İstanbul Kıyı Raporları 2006-2009

Konu, 'İstanbul Kıyı Raporları' kısmında cognitor tarafından paylaşıldı.

Konu Durumu:
Daha fazla cevap için açık değil.
  1. murat kayadelen

murat kayadelen Murat Kayadelen

Dün akşam günbatımına doğru kandillideydim. Bazı oltalar 7-8 li istavrit çektiler birkaç kez, ben hiç alamadım. Benim gibi hiç alamayanlar vardı, sanırım küçük sürüler halinde geziniyordu balık ve denk gelirse çapari doluyordu. Devamında ben palamut ve çinekop alabilecek çapari denedim sonuç yok.. sonrasında rapala , o da sıfır. Dönüş yolunda vaniköye uğradım, hava kararmıştı. Tek tük çinekop aldılar , balığın çok verimli olmadığını gözlemleyince takımları açmadan eve döndüm.. 1 haftadır havanın düzeleceği bu günleri bekliyordum birçok arkadaş gibi ama sanırım haftasonu bol bol temiz hava alacağız..:)

2. EMRE FISHING

EMRE FISHING Emre Üsel

Favori Kamış:
    MICHELL Privilege
    Favori Makine:
    MITCHELL Armada Pro 6500
    En İyi Avı:
    BERNA'm
    Etrafta çinekop çeken ya da yemini kesmiş kimse görmüyorsanız muhakkak en az 100 gr atarlı bir çapari ile ileriyi ve dibi yoklayın. Yakından ince takım ile aldığımız istavritlerin dedeleri oralarda.

3. irfant

irfant irfan

sabah kalender raporu

sabah 8-12 arası kalender önündeydim. istavrit yok, 3-4 tane çipekop çekildi. yine 4 adet palamut alındı. çeşme ile orduevi arasındaki kıyının tamamı bu, benim aldıklarım değil. ben sıfır çektim.

4. robinson987

robinson987 bekir

unkapanı ve eminönünden haberi olan varmı arkadaşlar

5. skoylu

skoylu Serdar KÖYLÜ

Favori Kamış:
    Olta, başkası olmaz..
    En İyi Avı:
    Büyük beyaz; 7 mt. Güney Afrika Açıkları..
    Asıl sorun bence şu olacaktır, bunlar büyük sürüler oluşturamıyorlar görüldüğü kadarıyla. Suların soğuması, aslen romanya vs. önlerindeki büyük tatlı su ağızlarının yağmur vs. nedeniyle besin dolu tatlı suyun çoğalması demek. Bu durumda lüfer nesli oralarda kümelenir, toplanır, sürüler büyür. O sular soğuyunca da onu takiben bizim kıyılara gelirler.

Şu anda bu durumu görmüyoruz. Lüfer (çinekop) küçük sürüler halinde peyderpey akıyor gidiyor önümüzden sanıyorum, göremiyor, farkedemiyoruz. Zira, her gün tek tük bir şeyler çıkması buna işaret.

Bu hafta içinde, izmit civarından bir hayli sarıkanat, lüfer ve çinekop alanlar oldu. Bir hayli dediysem, tekneyle uzun olta vs. ne kadar olursa, o kadar, 15, 20'şer filan.

Bu da balığın buralara kadar indiğin gösteriyor. Ama boğazda balık çıkmaması buna mukabil, bunların küçük sürüler halinde gezdikleri gibi görünüyor.

Bu durumda, en mantıklısı, beklemeli takımlar kullanmak, yem ve takımları olabildiğince düzgün yapmak olacaktır. Müsait yerde olanların avlaklarını biraz yemlemesi, balığı oraya çağıramasada, gelenlerin biraz daha oyalanmasına katkı sağlayabilir. Böylece 1 yerine 2,3 almak imkanı olabilir.

Ekstra kötü durumlar, ekstra önlemler olmadan aşılamaz; bunu akılda tutmak lazım.

6. webokur

webokur cihangir

06.11.2009 - 01:00 sıraları istinye ido civarında sadece 1 kisi vardı. birde toparlanan birisi. ordada durum aynı gördüğüm kadarıyla. temiz hava. (ayrıca hatırlatmakta fayda var. H1N1 zayıf bünyeleri daha kolay etkiliyormuş. havalara aldanmamak gerek.yiyelim içelim. dinlenelim, daha az yorulalım)

7. deePblue

deePblue na

irfan bey dün akşam yemli deneme fırsatınız oldu mu ?

8. irfant

irfant irfan

evet, 6-8 arası denedim. bir kaç kişi daha vardı. yanıma kahve filan almamıştım pek fazla durmadım, bir şey gelmedi. ama şunu öğrendim yemli yaparken kahve,bira filan olması gerekiyor benim için. bekle bekle sıkılıyor insan, balık gelmeyince..

sabah 8'e doğru gittim acaip kalabalıktı sahil akşamdan mı kalmışlar bilemedim, sormadım da..

9. mbz

mbz Mustafa Bozdağ

irfan bey biz de genelde kalenderin ilerisindeki hayrola kafenin solundaki yerde takılırız ama geceleri genelde 9'dan sonra, balık tutmasak bile iner orada muhabbet ederiz, gece yolunuz düşerse uğrayın o taraflara. Yalnız başına balıkta olmak çok sıkıcıdır iyi bilirim heleki balık yoksa, ama bir kaç arkadaşınız olsa saatlerce de dursanız balık da olmasa pek sıkılmazsınız.

10. Alp Eren

Alp Eren Alp Eren

Favori Kamış:
    Lineaeffe Extrem Cast
    Favori Makine:
    Okuma
    En İyi Avı:
    8 tane lüfer - kofana
    Teşekkürler...

11. irfant

irfant irfan

çok haklısın mustafa,ekip olmayınca pek keyifli olmuyor. bu sıralarda gece balığı için tecrübem yeterli değil, balığa gelmem ama sizlerle tanışıp biraz sohbet için bir akşam uğrarım.

12. robinson987

robinson987 bekir

bugun yıne aldım çantayı yıne koprülere gıttım 16 da ama yok arkadaş yokkkk çinekoptan eser yok kovalar bomboşşş

13. mr_zagg

mr_zagg zeki

Favori Kamış:
    V.s, v,s. v,s....
    En İyi Avı:
    hedefime az kaldı...
    yok valla nerde bu canavarlar???
    saat 12-14 arası sarayburnu-karaköy-fındıklı bir gezinti yaptım
    Sonuc: sarayburnu; sıyırtma ile 3-5 istavrit
    KAraköy ??? balık falan yok
    Fındılı : kovalarda 1-2 çiinekop ne zaman alındığı belli değil
    durum budur arkadaşlar

14. ilhann85

ilhann85 İlhan

Favori Kamış:
    Alba Star
    En İyi Avı:
    Zargana
    Dün saat 11:30-15:00 arası üsküdar'daki eski tekel deposunun önünde yemli ve yemsiz deneme yaptım sonuç sıfır. Yanımda lüfere atanlarda da bir hareket yoktu. Ne rapala ne yemli işe yaramıyordu. Dönüşte Pendiğe geri dönmek için akşam ezanı okunmasına yakın üsküdardaki çay bahçesinin yanındaki caminin orda 1 kişi yemli lüfer olda. Gördüğüm balık okadar..

15. experienced

experienced Mert

Arkadaşlar balık yok değil çok bol ama malesef boğaza giremeden yani bizlere ulaşmadan gırgırlar topluyor bunu bugün balık satın alırken birkez daha anlamış oldum
    kilo fiyatlarını vereyim sizde balığın nekadar bol olduğunu anlayın.
    Hamdi kg: 2.00 TL.
    İstavrit Kg. : 5.00 TL.
    Çinekop Kg. : 8.00 TL.
    Balık bol olmasa bu fiyatlardan satamazlar ki tezgahtar arkadaşta balığın son derece bol olduğunu söylüyor.

16. REİS

REİS Mahir Ersin

Favori Kamış:
    Olta
    En İyi Avı:
    Torikler-Kofanalar
    Balıklar henüz Karadeniz'de ve bu güzel havanın da desteğiyle:) gırgırlar tarafından boğuluyor.
    Biz bekleyeceğiz.

17. dude

dude

Mahir amca, ne kadar bekleyeceğiz peki? :)

18. enginson

enginson engin

Favori Kamış:
    daiwa crossfire(spin) okuma salina
    Favori Makine:
    shimano catana 400 fb, ryobı ecusima 6000vi, okuma avanger 65
    evet gırgırlar boğazı kapattılar resmen... neyse şimdilik başka balıklarla idare edicez ama onlardan da ses yok gibi...

19. denizzzci

denizzzci burak

En İyi Avı:
    bugüne kadar 3 ton:):)
    yeşilköyde bu akşam saat 17:00-19:30 arası bi lüfer aldım başkada vuruş falan olmadı,yem istavrit

20. fup

fup

Favori Kamış:
    Olta
    En İyi Avı:
    48 cm.Zargana tesadüfen:)
    Hafta başında Maltepe kum iskelesinden ince takımla 2 kilo kadar gümüş tuttum. Pek makbul bir balık olmasa da balık tutma keyfi yaşadım uzun zaman sonra.:p Hala gümüş çıkıyor mu acaba??:rolleyes: Yarın gitmeye çalışacağım yine.

Konu Durumu:
Daha fazla cevap için açık değil.