İstanbul Kıyı Raporları 2006-2009

Konu, 'İstanbul Kıyı Raporları' kısmında cognitor tarafından paylaşıldı.

Konu Durumu:
Daha fazla cevap için açık değil.
  1. robinson987

robinson987 bekir

offfffffffff offffffff bugun yıne emınönü ve unkapanı koprüsüne gittim en son unkapanı koprüsünde kaldım 16 ile 21 arası ama yok yokkk yokkkk nerde bu çinekoplar yaaaa 2 tane tutabıldım yani 3 tane tutan göremedim hatta bırakın 3 taneyi 1 kişi çekti 1 tane başka çeken yok delirecem 8 gundur her gun yokluyorum ama yokkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkk

2. robinson987

robinson987 bekir

uzun zamandır şuna karar verdim epey bi zamandan beri çalışmasını yapıyorum cok ciddi bi çalışma sürekli not tuttum takıp ettim eminönü galat ve unkapanı köprüsünün lodosla poyrazla alakası yok arkadaş o sarayburnunda ki buyuk bayrağında esme yönü farketmiyor yani sonuç olarak lodosda balık olmaz poyraz da olur karayelde falan v.ssss ler hiç bırı geçerli degil
    bu emin önü galata hangi havada rüzgar nereye estiği zaman balık yapar belli olmuyor ve ne zaman balık yapar bi turlü bulamadım
    bu konuda bilgisi deneyımı olan varsa açıklasın lütfen kafayı tatım ben bu işe

3. emreseven

emreseven Emre

Tekirdağ 16
    Kumköy 12
    Akçakoca 20
    Sinop 20

Deniz suyu sıcaklıkları bunlar.Bende bunu takip ediyorum.Orayı burayı bilmem ama Marmaranın suyu karadenizden soğuk olduğu sürece helede marmara girişi 12 derece oldugu sürece balık aşağılara fazla inmeyecektir.

4. gemigezgin

gemigezgin dursun

Hepinize merhaba,
    bu akşam üstü maltepe sahilde mezgit alıyorlardı bilginize

5. mbz

mbz Mustafa Bozdağ

O zaman Palamut gelebilir, deniz soğumadığı için Karadeniz'in palamutu Romanya'ya aktı diye yorum okumuştum geçenlerde

6. draco

draco Kaan

Favori Kamış:
    Vercelli Alba Surf, Yamaga Blanks EARLY 94MHR
    Favori Makine:
    JDM Shimano Stella SW8000PG, Daiwa Certate 3012H
    En İyi Avı:
    Tuttuğum ilk ispari. o olmasa burada olmazdım.
    şöyle bir gözlemim var, en az 3-5 kere tasdikledim... bir gün avrupa yakasının sonları gibi yani ortaköy, bebek, emirgan, beşiktaş, kabataş da balık yaparsa, ertesi gün köprüye iniyor bir kısım sürüler... arkadaşlarla konuşmalarımda bunu bir kaç kere tasdik ettim...

7. enginson

enginson engin

Favori Kamış:
    daiwa crossfire(spin) okuma salina
    Favori Makine:
    shimano catana 400 fb, ryobı ecusima 6000vi, okuma avanger 65
    bugün hava çok güzel keşke çalışmıyor olsaydım :(

8. merthan28

merthan28 MERT

Favori Kamış:
    lineaeffe
    Favori Makine:
    okuma pro
    En İyi Avı:
    10 kg orkinos
    aynen engin keşke çalışmıyor olsaydık hava çok güzel ama bakalım cuma akşamı paşalimanı seferi var yine:)

9. max cavalera

max cavalera murat

Favori Kamış:
    x_treme-okuma cedross
    Favori Makine:
    okuma px pro..okuma cd 65
    En İyi Avı:
    kofana 3 kg şile acıklarında....palamut ve torikler Büyük beyaz.(70cl)
    bayadır uzagım.su anki durum nedir kıyılarda

10. skoylu

skoylu Serdar KÖYLÜ

Favori Kamış:
    Olta, başkası olmaz..
    En İyi Avı:
    Büyük beyaz; 7 mt. Güney Afrika Açıkları..
    Eminönü ve Galata köprüsü, yüzey suları sıcak olduğu sürece, hiç bir zaman doğru dürüst çinekop nesli yapmaz. Ne zamanki, sular soğumaya başladı, yüzey suyu, yani 20m'ye kadar olan derinlikteki su, 14 derece civarına düştü, çinekoplar dibe, akdeniz suyuna iner ve oranın bir numaralı sakini olan yengeçlere (çingene pavuryası, carcinus mediterranus) ve onların arasındaki çeşitli karides, balık vs.ye girişir. İşte o zaman orada oyalanmaya başlar.

Bu zamana kadar çinekop oradan gelir ve geçer. Bu yüzden, bu zamanda, yüzey suları sıcak iken çinekopu daha sığ olan halicin iç kesimlerinde aramalısınız. Takımın olduğu derinlik, 18'mden fazla ise, yamaç şeklinde dik ise, orada çinekop işi zor olur. Bu durum ise Unkapanı köprüsünden sonra düzelir ancak.

Ha, sular soğur, akdeniz suyu yüzey suyuna yakın sıcaklığa iner, o zaman balık dipten gelir ve bir ihtimal oyalanır. Zira o sığ yerlere giremez artık soğuktan.

Bunu gözönüne alın muhakkak, o civara giderken. Meteorolojinin verdiği sıcaklıklar yüzey suyu sıcaklığıdır. Bu yüzeyde 1-2 kulaçlık bir tabaka halindedir. Bu sıcaklıklar yanıltıcı olabilir. Hafta sonu, suyun üstü buz gibiydi. Ama bizim 15 - 18m'den aldığımız tek tük çinekoplar sıcacıktılar. Hatta, bir süre tutup resmen ellerimi ısıtmıştım, "ohhh, sıcacık, sıcacık, harika" diyerekte milletin "deli midir nedir?" iltifatlarına mazhar olmuştum.

11. robinson987

robinson987 bekir

bugun koprülerden haber yokmu bugunde gıtmeyı düşünüyorum ama 8 gündür gıtmekten kustum artık çinekopa yaa bı haber gelse hemen gıdecem ama bekliyorum hala kararsızım şu an gıtmek ile gıtemmek arasın da hadi hayırlısı

12. skoylu

skoylu Serdar KÖYLÜ

Favori Kamış:
    Olta, başkası olmaz..
    En İyi Avı:
    Sen gidene kadar, çinekopta gitmiş olur zaten.

Ya gidip bekleyeceksin. Yada, köprüyü boş verip haliç, boğaz vs. içinde bir yer bulacaksın.

Ama öncelikle, köprü veya halici izlemeyi boş ver. Boğazın diğer taraflarına bak. Eğer oralar çinekop yaparsa, o gün veya ertesi gün haliçte yapacaktır.

13. robinson987

robinson987 bekir

dediklerini dikkate alıcam teşekkürler ama emınonu bana yakın olduğu için oralara gidiyorum vesait sorunu pek olmuyor malum koca çanta ve kamışlar zaten uzun uzun mıllete çarpmamak için zorlanıyorum zaten vesaitler full geliyor boğaza araba denk gelirse cıkıyorum

14. irfant

irfant irfan

08:00-11:00 arası kalenderdeydim. 9 la 11 arasında gayet iyi istavrit yaptı. yani ben fazla tutamadım ama yanımda birisi vardı 6 taneden az çekmiyordu. kahvemi içerken biraz gözledim, daha sonra onun gibi atınca 5 tane geldi. 12 adet istavrit aldım. çevremdekiler kovlarını doldurdular.. ben tek kişi olduğum için 12 tane yetti bana 7 tanesini öğlen yemeğinde götürdüm. diğerlerini de yemlik ayırdım.

akşam üstü yemli atayım diyorum, ne derseniz ?

not: beniim ikinci denemem bu, yani daha çok acemiyyim bu işlerde. yuhh 12 tane tutmuş demeyin...

15. deePblue

deePblue na

elinizde taze yemler varken bu fırsatı kaçırmayın derim..
    Ordu evinin önünden atabilirsiniz.kalender gününde olursa sizi kesinlikle geri çevirmez ;)

Son düzenleme: 5 Kasım 2009
  16. irfant

irfant irfan

teşekkürler, çinekop oltası alırken siyah iğneli ve beyaz iğneli takımlar verdi satıcı. birisine lüfer de gelir dedi ama hangisi olduğunu unuttum. sizce hangi rengi kullanayım.

cevap veren birini bulunca hemen sorayım dedim..

17. cenk yilmaz

cenk yilmaz CENK

Favori Kamış:
    alba star
    En İyi Avı:
    1,5 kg sazan
    Unkapanı köprüüsnde oltacı rahmi dayımız var. Sağolsun cep telefonu ile arar köprünün an be an durumunu alırız. dün ve bugün aradım cevap şöle; sabah dan beri su çok bulanık ben dahil kimse bir şey alamadı, en iyisi evde oturmak.

Kardeşim az önce köprüden aradı yine söylediği şey aynı su bulanık ve kovalar bomboş.

Dün sarayburnundan geçerken balık tutanlara uğradım, sabah dokuzdan akşam üstü 16 ya kadar 1 tane sarıkanat alabilmişler. Anca sohbet ve şarap tüketmişler. İlgilenecek arkadaşlara akgtarabileceklerim şimdilik bunlar.

bu suyun bulanık olmasının sebebi lodos mudur sizce. Şehir içinde gezerken rüzgarı hissetmiyorum ama sahil kenarına indimmi rüzgar ve dalga çok fazla.

18. skoylu

skoylu Serdar KÖYLÜ

Favori Kamış:
    Olta, başkası olmaz..
    En İyi Avı:
    Hımm, hava, su, iklim, karadenizdeki suyun sıcaklığı, bu ayakkabımın neden vurduğu, domuz gribi aşısının etkileri gibi parametreleri gözönüne alarak, diyebiliriz ki, ikisine de lüfer filan gelmez, zira ortalıkta lüfer yok.

Ha, hasbel kader lüfer olursa yada seneye lüfer zamanına filan bakarsanız, ikisine de gelebilir, farkeden bir şey pek olmaz. Lüfer, iğne rengini çok seçmeyen bir balıktır, iğnelerde zaten lüfer yeminin içine gizlenmiş olur.

19. cyhntskn

cyhntskn CeYhUn

Favori Kamış:
    LİNEAEFFE
    Favori Makine:
    SHIMANO SUPER ULTEGRA 6000 XSA
    En İyi Avı:
    SARIKANAT 55 CM ZARGANA :-)
    irfan abı hosgeldın aramıza bende yenıkoylıyum ıstavrıt tutabıkldıysen ne mutlu sana vallaa aksam gıtmek ıstıyorum ama bakalım rasgelea bı raporlarını beklıyoruz...

Son düzenleme yönetici tarafından yapıldı: 5 Kasım 2009
  20. cyhntskn

cyhntskn CeYhUn

Favori Kamış:
    LİNEAEFFE
    Favori Makine:
    SHIMANO SUPER ULTEGRA 6000 XSA
    En İyi Avı:
    SARIKANAT 55 CM ZARGANA :-)
    iyii irfan abıı bız onuda bulmıyoruz taze yem dıyee aglıyoruzz vallaa sen aksam denemeler yap bende abııı....

Son düzenleme: 6 Kasım 2009
Konu Durumu:
Daha fazla cevap için açık değil.