İstanbul Kıyı Raporları 2006-2009

Konu, 'İstanbul Kıyı Raporları' kısmında cognitor tarafından paylaşıldı.

Konu Durumu:
Daha fazla cevap için açık değil.
  1. balıkçıl

balıkçıl

olcay bey yeşilköyde istavrit tutmak için saat olarak hava kararmasına 1,5 -2 saat kala başlarsanız çapari ile en verimli zamandır.bu zamandan hava kararana kadar tutabilirsiniz.hava karardıktan sonrada çaparinin arkasına bir top bağlayarak ava devam edebilirsiniz.istavrit için durum bu.diğer balıklar için forumdaki bilgiler işinize yarar.sık sık avlanırım yeşilköyde

2. sodda

sodda

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    15 tane orta boy istavrit ;)
    Cahilliğimi bağışla :) top bağlayınca, kurşun takacak mıyız? Takacaksak kaçlık takacağız...

3. arifsinan

arifsinan

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    52 kg'lık bir kıraça:)))
    üsküdar-beşikta-arnavutköy

Dün sabah yola çıktım.Amacım Üsküdar'a gitmekti.Baktım Üsküdar'da ne balık var ne balıkçı.Şansımı karşıda deneyim dedim.Atladım motora doğru Beşiktaş.Ordada durum Üsküdarla aynı.Bu balık olsa olsa Arnavutköy'dedir deyip geçtim oraya.Hakikaten orası farklı bir yer.İstanbul'da hiçbiryerde balık olamaz orada olur ama bazende İstanbul'da her su birikintisinden balık çıkar orada olmaz.Yanılmamıştım.Güzel balık alıyorlardı.Hemen açtım 30/15 takımı,bağladım 130 luk kurşunu,geçtim sıraya yolladım denize.Bazen 3-5 bazen 7-8 li geldi balıklar.Hiçte kesmedi saat 15 'e kadar.Yaklaşık 3 kg istavrit aldım ve döndüm eve.Ramazanda pek balık gitmiyor iftarda diye temizleyip doğru buzluğa kaldırdım.Biraz fırçada yedik hanımdan buzlukta yer bırakmadın diye ama olsun artık o kadar...:)

4. sodda

sodda

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    Ahhh ah biz de birgün hanımdan böyle fırçalar yiyebilecek miyiz acaba :D , güzel av olmuş tebrikler...

5. balıkçıl

balıkçıl

estağfurullah.kurşunun yerine topu bağlayacaksın zaten. ben zargana topu bağlıyorum ama biraz daha ağır olan lastik toplar var onlar daha iyi olur.ancak tabiki gündüz kadar verimli olmuyor av.ışıklar yanıyorsa iyi olur ama ışık yoksa verim dahada düşüyor.

6. sodda

sodda

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    paylaşım için teşekkürler. Haftasonu deniycem... Raporu sonra veririm, rast gele sana...

7. ceranımoo_ist

ceranımoo_ist Yakup BULUT

Favori Kamış:
    okuma,linelife,remixon
    Favori Makine:
    Favorim Shimano Sahara 3000FD , Okuma İmpact 65,Okuma Eclipz ez 65
    En İyi Avı:
    levrek,çupra,yazılı orkinos, ceylan .....
    18 Eylül salı sarayburnu raporu

arkadaşlar bugün sarayburnundaydım 10.00 gittim ama tık yoktu sabah miillet almış bir kaç parça istawrit önümüzdeki teknelerde canlı zargana takıp lüfer alıyolardı.. arkadaşa evden benim dalan cinsten istavrit rapalasını getirtimm ama nafile bi vuruş dahi alamadık ağzımızı ayırdık
    tekneleri izledik lüferler hepsi porsiyonluktu wallaa..aynı zamanda bi sorum olucak biz bu lüferleri neşekilde tutabiliriz.. yöntemler hakkında yardım bekliyorum... ????

8. cem76

cem76

Favori Kamış:
    olta,zıpkın
    En İyi Avı:
    levrek 14 kilo,kırlangıç 5 kilo,kalkan 8 kilo,karagöz 6 kilo
    tekneler çok alıyomuydu balık yoksa seyrekmi geliyodu

9. harun91

harun91 harun

Favori Kamış:
    shakspeare odysse makina,alba lucky kamış, lineaffe oyster 4.20 ve diğerleri..
    En İyi Avı:
    İsrail sazan istavrit izmarit gelincik
    abi o tekneler c.tesi gecesinden beri ordalar..gece kayalıkta lüfer beklerken kıyıdan 50 mt açıkta marmaray dolayısıyla kapatılan bölümün hizasında zaman zaman 9-10 tekne bile gördük..

10. istavrit

istavrit Boğaç

K.Çekmece-Menekşe Sahili sabah lüferleri

Herkese günaydın ...Bu sabah her zamanki gibi işe K.Çekmece-Menekşe -Florya sahil yolunu kullanarak giderken her sabah yaptığım gibi Menekşe'de derenin denize döküldüğü yerde balık tutanlara şöyle bir bakarım ...Pek hareketli olmayan bu yerde sabah acayip bir hareketlilik vardı...Önce adamın biri porsiyonluk bir lüfer çekti ,Tarkan'ı arayıp canlı raporu geçtim telefonu kapattım ki yanındaki de en az onun kadar büyük bir lüfer çekti...amanın dedim (işe giderken yapacak başka da bişi yoktu :D )

11. irfan-ı hür

irfan-ı hür

En İyi Avı:
    46 çinekop/sarıkanat - 3,5 kilo
    sabah emirgan altına indim. kovalarda 15-20 kadar ufakçana istavrit vardı. bi ara yapmış sonradan kesmiş. lüfer-sarıkanat desen hiç yok... (sabah 5-8 arası)

umarım ben takımı tamamlayıncaya kadar başlar balık...

12. stanley68

stanley68

Favori Kamış:
    d.a.m
    Küçükyalı Kartal arası izmarit

Sevgili dostlar Sarayburnu ve yeni köprüde çok bol izmarit yapıyor.Acaba Anadolu Yakası Sahil kesiminde izmarit çıkıyormu?teşekkürler.

13. 56561

56561 Yücel

Favori Kamış:
    Daiwa Sensor Red Surf 4.00, Daiwa Procaster Samfish 2.10
    Favori Makine:
    Shimano Catana 4000FA, Ryobi Ecuisma 8000vi
    En İyi Avı:
    10.5 kg rus kefali, 5.250 Levrek, 1573gr kofana
    11

orası fazlaca sığ diye hatırlıyorum, 100 metre açıkta bile bel hizasına gelen yerler var:eek: :eek:

14. tarcan

tarcan ...

Favori Kamış:
    .
    Favori Makine:
    .
    En İyi Avı:
    Kefal 325 gram
    .

Geliyor demekki,

Almış adam sabah sabah koca lüferleri

15. OrhanCinoglu

OrhanCinoglu

Favori Kamış:
    kamış
    En İyi Avı:
    57 cm kefal 1,5-2kg arası
    bugün üsküdardan geçerken caminin ordan istavrit alıyorlardı fakat öle çok fazla değildi.2.30 3 sularıydı gittiğimde.bayağı açıktan çekiolardı balığı.

16. manblue60

manblue60

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    lüferlerrr
    sarayburnu lüfer

slm arkadaşlar 19 09 2007 bugün saat 19 gibi yine herzamanki yerime gittim 5 adet izmarit yemim vardı bu akşam saat 21 gibi zaten tek vuruş yaptı onuda aldım herkese ratgele resimler foto bölümünde saygılar..

17. çinekolog

çinekolog Gökhan

evet kartal sahilinde halı sahanın önü ve yunus kum iskelesinin orda çıkıyor

18. lathander

lathander Levend Turgay

Favori Kamış:
    silikonlu çaparinin hastasıyım
    En İyi Avı:
    bi sürü istarvit
    galata durumu

bu hafta 2 sefer galataya gittim
    Acemi olmamıza rağmen ki ilk defa balık yakalayan kız arkadaşım benden çok yakaladı, ilk gün yarım kilo 2. gün yarım kilo daha istarvit yakaladık.

Uzman abilerimizin kovaları yaklaşık 1-2 kilo istarvitle doldu tek günde.

rapor niyetinde eklemek istediğim toplam 3-4 saat vakit harcamamıza rağmen tüm tuttuklarımız istisnasız 17-18:30 arasında geldi.
    kısaca istarvit isteyen o saaterde galatada istediği yerden tutabilir.

bir diğer dikkatimi çeken şeyde biz kalabalığa girmemek için köprünün ilk başlarından yani ilk 30 metresi gibi yerden sarkıtma olarak tutmamız nedeni ile nisbeten normal ebatlarda istarvit aldık. Köprünün orta bölgelerinden tutanlar ise daha iri istarvit ve sarıkanat arası şeyler tuttular.

Son olarak gözüme çarpan az sayıda zargana, hatırı sayılır miktarda ispari alınmıştı.

Acemi gözüyle raporum böyle. Bu akşam yine galatada olacağım bu sefer yemli takım kullanacağım ve bir arada zarganaya atacağım.

Not: Büyükçekmecenin durgun sularını unutmadım haftasonu raporum ordan olacak, biraz daha yemli pratik yapayımda :rolleyes:

Saygılar, Sevgiler.

Son düzenleme: 20 Eylül 2007
  19. murat gürler

murat gürler

zeytinburnu lüfer yapıyormu

arkadaşlar zeytinburnu sahilden geçerken özellikle akşamları bi çok oltacı arkadaşı görüyorum. muhtemelen lüfer ailesiyle ilgileniyorlar. acaba lüfer alan varmı o civarda. sevgilerle

20. allita

allita atilla gülbeyaz

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    lüfer 10 tane
    sarayburnunda son durum ?_?_?_?_?

arkadaslae sarayburnu ve kumkapı civarında son durum nedir. paylasımlarınız için şimdiden tesekkürler....

Konu Durumu:
Daha fazla cevap için açık değil.