İstanbul Kıyı Raporları 2006-2009

Konu, 'İstanbul Kıyı Raporları' kısmında cognitor tarafından paylaşıldı.

Konu Durumu:
Daha fazla cevap için açık değil.
  1. tatarkirpi

tatarkirpi Savaş Altunkaynak

Favori Kamış:
    turnafresh surf
    En İyi Avı:
    lüfer 1 kg
    Pazar akşamı 18:00 sularında gittik z.burnuna ama yağmur bastırdı ve 1 saat boyunca sadece bir tane çinekop çeken oldu o yüzden toplanıp döndük :) Yani o gün verimsiz bir gündü aslında bugün denemek istiyorum ama karar veremiyorum :)

2. irfant

irfant irfan

bugün boğazda ilk avıma çıktım. 10:00-12:30 arası çaparı salladım. hiç bişey gelmedi ama yeni aldığım kamış ve makinayi denemiş oldum. bu arada 4 takım kaybettim , ikisi takıldı, birisi karıştı, birisi de kamış ucunun çıkması sebebiyle
    koptu.
    elimdeki gps'e göre bugün 11:00-13:00 arası en iyi zaman olarak görünüyordu. onun için bu saatleri seçtim ama hikaye..

kalender önünde 10-15 kişi vardı, pek tutan görmedim, bi süre sonra çoğu yemliye geçti ama hareket olmadı. hava fena değildi.
    kıyıda deniz anaları çok fazlaydı. yine gümüşler sürü halinde sağa sola dolaşıyorlardı ( bir şeye delalet midir? bilmiyorum )
    sonuç olarak kalender önü 12:30 a kadar pek verimli görünmedi bana.

3. mbz

mbz Mustafa Bozdağ

O kamışın ucu daha ilk denemede çıktıysa o kamıştan vazgeçin :)

4. irfant

irfant irfan

evet ilk kullanmamdı. ordaki malzemeci 502 ile yapıştırdı..biraz dursun bakalım tecrübe artınca değiştiririm herhalde. başlangıç için iyi geldi bana 3.90 lineaeffe spirit surf kamış, hafifliği hoşuma gitmişti..

5. mbz

mbz Mustafa Bozdağ

lineaeffe kamışlar iyidir genelde. Hafif olmalarını ben de seviyorum rahat kullanımı oluyor. Şu an sağlamsa biraz daha tecrübe edinin öyleyse.

Denizin rengi nasıldı bu arada. Bulanık mı? Bulanık değilse bu akşam tekrar bi tur atma niyetindeyim.

6. irfant

irfant irfan

deniz açık mavi, fazla bulanık değil ama çok da net değil, yarım metrelerde deniz anaları görünüyordu ama dip görünmüyordu.

7. mbz

mbz Mustafa Bozdağ

Bulanıklık var demekki gene de. Bulanık olunca balık yemi göremiyor haliyle balık olsa da alma şansımız azalıyor. 1 gün daha bekleyelim en iyisi. Teşekkürler bilgi için.

8. cenk yilmaz

cenk yilmaz CENK

Favori Kamış:
    alba star
    En İyi Avı:
    1,5 kg sazan
    Bizde yarın akşam balığa çıkmayı düşünüyoruz. Zeytinburnunda durum iç acıcı değil gibi okudum. Tavsiyesi olan varmıdır acaba.

9. tatarkirpi

Favori Kamış:
    turnafresh surf
    En İyi Avı:
    lüfer 1 kg
    Aslında bu akşam çok istiyorum balığa gitmeyi ama yer olarak karar veremedim. Zeytinburnu verimsiz gibi geliyor bana da ama yine de günü gününe tutmuyor bu da gerçek. Bi de geçen yıl bu zamanlar kabataş iyi yapıyordu çinekop falan ama bu sene nasıl olur bilemiyorum içimden o taraflarda geçmiyor değil :)

10. cenk yilmaz

cenk yilmaz CENK

Favori Kamış:
    alba star
    En İyi Avı:
    1,5 kg sazan
    Bu sıralar aslına bakarsanız her yer verimsiz. Sebebini de forumlarda okudukça anlayabiliyoruz.

11. tatarkirpi

Favori Kamış:
    turnafresh surf
    En İyi Avı:
    lüfer 1 kg
    Sebebi belli ama bazen de hiç belli olmuor. Ben şahsen çok fırtınalı yağmurlu havada da balık aldım, yağmurdan hemen sonra da aldım. Biraz da kısmet işi bence :) Haliçin bulanık suyundan yanımda lüfer alanlarda oldu yani kısmette olduktan sonra balık var ama bazen şansımıza düşmeyince de elden bişey gelmiyor :)

12. HakanGokdemir

HakanGokdemir Hakan GÖKDEMİR

Favori Kamış:
    LİNEAEFFE BAİA GRANDE 420 cm
    Favori Makine:
    OKUMA MAGIC 280
    Tuzla-Maltepe arası nasıl kıyıdan bu aralar?

13. yunus28

yunus28 YUNUS

selam arkadaşlar, öncelikle hepinize rast gele... maltepe ve çevresinde balık tutan varmı? Varsa ne çıkıyor, paylaşırsanız sevinirim...

14. skoylu

skoylu Serdar KÖYLÜ

Favori Kamış:
    Olta, başkası olmaz..
    En İyi Avı:
    Büyük beyaz; 7 mt. Güney Afrika Açıkları..
    Var. Tuzla'ya doğru, pendik, tuzla, çayırova civarı nadir lüfer, sıkça sarıkanat yapıyor. Bilhassa adalar civarı. Ama tekneden. Kıyıdan yapmaması için bir sebep yok, fakat son zamanda denemiş değilim.

15. emreseven

emreseven Emre

Malesef kıyıdan yapmıyor.Ama daha önceki bi mesajımda belirtmiştim.Kıyıdan lüfer sarıkanata atacaksanız nispeten derin yerleri seçin.Çünkü kıyılarımızın cogu kısmı sığ oldugundan ancak tekne ile lüfer avlamak mümkün oluyor :(

16. yunus28

yunus28 YUNUS

paylaşımınız için teşekkür ederim arkadaşlar, rastgele.

17. medmarine2

medmarine2 Soner Coşar

Favori Kamış:
    Okuma Alumina 270 Mh
    Favori Makine:
    Shimano Nexave 4000 Fc
    Maltepede şuanda kıyıda balık yok.Küçükyalı balıkçı barınağı ve İdealtepe köprü taraflarında 1 hafta öncesine kadar balık alıyorlardı.Ancak son 1 haftadır balık yok.Bu ara balık adalar çevresine sıkışmış gibi.Giden abilerimiz güzel balık yaptığını söylüyolar.Ayrıca bu ara dragos çevresinde deneme yapmak lazım.Orası diğer yerlere göre biraz daha derin.

18. guitaristanbul

guitaristanbul Adnan Cemre Aksoy

En İyi Avı:
    10 kg Orfoz
    Herkese selamlar bugün zor bela kuleliye gittim gümüş bile yoktu.Sabah rapalayla birkaç parça alnışlar,akşamı beklemeye başladım çay sohbet derken saat 16:45 de olta atmaya başladım.Saat tam 17:00 da bir balık bir boş geldi sonra birdaha derken tamam dedim bugün iş var:) ama evdeki hesap çarşıya uymadı ne bir vuruş ne birşey...Sabah tekne ile balığa gideceklere tavsiye çok güzel lüfer çıkıyormuş canlı zargana şart malesef kıyıdan avlanacak olan arkadaşlarım abilerim rapala veya kaşık ile akıntılı veya akıntıaltı yerlerde(kuleli,kandilli burnu,kanlıca burnu(taç restourant önü)) gibi meralara baksınlar derim herkese rastgelsin saygılar..

19. emreseven

emreseven Emre

Direk söyleyeyim o zaman.Kartal-Maltepe arası derin sular ; Dragos-Sema Hastanesi Önü.Burası dışında dragos civarında derin su yok.Atalar Migros Önü ve Kartal 9Palmiyelerin önü(çok derin)

20. skoylu

skoylu Serdar KÖYLÜ

Favori Kamış:
    Olta, başkası olmaz..
    En İyi Avı:
    Büyük beyaz; 7 mt. Güney Afrika Açıkları..
    Lüferin derin yerde olacağı fikri pek geçerli değil. Lüfer için, 2 kulaç derinlik kafidir.

Fakat lüfer sürüleri rahat görüp takip edebileceği genişçe alanları sever. Yani deniz dibi, belli bir oranda düzlük olacak, öyle yamaçlar, vadiler vs. olmayacak. Buna dikkat ederseniz, lüferi bulmak kolay olur.

Böyle olmayan yerde de lüfer olur ama pek fazla oyalanmaz.

Konu Durumu:
Daha fazla cevap için açık değil.