İstanbul Kıyı Raporları 2006-2009

Konu, 'İstanbul Kıyı Raporları' kısmında cognitor tarafından paylaşıldı.

Konu Durumu:
Daha fazla cevap için açık değil.
  1. balli

balli m.nuri akkaya

Favori Kamış:
    D.A.M Telespin 3 mt. 10/30gr.
    Favori Makine:
    Shimano Hyperloop 4000 RB
    En İyi Avı:
    11,7 Kg. Aynalı sazan
    İstanbul'da balıkçılık zor zenaat abicim. Bir de kaçamak av anca bu kadar olur. 3-5 çinekop sizi kesmez ancak, anladığım kadarıyla güzel zaman geçirmişsiniz. Daha güzel balıklı zamanlara rast gelsin abiciğim.;) :)

2. nejat vardar

nejat vardar nejat vardar

Sevgili Nuri kardeeşim,İstanbul'da kıyıları dolduran çok hırslı ve belki de tutacağı balığa ciddi şekilde gereksinim duyan pekçok insan var. Hemen hepsi kendisini usta, yanındakini de acemi görüyor. Ben ve benim gibi zamanı kısıtlı olanlar da dar zamanda onların arasına girmekten kaçınıyor, sürekli yeni yerler araştırıyoruz. Bizim için yani zamanı olmayanlar için yemlik balık bulmak da tam bir problem. Ancak, sitede bu işe gönül vermiş kerdşlerimizin çok değerli düşüncelerini ve yöntemlerini dikkatle takip edip, olumsuz şartları olumluya çevirmeye çalışıyorum. Nitekim bu 4 çinekop 1 iskorpit ve defalarca vuruş almak kötü yemi bile en doğru şekilde kullanmaktan geçiyordu. Fikirlrinden esinlendiğim sevgili ''SKOYLU'' kardeşime çok teşekkür etmek istiyorum. Önerilerini biraz değiştirerek uyguladım. Ben ve arkadaşlarım için çok balık yakalamak hiç önemli değil. Balıkta olmak, balığa gidebilmek, oltalarımızla uğraşmak gerçekten büyük keyif. Bu keyfi yaşayan herkese selamlar sevgiler.

3. kilicbey

kilicbey İsmail Kiliç

En İyi Avı:
    MIRMIr. 1.5 Kg LEVREK2 Kg Köpekbalığı 1 metre.
    Nejat abi yemlik istavriti galata köprüsünden tedarik edebilirsin.Evet istavrit yok fakat şeytan oltası kullananlar için böyle bir sorun yok , hiç kimse doğru düzgün istavrit yakalayamadığı yerde şeytan oltasıyla 1 saat gibi zamanda ortalama 10 tane yakalama şansına sahip oluyorsun.

4. nejat vardar

nejat vardar nejat vardar

Sevgili İsmail kardeşim, problemimiz istavrit yakalayamamak değil, yakalamaya zaman bulamamak. İşi bırakıp Galata köprüsüne gitmemiz mümkün değil.

5. deePblue

deePblue na

kalender 2 akşamdır çok iyi av yapıyor.ama bugün saat 20:30a kadar 1 tane bile alaabilen olmadı.
    işini bilenlerden bile..

6. gurkanbguner

gurkanbguner

Favori Kamış:
    4,20 cm surf kamış
    En İyi Avı:
    palamut 1,7 kg boğaz
    Soner levrek kaç kiloluktu ve nasıl bir takımla alındı?

7. enginson

enginson engin

Favori Kamış:
    daiwa crossfire(spin) okuma salina
    Favori Makine:
    shimano catana 400 fb, ryobı ecusima 6000vi, okuma avanger 65
    bende kulelide çok avlandım ama hiç çinekop lüfere gitmedim oraya. genelde çubukluda lüfere ve ya çinekopa giderim ordan da çok iyi avlar alırdım ama 2 senedir hiç lüfere çinekopa gidemedim. inşalah bu sene gidicem. hatta oltamı bile yeniledim takımlarımı hazırladım :) gece avını bende pek sevmiyorum sabah bence daha güzel oluyor.bugün kulelide birkaç tane tekne gördüm neye atıyolardı bilmiyorum lüfer olabilir ama kıyıdan zargana ve izmarite çalışıyorlardı ve izmarit neredeyse yoktu. izmarit kestiyse benim aklıma lüfer olma ihtimali geliyor.

sana bol şans diliyorum inşallah güzel haberlerle dönersin...

8. Kuleli

Kuleli Bilal

Favori Kamış:
    Lineaeffe ım casting 420 - Omer Excalibur 82
    Favori Makine:
    Effe Titanic TT65
    En İyi Avı:
    Levrek
    sağolasın engin abi. Yarn sabah yada çarşamba sabaha gidebilirim, büyük bir ihtimalle çarşamba sabahı olcak, hep gitmek istedğimde bi aksilik çıkıyo gidemiyorum inşallah bi aksilik cıkmazda güzel bir av olur

9. skoylu

skoylu Serdar KÖYLÜ

Favori Kamış:
    Olta, başkası olmaz..
    En İyi Avı:
    Büyük beyaz; 7 mt. Güney Afrika Açıkları..
    Nasıl bir şey yaptığını anlatırsan, bir fotoğrafını filan koyarsan, eksiğini gediğini görürüz. Düzeltmeye bakarız. Elbette senin yaptığın eksik olacak demek değil bu. Eksik, ters olan benim yaptığımda olabilir. Böylece daha iyisini yapma şansımız olur.

10. medmarine2

medmarine2 Soner Coşar

Favori Kamış:
    Okuma Alumina 270 Mh
    Favori Makine:
    Shimano Nexave 4000 Fc

1800 gr falandi tartıda.Klasik kaya balığı bırakma yaptı bi abimiz o aldı.Benim bi takımım su gitti bi anlık boşluğuma geldi.

11. metkon

metkon Metin KONTART

Ben de bi rapor vereyim...Dün (pazar) sabah Bostancı, K.yalı açıklarındaki fenerler civarında 15-20 tekne uzun olta ile geziyorlardı ve tek tük lüfer alıyorlardı gözümle gördüm...

Biz de tekne ile aynı bölgede çapari yapmayı denedik değil istavrit, mezgit bile gelmedi...Tek balık alamadık...Uzun olta için de yemimiz yoktu...Tedbirsiz gitmiştik...

12. max cavalera

max cavalera murat

Favori Kamış:
    x_treme-okuma cedross
    Favori Makine:
    okuma px pro..okuma cd 65
    En İyi Avı:
    kofana 3 kg şile acıklarında....palamut ve torikler Büyük beyaz.(70cl)
    bALIK bana ben balıga tutkun

bugün rapor olusturabılırsem koyacagim..cumertesıyı pazara baglayan sabah saat 4 gibı avim basladı.cok meraya gıttim.gezdim anlayacagınız..paşaya gecmeden önce cubukluya gectim..saganak bastırınca kimse kalmadı ama bılselerdı cınekop harıka yapacak.toplam avım sonucu 2 lüfer 1 vanoz 2 kg cınekop aldım.

13. erdinconar

erdinconar

Favori Kamış:
    olta kaşık çapari rapala
    En İyi Avı:
    sazan eşkina levrek torik zargana lüfer
    arkadaşlar merhaba 2 sene ara verdikten sonra tekrar aranıza döndüm kuleli tarafına gitmeye karar verdim ama yerini bilmiyorum bilen varsa bir tari edebilirmi teşekkürler

14. enginson

enginson engin

Favori Kamış:
    daiwa crossfire(spin) okuma salina
    Favori Makine:
    shimano catana 400 fb, ryobı ecusima 6000vi, okuma avanger 65
    öncelikle nereden nasıl gideceksin.

üsküdardan gideceksen otobüsle 15 yazanların hepsi önünden geçiyor arabayla gideceksen beylerbeyine in ordan düz ileri git kulelinin önüne çıkarsın ama ben dün ordaydım pek birşey yoktu izmarite atıyolardı kovalar boştu. sıyırtma atanda vardı istavrit ve zargana ama o da çok azdı.

15. burakbiderci

burakbiderci burak biderci

yardımcı olursanız sevinirim bugünlerde istanbulda lüfer çinekop nerelerde çıkıyo şimdiden teşekkürler

16. kemal_reis_kumburgaz

kemal_reis_kumburgaz kemal

05 Ekim 2009 Kumburgaz Lüfer Avı

Kumburgazda Pazar günü ve bugün Lüfer yok denilebilecek kadar azaldı. Nedeni havanın yağışlı olması veya kapalı olması olabilir sanırım.Geçen hafta çok güzel balık yapmasına rağmen bu kapalı havadan sonra daha güzel balık yapacağına inanıyorum. Ve diğer bir sorun zargana problemi, bu aralar canlı zarganada bulmak problem. Umarım önümüzdeki günler bolca balık avlıyabiliriz.

17. onnik çavdar

onnik çavdar onnik çavdar

Favori Kamış:
    Okuma Salina Surf Rods
    Favori Makine:
    okuma spector st-65sa
    En İyi Avı:
    2013 şu ana kadar yakalanamadı
    yerini öğrenirsen bana da haber ver lütfen:) :) :) :) :) :)

18. VaRnA

VaRnA Atilla

Herkese selam
    avrupa yakasında güzel kalabalık olmayan yer tarifi yaparmısınız.Birde midye neren çıkartırım yeniyim de bu sorular absürt gelebilir.

19. serkanbey78

serkanbey78 serkan

Favori Kamış:
    3 adet olta (üzerindeki terimleri çözemedim)
    En İyi Avı:
    13 cm istavrit
    Merhaba Arkadaşlar. Istanbul ümraniyede Oturuyorum, Ve üsküdar Bostanci Küçükyali Civarlarinda Kullanmak üzere Kendime Bir Profesyonel Bot Almayi Düşünüyorum 1000 Tl Lik Civarinda 2. El. Motor Da Alabilirmiyim Onu Henüz Bilmiyorum Acaba Sizce Arti Ve Eksileri Ne Olur. Kendime Ait Geniş Bir Aracim Var (doblo) Sanirim Yükleme Boşaltma Sorun Olmaz Sönük Halde Iken. Ama Arti Eksiler Nedir, Herhangi Bir Yasak Varmi Belge Falan Gerekiyormu, Amacim Sadece Hafta Sonlari 4-5 Saatlik Avlar Yapmak :) Acaba Almama Da Değermi. Bu Konuda Cevaplarinizi Düşüncelerinizi Bekliyoruml. Saygilar...

20. ALİCO

ALİCO AliCo

Favori Kamış:
    D.A.M El oltası
    Favori Makine:
    0,33 beden FC
    En İyi Avı:
    Herhalde Toriklerdir. Kofanalarda olabilir.ispendek 13,8 kg, Kırlangıçlar.vs.vs.
    İstanbul lüfer durumu : bugun hiç balık yapmadı. tabi biz konuştuj anlaşma yaptıkya dün geceden sonra giydik takımlarımızı taktık gravatımızı masa başına geçtik ondandır.

palamut akmaya başladı artık biraz daha ay karanlığa kaçsın çok balık gelecek palamutçular takımları hazır tutun 8 gün içinde çok palamut tutulacak bilginize.

Konu Durumu:
Daha fazla cevap için açık değil.