İstanbul Kıyı Raporları 2006-2009

Konu, 'İstanbul Kıyı Raporları' kısmında cognitor tarafından paylaşıldı.

Konu Durumu:
Daha fazla cevap için açık değil.
  1. irfant

irfant irfan

sabah arabayı parkedemedim, 10 civarı gittim, burun çok kalabalıktı, çeşmenin orda malzemecinin yanındaydım. yarın sabah yine ordayım, resmine dikkatli bakayım da seni bulurum oralarda..

2. cyhntskn

cyhntskn CeYhUn

Favori Kamış:
    LİNEAEFFE
    Favori Makine:
    SHIMANO SUPER ULTEGRA 6000 XSA
    En İyi Avı:
    SARIKANAT 55 CM ZARGANA :-)
    irfan abi sole dıyeyım sanaa kırmızı cantamın ustunde balık avı netin logosu var kesın tanırsın kesın

3. EMRE FISHING

EMRE FISHING Emre Üsel

Favori Kamış:
    MICHELL Privilege
    Favori Makine:
    MITCHELL Armada Pro 6500
    En İyi Avı:
    BERNA'm
    Benim tarif ettiğim bu takımın hedef balığı çinekop değil zaten. Sadece çinekop çaparisi attığı taktirde istavrit alma şansı belirttiğin yüzdelik orandan çok daha düşük. Ancak belirttiğim takımda normak şekilde istavritleri toplarken rahatlıkla çinekop da çekebilir.

4. Alparslan34

Alparslan34 Alparslan

Favori Kamış:
    Extreme cast 180 ama şimdi 250 grm atar Michell Spin Hayper cast 420 200 sorento 420200
    Favori Makine:
    Okuma salina Okuma blue hawk Okuma longbow2 Okuma magic
    En İyi Avı:
    Sinarit 4.500 gr..
    Bence değil Geçen sene Kasım ayı filandı 2 numara düz iğneli çapariye 7 çinekop 21 istavrit gelmişti Çinekopu 11 numara iğne ilede çekersin geçen sene çamlıbahçede çok çektim ama %90 kesti ama sonuçta istavrit için iğne Çinekop içinde köstek fartmez Hepsini rahatlıkla keser istavritler rahatlıkla 1 numara iğneye bile gelebilir ...

5. Alparslan34

Alparslan34 Alparslan

Favori Kamış:
    Extreme cast 180 ama şimdi 250 grm atar Michell Spin Hayper cast 420 200 sorento 420200
    Favori Makine:
    Okuma salina Okuma blue hawk Okuma longbow2 Okuma magic
    En İyi Avı:
    Sinarit 4.500 gr..
    Evet yabacı adamdı ama Devamlı gelen adamlardır herhafta görüşe görüşe Arkadaş olduk dost olduk Birde seneden seneye gelenler var işte öyle adamlar araya alınmaz...

6. EMRE FISHING

EMRE FISHING Emre Üsel

Favori Kamış:
    MICHELL Privilege
    Favori Makine:
    MITCHELL Armada Pro 6500
    En İyi Avı:
    BERNA'm
    Geçen seneki Kasım ayı için sormamış arkadaş. Şuan için, şimdiki zaman için sormuş farkındaysan. Ben de en son 1 gün önce gidip balık aldığım takımın tarifini yaptım GÜNCEL KIYI RAPORLARI olan bu sayfada. Sayfanın adı geçen sene kasım ayı raporları olsaydı haklısın, istavrit bol yapmıştır, ota bile atlar hale gelmiş bir şekildedir tamam. Şuan sen yap 1 numara iğneden çapariyi o takımla 100 kere atış yap bir tane istavrit al onu da çerçeveletip as. %1 ihtimal ile belki bir tane yolunu kaybetmiş rapalaya atlayan istavritlerden gelir. Şuan için biri çinekop çaparisi çalışır 4 saatte 10 çinekop toplar yanında 2 istavrit amortiden gelir, benim tarif ettiğim takım ile çalışır 4 saatte 2-3 kilo istavrit alır yanında 6-7 çinekop amortiden gelir. Sen hangisini tercih edersin?

Bu işler görecelidir Alp, kesin şu takım kesin bu takım diye bir şey yoktur. Kimisi derki aman köstek kesmesin sırf çinekop çaparisi çalışıp çinekop alayım, kimisi der ki ben biraz kaba istavrit çaparisi kullanayım istavritlerimi toplarken gelen çinekoplar da piyango olsun.

Ben alternatif sundum, kullanan kullanır kullanmayan kendi çözümünü üretir.

7. EMRE FISHING

EMRE FISHING Emre Üsel

Favori Kamış:
    MICHELL Privilege
    Favori Makine:
    MITCHELL Armada Pro 6500
    En İyi Avı:
    BERNA'm
    O zaman durum şunu gösteriyor, bir insan her hafta oradaysa arkadaş ol değilse sakın muhatap olma.

Bu da insanların değişik değişik beşeri ilişki yaklaşımları olduğunu gösteriyor...

8. orhan denizci

orhan denizci orhan

Favori Kamış:
    LİNAEFFE EXTREME
    Favori Makine:
    OKUMA
    Bugün Emirgan Sabah 8 11 Arasi Koca Bir Sifir Istavrit Bile Yok

9. robinson987

robinson987 bekir

arkadaşlar sürekli olarak galata unkapanı karakoy limanına giderim araba denk gelirse boğazatakımcı arkadaşın söylediklerine katılıyorum 1 no iğne istavrit için hayal yıllardır hep gözlem yaparak takıp ediyorum hatta bi ara notta tutmuştum ama takımcı arkadaş doğru der bu iş görecelidir her zaman aynı şekli ile kalmıyor avlak yerinde balığı neye alıştırısan diye karar verdim ben buba cok uzun takıplerden sonra

10. robinson987

robinson987 bekir

basit bi kaç örnek galata mesela çinekop avı için hamsi kullanıyorlar 91 senesinden beri giderim oraya daha hamsiye geçeli 4 veya 5 sene belki olmuştur hep istavrit kullanırdı ama gel şimdi istavrit tak yanına bile uğramıyor tum galata hamsi takıyor çünkü millet takır takır çinekop çekerken hamsi ile sen can istavrit ile cok zor alıyorsun
    korüde istavrit için en kalın beden 0.16 olmalı aslı 0.12dir at bakalım 30x15 takım günlerce beklersin sim yerine çeyrek altın bile taksan gelmez ama koprü trafiğe kapatıldığı bi gün ben oradaydım daha geçen sene kaldık ortada hemen aşağıda yanından restorontların girişin yanından 30x 15 100 gr kurşun salladım (koprü bomboş yasak bi gündü)o gün 4 kiloya yakın istavrit almıştım çünkü kopürüden beslemedi millet çıkardı kalın takımları malum inceyi sallayamıyorsun başladı balık çekmeye boyle bizzat yaşadım
    ama kardeşim kısmetinde kapandımı ne yaparsan yap balık alamıyorsun istediğin kadar usta ol
    denizde kızmak olmaz sovmek olmaz isyan etmek olmaz balık yoksa yoktur o gunun denız manzarasının tadını çıkar

11. ergir

ergir ergir

galata köprüsünden istavrit ilede alınır ancak takım şeytan ve gezer kurşunlu olucak.hamsinin köprüden tercih edilmesinin sebebi uzağa atma gereği duyulmaması ve etinin bol yağlı olmasından dolayı daha cezbedici olması

12. robinson987

robinson987 bekir

bence çarşambaya kadar balık olmayacak gibi hava durumu bunu gösteriyor lodos devam edecek belki belirli bölgelerden çıkar
    bende bu aralar havaya taktım lodos ve poyraz cok sıkı takıpteyım bakalım marmara avlak yerlerinin poyraz ve lodosla alakası varmı bunu çözmeye çalışıyorum dünden önce 11 gün boyunca her gün eminönü unkapanı karakoye gittim takıp ediyorum sankı istavrit hızlanmaya başlıyor gibi dün karakoy iskelesin den akşam üstü istavrit alındı seyrekde olsa
    ama ben çinekopun peşindeyim
    evet arkadaşlar lodos ve poyrazın etkısını eminönü unkapanı karakoy boğaz da takıp edipde sonuca ulaşan varmı bu husuta aydınlanmak istiyorum
    nette yuzlerce yazı okudum lodos poyraz la ilgili ben bunu yaşayıp takıp edenlerden duymak istiyorum

13. grslnnr

grslnnr gürsel

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    iskine
    İstanbul \Silivri kıyısından bende sizlere güncel raporlar vereyim arkadaşlar kimin işi düşer bilinmez ama genede bu yöremizin ismini duyan, gelmek isteyip tedirgin olan arkadaşlara belki bir nevi faydam dokunabilir.
    belli ve düzenli bir akım olmayıp zargana, izmarit, ve nadiren de olsa bu sıralar liman taraflarında mezgit alan arkadaşlarım oluyor. (çok mu diye soracaksınız:) bir kaç gün gelip bir akşam yemeğinde aç kalmayacak kadar alabilirsiniz. tabi tuttuklarınızı küçük bulup denize geri iade etmemek koşulu ile.

14. quarizma79

quarizma79 gökhan

robinson kardeş gercekten dediyin doru galata hamsiyle 3 hafta önce lüfer aldım ne hikmetse köprüde çinekop için sadece hamsi istavrit vurmuyo bile ben 3 hafta önce işte akşam 22,00 işten cıktım hal gittim hamsi almak için yoktu halin çöpünden hamsi topladım ve felaket bayattı hatta arkadaşlar güldük bu hamsiye gelcek çinekopun aklı yoktur diye ve galataya gittik iki olta attım biri çinekop biri istavrit neyse 11 sarı kanat 1 lifer aldım o yemle sabaha karşı yem bitti 14 istavrit yakalamıştım onları yem yaptım 14 istavrit bikere vurmadı hemde taze canlı canlı kestim yem yaptım diyecem balık oldumu hamsinin bayatına bile geliyo bu arada 2 gundur koprüde tık yok sadece izmarit cıkıyo

15. R.Yetik

R.Yetik Ramazan Yetik

Favori Kamış:
    Amundson Kudos Expert
    Favori Makine:
    Remixon Magnum 6000
    En İyi Avı:
    38 kg. Yayın balığı - 9 kg kötek
    Hamsi istavrite nazaran daha yağlı ve daha parlak bir balık olduğundan çinekop yada sarıkanadın tercihi olması normal. Sadece köprüde değil kıyıdan açığa atış yaparak avlanılan bölgelerde de hamsi av konusunda iyi sonuç verir ancak ileri atabilirseniz zira hamsi kanca da bozulmadan duran bir yem olmadığından doğal olarak tercih zargana gibi parlak ve sert etli bir balık oluyor ve tabi o da olmazsa istavrit en uygunu. Tabi yem akıntılı ve durgun sulara göre de değişiyor durgun sularda en iyisi canlı yem kullanmak buna imkan yoksa büyük mantar kullanmak faydalı. Akıntılı sularda ise yaprak yem daha iyi iş yapacaktır. Tabi biraz da şanslı olmak lazım.

Neyse uzattım galiba :) Aslen Samsun luyum ve şuan Şile den Samsun a kadar Karadeniz de avlanan balıkçı arkadaşlarımdan (tekne ve kıyıdan) haberler geliyor balık hala Karadeniz de abilerim ve arkadaşlarım. Su hala çok sıcak sular soğuduğunda güzel balık olacak gibi görünüyor. Tabi eğer gırgır lar izin verirse.
    Şunu anlamıyorum ;
    Bir kasaya 500-550 tane arası giren yapraklardan tonlarca yakalayacaklarına bir sene bekleyip o yapraklar lüfer olsa ve kasaya en fazla 8 tane girdiğinde tutsalar daha karlı çıkmayacaklar mı? Ben mi yanlış hesap yapıyorum?
    Kusuruma bakmayın ama keşke av yasağı bitene kadar fırtına olsa ve hiçbir tekne açılamasa. Ben çocuğum olduğunda onunla balığa çıkmak istiyorum çünkü..

16. Kaan DÜZGÜN

Kaan DÜZGÜN KAAN BERAT

Bekir abi eminönü sanki apayrı bir yer. Rüzgarın yönü yada havanın yağması yada başka etkenlerle hiç alakası yok uzun zamandır takip ediyoruz ama hiç anlam veremedik. Heryer balıksızlıktan kırılsın ama eminönü civarında genelde balık oluyor. Orda deniz trafiği çok yoğun ve genelde çok kalabalık alt alta üst üste balık tutmaktan nefret ediyorum zulüm gibi geliyo bana o yüzden tercih etmiyorum orayı ama eniştem ne zaman gitse eli boş dönmüyor.

17. fish founder

fish founder Özgür

ne demek kimin işi düşer Gürsel,
    ben dahil bir çok kişinin emin ol işi düşüyor :)
    lütfen silivri hakkında bilgi iletişimini kopartma,
    acaba mırmır ve veya levrekten ses seda var mı,oralarda ?
    özellikle mırmır'dan ?

18. skoylu

skoylu Serdar KÖYLÜ

Favori Kamış:
    Olta, başkası olmaz..
    En İyi Avı:
    Büyük beyaz; 7 mt. Güney Afrika Açıkları..
    Aslında Hamsi gayet güzel uzağada atılır, sorun filan çıkarmaz. Ama bunun için takım seçer, her takımla olmaz. Uzağa atılan hamside gene aynı şekilde güzel netice verir.

Fakat hamsinin iyi netice verme sebebi, yağının kokusu, parlaklığı vs. değildir. Bunların muhakkak katkısı olsada, asıl sebep, hamsini o yağı nedeniyle suda formunu kaybetmeden, iğnede takılı olduğu şekliyle öyle durmasıdır. İstavrit ve hatta bazen zargana bile, suda berbat olur, taze olursa da, bayat olursa da sorun çıkarır.

Bunu önlemenin pratik bir yolu şudur. Kaya tuzu havanda dövülür, iyice un gibi toz edilir. 10 kaşık (veya bardak, kapak, avuç neyse) tuza, 1 kaşık karbonat (yemek sodası) eklenip iyice harmanlanır, karıştırılır. Bu karışım bir kapaklı kutu vs. içinde nemlenmesi önlenerek çantaya konur. Artık bu çantanın demirbaşıdır, eksildikçe tamamlanır.

Bir kilitli poşetin içine bir tutam bu tuzdan konur. Kesilen istavritler içine atılır. Üzerlerine biraz daha tuz serpilir. Poşet ağzı kapatılıp ezmeden vs. sakince çevrilip silkelenerek filan yemlerin her yeri tuzlanır. Tuzu çok abartmayın. Salatalık tuzlarmış gibi olsa kafi gelir. Böyle tuzlanmış yemler, poşetiyle birlikte tercihan buza, soğuk suya vs. konur. Bunlar sulanacaktır, bunu düşünerek yemler yukarda kalıp su alta toplanacak şekilde eğimli bir yerleştirme iyi olur. Soğukta bekletirseniz, gayet iyi netice verir. Ama bu imkan yoksa, en azından gölge, rüzgar, yağmur vs. almayan bir yere koyun.

İhtiyaç olup yemleri çıkardığınızda, dipdiri kaldıklarını göreceksiniz. Elastikiyetleri tatminkar seviyede olur, ama çok tuz koyarsanız yada sıcakta kalırsa, kayış gibi olacaktır. İğneye takın, atın, çekin, kullanın. Geri çekince sanki hiç suya girmemiş gibi kaldığını göreceksiniz.

Elbette çok taze istavrit, hamsi vs. bu tarife gerek duymaz. Ama bunlar her zaman kolay kolay bulunmaz. Orta halli yemleri kullanılır hale getirmenin, sabah alınan/tutulan yemin akşama kadar makul kalitede saklamanın iyi bir yoludur bu. Denerseniz, istavride de çinekopun pek naz etmediğini görürsünüz. En başında, tuzu fazla kaçırıp vs. kaliteyi düşürmeniz sizi yıldırmasın. Bir müddet denemeye devam ederseniz, ayarı tutturusunuz.

En iyi neticeyi sulu tuzlama verecektir. Ama yapması vs. zordur. Bunuda bir yerlere yazmıştım, anlatmıştım, ama nerdeydi unuttum, merak eden yemler vs. forumlarını biraz karıştırabilir.

19. R.Yetik

R.Yetik Ramazan Yetik

Favori Kamış:
    Amundson Kudos Expert
    Favori Makine:
    Remixon Magnum 6000
    En İyi Avı:
    38 kg. Yayın balığı - 9 kg kötek
    Evet yem konusunda çok haklısınız Serdar Bey. Bende daha önce tuz kullanarak yemi diri tutmuştum ama karbonat hiç kullanmamıştım. Uzun süredir siteye üye olmama rağmen çok fazla yazma fırsatım olmadı ancak yazılarınızı , verdiğiniz bilgileri sürekli takip ediyorum. Değerli paylaşımlarınız için teşekkürler..

20. Kaan DÜZGÜN

Kaan DÜZGÜN KAAN BERAT

Peki o zaman bu yem bayatlamayacakmı yada lüfere bu yem ne kadar cazip gelecek?

Konu Durumu:
Daha fazla cevap için açık değil.