İstanbul Kıyı Raporları 2006-2009

Konu, 'İstanbul Kıyı Raporları' kısmında cognitor tarafından paylaşıldı.

Konu Durumu:
Daha fazla cevap için açık değil.
  1. enginson

enginson engin

Favori Kamış:
    daiwa crossfire(spin) okuma salina
    Favori Makine:
    shimano catana 400 fb, ryobı ecusima 6000vi, okuma avanger 65
    ya sorma bide orda akıntı da çok ben yazın orda sadece mezgit avlamak için takıldım o zamanlar o kadar kalabalık yoktu ama şu bi kaç gündür çok aşırı kalabalık hafta içi bile :)

2. R.Yetik

R.Yetik Ramazan Yetik

Favori Kamış:
    Amundson Kudos Expert
    Favori Makine:
    Remixon Magnum 6000
    En İyi Avı:
    38 kg. Yayın balığı - 9 kg kötek
    Çok haklısınız artık görünmüyor büyük balıklar çok yaşlı değilim ama çoçukluğumda çapari atardık elle 0.40 beden , 0.30 köstek 4 numara iğne ve kaz tüyü ve o çapari hiç boş gelmezdi :) ama şimdi troller ve gırgırlar özelliklede 40 kulaç suya 70 kulaç ağ döken gırgırlar yüzünden balık kalmıyor. Belki bana kızacak buradaki abi arkadaş ve kardeşler ama ben tırıvırı , kimyasal ilaç v.s kullananlar hariç
    amatör balıkçıyı hiç suçlu görmüyorum. İstanbul da bulunan bütün amatör balıkçıların verebileceği yıllık zararı bir trol yada gırgır bir haftada veriyor denizlerimize. Ben 30 ton hamsiyi tutup sonra kasa parası çıkmıyor diye denize döküldüğünü birçok defa gördüm. Müdahale hatta kavga ettim sonra şikayet ettim ama maalesef bu adamların cezası sahil güvenliğe verdikleri bir kasa sarıkanat yada palamut oldu. Çinekop mesela tonlarca yaprak yada çinekop yakalıyorlar. Kasaya 450 - 500 tane yaprak yada çinekop girer ama bıraksalar sadece 1 sene sonra hepsi lüfer olacak çünkü çok hızlı büyüyen bir tür lüfer familyası ve kasaya en fazla 8 - 10 tane girecek ama bırakmıyorlar. O yüzden çok haklısınız büyük balığı göremiyoruz ki . Görenlerimizde unutmaya başladılar zaten.. rapor dışı bir yazı oldu ama kusura bakmayın. Rastgele..

Son düzenleme: 29 Aralık 2009
  3. OSMAN4

OSMAN4 Osman

Favori Kamış:
    shakespeare-Alpha(31 yasında)
    Favori Makine:
    shakespeare SİGMA (31 yaşında)
    Sayın arkadaşlar,

Yeniköy ve Kireçburnu "nda saat 10-12 arasında gördüğüm kadarı ile küçük kıraçaları yakalayan az sayıda emekli kişi vardı. Onlarda sanırım 14 cm den ve yasaktan habersizdiler. Ancak sayılarının az olması ve az sayıda tutabiliyor olmaları içimi rahatlattı. Bunlara resmi kişilerin uyarıda bulunması ile bu işden vazgeçebilir diye düşünüyorum. O tipte insanlardı çünkü.
    Selamlarımla.

4. nejat vardar

nejat vardar nejat vardar

Öğlen saatlerinde Arnavutköy'den geçerken az sayıda kişinin çaparileri dolu çektiklerini ve İstavritlerin boylarının uygun olduğunu gördüm.

5. obsession

obsession Selçuk

Hayır.Sürekli gittiğim bi yer 10m2 lik bı alan orda avlanıyorum.

6. obsession

obsession Selçuk

Arkadaşlar bu vahşeti yapan insanlara karşı bi uyarıda bulunmak mümkün değil tersliyorlar yada uğraşmaya değmicek tipler. Pekala madem ki biz bu kraçe olayından dolayı bayağı bi rahatsızız yokmudur ihbar edebileceğimiz bir kurum polis dışında (çünkü onlara bu durum komik gelebilir) ne biliyim bilen arkadaşlarımız elbette vardır. Yeter artık bi sabah üşenmeden kalkıp kraçe yakalayanları denize iticem...

7. enginson

enginson engin

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    yakında denizda istavrit bile kalmayınca anlayacaklar hatalarını ama çok geç olacak... Amatör balık tutanların sayısı son zamanlarda çok arttı. eline oltayı kapan ne gelirse alıyor. bilinçlendirilmeleri lazım. bir limit belirlenmeli... kimisi bakıyorsun adam tek başına 10 kg balık yakalıyor ve hergün balığa gidiyor. ben az insan balık tutsun demiyorum yanlış anlaşılmasın ama bilinçli olarak avlanılsın ve kg. olarak limit olması lazım.
    güzel bir hobi ama abartmamak lazım katliyama dönüştürmemek lazım. allahtan ülkemizde özellikle istanbulda diğer silahlı avlar yaygın değil yoksa onunda şeyini çıkarırlar hatta milllet birbirini bile vurur..

8. cosmic-c

cosmic-c cem

En İyi Avı:
    Sırtıkara 3.5 kg
    Arkadaşlar hiç rapor yazan göremiyorum...yoksa balığa çıkan yok mu hiç???

9. superalli

superalli Ali DİNÇ

Evet çok haklısınız bizim ülkemizde malesef işler böyle yürüyor birini biraz gördünmü her şey kurallra uygun hale geliveriyor bizde burda oltayla balık tıtanları yargılıyoruz malesef. İnşallah böyle forumlar sayesinde insanlarımız biraz da olsun bilinçleniyor. Aslında çok güzel yöntemler var dünyada uygulanan. MEsela japonyada uygulanan bir şey çok ilgimi çekmişti. Adamlar gırgır tarzı balıkçı teknelerinin avlanmasının yasak olduğu kıyıya yakın yerlere eski hurda arabaları kamyonlar otobüsleri denize atmışlar bu sayede bu teknelerin buralara ağ atmasını engellemişler. Engellemekle kalmamışlar balıkların bu hurda araçları ıva olarak kullanmasınıda sağlamışlar. Ve balıkların daha fazla üremesini sağlamışlar. Keşke sesimizi duyurabilsekte buralarda da böyle uygulamalar yapılsa. Bence çok yararlı olur.

10. superalli

superalli Ali DİNÇ

Evet benimde ilgimi çekti kimse balığa gitmiyor heralde hiç rapor yok kıyılardan.

11. enginson

enginson engin

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Bugün üsküdardaki arkadaşım selçukla konuştum pek kayda değer balık yokmuş tektuk istavrit alıyorlarmış. benim aklıma çinekop olma ihtimali geldi ama büyük ihtimal ordakilerin de aklına gelmiştir. yani bugün pek balık yok üsküdarda..

12. superalli

superalli Ali DİNÇ

Tamamen merak işte benimkisi :) Avrupa yakasında balığa çıkan yokmu üsküdara gidemem ki ben balık olsada :) Sarayburnu nasıl mesela, akıntıburnu falan oralar ne alemde galata dan haberler geliyor orasıda çok kalabalık olduğu için gitmek istemiyorumbirde park sorunu var tabii.

13. FERİKO

FERİKO İLKAY

En İyi Avı:
    LEVREK 4,5 KG BİRÇOKTA PALAMUT
    unkapanı köprüsünde 2 gündür çok güzel istavrit var kovalar dolu bilen bilmeyen alıyo istavritlerin boyunu ölçmedim ama irice çıkıyor balıklar kıraçe sınıfında değiller bilginize
    bu arada şu anda arkadaşlarım boğazda aşiyanda havalarını alıyorlarmış balık yok
    bol avlar

14. superalli

superalli Ali DİNÇ

Teşekkürler İlkay bey boğaza gitmeyi düşünüyodum bende gitmemek gerek o zaman.

15. obsession

obsession Selçuk

çubuklu çok güzel istavrit yaptı ama orda olup alacağım balıkdan ziyade insanların 10-20 kg arasında avlarını görmek benim sinirlerimi zıplatıyo o yüzden balığın çok olduğu bölgede avlanmak istemiyorum. Çinekop zamanı ise yoğunluğun önemi yok çünkü bilmeyen insan tutamıyor. Ama istavrit için bu maalesef farklı ; insanlar haddinden fazla katliam yapıyor. Rapor vermek gerekirse ;

çubuklu : 10/10
    kuleli : 10/5
    üsküdar : 10/7

istavrit yoğunluğu bu şekilde bu bölgelerde...

16. albay73

albay73 mustafa üsküdarlı

Favori Kamış:
    shimano aspire 4.50 kamış
    Favori Makine:
    shimano twinpower sw 8000 pg shimano sustain 8000 fe shimano süper ultegra xsa 10000
    En İyi Avı:
    5kg levrek
    arkadaşlar çubuklu vede kanlıcada mükemmel derece istavrit akını var haberiniz olsun yemliyede seyrek çinokop alanlar var

17. albay73

albay73 mustafa üsküdarlı

Favori Kamış:
    shimano aspire 4.50 kamış
    Favori Makine:
    shimano twinpower sw 8000 pg shimano sustain 8000 fe shimano süper ultegra xsa 10000
    En İyi Avı:
    5kg levrek
    karaköyde kadıköy vapur iskelesinin yanı çinokop yemli yapıyor bilginize

18. slck24

slck24 selçuk

En İyi Avı:
    lüferler palamutlar
    sana katılıyorum adaş :) geçen lerde bende ordaydım kovalarını doldurmuslar hayla devam ediyolar bukadar bençillik ve aç gözlülük olmaz dedirtiyo insana malesef..

19. ergir

ergir ergir

doğru bunu yapan cok var.bakıyorum eleman koskoca boya tenekesini doldurmuş hala ava devam ediyor.benim ufak yoğurt kovam var tamıtamına dolduğunda 1.8kg geliyo.eğer onu doldurabilirsem avı bırakıyorum veya sağa sola bakarım kim tutamıyosa tuttuklarımı onun kovasına atarım.

20. murat ziya

murat ziya ziya şenel

Favori Kamış:
    banax albastar dam
    En İyi Avı:
    sazan 5kg
    bencede çılkını çıkarmamak lazım yeterince tutunca bırakmakta fayda var.abartmamak lazım yarın yine tut seni tutan kim ama yeterince bende eve yetecek kadar tutuyorum. tekneyi ilk aldığım zamanlar çılkını çıkardım sonra fark ettimki gerek yok yeterince tut hep tut 2 kg balık neyime yetmiyor.fazlasına gerek yok diyorum

Konu Durumu:
Daha fazla cevap için açık değil.