukça alınıp kullanılabilir.

Ha, karidesle yem yakalamak diyorsan, tabi ki o da mümkün. ama baktın yem çıkmıyor, devam bütün olarak diyebilirsin son tahlilde.

Büyük ihtimalle senin ustalığındandır. Usta olan karidesi küçük takar, küçük iğne kullanır. Acemi ise bir karidesi ikiye, üçe böler, kocaman takar. İzmarit vs. gelir kıyıdan köşeden tırtıklaya tırtıklaya bitirir malum. Ama böyle büyük karides takınca, çinekop ihtimali de oluyor haliyle.

Bazen, halden alacağın istavrit maalesef karides kadar iyi netice vermiyor. bu durumuna bağlı. Deniz suyu çevirmeyen, tatlı su kullanan tezgahlarda, akşama kadar sulanmış, pörsümüş istavrit, akşam iş çıkışı bulunan istavrit demek oluyor. Buda resmen çamur oluyor maalesef.

Burada, durun durun boş verin istavrittir şudur budur demiyoruz. Vaktiniz kıt, durumunuz uygun değil, gidiyorsunuz. İyi tercihleri biliyoruz, işte canlı zargana, canlı istavrit, izmarit, yoksa taze taze bunlardan vs. ama seçme şansınız yok. Elinizde olan pörsümüş istavrit, belki hamsi, karides.

Elbette bunlarla gidip önce yem tutulabilir. Fakat buna vakit olmayadabilir.

İşte böyle tercih şansı olmayan durumlarda, dolaptan çıkarılıp götürülecek bir avuç karides çok daha fazla fayda verebilir.

7. serder

serder Serkan

Favori Makine:
    OKUMA MISTIQUE MQ 65
    En İyi Avı:
    :((
    dedem derdi ki Lüfer boğaza girdiği gün hangi balığı yerse o balık yemlide en şanslı balıktır....

8. serder

serder Serkan

Favori Makine:
    OKUMA MISTIQUE MQ 65
    En İyi Avı:
    :((
    Yani girdiğimnde İzmarit yerse sezon boyunca İzmaritle avlanan en çok balığı tutar derdi...

9. menopiko

menopiko İbrahim GÜÇLÜ

Dün gece Karaköy'de 1 izmarit 2 iskorpit 1 istavrit tutuldu gece 3 e kadar. Köprüdeki kovalarda çinekoplar vardı. Çinekop çaparisi denedim fakat bir vuruş olmadı.

10. Kuleli

Kuleli Bilal

Favori Kamış:
    Lineaeffe ım casting 420 - Omer Excalibur 82
    Favori Makine:
    Effe Titanic TT65
    En İyi Avı:
    Levrek
    Hamside çinekop için kullanılırmı ?

11. cosmic-c

cosmic-c cem

En İyi Avı:
    Sırtıkara 3.5 kg
    Tabii ki kullanılır.Özellikle köprüde:) iyi sonuçlar verebilir.

12. Arev

Arev Levent

Bilgi güçtür biliriz ama karşıdaki bilmiyor diye dizlerini dövmesini düşlemek hoş olmaz sanırım...trajikomik bir hal alır bilginin varlığı... :)

Neyse aynı yerde 7 Çinakop daha avladım...

İstavritle...

Sokak ışıkları yandıktan sonra...

Keyifliydi...

İyi akşamlar...

13. skoylu

skoylu Serdar KÖYLÜ

Favori Kamış:
    Olta, başkası olmaz..
    En İyi Avı:
    Aslında çok çokta iyi netice verir. Fakat sorunu atışa gelmemesidir.

http://balikavi.net/forum/showthread.php?t=27204

Bunun gibi bir takım yapın, hamsiyi o şekilde takıp telle sıkarak tutturun. Böylece kolay kolay dağılmaz, kıyıdan atmaya da gelir.

14. crank

crank AYDIN

Favori Kamış:
    balzer diabolo
    Favori Makine:
    banax sx4000
    En İyi Avı:
    2.5kg yayın
    akşam 19:00 22:00 arası yeniköy kalender orduevinin önündeydik 2 arkadaş 2 lüfer 16 sarıkanat aldık 22:00 den sonra balık kesti sonra resimleri yükleyecegim

15. menopiko

menopiko İbrahim GÜÇLÜ

Gece 12 ile 4 arası kadıköy vapur iskelesinin yanından 1.5 kiloya yakın izmarit aldım.

Son düzenleme: 3 Ekim 2009
  16. murat kayadelen

murat kayadelen Murat Kayadelen

Evet 22 den sonra balık gercekten kesmiş. 03 gibi gidip sabahladim . 3 takım dibe takılarak kaybedildi. Tek tuk alanlar vardı ama cok nazliydi balık. Gozumun önünde istavritler kuyrukları üzerinde kosu yapıyorlardı fakat oltaya vuran çok azdı . Sonrasında İstinye tarafında rapala ve capari denedik , elde var 2 iskorpit....:(

17. yugo

yugo Hasan Altındağ

Favori Kamış:
    shimano alivio bx4220
    Favori Makine:
    cormoran match master 6Pi
    En İyi Avı:
    sarıkanat
    herkese merhabalar.köprüden daha yeni geldim.çok şanslı bir gündeyim herhalde.köprüde herkes palamut çaparisi atıyordu.sadece ben 1 adet palamut alabildim.dedim ya şanslı gün diye.

18. deePblue

deePblue na

kalenderde balık sadece 2 saat yaptı..gerisi bildiğimiz gibi.
    2 saatte millet alabildiğini aldı

19. VaRnA

VaRnA Atilla

evet şanlıymışsın.bende şimdi boğaza sarıyer taraflarına doğru inmeyi düşünüyorum istavrite çapari atmayı düşünüyorum,yeim yok başka önerisi olan var mı?

20. Starter

Starter Tiryaki

En İyi Avı:
    Sinarit
    her ne kadar pek sevilmese de, yolunun üzeriyse ve cok kalabalık değilse ( cok kalabalık ise su üstü kuyruk altı dene, oltan karısmaz kimseye ) Arnavutköy den cok ince takımla biraz yemlik topla , öyle git derim.

Bu arada Anadolu yakasında lüfer, sarıkanattan haber yok mu hic ( Kıyıdan )

Konu Durumu:
Daha fazla cevap için açık değil.