İstanbul Kıyı Raporları 2006-2009

Konu, 'İstanbul Kıyı Raporları' kısmında cognitor tarafından paylaşıldı.

Konu Durumu:
Daha fazla cevap için açık değil.
  1. Kaan DÜZGÜN

Kaan DÜZGÜN KAAN BERAT

Kalabalık olmayan yer yokki abi oltayı kapan sahillerde çubukluda namaz safı gibi iki sıra olmuşlardı geçen akşam gezmeye gittiğimde gördüm biri balıkları toplarken çapariden, arkadaki denize atıp çekiyo vardiyalı balık tutuyolar iyice suyu çıktı bu işin :confused:

2. kadrikalemci

kadrikalemci Kadri Kalemci

En İyi Avı:
    Kaçırdığım balık
    belediye turnike koysun en iyisi :D atıp çeken tekrar sıraya :D :D :D
    sonra jeton da kor, akbil, vs

3. Kaan DÜZGÜN

Kaan DÜZGÜN KAAN BERAT

Devlet girerse işin içine daha beter olur parayı bastırana parsellerler sahilleri aman böyle üst üste daha iyi :D

4. Alparslan34

Alparslan34 Alparslan

Favori Kamış:
    Extreme cast 180 ama şimdi 250 grm atar Michell Spin Hayper cast 420 200 sorento 420200
    Favori Makine:
    Okuma salina Okuma blue hawk Okuma longbow2 Okuma magic
    En İyi Avı:
    Sinarit 4.500 gr..
    Kaan abi bu kalabalıklarının nedenini herkes çok iyi biliyor bu devirde en güzel tekne olur kıyıdan balıkçılık öldü herkesin başı sağolsun...

5. Kaan DÜZGÜN

Kaan DÜZGÜN KAAN BERAT

Aynen Alpaslan bu devirde bir tekne şart yoksa alt alta üst üste balık tutmaya mahkumuz malesef. Her yeni yılda bir önceki seneyi özlüyorum...

6. Alparslan34

Alparslan34 Alparslan

Favori Kamış:
    Extreme cast 180 ama şimdi 250 grm atar Michell Spin Hayper cast 420 200 sorento 420200
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Sinarit 4.500 gr..
    ben 2007 de emirgana gitmeye başladım hafta içini bırak cumartesi günü bile kimse olmazda Çok güzel istavrit olmasına rağmen şimdi kendi mekanımda yer bulamıyorum 5 yıldır karaköye gidiyorum dün ordaydım zannedersin haftasonu

Bunun bir nedenide işsizlik feci bi işsiz insan var bakalım sonumuz ne olucak...

7. kadrikalemci

kadrikalemci Kadri Kalemci

En İyi Avı:
    Kaçırdığım balık
    İşsizlik bir etken, elbette. Ama şimdi buna sigara yasağı da eklendi.

Adam; yahu dışarda ayakta sigara içeceksem, niye kahveye, birahaneye gideyim, sahile giderim, iki kutu bira alırım yada çaycısı var her sahilin, çayımı alırım; hem akşama nevalem çıkar hem temiz ava alırım diye düşünür.

8. cetinmeyrili

cetinmeyrili ÇETİN

Favori Kamış:
    Daiwa exceler 4.20
    Favori Makine:
    Okuma Raw 2
    En İyi Avı:
    21 sarıkanat
    Aynen.Hafta içinin de pek ayrıcalığı kalmadı.Çarşamba günü işten biraz erken çıkıp mekana gittim.Full doluydu.

9. HakanGokdemir

HakanGokdemir Hakan GÖKDEMİR

Favori Kamış:
    LİNEAEFFE BAİA GRANDE 420 cm
    Favori Makine:
    OKUMA MAGIC 280
    Ya arkadaşlar müdahale etmeyeyim dedim ama şimdi ben Pendik te oturuyorum, haftasonu da Emirgan a balığa gitmeyi planlıyorum hayatım da ilk kez Emirgan da avlanmaya gideceğim, gelmeyeyim mi? Ben ve benim gibiler yüzünden mi orası kalabalık oluyor?
    Diyeceksiniz ki olta atmasını bilmiyorlar karıştırıyorlar, evet doğrudur bilenler ana karnındamı öğrendi bu işi? nedir bu hırs(sözüm burada meclisten dışarı) yabancı bir mekana gidiyorum yada her zaman gittiğim mekana gidiyorum ama normal gittiğim saat ve günden farklı olarak atıyorum gündüz gidiyorum oranın adamları budamı geldi yaa dermiş gibi bir bakış...

Son düzenleme: 20 Kasım 2009
  10. Alparslan34

Alparslan34 Alparslan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Sinarit 4.500 gr..
    Orası bitti artık orda rahat avcılık yalan bundan sonra ...

11. Alparslan34

Alparslan34 Alparslan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Sinarit 4.500 gr..
    Hakan abi bu işi tabikide kimse anasının karnında öğrenmiyor herşeyin yeri ve zamanı farklıdır herşeyin bir evresi var ilk önce kamış atmayı öğrenmek lazım kalabalık ortama girdiğinde ne yapmasını bilmek lazım her oltayı eline alan lüfer palamut tutsaydı ooo Herşeyden önce kamış atmayı bilmek lazım gerisi yavaş yavaş gelir saten

12. HakanGokdemir

HakanGokdemir Hakan GÖKDEMİR

Favori Kamış:
    LİNEAEFFE BAİA GRANDE 420 cm
    Favori Makine:
    OKUMA MAGIC 280
    Bak bu söylediklerinin çoğuna katılıyorum aslında ama yeni öğrenmeye başlayan biriside tecrübe sahibi olması için olta atmasını da orada öğrenmesi gereklidir diye düşünüyorum, ben Pendik-Maltepe ve Beykoz civarlarında senelerdiir iyi kötü avlanmaya çalışırım. Cesaret edemiyorum şimdi Emirgana gelmeye mesela yarın Çetin abi de biliyor Emirgana gitme ihtimalim var ama düşünüyorum ya şimdi atacam oltalar dolaştıracağım hanım da yanım da olacak kalkar biri laf söyler Deniz e atarım ondan sonra o adamı en iyisi tutanlaramı baksam hatta çetin abiyi görürsem onunla biraz sohbet eder onu izlerim diye düşünüyorum.
    Ama ben hep öyle düşüneceksem ne zaman tecrübe edineceğim boğazda avlanma konusun da...

13. Aret

Aret Aret

En İyi Avı:
    Kalkan 4,5 kg. (Boğaz'da)
    Sahillerde olması gerekenin çok üstünde insan olduğu doğru. Ama bu yüzden kimsenin kimseye kızma ve bir yerleri sahiplenme hakkı yok. Sahiller herkese aittir ve herkesin aynı şekilde faydalanma hakkı vardır.

Bence yetkililerin bu konularda bazı düzenlemeler yapmaları ve balık tutma alanlarını genişletmeleri gerekli. Aşiyan, Arnavutköy gibi yerlerde büyük gezi tekneleri yanlamasına bağlanarak sahillerin çoğunu babalarının malı gibi işgal etmiş durumdalar. O harika yerleri gezen vatandaş ve turistler de deniz yerine bu teknelerin kenarlarını seyretmek zorunda kalıyor. Ne hakla kamuya ait bir yeri bu teknelerin işgal etmesine izin veriliyor? Bunlar kiralarını belediyeye mi veriyorlar, yoksa mafyavari sistemler mi mevcut bilemiyorum ama devletin kesinlikle bu tekneleri Boğaz kıyısından temizlemesi gerekir.

Bence bu konuda bir kampanya açılmalı ve tepki gösterilmeli.

14. tarcan

tarcan ...

Favori Kamış:
    .
    Favori Makine:
    .
    En İyi Avı:
    Kefal 325 gram
    .

Alparslan, dediğine katılıyorum kardeşim.
    Bu iş sanki birazda araba sürmeye benziyor sanki.

Hani yeni şöför olup ,Galeriden araba alıp ,Bebek trafiğine karışmak ve
    Bu işlere merak salıp Malzemeciden takım alıp Emirgan sahilinde olta atmak birbirine benziyor gibi sankim.

İkisindede diğer insanlara takılıp, çarpıp duruyorsun.
    Hem sen rahatsız oluyorsun hemde diğer insanları rahatsız etmiş oluyorsun...

.

Ben olsam şu şekilde başlardım.

Kamışımı vesair malzememi alır
    kimsenin kimseyi rahatsız etmeyeceği bir yerde/alanda
    bol bol antreman yapardım.

.

.

Son düzenleme: 20 Kasım 2009
  15. durmus

durmus durmuş

Favori Kamış:
    extreme cast
    Favori Makine:
    okuma ra 1155
    En İyi Avı:
    yakalayamadığım orkinos :(
    heryerde böyle davranan insanlar var 2 hafta önce kartal sahilde avlanırken bizden sonra gelen iki kişi yanımıza geldi. yanımız derken bi 10metre mesafe vardı adam benim oltanın üstüne attı sonrada karıştı haliyle oltalar ben çekmeye başlayınca adam el kol hareketleri yapmaya başladı, hatalı kendi olduğu halde haklıymış gibi bir tavır sergiledi. arkadaşlarımda yanımdaydı tatsızlık çıkmasın diye bişe demedim. halbu ki kardeş kusura bakma diyerek gelse hiç bi sorun yok. geçen hafta sonuda bezkozda ben yemli atarken yanıma çapari atan iki kişi geldi yine benim oltaya taktılar ama belli ki sürekli bunu yaşayan insanlar yaklaşımları ılımlıydı hiç bi sorun olmadı. yani herkesin balık tuttuğu yerlerde böyle şeylerin anlayışla karşılanması lazım. stres atmaya gittiğimiz yerden streslenerek dönmemek için.

16. Alparslan34

Alparslan34 Alparslan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Sinarit 4.500 gr..

En doğrusu budur abi bana yıllar önce bakırköy sahilde yaşlı bi takımcı vardı Belki vefat etmiş olabilir o atmayı öğretmişti 1 sene kadar hafta sonları yanına gitmiştim tabi ozaman ufaktım babam götürüyordu sonra sarayburnunu öğrendim ama benim için çok zor bir yerdi 1 gün biriyle tanıştım ne biliyorsa anlattı gösterdi beni oranın müdavinleri ile tanıştırdı Ve Allah razı olsun bu zamana onun sayesinde geldim şuan evime balık götürüyorsam onun öğrettiği ve tercübelerimin sayesinde .. Yani anlatmak istediğim Kendine güveniyorsan her türlü ortamda olta sallarsın şuan boğaz sularında olta atmadığım sayılı yerler kaldı her gittiğim yerdede balığımı aldım..

17. menopiko

menopiko İbrahim GÜÇLÜ

Olta meraklılarının artmasındaki etken işsizlik bence :)

18. Alparslan34

Alparslan34 Alparslan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Sinarit 4.500 gr..
    Abi benim bildiğim emirganda oltalar karışmazdı hep işi bilen insanlar vardı ama en son gittiğimde serseri tipli insanlarla dolmuş iyice bozulmuş ...

Son düzenleme yönetici tarafından yapıldı: 20 Kasım 2009
  19. Alparslan34

Alparslan34 Alparslan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Sinarit 4.500 gr..
    Dün mesela karaköyde 3 kişi balığı başladı hergün 100 lerce kişi balığa başlıyor

20. webokur

webokur cihangir

bencede balık tutmak herkesin hakkı ve herkes istediği yerde tutabilir. lakin herkesin de huzurla, sakince, keyifle ve oltası karışmadan da balık tutmaya hakkı var. ve bu sorun kişisel olarak çözüme ulaşması hayli zor. bunun yerine SOSYAL DEVLET anlayışı içerisinde belediyelerin bu konuda oluşturacakları çalışma ile yapılabilecek balık tutma iskeleleri ile hem amatör balıkçılık anlamında güzel bir gelişme olur. hemde amatör balıkçılar için özel ve yeterli bir alan oluşmuş olur. istanbul civarında bu işi için çok fazla yer mevcut. amatör balıkçılığın kuralına göre yapılmasının da önü açılmış olur. görevlilerin yardım ve denetiminde yeni öğrenenler için eğitmenlerin olduğu yem, malzeme , yemek, çay, geceleri aydınlatma vs. ihtiyaçlarının rahatça giderilebileceği, lavabo gibi acil ihtiyaçların da sağlandığı tesislere, özellikle keyifli bir gün geçirmek isteyenler belirli bir ücret ödemeye dünden razıdır bence. en azından ben razıyım.

Konu Durumu:
Daha fazla cevap için açık değil.