İstanbul Kıyı Raporları 2006-2009

Konu, 'İstanbul Kıyı Raporları' kısmında cognitor tarafından paylaşıldı.

Konu Durumu:
Daha fazla cevap için açık değil.
  1. irfant

irfant irfan

sağolun sayın köylü, anladığım kadarıyla lüfer ortada yok, lüfer zamanı bitti. raporlarda sanki tutuluyormuş gibi gelmişti bana, herhalde eski tarihleri görmüşüm. fakat çinekop olabilir mi, yani yemli yapayım mı yinede yoksa yarın sabah yine çapariye devam mı edeyim ? onda fazla parametre yok zannedersem..

2. irfant

irfant irfan

eyvallah ceyhun, serdar biraz hevesimi kaçırmıştı ama benim amacım biraz durumu anlamak. onun için tavsiyene uyup gideyim bir iki deneme yapayım..

3. PEHLİVAN

PEHLİVAN mehmet

Favori Kamış:
    SHIMANO, BROWNİNG, LİNAAFFE, DAİWA, CARMORAN
    Favori Makine:
    Daiwa emblem pro 5000,RYOBİ,spro
    En İyi Avı:
    KIRLANGIÇ 3,5 kg
    arkadaşlar,ben sabah beşiktaştaydım,ama tık yok çapari ve rapala denediim,ama nafile,yemli sadece bir kişi balk aldı 1 saat durdum ama başka çekmediği için denemedim,ha bu arada oltayla martı yakaladım:)hayvan olu hayvan' ı kurtarim diye kıyıya kadar çektim misanalara dolanmış,misinamı ve çaparimi feda ettim ama onu kurtardım:)))martının kıyıya gelirken bi bakışı vardı valla koptum gülmekten:))

4. fish founder

fish founder Özgür

sevgili ceyhun,
    forumda türkçemizi en iyi şekilde kullanmaya çalıştığımız üzere,mesajında kullandığın 'wallaa' sözcüğünün w harfini v ile değiştirdim.
    senden ricam mesajlarında sms dili kullanmaman,
    anlayışına şimdiden çok teşekkür ederim

5. deePblue

deePblue na

İrfan bey lüfer gelecek olduktan sonra renk ayrımı yapmaz diye düşünüyorum.yemin tazeliği ve iğneye geçiriliş şekli çok daha önemli. bu akşam deneme fırsatınız olursa bence balık alırsınız ordan. ilk denemeniz olacak sanırım. atış yapmadan önce biraz gözlem yapmanız yararınıza olacaktır.
    rastgele :)

6. eagle1969

eagle1969 murat

Bugün çubukluda Saat 11,00 16,00 Arasi 3 Kg Istavrit Yakaladim
    30/15 Istavrit çaparisiyle

7. REİS

REİS Mahir Ersin

Favori Kamış:
    Olta
    En İyi Avı:
    Torikler-Kofanalar
    Kandilli_Bebek arasında teknelerden rastgelen çapariyle bir iki palamut almış.

8. skoylu

skoylu Serdar KÖYLÜ

Favori Kamış:
    Olta, başkası olmaz..
    En İyi Avı:
    Büyük beyaz; 7 mt. Güney Afrika Açıkları..
    Teknik olarak çinekop zamanı şu sıra. Fakat boğazda balık yok. Lüferde olmadı. Palamutta. Çinekop umutlarımızda havada kaldı şimdilik. İstavrit zaten kayıp.

Gönlümüzden "Ama sular hala sıcak, biraz soğusun, ortalık balığa boğulacak" gibi bir teori geçiyor. Buna inanmak istiyoruz, o yüzden de inanıyoruz. Bu yüzden de gidip olta başında akşama kadar bekliyoruz, elbette umuttan başka bir şeyde tutamıyoruz.

Ama umudumuzu hala içimizde tutuyoruz. Cumartesi olsada balığa gitsek şöyle güzelce.

9. robinson987

robinson987 bekir

evet bende bu akşam 16 ila 18 arası çantamla hazırf kıta eminönu ve unkapanı koprülerini dolaştım ama 1 tane nımunelik bile yoktu unkapınından sonra balık içeri girmiştir diye balata doğru ilerledim ama ıkı saatlik yuruyüşün ardından tek çinekopu balatta gördüm oda 1 adet akşma kadar her yer kesat nerdeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeesinnnn çinekop

10. cosmic-c

cosmic-c cem

En İyi Avı:
    Sırtıkara 3.5 kg
    kıyılar kurumuş

Arkadaşlar bu akşam Yeşilköyden başladım....Baktım hiç vuruş dahi yok,tutan da olmamış geçtim cankurtaran'a,orada da durum aynı belki bir ümit galata köprüsü yapar diye geçtim köprüye...Ama sonuç koca bir sıfır.Saat 10:00 a kadar hiç vuruş bile yoktu.Köprüde karagöz yakalayan gördüm sadece.Beklemekten başka çare yok anlaşılan.İnşallah kısa zamanda güzel haberler gelir.
    Herkese rastgele....

11. murat ceylan

murat ceylan murat ceylan

Favori Kamış:
    lineaeffe extrem
    Favori Makine:
    okuma blue hawk
    En İyi Avı:
    palamut ve lüfer
    arkadaşlar 29 ekim ve ondan önceki günler boğazın girişi olan yerlerde rivada düzinelerce tekne ve gırgırların olduğunu gözlemlemiştim.balıkların önlerini kestikleri için lüfer familyası boğaza giriş yapamıyordu.geçtiğimiz haftasonu başlayan fırtına hafta ortasına kadar sürdü dolasıyla tekneler açılamadı geçen bu süreçte fırtına etkisi ile balık ya oralara sığınmaya devam etti yada fırtına ile oluşan sert akıntı ile boğazdan geçti diye düşünüyorum

12. seckint

seckint Seçkin

Favori Kamış:
    4.20 surf kamış
    Favori Makine:
    okuma synex
    En İyi Avı:
    3,5 kg Martı
    inşallah geçmiştir yoksa balık felan kalmıcak
    ne anlıyolar boğaz ağzını kesmekten
    parayla göülceklerini sanıyolar galiba

13. kadrikalemci

kadrikalemci Kadri Kalemci

En İyi Avı:
    Kaçırdığım balık
    Bir gün iki yakanın arasına ağ gererlerse, şaşmayacağım vallahi.

14. Starter

Starter Tiryaki

En İyi Avı:
    Sinarit
    kendi geleceklerinin önüne ağ geriyorlar, haberleri yok..

15. denizzzci

denizzzci burak

En İyi Avı:
    bugüne kadar 3 ton:):)
    malum sarıkanatların herkes kaybolduğundan şikayetçi...anavaşya zamanında bayağa bi akın olmuş bu yaz başı...anavaşyada balıklar o kadar hızlı hareket ederki,milyonlarca balık(bunlara sarıkanat ve lüferlerde dahil)karadenize bir haftada çıkabilir,sonrada hiç olmamış gibi kayboluverir...ama bu yaz başındaki durum neredeyse katavaşyadan farksız olmuş,1 ay kadar boğaz çevresinden rapalalarla,su üstü takımlarla,galatadan ve açıktan teknelerle bayağa bi sarıkanat yakalayanlar olmuş,hatta katavaşyadan daha fazla balık olduğu günlerde o günkü raporlarda var(mayıs 2009 istanbul raporlarında)biz lüfer ailesini katavaşyada sadece 15 gün görebildik(kıyıdan,uzun olta hariç),bu da demek oluyorki daha devamı var...ama parça parça ama birden bire mutlaka katavaşya devam edecektir...tabiki Allah'ın taktiridir buda ama görünen köyde Allah'ın taktiri...bişeyler eksik şu anda daha ayrıntılı takip eden arkadaşlar mutlaka vardır...lüfer ailesinden balık arandığına göre şu zamanlarda,lüferin yiyebileceği yemlerin tutulduğu yerlerde denemeler yapılması daha mantıklıdır...özellikle de yem balıklarının cürum halinde olduğu yerlerde ve yine özellikle bu zamanlarda....genelde istavritin en azından hava kararırken olta başı 15-20 tane alındığı yerlerde mutlaka canavar geziyordur....şu an kıyılar boş gibi duruyor ama birden bire yine balık basıcak anlaşılan....herkese rastgele

16. onnik çavdar

onnik çavdar onnik çavdar

Favori Kamış:
    Okuma Salina Surf Rods
    Favori Makine:
    okuma spector st-65sa
    En İyi Avı:
    2013 şu ana kadar yakalanamadı
    yerden göğe kadar çok doğru bir laf aynen katılıyorum.ondan sonra da balık kavağa çıktı diyecekler

17. ergülü

ergülü Hasan

arkadaşlar dün gece saat 20:00 de oltamızı attık fakat yeşilköy kan ağlıyor kimsede bişey yok ordan zeytinburnu ve samatya ya da baktım fakat kimsede balık yoktu anlıcanız saat gece 01:00 de eve eli boş döndük

18. Alp Eren

Alp Eren Alp Eren

Favori Kamış:
    Lineaeffe Extrem Cast
    Favori Makine:
    Okuma
    En İyi Avı:
    8 tane lüfer - kofana
    Arkadaşlar hafta sonu için Anadolu Yakası için tavsiyelerinizi bekliyorum. İstavrit haberleri geliyor seyrek de olsa ama çinekopla ilgili hiç haber yok. Üsküdar Kandilli arası ne zaman ne çıkıyor acaba? Bilen duyan varsa yardımınızı istiyorum.

19. enginson

enginson engin

Favori Kamış:
    daiwa crossfire(spin) okuma salina
    Favori Makine:
    shimano catana 400 fb, ryobı ecusima 6000vi, okuma avanger 65
    çubukluda istavrit aldıklarını duymuştum.. saat 10 dan sonra başlıyormuş. ama haftasonunu bilemem. kulelide belki birşeyler olabilir... inşallah olur güzel bir av geçirirsin rastgele...

20. REİS

REİS Mahir Ersin

Favori Kamış:
    Olta
    En İyi Avı:
    Torikler-Kofanalar
    Sular hala çok sıcak.
    Daha bekleyeceğiz yani.
    Temennilerin aksine, dua edelim de balık Karadeniz'den hemen gelmesin veya gelip gitmiş olmasın yoksa balık yerine hava alırız.

Konu Durumu:
Daha fazla cevap için açık değil.