İstanbul Kıyı Raporları 2010-2011

Konu, 'İstanbul Kıyı Raporları' kısmında m-a-v-i tarafından paylaşıldı.

Konu Durumu:
Daha fazla cevap için açık değil.
  1. HakanGokdemir

HakanGokdemir Hakan GÖKDEMİR

Favori Kamış:
    LİNEAEFFE BAİA GRANDE 420 cm
    Favori Makine:
    OKUMA MAGIC 280
    3 gündür bende Emirgandayım, ptesi gerçekten iyi istavrit yaptı fakat salı ve çaşamba sıyırtma harici takıma istavrit gelmiyor denilebilir. Yalnız gelen istavritte iriydi.

Bahsettiğiniz kofana şovu oradaki takımcı abilerimle paylaştım fakat haberleri yok. Dün tokmakta sadece 1 kişi birer tane Lüfer ve çinekop aldı. Diğer onlarca yemliye yatanlar ise 06:00-19:00 arası gözlemlediğim kadarıyla elleri boş döndü.

Bu arada Tayfun abi siz dün oradamıydınız?
    Bir ara eşiniz ve çocuğunuz ile sahile indiniz mi?
    Size benzettim ama emin olamadım.

2. deePblue

deePblue na

Evet Hakan durum iç açıcı değil..
    Pazartesi istavritin bol olduğu gün bende son anlarına yetişebildim emirgana.
    Neyse yemlik kadar almıştımki balık kesti zaten bıçak keser gibi. Sonra sabancının önüne doğru gittim yemli atmak için tam bu sırada saat 18:30 gibi bir kişi güzel bir sarıkanat aldı. Tamam bu sefer dedim :) ama saat 20:30 a kadar başka tek bir vuruş bile olmadı (herkes dahil).
    Geçen sezonu mumla arayacağız galiba olta balıkçılığı açısından.

3. oguzhan198600

oguzhan198600 OĞUZ

Favori Kamış:
    REMIXON
    Favori Makine:
    REMIXON TEBEN TNR 35 MAKİNA
    En İyi Avı:
    karagöz
    Dün aksam arkadaslar anadolu hısarı, cubuklu dolasmıslar hıc bır sey yokmus herkesın kovası boş bende ısden cıkınca emırgana gıttım arkadaslarda oraya geldı 4 kişi attık.Takım olarak mantarlı dip takımı,istavrit fleto kullandım ilk 2 defa vurdu ama bısey cıkmadı arkadaslarında kamısları cok vurdu ama balık gelmıyr bana göre lüfer balığı su anda kefalle beslenıyr bızım takmıs olduğumuz istavritleri bakıyor gidiyor anlamıs değilim gecen sene bu kadar kefal görmemiştim.Saat 23:00 e kadar bekledık ama hıc kımsede bısey gelmedi bence bu bu hafta sonu guzel raporlar alıcaz dıye tahmın edıyorum herkese bol avlar ...

4. starmix

starmix Murat YILDIZ

Favori Kamış:
    Alba
    Favori Makine:
    AlbaStar
    En İyi Avı:
    Olta: Karagöz 650 gr. Zıpkın: Yılan Balığı 2.7 Kg
    Aynı görüşteyim, kime sorsam dün aldılar, arkadaş tuttu, gece almışlar ve benzer cevaplar alıyorum ama bu sene ne tuttum ne de alanı gözümle gördüm. Bana denk gelmemiş olabilir ama bence bu sene henüz başlamadı. Geçen sene eylülde yapan soğuk, bu sene ekimi ortaladığımız halde soğumadı. Balıkçılara bakıyorum, hamsi 10 TL. Halde balık olsa bu fiyat mı olur? Henüz (inşallah tamamen tüketmemişizdir) sezonun bailadığını zannetmiyorum. Ben de tahmin ve dilek olarak daha 10 gün var diyeyim bari :)

5. Palamut Yalayut

Palamut Yalayut ALİ KAHYA

Favori Kamış:
    ALBA STAR
    Favori Makine:
    SHIMANO AERO 5000
    En İyi Avı:
    2.5KG EŞKİNA
    Arkadaşlar bence bu kadar kötümser olmaya gerek yok. Ben her zaman söylüyorum lüfer familyasının oltalara rağbet göstermesi Ekim ayının 10. gününden itibaren başlar. Eğer ki balık ekimin 20. gününe kadar başlamazsa o zaman tedirgin olmaya başlayabiliriz. Yıllardır bu herzaman böyle süregelmiştir.
    Balığın en bol olduğu zaman ekim ayının ortalarından aralık ayının sonuna kadardır. Tabii buna etki eden bir sürü faktörde mevcut. örneğin , su sıcaklığı , hava durumu ve GIRGIR DURUMU bunların hepsi önemli faktörlerdir. Ama bana kalırsa bu haftasonundan itibaren lüfer familyası oltalarımıza rağbet göstermeye başlayacaktır. Herkese şimdiden rastgele

6. kanaryasesi

kanaryasesi Tayfun Özyurt

Favori Kamış:
    olta
    Dün gecede yine 4 gibi gittim ve sabaha kaldım 8 de de ayrıldım..Ben genelde gün içerisinde balığa gitmem, gece 03-04 gibi giderim. Biraz kuyrukaltıyla istavrit yakaladıktan sonra sabah suyuna kalır ve 8-9 gibide dönerim. O sbeple gördüğün kişi ben değilimdir.

Takımcılar görmedilerki, çünkü hiçbirisi gece yoktu.. koca sahilde toplam 3-5 kişiydik..:) Lüferi ise tam taksi durağının karşısından aldık. orada sokak içerisinde olta dükkanı olan bir kişi bir çinekop bir lüfer aldı, birde onun aldığını görüp olta açan ben yakalayabildim...

Son düzenleme: 7 Ekim 2010
  7. evrim_basar

evrim_basar EVRİM

Favori Kamış:
    okuma cedros 4.20 yabomax POISON 4.20
    Favori Makine:
    BAWRA BOSPHORUS80 OKUMA SAFİNA PRO
    En İyi Avı:
    16 kg lık halat herkese nasıp olmaz
    pazartesı gunu saat 3 gıbı burunbahce de ıstavrıtle basladık ıkı kamıstan bırını yemlı yapıp yatırdım ıstavrıt kestıkten sonra (bıde gırgırlar sardıktan sonra yaklasık yarım saat sonra ılk luferı lıvara koyduk yaklasık olarak 30 cm lık bı balıktı sonrasında ıkıncı takımıda yemlı yaptık ama aksam saat 8 e kadar ufak ısırıklar ( muhtemelen ıstavrıt yada baska kucuk balıklar olsa gerek ) dan baska vurus olmadı toplanıp o gunu kapadık ..... resımıde kayın pederın telefonunda ona ulasabılırsem eklıycem ınsallah :)

8. enginson

enginson engin

Favori Kamış:
    daiwa crossfire(spin) okuma salina
    Favori Makine:
    shimano catana 400 fb, ryobı ecusima 6000vi, okuma avanger 65
    izmarit de denemek lazım lüfer avında izmarit çok verimli oluyor.

9. Midnight

Midnight Erhan

Favori Kamış:
    Shimano Speedmaster
    Favori Makine:
    Okuma Distance surf
    En İyi Avı:
    Lüfer
    Katılıyorum. Henüz balık İstanbul'a girmedi, bence önümüzdeki hafta içi başlıyacak; bu ay sonunda da bol balık olacaktır. ben bu sene bol balık bekliyorum.

10. Deniz Sevdası

Deniz Sevdası ZAFER

En İyi Avı:
    24cm Lüfer
    Bakırköy Sahilinde Lüfer Avı

Arkadaşlar yeni bir balıkavi.net üyesi ve deniz sevdalısı (balık tutkusu) olan bendeniz için; Lüfer avı sezonunda, Bakırköy sahilinden (08-09) ekim tarihlerinde nasıl elim boş dönmeden gelirim. Yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim.

11. Palamut Yalayut

Favori Kamış:
    ALBA STAR
    Favori Makine:
    SHIMANO AERO 5000
    En İyi Avı:
    2.5KG EŞKİNA
    Zafer merhaba, öncelikle balık avı tamamen kısmet işidir. Bazen 1 metre yanındaki adam kovayı doldururken sen vuruş bile alamazsın. Bazende tam tersi olur. Bu tamamen kısmetinle alakalı birşey. Bunun yanısıra şu anda lüfer familyasının kıyı yapmasına çok az bir zaman kaldı , Ben şahsen en geç önümüzdeki haftaiçi güzel balık alınabileceğini düşünüyorum. Eğer lüfer yada sarıkanat yakalamak istiyorsan ve kıyıdan olta atacaksan mantarlı dip oltasına taze izmarit flatoyu pullarını kazıyarak iğnelere uygun bir şekilde takarsan eğer şansın da yaver giderse bu şekilde balık alabilirsin. İzmarit yoksa taze istavrit takabilirsin bu arada bakırköy ve çevresinden yavaş yavaş umut verici haberler almaya başladık. İnşallah devamı ve daha fazlası gelecek . Bende bu yıldan çok umutluyum.

12. oguzhan198600

oguzhan198600 OĞUZ

Favori Kamış:
    REMIXON
    Favori Makine:
    REMIXON TEBEN TNR 35 MAKİNA
    En İyi Avı:
    karagöz
    peki hocam bıde izmarıt denıcem zaten bı aksılık cıkmazsa kabataşa gidicem bide ordan denicem c tesı bakalım kısmetımızde ne varsa artık herkese rastgele

13. serkan67

serkan67

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    6 kg yayın
    Bu soruya cevap vermek zor, herşey o günkü duruma bağlı biraz da şans ve kısmet işi bu işler. Takım olarak hırsızlı lüfer takımı, yem olarak kesinlikle canlı zarganı öneririm. Yardımcı olduysam ne mutlu.

14. ultraslan1976

ultraslan1976 Mustafa

Karaköy iskelesini haftasonu kaplamış olan gemi halen ordamı bilgisi olan yazsın lütfen...

15. Palamut Yalayut

Favori Kamış:
    ALBA STAR
    Favori Makine:
    SHIMANO AERO 5000
    En İyi Avı:
    2.5KG EŞKİNA
    Canlı zarganayı kıyıdan mı atacak????? Ben hayatımda hiç görmedim. İnşallah birgün kısmet olur canlı zarganayla kıyıdan avlanmak. İlk fırsatta deneyeceğim:D :D :D

16. Alparslan34

Alparslan34 Alparslan

Favori Kamış:
    Extreme cast 180 ama şimdi 250 grm atar Michell Spin Hayper cast 420 200 sorento 420200
    Favori Makine:
    Okuma salina Okuma blue hawk Okuma longbow2 Okuma magic
    En İyi Avı:
    Sinarit 4.500 gr..
    Gemi yokta yenisi gelir ama...

17. serkan67

serkan67

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    6 kg yayın
    Dostum o benim karadenizdeki tekniğim, çok ağır bi gezer kurşun bağlayacaksın, yem yapacağın zargananın büyük olmaması gerekiyor, ayrıca iki iğne arasında 12 cm kadar bosluk olacak, iğnenin bi ucuna gaga kısmına yakın yerinden diğer kısmını kuyruk tarafına yakın takacaksın, he sen diyeceksin ki ya ortasından yerse o da onun nasibi :D

18. simendifer

simendifer Sennur

Arkadaşlar, bu konunun ilk mesajında yazılanları okuyanınız oldu mu hiç?

19. enginson

enginson engin

Favori Kamış:
    daiwa crossfire(spin) okuma salina
    Favori Makine:
    shimano catana 400 fb, ryobı ecusima 6000vi, okuma avanger 65
    Konu biraz saptı ama canlı zarganayla asansör sistemiyle kıyıdan avlanmak mümkün. asansör sistemi ne dersen araştırabilirsen görürsün. üsküdardan genelde bu yöntemle lüfer avlanır..

20. korni

korni koral

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    55 kg trakya kıvırcığı
    yalnız bu sistem derin ve akıntısı bol olan yerlerde olabilir bende sadece üsküsarda uygulandığı gördüm ve detaylarınıda sevgili necmi abiden ( fakir balıkçı) öğrenmiştim..

Konu Durumu:
Daha fazla cevap için açık değil.