İstanbul Kıyı Raporları 2006-2009

Konu, 'İstanbul Kıyı Raporları' kısmında cognitor tarafından paylaşıldı.

Konu Durumu:
Daha fazla cevap için açık değil.
  1. enginson

enginson engin

Favori Kamış:
    daiwa crossfire(spin) okuma salina
    Favori Makine:
    shimano catana 400 fb, ryobı ecusima 6000vi, okuma avanger 65
    cumartesi sabah kuleliden zargana denicem bakalım kısmet alırsam biraz gece de çubuklu tarafına lüfere gitmeyi planlıyorum umarım güzel olur :)

2. muhsin79

muhsin79 muhsin

Favori Kamış:
    italcanna Hexagon 4,30 200 gr
    Favori Makine:
    Shimano Sustain 6000 FE
    En İyi Avı:
    1.2 kg lüfer
    İnternette aradım ama bulamadım. Bu koyun gemisi batığı nerede acaba?

3. nejat vardar

nejat vardar nejat vardar

Serdar kardeşim mesajını yeni okudum.İşlerden fırsat bulamadım. Şu anda da bacanağa yardım olsun diye çalışıyorum. Fotoğraf makinam yanımda yok. Şöyle tarif edeyim; senin gibi rezistans telinden yalnız arkası delik uzun pala iki tane bağlıyorum sonra bunları birleştirdiğim yere gagalık ile fırdöndü takıp şakşak takımı yapıyorum. Özellikle çok taze yem bulamadığım için sadece ortadan kılçığını alıp iki iğneyi iki tarafına monte ediyorum. Hem kıvrak oluyor hem de uzun pala iğne yan yaprakların gevşek durmasını önlüyor. Ama henüz rezistans telini senin kadar güzel bükmeyi beceremedim. Zamanla düzelir

4. skoylu

skoylu Serdar KÖYLÜ

Favori Kamış:
    Olta, başkası olmaz..
    En İyi Avı:
    Büyük beyaz; 7 mt. Güney Afrika Açıkları..
    Nejat abi, çeşitli uzun pala iğnelerden pek verim alamadım. En büyük sorun, nedense (tamam, bir fikrim var bu konuda) uzun pala iğnenin kolay kolay balığı almaması, kaçırması. Kısa palada çoğu zaman tasma atılmasada balık alabiliyor. Aman koşayım ,ibir tasma atayım kaygısı hiç yaşamadım, atarım, blaık vurur, çekerim %90 dolu gelir, tasma vs. pek gerekmez genelde. İlginç bir şekilde, yakalananların pek çoğu alt çeneden yakalanmış olurlar.

Uzun bedenli iğnelerde, iğnenin ucu ile bedene paralel oluyor. Balık ısırınca ağzı onu kıstırıyor, iğne ucu çeneye dönmüyor. Bu anda tasma atılırsa, saplanıp alıyor balığı. Kısa pala olan iğnelerde ise, iğnenin ucu içe dönük hafifçe. Arkasıyla uç bir halka oluşturuyor gibi. Balık ısırınca, bedeni aşağı basıyor, uç yuvarlak içeri bakar olduğu için iğne dönüyor, balık çeneyi kaparken dönen iğne tam damağa denk düşüp kolayca saplanıyor kendiliğinden. Benim fikrim bu. Yanlış olabilir, emin değilim.

Bu nedenle, kısa pala iğneleri bir dene derim.

Kaçırmama konusunda en garanti olanı çember iğneler. Ama bulması vs. zor.

5. Starter

Starter Tiryaki

En İyi Avı:
    Sinarit
    Serdar abi,

Dediğin olayı ben çinekopta cok yasadım, düz ve uzun palalı iğneler bos bırakmaya hic gelmiyor, kısa palalı ve çapraz siyah-mavi mustad cok daha avcı oluyor. Tam olarak aynı iğneden bahsetmesek de uzun palalı, düz igne gibi aksiyona gerek kalmıyor, balık genelde oltada oluyor. ( Bu da benim görüşüme göre tabii )

Saygılar

6. nejat vardar

nejat vardar nejat vardar

Büyük bir ihtimalle haklısın. Kısa pala tarifine göre de mantarlı takım yaptım. Ancak taze yem bulamadığım için yaprak yapıp deneme fırsatım olmadı. Dediğim uzun pala yemin dönmesini önlediği için iyi oluyor ama çok yem kaptırmamın sebebi de zamanında tasma atamam gibi görünüyor. Şimdi oturup kısa pala şakşak takımı yapacağım. İnşallah başarılı olurum.

7. ALİCO

ALİCO AliCo

Favori Kamış:
    D.A.M El oltası
    Favori Makine:
    0,33 beden FC
    En İyi Avı:
    Herhalde Toriklerdir. Kofanalarda olabilir.ispendek 13,8 kg, Kırlangıçlar.vs.vs.
    Mustad kısa pala 4/0-5/0 iğne yemli için ideal iğnelerdir. istavritle ve izmaritle hep kullandım yıllardır. asla salmaz balığı geri.

8. cihan16

cihan16 cihan

slm arkadaşlar bu hafta sonu tekneyle bir grup olarak açılacağız lüfer ve çinekopa fakat daha nerye gideceğimizi kararlaştıramadık bu konudaki yardımlarınızı bekliyorum gruptaki diğer arkadaşlara mahçup olmak istemiyorum bide daha ilk defa tekneyle balığa çıkacağımdan malzeme yönündende yardımcı olursanız sevinirim şimdiden herkese teşekkürler

9. ALİCO

ALİCO AliCo

Favori Kamış:
    D.A.M El oltası
    Favori Makine:
    0,33 beden FC
    En İyi Avı:
    Herhalde Toriklerdir. Kofanalarda olabilir.ispendek 13,8 kg, Kırlangıçlar.vs.vs.
    Nerden çıkacaksınız balığa hangi bağlama lımanından

10. cihan16

cihan16 cihan

çubuklu tarafından

11. ALİCO

ALİCO AliCo

Favori Kamış:
    D.A.M El oltası
    Favori Makine:
    0,33 beden FC
    En İyi Avı:
    o zaman en garanti iş eskı tekel depoları onu yanı burunbahçe denen yerde sallama çaparıyle palamuta bakınız önce arkasından. kanlıcaya akarken sarıkanat veya çinekop. yada paşabahçe koyunda lüfere bakacaksınız ki bence en mantıklısı bu. yanlız orada balık tumak yenıkoy gibi koy sanatıdır biraz. uzun beden ve canlı zargana gezdirmeniz gerekir.

12. mdmuratyildirim

mdmuratyildirim murat

tesekkurler kardesim

13. deePblue

deePblue na

sanırım şu sıralar boğazın akıntısı olmayan her yerinden mantarlı takımla balık alınabiliyor.en azından oturduğum çevrede durum öyle gibi..sarıyere doğru bakıyorum var..rumeli hisarına doğru bakıyorum yine var.merak ettiğim şey, bu daha ne kadar sürer böyle ? bu balık 1 haftada akıp gider mi yoksa biraz oyalanır mı?

14. Kirkor

Kirkor Kirkor Nergis

Favori Kamış:
    Mitchell
    Favori Makine:
    Mitchell
    En İyi Avı:
    Mığrı, sinarit
    kovalar?

dün kireç burnundan arnavutköye kadar vakit geçirmek için misafirim ile gezerken ben dayanamayıp kovalara bakıyordum 23:00-23:30 en fazla 3-4adet çinekopu olan olup kovası boş çok kişi vardı. Bebekten itibaren arnavutköye kadar kimse yoktu arnavutköy burunda bile sadece 5-6kişi eğlencesine gelenler vardı.
    Fakat dün akşam biraz rüzgarlıydı.

Daha önceki arkadaşların yemlerle ilgili yorumlarına ek olarak, benim gözlemlediğim karidesi yem olarak kullanabileceğimiz durumun akşam ay ışığının olmadığı zifiri karanlık diyebileceğimiz karanlığa yakın olduğu durumlar.

15. mdmuratyildirim

mdmuratyildirim murat

merhaba.dün saat 4 gibi galata köprüsüne gittim kardeşim.baktım millet zargana alıyo.hemen zargana topuma 0.12mm misinamı bağladım ucuna da en güzelinden bir iğne ;) yem istavritti .yaklaşık bir saatte 30-50 cm arasında 7 adet zargana yakaladım.bir seferinde kefal atladı oltama.sonra baktım kefal gayet parlak yem olarak kefal denemeye başladım istavrit bitmişti çünkü.fakat işe yaramadı.bilmiyorum belki yarar ama ben beceremedim.ne dersiniz?resimleri en yakın zamanda postlayacağım.yardımlarınız için tskler

Son düzenleme yönetici tarafından yapıldı: 7 Ekim 2009
  16. Starter

Starter Tiryaki

En İyi Avı:
    Sinarit

zargana dan şerit kesip istavritten daha da verimli devam edebilirdiniz zargana avına

17. yasinbakir53

yasinbakir53 YASİN

En İyi Avı:
    RİZEDE 4.350 GR. RUS KEFALİ
    kefal yerine zarganalardan bir tanesinin kuyruk kısmından yem yapıp deneseydin. zargananın bence en iyi yemi kendi etidir...

18. mdmuratyildirim

mdmuratyildirim murat

köprüdeki arkadaşlar zargana almaya devam etseydi aynısını yapacaktım onlarda ole dedi zaten ama birazda kıyamadım balıklara ilk tuttuğum zarganalardı ve cok lezzetlilerdi :D yardım eden herkese cok tesekkurler

19. OnurERDOGAN

OnurERDOGAN

Favori Kamış:
    surf & spining takim
    En İyi Avı:
    palamut , lufer , kirlangic
    Beylerbeyi bugün saat 06:00 - 14:00 arası sıyırtma ile 50 parça kadar baya iri istavrit 20 tane zargana yemli denendi vuruş dahi olmadı.

20. menopiko

menopiko İbrahim GÜÇLÜ

Sarayburnu sıyırtma ile yaklaşık 20 cm boyunda 2 adet istavrit aldım fazla duramadım ama zaten pek balık yokdu.

Konu Durumu:
Daha fazla cevap için açık değil.