İstanbul Kıyı Raporları 2006-2009

Konu, 'İstanbul Kıyı Raporları' kısmında cognitor tarafından paylaşıldı.

Konu Durumu:
Daha fazla cevap için açık değil.
  1. Emin Yıldırım

Emin Yıldırım Emin Yıldırım

Favori Kamış:
    Olta ve tesbih
    En İyi Avı:
    3,5 Kg Kefal
    Kerem Kardeşim rastgelsin.Anladığım kadarıyla Şile limanından kaşık sallamışsın.Sana bir sorum olacak,bu son yağışlarla Kumbaba da dere ağzı açıldımı acaba; eğer açılmış ise oradan levrek için kaşıkla deneme yapabilirmisin?Zira forumlardan okuduğumuz kadarıyla tatlı suyun denize karıştığı dere ağızlarının levrek yatağı olması lazım ki,orasıda bu tanımlara fazlasıyla uyuyor

2. Lüfer

Lüfer Kerem

Favori Kamış:
    Lineaeffe all around carbon spiral 150-300g 3.50
    Favori Makine:
    Okuma impact im-65 machine high performance
    En İyi Avı:
    Lüfer
    kardeşim orasını belediye kum seti ile kapadı.şu anda dere ile denizle ayrı yerde yani.ben oralara pek gitmiyorum ama gidenler olursa sorarım merak etme sen.

3. istavrit

istavrit Boğaç

evet sennur kardeş aynı şey benim dikkatimi çekti.Biz Emirgan'da Tarkanla istavrit tuttuk evde bekleyen açları doyurmak için balıkçıdan takviye yapalım dedik :)rolleyes: ) bir de baktık tezgahtaki en büyük balık bizim en küçük balığımızdan daha küçük ...demek ki şu sonuç çıkıyor teknelerin ağ göz büyüklükleri bu sene daha da küçültülmüş ...

4. tarcan

tarcan ...

Favori Kamış:
    .
    Favori Makine:
    .
    En İyi Avı:
    Kefal 325 gram
    .

Sennur,

25cm ne kadar biliyormusun?
    etrafta cetvel varsa bir ölç istersen.

Hani senelik ECE Ajandaları vardır ya tam onun boyu kadar.
    yada senin bir buçuk karışın kadar.
    Yani normal Boğaz İstavriti değil bu.
    Arkadaşımız yanlış bakmış olabilir.:eek:

Dogukan ,
    25cm azman değilse azmanı kaç santimdir bunun ?
    :D

5. mazo

mazo

En İyi Avı:
    Palamut Lufer
    Cumartesi gunu Bebek'ten Arnavutkoy'e kadar yurudum insanlar baligi boguyorlardi. Istarvitler cinekop boyundaydi.
    Bende gaza geldim tekne ile lufere gittim Yenikoy'e. Sonuc 10 adet lufer sabah 4:30 dan 9:00 a kadar. Bir tane kofana kacirdim ki sormayin hala icim aciyor. Nede olsa kacan balik buyuk olur :)

Mazhar

6. AFUSTA

AFUSTA

Favori Kamış:
    remixon horizon 3.5 mt,banax brisa50, remixon horizon 3 mt, dam quick 250 rd
    En İyi Avı:
    sarıkanat, lüfer
    Merhaba ;
    avlanma tekniği olarak uzun oltamı yoksa rapala falanmı kullandınız ?

7. mazo

mazo

En İyi Avı:
    Palamut Lufer
    Uzun olta kullandik. Yem olarakta zargana...

Balik daha tam bollasmadi, tahmini 2 hafta sonra zokaya da gelmeye baslar..

Saygilar

Mazhar

8. AMCA

AMCA

Favori Kamış:
    OLTA
    En İyi Avı:
    ...
    izmarit için yardım

arkadaşlar istanbul anadolu yakasında oturuyorum ve hiç izmarit yakalamadım.izmarit için tavsiye edeceğiniz bir yer varmı acaba.kulelide çıktığını duymuştum forumdaki bir arkadaşımdan ama malum kulelide istavrit için çapari atanlar arasında izmarit takımı kullanmam bir hayli zor.önerilerinizi bekliyorum.teşekkürler.

9. çinekolog

çinekolog Gökhan

nerde oturduğunu bilmiyorum ama tam olarak kartal sahilde bi halı saha var tam onun önünden atarsan balık yapıyor

10. tarcan

tarcan ...

Favori Kamış:
    .
    Favori Makine:
    .
    En İyi Avı:
    Kefal 325 gram
    .

Onur Bey merhaba ;

Bu linki mutlaka inceleyin,
    Tüm detayı sayın Sennur Hanım resimler ile birlikte bahsetmiş.

http://www.balikavi.net/forum/showpost.php?p=326721&postcount=320

11. jak sperow

jak sperow

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    baltalimanı obada kofana
    selm arkadaşlar keyıfler ıyıdır umarım.ben balığımı baltalımanında sarıyere kadar uzanan hatta tutarım evet ıstavrıt bolluğu buyukluğu söylentılerı doğru ama 25 cm kadar deıl en son bu pazar sabahı emırganda 15 li 15/30 beden çapariler foul çekıyodu istavriti istavrit bol bu sene ben izmarit göremedim ama akşam saatlerinde yapıyomuş.emirgandan kireç burnuna geçtim tabi arkadaşlardan emirgende biraz yem almıştım ıkı kamışımıda zokaya lüfere yatırdım aldımda 4 ade saat 7 den 10 kadar fazla duramadım rüzgar çok hiç keyif vermiyordu.ama emınımkı u önümüzdekı 3 hafta içinde yamlı balık muhteşem olucak.tuhaf bu aylar palamut olması lazım kara denızde bıle çıkmıyor.buyukdere ağzında gırgırlar hep ağ açıyor zaten boğazın ılk suları dip akıntısı dip oynağı ilk büyükdere çayırbaşı koyuna vuruyo onlarda ışını bılıyo mımleyıp balığı hemen çevırıyolar sanırım bu sene 15 gun daha geç başlıcaklarmış.bu sene yamlı balık bol olucak.herkes hazırlasın çinekop sarı kanat çaparesını surf kamışlarını.herkese sağlıklar dılıyorum

12. irfan-ı hür

irfan-ı hür

En İyi Avı:
    46 çinekop/sarıkanat - 3,5 kilo
    sayın jak sperow, imzanıza sizinle ilgili bilgileri yazarsanız daha iyi olur.

bu arada yeni bir kamış ve makina alma istiyorum. ilgili bölüme derdimi anlattım ama oraya pek uğrayan yok galiba...

http://www.balikavi.net/forum/showthread.php?p=330897#post330897

sizin tavsiyeniz ne olur? (bütçe 50-70 lira)

13. jak sperow

jak sperow

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    baltalimanı obada kofana
    baltalimanından sarıyere kadar

irfan kardeş imza olayı derken ben yenı mesaj atmaya başladım yardımcı olursan sevinirim,buarada kamış almak ıstıyorum demışsın 50/70 arası surf kamışlar var sadece ben 4204 lınesurf kamış kullanıyorum makaramda bu okumanın en son çıkardıkları atma makinası çok memnunun ikisi 170 lıra civarındaq bıraz ağır istavriz için fazla ama balığın açıkta olduğu zaman ve 15 li çapare,kaşık,çinekop.palamut çaparisi için harika.ferhat

14. sodda

sodda

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    15 tane orta boy istavrit ;)
    İstavrit

Merhaba arkadaşlar, biz Murat arkadaşımla Pazar günü 14.00-17.30 arası Yeşilköy Çiroz plajındaydık. İki olta ile İstavrite at çek yaptık ama boşa. Bir tane bile alamadık. Dün gece de (17 eylül pazartesi) 20.00-23.00 arası İstavrite attık, 3 saat boyunca sadece bir tane istavrit yakaladık. 10'lu çapariye 2-3 tane tavuk göğsü yem taktık yine olmadı. Biz mi beceriksiziz yoksa, Yeşilköy'de balık mı kurudu :( Yorumlarınızı bekliyorum...

15. MERCAN34

MERCAN34

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    -0 :)
    üsküdar

arkadaşlar bende bu hafta sonu balığa gittim, ama boş döndük sayılır. çok rüzgarlıydı üsküdar biraz donduk. üsküdardaki kulenin orda 2 attık baktık zaten herkesta az balık var. eski tekel binasının oraya yürüdük, ordada 2 tane istavrit yakaladık. bize yaramadı ama evdeki kedimiz zeytine yaradı istavritler. e bizde aç kalmadık tabi, tutamıyacağımızı bildiğimden dün istavrit almıştık onları yedik. afiyet olsun... üsküdadan haberler bu haftalık bu kadar...

16. sodda

sodda

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    Avlanabilecek Alanlar.

[/QUOTE]

avlak bölgemiz 10 nolu burun ve 5 nolu kıyıdan at çek yaptık ama nafile... Bu bölgeyi bilenlerden yardım rica ediyorum. İstavritte ısrar etmelimiyiz, yoksa başka takım mı kullanmalıyız. İlgilenenlere teşekkürler...

17. tarcan

tarcan ...

Favori Kamış:
    .
    Favori Makine:
    .
    En İyi Avı:
    Kefal 325 gram
    .

avlak bölgemiz 10 nolu burun ve 5 nolu kıyıdan at çek yaptık ama nafile... Bu bölgeyi bilenlerden yardım rica ediyorum. İstavritte ısrar etmelimiyiz, yoksa başka takım mı kullanmalıyız. İlgilenenlere teşekkürler...[/quote]

Bu bölgenin neresi olduğunu yazarsanız daha anlaşılır olacaktır.

18. sodda

sodda

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    Bu bölgenin neresi olduğunu yazarsanız daha anlaşılır olacaktır.[/QUOTE]

Yeşilköy Çiroz plajı dostum.
    Malzemeler ise;
    Olta Albastar 3234 400 m, makine albastar delta 60 misina 0.40 mm, 35 gr kurşun, 10 kazır çapari...
    Arkadaşımda da albastar 2770 300 m. kamış ve makine amatör işi. Diğer malzemeler aynı...

19. 56561

56561 Yücel

Favori Kamış:
    Daiwa Sensor Red Surf 4.00, Daiwa Procaster Samfish 2.10
    Favori Makine:
    Shimano Catana 4000FA, Ryobi Ecuisma 8000vi
    En İyi Avı:
    10.5 kg rus kefali, 5.250 Levrek, 1573gr kofana
    6 ile 10 numaralı yer akşam istavrit kaynıyo ama kıyıya yakın, spotlar yanınca da hala çinekop geliyo, dipte de iskorpit gani, saatini de veriyim 17-22 arası

20. sodda

sodda

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    Yücel kardeş biz de mi bir terslik var. 3 seferdir 10 nolu yerin 6'ya bakan tarafından 2 oltayla atıyoruz ama toplamda 6 istavrit yakaladık şimdiye kadar. Takımı özelden yazmıştım sana ama gönderemedim galiba. Tekrar yazıyorum.

Yücel, sen yeşilköy Ciroz plajını iyi biliyorsun. Pazar günü 14.00-17.30 arası 10 nolu burunda istavrite attık 1 tane bile tutamadık. Dün gece de 20.00-23.30 arası 10 nolu burundan ve buruna yakın 5 nolu kıyıdan çapariyla attık ve sadece 1 tane istavrit yakaladık. 5 nolu kıyı ya çok kayalık ya da denizin içinde düz bir set var. Olta, Sararken balık var gibi titriyor ama hep boş çıkıyor. Yorumlarını bekliyorum. Teşekkürler.
    Malzemeler
    Olta Albastar 3234 400 m, makine albastar delta 60 misina 0.40 mm, 35 gr kurşun, 10 hazır çapari...
    Arkadaşımda da albastar 2770 300 m. kamış ve makine amatör işi. Diğer malzemeler aynı...

Ne dersin sorun nerde. Kıyıya yakın dediğin kaç mt mesela. Çünkü oralar çok kayalık, denize kurşun döktük valla. Yardımların için şimdiden teşekkürler.

Son düzenleme: 18 Eylül 2007
Konu Durumu:
Daha fazla cevap için açık değil.