İstanbul Kıyı Raporları 2006-2009

Konu, 'İstanbul Kıyı Raporları' kısmında cognitor tarafından paylaşıldı.

Konu Durumu:
Daha fazla cevap için açık değil.
  1. Kaan DÜZGÜN

Kaan DÜZGÜN KAAN BERAT

Aslında yağmurlu havaları bu yüzden çok seviyorum bütün sahte balıkçılar kaçıp gidiyo ben hemen çantadan yağmurluğumu çıkartıp giyiyorum sonrada boş kayalıkların tadını çıkartıyorum içten içten gülüyorum hep :D

2. enginson

enginson engin

Favori Kamış:
    daiwa crossfire(spin) okuma salina
    Favori Makine:
    shimano catana 400 fb, ryobı ecusima 6000vi, okuma avanger 65
    ya bide şöyle birşey var bazı yerlerde adamlar sanki parsellemiş seni sokmuyorlar oraya ama senin bulunduğun bölgede balık çıkınca oraya üşüşüyorlar grup halinde... bizim takıldığımız bir iskele vardı orada yaşanmış birşey bu . bir eleman kendi bölgesinden gelmiş bakmış orda balık var diğer arkadaşlarına teleefon açoğ çağırmış bide ordaki adamlara siz balık tutmayı bilmiyorsunuz bilmem ne felan deyip ters ters konuşmuş...

3. deePblue

deePblue na

balık tutmak(hele bu vakitte) herkese nasip olur da...insan gibi avlaktan ayrılmak nasip olamıyor işte.
    benim en büyük derdim bu olay...resmen arkada koca bi çöplük bırakıyoruz giderken..ayıptır,rezilliktir,günahtır..

4. Alparslan34

Alparslan34 Alparslan

Favori Kamış:
    Extreme cast 180 ama şimdi 250 grm atar Michell Spin Hayper cast 420 200 sorento 420200
    Favori Makine:
    Okuma salina Okuma blue hawk Okuma longbow2 Okuma magic
    En İyi Avı:
    Sinarit 4.500 gr..
    Nerde oluyor bu olay..

5. cetinmeyrili

cetinmeyrili ÇETİN

Favori Kamış:
    Daiwa exceler 4.20
    Favori Makine:
    Okuma Raw 2
    En İyi Avı:
    21 sarıkanat
    Hakan bence sen üzerine alınma.Bence bahsedilen şey şimdiki sosyo-ekonomik durum.İşsizlik artınca yapacak birşey bulamayan insanların hafta arası bile sahilleri hınca hınç doldurmasından kaynaklanıyor.Tabi ki herkes balık tutacak ve tutmaya gidenler de bazı şeyleri göze alıp gidecek(takımların karışması v.b.).Yoksa sahiller kimsenin tekelinde değil.Emirgan veya başka bir yerde de böyle mikroplar var.Dediğin gibi yapanlar var.Adam gece gündüz orda nerdeyse eve gitmiyor.Yabancı birini gördünmü de oranın sahibiymiş gibi havalara giriyor.Ama burası İstanbul böyle şeyleri kafana takmaya değmez.

6. Alparslan34

Alparslan34 Alparslan

Favori Kamış:
    Extreme cast 180 ama şimdi 250 grm atar Michell Spin Hayper cast 420 200 sorento 420200
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Sinarit 4.500 gr..
    Abicim takip oltanı takip edersen hiç bişey olmaz kim nereye atmış nasıl çekiyor onları dikkat etmen lazım üstünde biri varsa nereye geçmesi lazımsa söyleyip o yöne geçmesini sağlaman lazımki rahat çapari yapasın herkes 100 grm atıyorsa ben 130 at atki akıntıda az sürüklensin ve en önemlisi açık atmak sen açık attıktan sonra isterse 10 kişi üstüne atsın ama sende yakın atarsan ozaman işler karışır her seferinde çapari dolanık çıkar bunları dikkat ettinmi istersen omuz omuza at bişey olmaz Sarayburnu limanı bilen bilir balık oldumu orası aşırı kalabalık olur bazen 10 15 kişik sıralar olurdu ozamanlar bile orda olta karışmazdı niye takip vardı herkes atıcağı yeri biliyordu bu dediklerime dikkat edildikten sonra rahat edersiniz balıkta ...

7. cetinmeyrili

cetinmeyrili ÇETİN

Favori Kamış:
    Daiwa exceler 4.20
    Favori Makine:
    Okuma Raw 2
    En İyi Avı:
    21 sarıkanat
    Ama yeni başlayan birinin de Tarkan abinin ve Alparslan'ın dediği gibi önce sakin bir yerde başlamasında fayda var.Allah göstermesin her türlü kaza olabilir.Geçen hafta abimi ilk defa balığa götürdüm.Yine çok kalabalıktı.Çok istemesine rağmen hiç atış yaptırmadım.Bir kaç kere benim attığım takımı çekmesine izin verdim.Aynı şekilde yanımıza iki oğluyla birlikte bir abi geldi.Kamışları uyduruk.Balık açıkta dipte olduğu için takımcıyı zengin ediyor.Dayanamadım abi yanlış anlamazsan diyerek söze girdim ve durumu anlattım bu şekilde sürekli takım harcayacağını ve hiç balık alamayacağını ne yapması gerektiğini izah ettim.Sağolsun anlayışla karşıladı.Teşekkür etti.Yani çevremizdekileri de güzel bir dille ikna edebiliriz.Onların da zarar görmesini engelleyebiliriz.
    Bu arada Aret de çok doğru bir noktaya değinmiş.Gerçekten gözden kaçan ve üzerinde durulması gereken bir konu.

8. feritsolak

feritsolak ferit

Arkadaşlar dün sabah saat 6:00 da motosikletimle yeniköy avusturya konsolosluğunun az ilerisine gittim bu kıyıdan ilk boğaz tecrübem olacağından boş bir avlak olarak düşündüğüm ki o saatte kimse yoktu, burda denemeler yapabilirim dedim ve çapari takımımı kamışa bağlayıp at çek yapmaya başladım ilk olarak 50 gr kurşunun mekana uymadığını ve dibi geç bulduğunu farkettim hemen 75 gr lik kurşun takıp olta salladım tabi ilk atışımda akıntının tam olarak farkında değildim, ben tam önüme atıyordum fakat sarmaya başladığımda yaklaşık 8 / 10 mt sağ tarafdan geliyordu takım tabi istavritlerle birlikte bende mümkün olduğunca soluma doğru atmaya başladım ve kurşun dibi bulduğunda ve balık geldiğinde hemen hemen önümde oluyordu takım, neyse uzatmıyayım saatin 7:00 olaması ile birlikte sağım solum heryerim dolmaya başladı ben aynı şekilde olta sallamama rağmen bu sefer solumdan atanların oltaları benim takıma karışmaya başladı hatta 1 takımım koptu ve solumdan atan vatandaş sanki ben suçluymuşum gibi böbürlenmeye başlayınca av kabak tadı verdi rahatsız oldum ve yaklaşık 1.5 kg istavritle orayı terk ettim. sonuçta balık işi zevk işi sabır işi ben takımım kopmasına rağmen ses çıkarmazken arkadaş sanırım o mekanın müdavimi böbürleniyor. tamam boğazda acemiyim ve bunun için boş mekan olarak gördüğüm yerde avlanmaya çalıştım ama bu kimsenin suratıma çemkirmesine ve bana surat yapma hakkı vermez sahiller hepimizin ve marmarada istavrit bitmez. derdim ordan tutacağım balığı sofraya koymaya mecbur olmam değil, öyle olsa giderim bir çapari takımı 2.00 tl bir kurşun 1.00 tl toplam 3.00 tl bu paraya istediğim balıkçıdan 1 kg taze istavrit alabilirim, ama orda oluş amacım birazda olsa stres atmak ve kafa dağıtmak ama bu tarz arkadaşlar sayesinde daha çok stres oluyorsunuz. Tekrar ediyorum sahiller ve denizler hepimizin yanımızda olta sallayan diğer insanlara biraz daha hoşgörülü olalım.

9. cetinmeyrili

cetinmeyrili ÇETİN

Favori Kamış:
    Daiwa exceler 4.20
    Favori Makine:
    Okuma Raw 2
    En İyi Avı:
    21 sarıkanat
    Ferit maalesef bu tip sorunlu insanlar var.Ama bunlarda hayatın renkleri bazen beğenmediğimiz renkler de oluyor.

10. 3182

3182

Ferit eğer ince takımla 2-3 metre önüne atarak av yapmıyorsan boğazda kullanacağın kurşun min 125 gram olsun. Bazen 125 gram da yeterli olmayabilir 150 - 170 gram da kullanman gerekebilir. Sana tavsiyem etrafındakilere olta atmadan önce sor kaç gram kurşun atıyorsunuz diye ve onlara uy. Onları takip et onların kurşunları nereye düşüyor nerden çekiyorlar. Sende onlarla dolaşmayacak şekilde atarsan problem olmaz.

11. 3182

3182

Bu liferrr yaaa

12. feritsolak

feritsolak ferit

evet bunlar hayatımızda hemen hergün karşılaştığımız tiplerden.

kurşun ve takım konusunda haklısınız ilk denemem olduğundan ve ben mekana gittiğimde kimse olmamamsından sorma şansım olmadı ama en azından tecrübe etme şansım oldu. boğaza giderken açığa atmak için mutlaka 100 gr üstü kurşunla gitmek gerekli ve benim kullandığım teleskopik kamış bogaz için uygun değil en azından bunlarıda öğrenmiş oldum...

13. onurtepe

onurtepe avşarlı

Favori Kamış:
    LİNEAEFFE SURFCUSTING 4.20
    Favori Makine:
    OKUMA MAGIC 280
    arkadaşlar hakanı beyin dediği gibi herkes anasının karnında öğrenmiyor bu işi. ancak yeni baklayan arkadaşlarda gittikleri avlakta biraz izlesinler balık tutanları nasıl atıyorlar attıkları mesafe ne akıntı ne yöne kaç gram atıyorlar. Bunları gözledikten sonra oltaları ona göre ayarlayıp başlasınlar. Sahilde balık tutanlar arasından anlayışlı birini kestirsinler. Sorsunlar eminimki eğer oraya zevk için gelen biri ise mutlaka yardım edecek. Bildiklerini sizinle paylaşacaktır.

Balık tutmak bir zevktir ve bu zevki yaşamaya herkesin hakkı vardır. Zevk için gidilen yerde kimsenin kimseyi strese sokma sinir etme gibi hakkı yoktur bence.

Birde bazı avlaklardaki insanlar oraya balık tutma zevkini yaşamak için değil; tamammen ticari olarak bakıyorlar. Benim tavsiyem öyle avlaklardan uzak durmak.

14. eagle1969

eagle1969 murat

evet arkadaşlar bu hafta kanlıca balığa doyurdu bizi istavrit akın akın alta bide mantarlı çinekop takımı offf bugün sabah 07 öğlen 1300 arası yaklaşık 4 kg istavrit 15 adet sarıkanat inanın istavritlrin çoğunun sırtında diş izleri var

Son düzenleme yönetici tarafından yapıldı: 20 Kasım 2009
  15. TUNA

TUNA Tuna Önder

Bende geçen sene Ankara'dan İstanbula birkaç günlüğüne tatile geldiğimde Arnavutköy'de, Rumelihisarı'nda avlanayım demiştim. İlk denemem tam bir felaketti. Akıntıyı nedir bilmem, çapari takibi nedir bilmem. 100gr kurşunla zaten ilk burada tanıştım, maşallah tuğla gibiymiş. Neyseki bir amca bana yardımcı oldu, 10 dakikalık bir koneranstan sonra hemen alıştım, kilo kilo istavrit tuttum, mutlu oldum. Yani demem o ki Allah insanı iyileriyle denk getirsin.

16. Alparslan34

Alparslan34 Alparslan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Sinarit 4.500 gr..
    Balıktayken benim cebimde 3 4 çeşit kurşun olur 115 den başla 170 grm kadar gider her dk akıntı değişe biliyor eğer sen o akıntıyı takip etmezsen ve gereken kurşunu takmassan hem dolaşır heme dibe inmen zorlaşır kimsede suç yoktur tek şuç sendedir burda kimseyi suçlamamak lazım

17. enginson

enginson engin

Favori Kamış:
    daiwa crossfire(spin) okuma salina
    Favori Makine:
    shimano catana 400 fb, ryobı ecusima 6000vi, okuma avanger 65
    üsküdarda olmuş ordan bir abim anlattı

18. Alparslan34

Alparslan34 Alparslan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Sinarit 4.500 gr..
    Tamamdır sağol...

19. feritsolak

feritsolak ferit

tabiki dediğiniz gibi takımımı ve akıntıyı takip etmessem haklısınız suç benim. 3 mt solumdan atan arkadaşın takımı akıntıyla sürüklenip benim takımıma sarıyor ve takımım kopmasına rağmen ben zaten sesimi çıkarmıyorum takımda kopar herşey olur kaldıki o mekana acemiyim ama suratıma çemkirmesine gerek yok. ben zaten alacığım feyz i aldım yani orda nasıl bir takımla tutulacağını artık biliyorum. ayrıca bilgilendirme için teşekkürler.

20. Alparslan34

Alparslan34 Alparslan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Sinarit 4.500 gr..
    Bir tavsiye daha atışını beğenmediğin biri olursa o atsın sonra sen at daha rahat edersin10 dk geç at rahat et bazı insanları görüyordum adamlar çıldırmış gibiler bir hırs sanki balık kaçıcak öyle insanlara sadece sahilde gülüyorum ..

Konu Durumu:
Daha fazla cevap için açık değil.