İstanbul Kıyı Raporları 2006-2009

Konu, 'İstanbul Kıyı Raporları' kısmında cognitor tarafından paylaşıldı.

Konu Durumu:
Daha fazla cevap için açık değil.
  1. mdmuratyildirim

mdmuratyildirim murat

köprüde durumlar nasıl bilgisi olan var mı?
    tskler

2. enginson

enginson engin

Favori Kamış:
    daiwa crossfire(spin) okuma salina
    Favori Makine:
    shimano catana 400 fb, ryobı ecusima 6000vi, okuma avanger 65
    evet haklısın.. ben aslında zargana tutmadaki amacım yem yapacaktım. sıyırtma denedim ama hiç gelmedi bende çarpma yaptım. zaten lüfere de gidemedim bende tekneci bir arkadaş vardı zarganaları ona verdim. sırtım ağrıyor çok kötü. Allah ın sopası yok hakikaten ..

3. skoylu

skoylu Serdar KÖYLÜ

Favori Kamış:
    Olta, başkası olmaz..
    En İyi Avı:
    Büyük beyaz; 7 mt. Güney Afrika Açıkları..
    Sevgili Aydın, her teknik, her taktik, her yerde her zaman işe yaramaz.

Benim pek sevip dikildiğim bir taş vardır. Eğer feribot gidiyorsa, o taşın üstünden sıyırtma yaparsın, kiloluk istavrit alırsın. Ama feribot gidince, ne kadar atıp çeksen hiç bir şey alamazsın.

Aynı yer, bir gemi bile balık vaziyetini ve buna görede tekniği değiştiriyor kısacası.

Ben, bizim buralarda yemleme işini yapıyorum sık sık. Ve lüfer içinde faydasını apaçık görebiliyorum.

Ama lüfer yemelme ile, mercan, karagöz vs. yemleme başka türlü işler. Başka şekilde oluyor. Ve diyorum, "Eğer meranız uygunsa, şu şekilde yemleme yapın, faydasını görürsünüz."

İşte söylenen şey bu. Yoksa, Sarayburnu'nda lüfer yoksa, yemleme yapında peydahlansın demiyoruz.

Bu nedense alakasız şekilde hep o tarafa çekiliyor. Bu işi bilim olarak yapan akademisyen hocalarımız bile böyle derken, bunu onaylarken üstelik..

Peki ne olur, ne oluyor? Burada boğaz avcısı kadar, belki daha fazla bölgeden katılan avcı var. Onlara faydalı olabilecek bir bilgi, alakasız bir şekilde yanlışlanıp onların faydalanması engelleniyor. Bence değişen bir şey yok. Hamsi vs. ucuzlarsa ben gene lüfer yemlemeye devam edeceğim. Eminim fayda edecek, çünkü daha önce etti.

Ama bir şekilde diyelim Sarayburnu'na lüfere gidersem, hiç bir zamanda yemlemek gibi bir şey aklımdan geçmeyecek. İşte mesele bundan ibaret. Uygun yerde, uygun teknik, neticenin anahtarıdır.

4. cold_sea

cold_sea Caner

En İyi Avı:
    1,100 gr Mırmır
    bazı yerlerde yemli iri izmarit ve istavrit yapıyor.Akşam da çinekop başlıyor.2 gün önce zargana vardı..

köprünün karaköy kısmında kıyıya doğru da geçen hafta 2 tane cok iri tekir aldım kurtla.2 tanede suya düşürdüm..Benden başka kurt atan yoktu,tekir alanda olmadı...

5. enginson

enginson engin

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    körüde hiç şansımı denemedim. çok kalabalık ve sanırım ordakiler oranın eski müdavimleri. şimdi ordan birine oltayı takarım hoş olmaz :) ama hep tutmak istemişimdir ordan :)

6. ALİCO

ALİCO AliCo

Favori Kamış:
    D.A.M El oltası
    Favori Makine:
    0,33 beden FC
    En İyi Avı:
    Herhalde Toriklerdir. Kofanalarda olabilir.ispendek 13,8 kg, Kırlangıçlar.vs.vs.
    Serdarcım pardon ama neyı anlatamadın? ama ben sana anlattım galiba herşeyi lüfer konusunda.

Arkadaşım anlayamadığın. ben tekne için yazmıyorum farkındaysan. Verdiğim her raporda kıyıcı arkadaşlarada avlaklar tavsiye ediyorum. nedenıne gelince balık 5,5 metrede geliyor bu metredede kıyıcı arkadaşlar rahatça çalışabılır. ancak gelin 2 metreye takım bırakın dıyen yokkı sen hala neyın derdindesin ben onu anlayamadım.

Ben zaten balık tutuyorum. Serdar koylu benı ne ılgılendırır bananemı dıyorum. demıyorum. paylaşımın sonu yoktur. ve öğrenmeninde sonu yoktur.
    bak şimdi sana birşey daha anlataym. Herkes fırdondu düğümünü normal bağlar. biz değişik bağlarız. sebebı nedir? gerekçesi nedir. sadece sen düşünmüyorsunkı bizde geliştiriyoruz sürekli. al işte en basitindenbir fırdondu düğünü herkes normal atar biz ters atarız. Fırdonduye yüklenmemek adına hadi buyur burdan yak bakalım.......

7. murad

murad Murat

Bugün saat 06-09 arasında Maltepe-Dragos şeridinde her zaman olduğu gibi hiç bir şey yoktu. Zargana, kefal ve lüfer deneyenler vardı.

8. Aret

Aret Aret

En İyi Avı:
    Kalkan 4,5 kg. (Boğaz'da)
    Dün gece Emirgan sahiline gittim. Yanımd agötürdüğüm yemlerle lüfere şakşak attım. Bayaa bir süre bekledim vuruş olmadı, çevrede çok seyrek çinekop alınıyordu. Taze yem denemeye karar verip 0,14 görünmez misine ucu 11 no. sinek iğnesi ile şeytan oltası yapıp istavrit parçası ile yemleyerek kıyıya attım. Bu çok iyi çalıştı, kısa sürede 10 taneistavrit tuttum. Ama bunlara da pek vuran olmadı. Lüferden umudu kesince yaprak kesip çinekopa attım. 1 saat kadar bekleyip 1 tane alabildim.

9. YassiN..

YassiN.. Yasin

Favori Kamış:
    Shımano beastmaster 10-30-Shımano Speedmaster 14-40--Shımano speedmaster 25-125 Game Type kamışlar
    Favori Makine:
    Shımano Seıdo 4000--Shımano Biomaster SW 4000 XG--Shımano Sustain 5000 FE
    En İyi Avı:
    Kofana ve Levrekler......
    merhaba arkadaşlar.....bu gece (pazar sabahı) arnavutköy tarafında lüfer için rapala denicem, nedersiniz....

10. İstinyeli

İstinyeli Uğraş

Şimdiden yola çık derim. Şanslıysan yer bulursun , rastgelsin.

11. Aret

Aret Aret

En İyi Avı:
    Kalkan 4,5 kg. (Boğaz'da)
    Burunda her sabah balık yapıyor ama tıklım tıklım. Dendiğine göre oranın müdavimleri yeri kaptırmamak için nöbetleşe sabahlıyorlarmış.

12. berkur

berkur şükrü

Favori Kamış:
    SHIMANO SURF LEADER 450 BX-G 3 PARÇA
    Favori Makine:
    shımono exage-ryobı epplause-shımono power aero fılegentd.
    En İyi Avı:
    lüfer+palamut.
    çubuklu bu sabah baya sakin, balık yok sıyırtmayla alınan tektük istavrit,bir kaç kişinin aldığı zargana, daha sonra 11.30 civarı kuleliye gittim oradada durum çubukludan farksızdı.::rolleyes:

13. nejat vardar

nejat vardar nejat vardar

10 Ekim 02.30 Cumartesi saat 02.00-02.30

Boğaziçi köprüsü deneme çekimi

Kandilli; Oltan sudaysa ümidin vardır

Çubuklu ; Tek vuruş için sabahlayanlar

14. onurtepe

onurtepe avşarlı

Favori Kamış:
    LİNEAEFFE SURFCUSTING 4.20
    Favori Makine:
    OKUMA MAGIC 280
    bende bugun vaniköydeydim sabah 7 den 12 kadar takıldım.Yaparak istavritle çinokop, lüfere denedim. Sonuç tık yoktu.
    Yanımdaki arkadaş çarari,sıyırtma, hırsız takım istavrite ugraştı yemlik yapmak için 4 saatte 1 tane istavrit aldı.
    Balık malesef anadolu yakasına yaklaşmıyor. Dönüşte durdum kuleliye baktım orda da durum aynı.
    Sabırla beklemeye devam

15. menopiko

menopiko İbrahim GÜÇLÜ

Rapala için erken derim. Balıkda su üstü yapmadı ama yinede belli olmaaz

16. enginson

enginson engin

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    bugün nedense balık hiç yoktu dün güzel balık yaptı kuleli bugün tık yoktu sabah çok kalabalıkdı dedim heralde balık var ama hiç balık yoktu... çubukluda aynı hiç balık yapmadı...

17. cetinmeyrili

cetinmeyrili ÇETİN

Favori Kamış:
    Daiwa exceler 4.20
    Favori Makine:
    Okuma Raw 2
    En İyi Avı:
    21 sarıkanat
    Yarın balığa gideceklerin umudunu kırmak istemem ama sabah Beylerbeyi'ndeydim sonuç seyrek olararak istavrit var ama dar mekanda inanılmaz bir kalabalık var ordan kaçmak zorunda kaldım.Benim yakaya Arnavutköy'e geçtim kovalar bomboş.Çamlıbahçe'ye geldim orada çok seyrek midyeyle izmarit ama skor çok düşük tat vermiyor.Tarabya'daki arkadaşımla telefonla konuştum oranın hali de içler acısı yani bu aralar durum vahim.Son üç Cumartesi'm heba oldu.Kısmet haftaya inşallah.

18. deePblue

deePblue na

haftasonları için:
    kalabalık ve insan oranı her şeyin önüne geçmiş durumda :D
    son kararım cumartesi-pazar istanbulda kılımı kıpırdatmam balık için.

19. korni

korni koral

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    55 kg trakya kıvırcığı
    zeytinburnu mırmır denemeleri 0 elde var 0:D

20. serder

serder Serkan

Favori Makine:
    OKUMA MISTIQUE MQ 65
    En İyi Avı:
    :((
    Beykoz

1 saat evvel beykoz belediye önündeydim. İki çinekop tutuldu. Bende bir tane 20 cm civarında bir KIRLANGIÇ yakaladım (Çinekop takımı ile). Zargana ile tutuldu. Durum bu....

Konu Durumu:
Daha fazla cevap için açık değil.