İstanbul Kıyı Raporları 2006-2009

Konu, 'İstanbul Kıyı Raporları' kısmında cognitor tarafından paylaşıldı.

Konu Durumu:
Daha fazla cevap için açık değil.
  1. enginson

enginson engin

Favori Kamış:
    daiwa crossfire(spin) okuma salina
    Favori Makine:
    shimano catana 400 fb, ryobı ecusima 6000vi, okuma avanger 65
    sorma kanka ya :( yazık günah ya denetleme altına alıcaksın aslında kimse ufak balık yakalayamıcak :/

2. enginson

enginson engin

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    bu aylarda yapması lazım 2 aydır ufaktan yapıyor :)

3. istavrit

istavrit Boğaç

Reis Babacım
    Nerdeyse 2 ay olacak ayağımı tekneye atmadım ,bir keyifsizlik var sorma gitsin...Çıkıp şöyle livarı bir patlatsak gelicez kendimize
    Ellerinde öperim :)

4. REİS

REİS Mahir Ersin

Favori Kamış:
    Olta
    En İyi Avı:
    Torikler-Kofanalar
    Hava yukarıdan esmedikçe, böyle devam edeceğiz demektir.

Selam ve sevgiler.

5. istavrit

istavrit Boğaç

Bizde lodosta levrek mi kovalasak acaba Reis Baba ...İstavrit peşinde koşamıcam valla :D :D ...Hoş Kalpazankaya'dan da ses seda yok ama neyse ;)

6. uraltay

uraltay ömer

Favori Kamış:
    LINEAEFFE SPIRIT SURF KAMIŞ 3.90M
    Favori Makine:
    OKUMA AV 45
    En İyi Avı:
    kraçe :)
    emirganda

emirganda öğleden sonra akşam saatlerine kadar 50 kadar istavrit çektim. bunlardan 6 sı iriceydi kalanını boğaza salladım. etraftakiler serçe parmak kadar balıkları çekti üçer beşer. şaşırdım kaldım. ama onlar da şaşırdı kaldı benim balıkların boğaza gittiğini görünce. yahu ilk oltamla ilk balığa çıkşım ve gördüğüm manzara bu. kim varsa hepsi topladı minicik istavritleri. bir kişi göremedim benim gibi davranan , yapılanlar doğru mu? forumları karıştırdıkça milletin hep ufak balıkları tekrar saldıkları ile ilgili aktarımları vardı hatta aksi davranışta bulunanları denize atmak lazım diyen onlarca arkadaş vardı ve de bi o kadar destek verenler. ancak artık bunun bende bir inandırıcılığı kalmadı. forumda öyle boğazda böyle ! nerede kaldı o onlarca balık dostu amatörler, hiç biri mi yoktu bugün boğazda. lüfer, kofana kalmadı diye ağlarken denizin en bolu istavritten de olacağız yakında.

7. REİS

REİS Mahir Ersin

Favori Kamış:
    Olta
    En İyi Avı:
    Torikler-Kofanalar
    Biz istavrite çoktan razıyız da onu da bulabilsek.:p
    Salla salla iki üç tane takılıyor, 30 kulaç sudan çek Allah çek.

8. istavrit

istavrit Boğaç

İşte bende onun için uğraşmıyorum ya ...Koca sağma çapariye 2 balık takılıyor ,300 -400 gr kurşun salla babam salla ...Ama boşver sana spor olur ...Daha çoook balık tutucaz siz Ustalarımızla inşallah...Dediğin gibi sular yukarıdan aksın bir ...

9. REİS

REİS Mahir Ersin

Favori Kamış:
    Olta
    En İyi Avı:
    Torikler-Kofanalar
    uraltay

Biliyorsun, istavritin avlanabilir boyu 14 cm.
    Bunun küçüklerini avlamak yasak.
    Peki yasağı kim dinliyor, kim kontrol ediyor dersen, onu bilmiyorum.
    Vicdan da olmayınca yapacak bir şey kalmıyor.
    Aslında var da yapan yok.
    O balıkları tutanların çoğu dediğin gibi, trola, gırgıra veryansın ediyordur, iş kendisine gelince durum değişiyor demek ki.,

Denizde Sahil güvenlik, karada polis ve jandarma yetkili.
    Şikayet edip polis çağırmak lazım, tabii polisin böyle bir görevi de olduğundan haberi varsa.

10. albay73

albay73 mustafa üsküdarlı

Favori Kamış:
    shimano aspire 4.50 kamış
    Favori Makine:
    shimano twinpower sw 8000 pg shimano sustain 8000 fe shimano süper ultegra xsa 10000
    En İyi Avı:
    5kg levrek
    demekki siz galata köprüsünde o yemli çinokop zamanı kepçe kepçe çıkarılıp sonrada işleri bitince kaldırım üstlerinde bırakılan kilolarca bırakılan kraceleri görseniz ne yapardınız. kağrımdan ölüyordum ama malesef yapacak bişey yok cünki bu konularda yeterince denetleme yok adamlara bişey söylüyorsun sana düşman gibi davranıyorlar zaten bir kaçı ceza evi kaçkını başına bela almak istemiyorsun mecburen arkanı dönüp gidiyorsun malesef durum böyle yapacak bişey yok

11. superalli

superalli Ali DİNÇ

Birşey sormak istiyorum yanlış anlaşılmasınıda istemiyorum kesinlikle. Yani küçük balık tutanların ve geri salmayanların tarafında falan değilim onları savunduğumuda kesinlikle sanmayın. 14 cm yazmışsınız ama ben pazarda hiç 14 cm istavrit görmedim. Birde tekrar yanlış anlaşılmasın diyerek bir şey söylemek istiyorum. Bu istavrit varya 14 cm üzerine çıktığı zaman tadı hiç güzel olmuyor ben şahsen balık hastasıyım her türlü balığıda yemişimdir. Bu yasal sınırı aşan balığı malesef ben yemem. Ve şöylede bir şey daha var. Benim bir kaç tane abimde tekne var bende 15 yıldır falan onlarla balığa giderim iri istavrit çıktığı zaman balık tutmuyorlar nedeni nedir acaba. Bu abilerimiz yanlış mı biliyor ? Ben şimdi tereddüte düştüm. 14 cm az bir cm değil ve ben çok görmüyorum hatta hiç çıkmıyor boğazdan sanki. Biraz karışık oldu galiba ama bu işi anlamadım ben.

12. tatarkirpi

tatarkirpi Savaş Altunkaynak

Favori Kamış:
    turnafresh surf
    En İyi Avı:
    lüfer 1 kg
    Dün galata köprüsündeydik 3 arkadaş:) Sabah 08:00 den akşam 17:00'ye kadar gayet iri boylarda 4 kilo kadar istavrit tuttuk. Dün köprü hiç kimseyi boş göndermedi. İstavritlerin bazıları çinekop boyundaydı :) Çok zevkli bir av oldu .

13. gurkanbguner

gurkanbguner

Favori Kamış:
    4,20 cm surf kamış
    En İyi Avı:
    palamut 1,7 kg boğaz
    bu bir denemedir

14. R.Yetik

R.Yetik Ramazan Yetik

Favori Kamış:
    Amundson Kudos Expert
    Favori Makine:
    Remixon Magnum 6000
    En İyi Avı:
    38 kg. Yayın balığı - 9 kg kötek
    Hiç istavrit yememek, soyunu tüketmekten daha iyidir bence. Ayrıca istavritin birçok çeşidi vardır , genelde lezzetli bulunan sarıkuyruk istavrittir ve en küçük istavrit cinslerinden biri de olsa 14 cm. in üstüne çıkabilir rahatlıkla tabi daha yavruyken yakalanıp yenilmez yada yem yapılmazsa ..
    Sizin yakaladıklarınız yani iri istavritler genelde karagöz istavrittir ve lezzet olarak sarıkuyruk istavritten daha az lezzetlidir. Bu arada karagöz istavritten ne çok var yada ne kadar irileri varmış diye düşünmeyin onlarda daha yavru iken tutuluyor aslında bu istavritler 1 Kg ın üzerine çıkıyorlar tabi onlarda daha yavruyken yakalanıp yenilmez yada yem yapılmazsa...

Son düzenleme: 28 Aralık 2009
  15. obsession

obsession Selçuk

sabah 10:00 - 13:00 saatlerinde 2.5 kilo istavrit aldım.
    Yer : Üsküdar...

16. enginson

enginson engin

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    çok kıskandım bensiz ha :(

17. superalli

superalli Ali DİNÇ

Teşekkür ederim Ramazan Bey demekki bizim buralarda kimsecikler kurallara uymuyor. Bİzde yanlış biliyormuşuz. Bİlmemek değil öğrenmemek ayıp demiş atalarımız. Bende öğrenmiş oldum şimdi. Dediğiniz gibi hayvanlar daha büyüyemeden troller gırgırlar tarafından yakalandığı için büyük halini göremiyoruz hayvanların. İLginize ve bilgilerinize teşekkür ederim. Rastgele...

18. Alp Eren

Alp Eren Alp Eren

Favori Kamış:
    Lineaeffe Extrem Cast
    Favori Makine:
    Okuma
    En İyi Avı:
    8 tane lüfer - kofana
    Üsküdarın neresinden aldın hocam. Paşalimanı mı?

19. enginson

enginson engin

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    büyük ihtimal caminin önüdür ama bu aralar çoğu yerden istavrit haberi geliyor paşa limanına da bakmak lazım..

20. Alp Eren

Alp Eren Alp Eren

Favori Kamış:
    Lineaeffe Extrem Cast
    Favori Makine:
    Okuma
    En İyi Avı:
    8 tane lüfer - kofana
    Pazar günü gerçekleşemeyen bi tekne organizasyonundan sonra caminin önüne gittim. Aşırı kalabalıktı. Balık da vardı. Ama hem izleyenler hem balıkekmekcilerden dolayı olta atmak bile mümkün değildi:) İşallah cuma günü herkes uyur:)

Konu Durumu:
Daha fazla cevap için açık değil.