İstanbul Kıyı Raporları 2006-2009

Konu, 'İstanbul Kıyı Raporları' kısmında cognitor tarafından paylaşıldı.

Konu Durumu:
Daha fazla cevap için açık değil.
  1. ALİCO

ALİCO AliCo

Favori Kamış:
    D.A.M El oltası
    Favori Makine:
    0,33 beden FC
    En İyi Avı:
    Herhalde Toriklerdir. Kofanalarda olabilir.ispendek 13,8 kg, Kırlangıçlar.vs.vs.
    İstanbul kıyı raporudur:

Sarayburnu üzerinde balık pek yoktu ancak.;
    Lüferi sarayburnunda beklerken kendını yeşilköy ve zeytınburnu önlerinde gösterdi. epey balık tutuldu bugün bilgilerinize sunulur

2. crank

crank AYDIN

Favori Kamış:
    balzer diabolo
    Favori Makine:
    banax sx4000
    En İyi Avı:
    2.5kg yayın
    ewet bogazda bugun lüfer yapmamış tekneyle umuryerine açılan arkadaşım vardı hiçbirşey olmadıgını söyledi

3. Kaan DÜZGÜN

Kaan DÜZGÜN KAAN BERAT

Arkadaşlar nerde bu balıklar ya bana bi yer önerinde haftasonum bol çinekoplu bol lüferli geçsin :)

4. erdinconar

erdinconar

Favori Kamış:
    olta kaşık çapari rapala
    En İyi Avı:
    sazan eşkina levrek torik zargana lüfer
    engincim çok teşekkürler arabayla gidecem inşallah

bu arada dün akşam unkapanı köprüsünden geçeçiyordum bayağı kalabalıktı çinekopa atıyorlardı.arabayla geçtiğim için tutup tutmadıklarını göremedim.

Son düzenleme: 8 Ekim 2009
  5. 3182

3182

Dün gece 2 kişi kalender ordu evi civarında temiz deniz havası alıp eve döndük. Kuzu butu gibi istavrit leri taktık tek bir vuruş bile alamadık. Sonuç yarım ekmek kokoreç :D

6. enginson

enginson engin

Favori Kamış:
    daiwa crossfire(spin) okuma salina
    Favori Makine:
    shimano catana 400 fb, ryobı ecusima 6000vi, okuma avanger 65
    dünden anladığım karşı tarafta yani avrupa yakasında pek birşey yok gibi inşallah anadolu yakasına geçmişlerdir :)

7. enginson

enginson engin

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    cumartesi bende kuleliye bir bakıcam sabah gidip. zarganaya sıyırtma atıcam bişeyler alırsam akşam lüfere giicem bakalım hayırlısı :)

8. balık kurdu

balık kurdu ercan

En İyi Avı:
    4 kilo civarı kofana
    kadem bir daha gidersen kırmızı karanfil tak yakana :D

bizde ordaydık akşam. 3 kişi, adam başı birer çinekop 1 de kabaca bir kefal.

ha birde gelincik :)

9. senseç

senseç uğraş

yeşilköy tarafları ve genel bigli

slm arkadaşlar yeşilköy tarflarında kıyıdan avlanan arkadaşlar var ise durum nedir acaba bilgi verirlermi birde istanbulda çok kalabalık olmayan yerlere örnek verirseniz sevinirim amaç balık tutmak ve deniz rüzagırın güzelliğini yaşamak olta dolaşmasından milletin gürültüsünden çaycılardan sıkıldım desem yeridir sakin yerler bilen varsa özeldende msj atabilirler..teşekkürler..

10. MandiBuLa

MandiBuLa SerKan

Favori Kamış:
    Balığı olta tutmaz
    En İyi Avı:
    Mığrı,uzunluğu 1 metre civarıydı.
    Kıyıdan Lüfer

Değerli arkadaşlar,

Dün akşam saat 19:00'da Avcılar sahilinden (kıyıdan) yanımda olta atan adam Lüfer aldı.

Meraklılara duyrulur.

11. webokur

webokur cihangir

sabaha karşı çinekop a olta atmayı düşünüyorum , nereyi tavsiye edersiniz, son bir hafta raporları iyiden iyiye kafamı karıştırdı. haliç de polis karakolu civarı da çıkabilir diyenler oldu o bölge açıklarında kayıkçılar balık alıyormuş

12. mbz

mbz Mustafa Bozdağ

Dün Tarabya'daydık. Konsolosluk önünde.12'den 3e kadar durduk, 3 çinekop. 2 tane de ben kıyıa alamadan hemen önümde düşürdüm. Gene iskorpitler başımın belası idi. Hele bir tanesi mantarla birlikte komple yutmuştu takımı. Çıkaramadık kafasını kesmek zorunda kaldım :(. Bir gece önce de bir sarı kanar bir çinekop almıştık. Hemen hemen herkes bir kaç parça bir şey aldı. Kalender'den 2 lüfer alındığını duyduk sadece. Gene doluymuş ama buna rağmen. Nedense oraya gidesim pek gelmiyor. Sürekli oltalar birbirine dolaşıyor gereksiz heycan yaratıyor :D. Balık az olsa da var sabretmek gerekiyor. Genellikle 11-01 arası bir şeyler alıyoruz. Sonra ise muhabbet ile geçiyor balık bahane. Yalnız dün ciddi bir şekilde soğuk başladı. Oturduğumuz kasaları yakmak zorunda kaldık.

13. jaws_16

jaws_16 sedat

En İyi Avı:
    sazan 2 kilo
    ben de dün saat 19:00 gibi avcılar sahilindeydim ...
    pek balık tutan yoktu...
    öylesine kıyıdan çapari salladım ..
    sonuç 1 tane iri istravri,t... onuda saldım...
    zaten pek tutuan da yoktuç.
    bir daha ki sefere inşallah sandall ile açılacağız..

14. ALİCO

ALİCO AliCo

Favori Kamış:
    D.A.M El oltası
    Favori Makine:
    0,33 beden FC
    En İyi Avı:
    Herhalde Toriklerdir. Kofanalarda olabilir.ispendek 13,8 kg, Kırlangıçlar.vs.vs.
    Bugün Lüfer yıne coşmuş arkadaşlar iyi balık yapmış sarayburnunda z.burnunda yeşilköyde ataköyde bilginize sunulur.

15. uckunmetin

uckunmetin METİN UÇKUN

herkeze zelamlar
    dün gece 21:00 01:00 arası bakırköy sahildeydim oltalarımdan biriyle lüfer takımı diğeriyle çinekop takımı istavrit ile denedim hiç vurmadı yanımdakilerinde durumları benim gibiydi ama orada konuşulan ben gelmeden önce 2 kişi lüfer almış tabi bana anlatanlar aldıklarını görmüşler .
    uğraş bey yeşilköye ben hersene sonbaharda ve kışın gideirm yeşilköy gördüm yaşadığım kadarıyla sezsiz sakın oluyor bu sene gitmedim daha ama cumartesi gecesi gitmeyi düşünüyorum yada tekrar bakırköy sahile gideceğim ve şansımı denemekle beraber huzur bulacağım.

16. mbz

mbz Mustafa Bozdağ

Bu arada dün çok fena iri istavrit vardı Tarabya'da. Yem için 10 tane alıp bıraktık bi eleman koca bir kovayı doldurmuştu silikon ile. Biz de kuyruk altı denedik. İstavrit çaparisi denemeyin şeytan oltası ile silikon veya kuyruk altı ile tek tek de olsa bolca alınıyor. Her atışa vuruyor nerdeyse.

17. enginson

enginson engin

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    teşekkürler bilgi için :)

18. cetinmeyrili

cetinmeyrili ÇETİN

Favori Kamış:
    Daiwa exceler 4.20
    Favori Makine:
    Okuma Raw 2
    En İyi Avı:
    21 sarıkanat
    Şeytan oltası ile slikonu anlayamadım.Kuyruk altı dediğine göre balıklar akşam alındı herhalde.

19. mbz

mbz Mustafa Bozdağ

Rica ederim :).

Bir de dikkatimi çeken nokta kıyıda balık olsa da insanlar balık alsa da söylemiyor yok bir şey diyor, vurmuyor bile diyor bunu diyen biri gözümün önünde aldı balığı. Hayır denizdeki balığı mı kıskanıyor benden anlamadım. 2 haftadır sırf eğlence olsun diye takılıyoruz iki arkadaş kim gelse sohbet etmeye çalışıyoruz bir bakmışız saat 3-4 olmuş, zaman geçiriyoruz bir nevi evde oturmaktansa. Keyif alıyoruz. Bir kaç parça da olsa eve boş gitmiyoruz hergün. Ama insanlar aç gözlü biraz sanırım benim alacağım balığı kimse almasın şeklinde bir kıskançlık içindeler. Garipsiyorum bu durumu.

Şeytan oltasını biz biraz modifiye ettik tabi adlandırmam da yanlış olabilir kusuruma bakmayın. Bu modifiye belki de başka bir adı vardır, hatam olduysa affola doğrusunu öğrenmek isterim. Şöyle ki : Fırdöndüye hafif bir kurşun 5-10 gr. Sonra 2 kulaç beden ve ucuna tek bir kanca. Kancaya da silikon ya da kuyruk altı. 30-40 metre ileriye atıyoruz akıntıya kaptırıp hızlı hızlı çekiyoruz. Evet gece alıyoruz, çalıştığımız için ancak gece fırsatımız oluyor.

Son düzenleme: 8 Ekim 2009
  20. menopiko

menopiko İbrahim GÜÇLÜ

Belki merasını seninle paylaşmak istemiyordur :):)

Konu Durumu:
Daha fazla cevap için açık değil.