İstanbul Kıyı Raporları 2010-2011

Konu, 'İstanbul Kıyı Raporları' kısmında m-a-v-i tarafından paylaşıldı.

Konu Durumu:
Daha fazla cevap için açık değil.
  1. deePblue

deePblue na

Özellikle o saatler için hedefiniz büyük olsun.
    Yemlik 4-5 istavrit aldıktan sonra mutlaka yemli takımları suda bulundurun derim
    saat 10-11e kadar güzel balık alanlar var emirganda

2. kanaryasesi

kanaryasesi Tayfun Özyurt

Favori Kamış:
    olta
    Dün gece 04:00 sıralarında emirganda nefis bir kofana şovu yaşadık.. onlarca kofana kıyıya sıkıştırdıkları zarganalara hücüm ettiler..iskeleyle yakındaki burun arasında yaklaşık 3-5 dakikayı bulan müthiş kovalamacalar yaşandı.. kıyıya öylesine yaklaştılarki zarganalar kazıklı yolun altına saklanmak zorunda kaldılar.
    Yaklaşık 2 metre mesafeden bu hayat memat mücadelesini bütün heyecanıyla yaşadık, tam kameraya çekilecek görüntülerdi.. Her zman böyle bir ortamda balığı tutmak isterim ama bu sefer keşke olta yerine elimde kamera olsaydı diye hayıflandım..
    Aslında çinekopa atmamaya niyetliyken ve kuyrukaltıyla aldığım yeterli miktarda istavritle eve dönmek üzereyken bir kişinin lüfer çektiğini görünce bende oltamı açtım ve bir lüferle bir sarıkanatda ben alarak sabah güneşinin sıcaklığında avımı sonlandırdım..

3. ozkan79

ozkan79 özkan

03-10-2010 zarganaları

merhaba herkese

raporları büyük bir zefkle okuyorum [​IMG]

bende kucuk bir rapor vereyim dedim zargana bolluğu devam ediyor,3 ekim pazar günü yenikapı sahilde zargana avı yaptık,yem olarak flote hamsi kullandık özellikle sabah 9 ila 12 arası cok etkili takipler ve vuruşlar alındı :rolleyes:

ilerleryen saatlerde balık bıçak gibi kesti 2 kişi gercekleştirilen avda 19 zargana kovaya gönderildi :)

4. zz7222

zz7222 Fuat Özdemir

En İyi Avı:
    56cm zargana
    Buradaki hareketlenmeyi kastetmiştim.

5. thekın

thekın bülent

Favori Kamış:
    shımano alıvıo 4000 makina alıvıo 330 kamış set
    Favori Makine:
    shımano alıvıo 4000 makina alıvıo 330 kamış set
    raporlar iyi gelmeye başladı hadi hayırlısı bakalım.

6. saruhantaha

saruhantaha vedat

Favori Kamış:
    shimano nexave bx te surf 4.20
    Favori Makine:
    shimano alivio 10000xta
    Herkeze iyi akşamlar bizim Aliço abi yok heralde sanırım lüferleri bogmaya başladı malum avlakda haberleri gelir eli kulagında

7. y.avluk

y.avluk yunus

Favori Kamış:
    lineaeffe
    Favori Makine:
    d.a.m.
    En İyi Avı:
    çapari ile eşkina:)
    takım olarak ne kullandınız acaba detaylı bir bilgi verebilir misiniz..yemleri nasıl taktınız..

Son düzenleme yönetici tarafından yapıldı: 6 Ekim 2010
  8. Palamut Yalayut

Palamut Yalayut ALİ KAHYA

Favori Kamış:
    ALBA STAR
    Favori Makine:
    SHIMANO AERO 5000
    En İyi Avı:
    2.5KG EŞKİNA
    Dün akşam saat 19:30 22:30 arası Cankurtaran sahilde oltamı lüfer için yatırdım çok taze canlı istavriti yem olarak kullanmama rağmen tek bir vuruş bile alamadım ama yaklaşık 20 metre aşağıda biri iri bir sarıkanat aldı. Oradan aldığım bilgiye göre pazartesi akşamı bir kişi 4 sarıkanat almış. Balık yavaş yavaş kıyılara gelmeye başladı inşallah önümüzdeki günlerde güzel raporlarla siteyi şenlendireceğiz. Herkese rastgele.

9. halim7889

halim7889 HALİM

Favori Kamış:
    4,20 lineaefee
    Favori Makine:
    Bilmiyorum
    En İyi Avı:
    Lüfer
    Herkese gunaydin az once karakoy vapur iskelesinin onundeydim birer ikiser iri istavrit aliyorlardi biraz sonra ahirkapida bir gemiye gidecegim firsatim olursa acikta once istavrit sinra zoka ile cinekop lufer deneyecegim

10. gdilbaz

gdilbaz GÖKHAN

ZArgana oltası hakkında

Arkadaşım bu hamsi ile kullandıgın zargana oltasının düzenegi nasıl forumda anlatılıyor mu.

11. -Yaban-

-Yaban- mustafa seyda

Favori Kamış:
    celtic
    Favori Makine:
    river
    En İyi Avı:
    henüz en iyisini tutamadım
    selamlar;

bu sabah 5:30 dan 9:30a kadar yeşilköyden lüfer ve zargana denedim. ikisindende bir haber yok. henüz uyanmamışlar.
    bolca iri izmarit vardı. istavrit takımlarını seviyorlar belliki. iri izmaritleri yüklenip geldik.

12. Erkan Köroğlu

Erkan Köroğlu erkan

sandal ılemı kıyıdanmı izmarıtler geldi?

13. 29519

29519

Akşam üstü bir deneme yapmayı düşünüyorum sıyırtma ile önce istavrit sonra da lüfere yaprak yem. Bu arada spin kamış hafif sıyırtma ile istavrit avı çok keyifli oluyor :D

14. -Yaban-

-Yaban- mustafa seyda

Favori Kamış:
    celtic
    Favori Makine:
    river
    En İyi Avı:
    sandaldaydım, ama kıyıdan en fazla 30 metre açıktan aldım izmaritleri.

15. Erkan Köroğlu

Erkan Köroğlu erkan

saol bılgi için acaba kıyıdan atsak gunduz gozu iş yaparmı yeşilköy?

16. -Yaban-

-Yaban- mustafa seyda

Favori Kamış:
    celtic
    Favori Makine:
    river
    En İyi Avı:
    yeşilköyden gündüz de kıyıdan bol izmarit aldım geçen haftadan bu yana. bence iş yapar. sabahları irilerini alma şansın daha fazla ;)

17. Erkan Köroğlu

Erkan Köroğlu erkan

pekı mevkı olarak rone parkın oralarmı yoksa cıroza dogrumu yem olarak ne onerırısınız..

18. bajoist

bajoist ufuk

Favori Kamış:
    otomatik olta
    En İyi Avı:
    çupra 1kg
    Merhaba,

Sıyırtma ile istavrit yakalarken nasıl bir düzenek kullanıyorsun acaba? şimdiden teşekkürler...

19. feyizu

feyizu Feyiz

Favori Kamış:
    Lineaeffe Turnafresh 3.90 surf/Okuma Avenger AV65a
    En İyi Avı:
    Torik 8.5 kg
    Öncelikle olta misinasının ucundaki firketeye sıyırtma kurşununu takıyoruz (sıyırtma kurşunları malzemecilerde hazır olarak satılıyor, suyun durumuna göre 30-60 gr. lık bir sıyırtma kurşunu yeterli olabiliyor).Sıyırtma kurşununun uzun sapı tarafına da kamışın boyu ile orantılı 2 m gibi 0.20 mm misina,misinanın ucuna da 7-8 numara sinek iğne bağlıyoruz.İğneye kuyrukaltı denilen istavritin tam kuyruğunun altındaki sert dokudan yavru balık boyutunda bir parça kesip takıyoruz (hazır istavrit yok ise kuyruk altı yerine bir balık yakalayıncaya kadar geçici olarak beyaz tüy,çapari floşu hiçbirşey yoksa da bir parça pamuk da kullanılabilir,amaç iğnenin ucuna takılan nesneye yavru balık görüntüsü verebilmek).Oltamız hazır,artık olatyı atarak kısa aralıklarla çekiştirerek oltanın ucunda takılı olana kaçan yavru balık aksiyonu yaptırabilmek.Kolay gelsin,rastgele.

20. 29519

29519

Ben hiç balık tüy takmıyorum hazır çaparilerdeki bir tane kösteği kopartıp tekrar bağlıyorum. Beden boyu ise kamış 2.70 olduğu için bir kulaçtan biraz az. Yetiyor, geliyor valla.

Konu Durumu:
Daha fazla cevap için açık değil.