İstanbul Kıyı Raporları 2006-2009

Konu, 'İstanbul Kıyı Raporları' kısmında cognitor tarafından paylaşıldı.

Konu Durumu:
Daha fazla cevap için açık değil.
  1. mbz

mbz Mustafa Bozdağ

İşte benim de canımı sıkan o. Deniz hepimizin. Belki onun merasının uzağına gidicem kısmet bana vuracak o da kalkıp benim yanıma hangi yüzle gelecek :).

Yemimiz varsa yeterli kadar yemi olmayana mutlaka yem veririz, takım vs hep yardımlaşırız. Meranın durumunu benden saklasa ne kazanacak tüm balıkları o mu tutacak. Bu işin keyfi tek başına çıkarılmıyor, tek başıma günlerce gidip ızdırap çektim baktım olmuyor arkadaş edinme yoluna gittim, bir sürü insan tanıdım kısa sürede 7 sinden 7ine. Ancak öyle keyif almaya başladım. Kim sorsa da ne söylerim ne var ne yok. Saklamanın kime faydası var.

2. enginson

enginson engin

Favori Kamış:
    daiwa crossfire(spin) okuma salina
    Favori Makine:
    shimano catana 400 fb, ryobı ecusima 6000vi, okuma avanger 65
    kuyrukaltı avı gece kıyıdan 7 metrelik oltayla çok zevkli oluyor sanki büyük balık gelmiş gibi vuruyor bir anda oltaya :) üsküdar salacakta eskiden kızkuelsinin karşısında çok tutardım öyle :) bi de balığıda görüyorsun suda yemin peşinden gidiyor :)

3. biglbwsk

biglbwsk Ozan

Eskiden çoğu kişi keyif için yapardı bu işi, sanırım şimdi onlar azınlıkta artık. Bu haftasonu kalabalıktan dert yandığımda, balık avının işsizlere ekmek kapısı olduğu yorumunu sürekli alışveriş yaptığım Üsküdar'lı balık avı malzemesi satıcıları yaptı. Dün akşam da semtimin balıkçısından balık alırken kendilerine balık satmak isteyen oltacıların çoğaldığından bahsediyordu...

Avlak derseniz ;

Balıkçımın tüyosu : Pendik Kaynarca çevresi lüfer çokmuş. Yalandır-doğrudur yada neresindedir bilemem.

Benim geçen haftasonu ve bu Çarşamba akşamı gözlediğim : Üsküdar, Kuleli, Vaniköy ve devamı Çubuklu'ya dek balık yok ya da 10-15 kovadan 1'inde bir çinekop var. Ama ne hikmetse Çubuklu'da hemen hemen her kovada hiç yoksa 1-2 çinekop-sarıkanat mevcut. Arkadaşlarım ise Yeniköy, Arnavutköy ve özellikle Kalender diyor başka birşey demiyor. Haftasonu Avrupa yakasına çıkartma yapacağım.

Cümleten rastgele...

4. mbz

mbz Mustafa Bozdağ

Valla benim tek gayem keyif olsun, gece zaman geçsin. Çok balık yiyen bir insan da değilim hatta pazardan marketten alınan balığı yemem bile. Ama kendi tuttuğum istavrit bile olsa keyifle pişirip yiyorum çünkü içinde emek ve keyifli geçen birkaç saat var.

İşsizlere iş kapısı olması kıyıdan biraz zor görünüyor şu an için. Öyle sürü sürü de balık akmıyorki henüz. Zaten sürü sürü aktığında da kilosu iyice düşecek pahada hafif olacak. Ama gene de bu meranın durumunu söylememe gerekçesine kılıf olmuyor. Geçen de yem için istavrit almaya gittik bizle beraber 7-8 kişi vardı orada istavrit deniyordu kimse bir şey alamamış 1 saat boyunca rastgele dedik tık kelime eden olmadı. Kısmet bu ya 15 dk durduk 20 parça aldık uzaklaştık, biz ordayken de tek parça alan yoktu, bize rastgeldi belki kıskandığımız bir şey olmadığından. Neyse dert çok sanırım bu sene kıyıda bir de ben ekşitmeyeyim meseleyi :)

Kuyruk altını biz uzağa attığımızdan bir de akıntıya girdiğinden balık geldiğinde sanki sarı kanat çekiyormuş hissi veriyor. Tek istavritin çırpınışı çapariyi doldurmasından daha fazla oluyor. Keyifli oluyor şahsen ben çapari de bu kadar keyif almıyorum.

5. enginson

enginson engin

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    evet doğru diyorsun balığı daha çekmeden hissedince süper oluyor :) kısmetse cumartesi onu da deneriz :)

6. enginson

enginson engin

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    üsküdarda zargana alıyorlarmış yarın şansımı orda deniyecem bakalım...

7. Kaan DÜZGÜN

Kaan DÜZGÜN KAAN BERAT

Arkadaşlar, yeşilköyde çinekop tutulan yerlerden bahsediliyo bilgisi olan varsa detaylı olarak tarif edebilirmi bana bu akşam gitmeyi düşünüyorumda...

8. onnik çavdar

onnik çavdar onnik çavdar

Favori Kamış:
    Okuma Salina Surf Rods
    Favori Makine:
    okuma spector st-65sa
    En İyi Avı:
    2013 şu ana kadar yakalanamadı
    arkadaşlar pazar sabahını iple çekiyorum büyük bir ihtimalle tokmak burnu ile tarabya civarında olacağım .niyetim sabah erken çıkmak hedef balık çinakop lüfer varsa tabi
    hepinize rastgele

9. stratejist

stratejist A.ÖZDEMİR

Favori Kamış:
    Shimano Nexave CX 2.40 MH, Tolee Kawahagi 2.10 MH, Mitchell Elite 602L 2/8 (1.83 UL)
    Favori Makine:
    Shimano Symmetre 500FD, Solstace 1000FI, Solstace 2500FI, Solstace 4000FI
    En İyi Avı:
    Olta ile 2700g.lık bir levrek
    Arkadaşlar ben de bir arkadaşım ile birlikte bu akşam kalender-tarabya taraflarına gitmeyi planladım ancak hala doğru bir karar verip vermediğimden emin değilim. Bu civardan gelen raporlar son günlerde pek balık olmadığını söylüyor, sizler ne dersiniz? Alternatif olarak belirtebileceğiniz yerler varsa buraya ya da özel mesajla bildirirseniz sevinirim. Sonuçta haftada ancak bir ya da iki kere balığa çıkma fırsatı yakalıyoruz ve onda da hiç yakalayamasak bile en azından oltanın ucunda balığın vuruşlarını hissetmek istiyoruz..
    Bu arada ben de Yeşilköy'de oturuyorum ve yeşilköy sahilde (rönepark civarlarında) neredeyse her akşam 1-2 lüfer ile birkaç sarıkanat tutulduğu hakkında bir lüfer-sarıkanat efsanesidir dolaşıyor ama henüz kendi gözlerimle görmedim...

10. Kaan DÜZGÜN

Kaan DÜZGÜN KAAN BERAT

Ya arkadaşım balığı bulan bulmuş sesini çıkartmıyor kimse söylemiyo sanki denizde balık bitecek gibi sakınıyolar töbe yarabbim ya biz bilmeyenlerde forum başında kafa patlatıyoruz burdan kimseye hayır yok sen çık kafana göre kısmetse bulursun boşver.

11. biglbwsk

biglbwsk Ozan

Dün akşam 21.00-00.45 arası Kuleli'den Çubuklu İskele'ye kadar 4 noktayı yokladım. Ne ben vuruş aldım, ne de çevremdekiler. Çubuklu'da yine kalabalık vardı, olta açamadım ama orda da bütün kovaları toplasan 2-3 çinekop vardı. Anadolu yakası bitmiş...

Sonrasında Kalender'e (Kalender'in tam önü değilde biraz ilerisine -Sarıyer yönüne doğru-) geçtim, 1 saat kaldım, 1 çinekopla döndüm. Kaldığım süre zarfında herkes balık aldı diyebilirim...

12. murat kayadelen

murat kayadelen Murat Kayadelen

Sevgili lebowski, bu aksam bende Anadolu yakasını söyle bir tarayayım diyordum ama ne sevk bıraktın ne istek be arkadasım. 1haftadir bu gunün hayalini kuruyordum. Yorulmak yok aramaya devam, elbet meralayacak bu balık , belki biraz daha zamanı var bollasmasi için ama tabiki vazgecmeyecegiz. :) . Ben her halukarda aramaya kararliyim balığı bu aksam ..

13. skoylu

skoylu Serdar KÖYLÜ

Favori Kamış:
    Olta, başkası olmaz..
    En İyi Avı:
    Büyük beyaz; 7 mt. Güney Afrika Açıkları..
    Çok gezip balığın bol ve saldırgan olduğu yeri aramaktansa, daha düzgün takımlar yapıp, az olan yerde balık tutmayı dene derim.

Her ne kadar -sanırım- bazıları söylediklerimizin duyum, çeviri vs. olduğunu sanıyor olsada, bahsettiğimiz her türlü tavsiye, emin ol ki denenmiş, netice almış tavsiyelerdir.

14. mornek41

mornek41 MUSTAFA ÖRNEK

Favori Kamış:
    Klasik, kıyı ve sandaldan kamışlı takım.
    En İyi Avı:
    1,600kg turna.
    Ben hunter34 abimin pcden sizlerle paylaşmak istedim.

Bende yeşil köydeydim ama vuruş bile alamadık.. ilğilenenlere duyrulur

Son düzenleme: 9 Ekim 2009
  15. murat kayadelen

Serdar abi tavsiyelerini kesinlikle önemsiyorum bunu bilmeni isterim. Konularının da takipcisiyim ayrıca, benim sıkıntım takım yapmak için zaman ayiramamak. Tavsiye ettigin takımları yapmak için üzerinde çalışmak emek vermek gerekiyor, yanlış anlama hazirciligimiz ve tembelliğimizden değil zaman sorunumuz olduğu için bunu henüz yapamadım. Ama zaten sen birşeyi tavsiye ederken nedenini, nasılını açıkladığın için konularına güvenim tam. Mesela hazır takım alırken bile en azından aklımda kaldiginca iğne sekline, mantarına, kostegine dikkat ediyor gerekirse üzerinde ufak degisiklikler yapıyorum.

16. biglbwsk

biglbwsk Ozan

Sevgili Murat, normalde haftada 1 yada 2 haftada 1 ava çıkabilen ve o günü iple çeken, günlerce evde hazırlığını yapan biri olarak sizi çok iyi anlıyorum ama hal böyle maalesef. Uzun zaman sonra geçen hafta Cuma'dan bu yana Salı akşamı hariç olta atma fırsatım oldu. Arkadaşlar karşıya davet ederken ben hep Anadolu yakasını kurcaladım ama sonuç hüsran oldu. En azından şimdilik Avrupa yakası Kalender, Yeniköy, Arnavutköy civarları daha verimli görünüyor. İlle Anadolu yakası derseniz sadece Çubuklu'yu tavsiye ederim.

Doğru söylüyorsunuz Serdar Bey, ancak haftada 1 ava çıkabilen ve vakti sınırlı olan biri için inanın yeni mera ya da farklı bir takım denemek lüks oluyor. Kimsenin olmadığı o kadar çok park, o kadar çok yer var ki deneme yapmak istediğim... İşin kötüsü boğazdaki balığın sürekliliği yok. Bir akşam balık yapan yerde diğer akşam hiçbirşey çıkmayabiliyor. Bu durumda kovalara bakmak ya da gelen telefonlara göre hareket etmek, maalesef, daha mantıklı geliyor.

17. denizzzci

denizzzci burak

En İyi Avı:
    bugüne kadar 3 ton:):)
    yeşilköy lüfer

[img=http://img35.imageshack.us/img35/9020/04102009973.jpg]
    [img=http://img19.imageshack.us/img19/859/04102009977.jpg]
    yeşilköyden alınan lüferler bunlar,yer polis karakolu önü...bu aralar gitmek isteyen arkadaşlar varsa balık kesti diyebilirim,çok taze olmak şartıyla yeminiz varsa gelip denemenizde yarar var,saat 20:00 dan sonra balık vurmaya başlıyor ama öyle aşırı bi tat vermiyor..bulabilenler iri zarganadan yada iri istavrit veya izmaritten fleto çıkarıp öyle denesinler şanslarını,ufak yem yemiyor lüfer,3 gün önce güzel sarıkanat çinekop yaptı ama 1 gün,ertesi günde yaptı ama saatte 1 vuruş belki o da çinekop...lodos havaları kollayın yeşilköyde balık yakalamak için,boş dönmezsiniz

18. murat kayadelen

Sevgili ozan söylediklerine katılıyorum, zaten genellikle av yeri olarak sakin, fazla kalabalık olmayan sandalyemi kurup insanlarla sohbet ederek Boğaz'ın tadını cikartabilecegim yerler seciyorum, haliyle de nispeten balığın az yaptıgı yerler oluyor.. Aslında tam da bu durumda Serdar abinin ne kadar haklı olduğunu anlıyorum ...

19. skoylu

skoylu Serdar KÖYLÜ

Favori Kamış:
    Olta, başkası olmaz..
    En İyi Avı:
    Büyük beyaz; 7 mt. Güney Afrika Açıkları..
    Eminim öyledir.

Ama benim derdim, yani bana üzüntü veren gam ve kedere boğan, gözyaşlarımın sel olmasına... Tamam, tamam, abartım o kadarda değil. Fakat beni cidden düşündüren ve üzen husus; bir hafta sonumuz var. benimde sizler gibi ancak, gidiyoruz, masraf ediyoruz, bir şey ele geçiremeden geri dönüp teselli arıyoruz.

Bu beni cidden üzüyor, düşündürüyor. Kendi adıma onları yaparkende zaten bu sebeple motive oluyorum ve karşılığını çoğu zaman görüyorum.

Verimsiz bir takımla ava gidip olta atmanın, evdeki küvete olta atmaktan pek farkı olmuyor. İşte sorun bu. Bu nedenle, insan bir fırsatını yaratmalı, bulmalı, biraz düzgün takım vs. yapmalı etmeli. Ki o tepeceği takımın karşılığını alabilsin.

Burada aslında şöyle bir husus var. Ver ordan çinekop takımı, al sana 1.5 TL. Ver 10 mantar al sana 3 TL. Ver şöyle bilmem ne misina, al san 4 TL.. Peki netice, al, al, al, avlakta çöpe atıp geri dön.

Eğer insanlar düzgün takım ararsa, sorarsa, pazarı o yöne kanalize eder. Benim tarif ettiğim takımların tahminen daha iyisi çabucak raflara yayılır. Daha ucuza mal olur ve daha iyi netice alınır. Böylece zaman sorunu da aşılır.

Ama sizler (yani çoğunluk) gidip o işe yaramayan malzemeyi hazır tükettikçe, iyileri hiç bir zaman piyasada yer bulamaz.

Bunu düşünmek lazım. En azından malzemeciden istemek lazım. Yaptırın edin filan demek lazım. Bunu diyen makul sayıda kimse olunca, bunu yapacak, yaptıracak biri mutlaka olacaktır.

20. ALİCO

ALİCO AliCo

Favori Kamış:
    D.A.M El oltası
    Favori Makine:
    0,33 beden FC
    En İyi Avı:
    Herhalde Toriklerdir. Kofanalarda olabilir.ispendek 13,8 kg, Kırlangıçlar.vs.vs.
    Bu akşam yeşilköyden iyi iş çıkar demedi deme sakın.... yemler güzel olsun yeterli

Konu Durumu:
Daha fazla cevap için açık değil.