İstanbul Kıyı Raporları 2010-2011

Konu, 'İstanbul Kıyı Raporları' kısmında m-a-v-i tarafından paylaşıldı.

Konu Durumu:
Daha fazla cevap için açık değil.
  1. underbaris

underbaris Barış şeker

En İyi Avı:
    Deniz kızı 1,90 cm :=)
    Hafta sonu pazar günü istinyede idik fakat balık yoktu öğleden sonraya emirgana doğru gittik köprüye gelmeden rapala ile süper çinekop almışlardı yani herkesin kovasında baya vardı orada bende istavrit yakaladım :=) 18 adet iri istavrit

2. xorhan55

xorhan55 orhan

Arkadaslar pendik kartal hatti rapor verebilirmisin bilen duyan arkadaslardan rica ediyorum

3. şemsipaşalı

şemsipaşalı hakan

slm midyeciler boğazı talan etti şemsipaşa hava orduevi önünde 2 aydır çalışıp ihpar ediliyor diyede sahildekileri tehdit eden eren 1 ve 2 tekneleri maalesef midye bırkmadılar.sahil güvenliğin ilk önce içlerindeki köstebeği temizlemesi lazım.ihbardan 10 dk sonra tekne toparlanıp acilen gitmesi içlerinde köstebek olduğuna dair bir kanıttır.sahile çıkıp kişileri tehtit ederken bile bunu itiraf etmişler onlarca kişi olaya şahit olmuştur.halada dalgıçları istifi deniz altında yapıp akşam çıkartıp naklediyorlar.

4. cousteau

cousteau Hüseyin MISIR

Favori Kamış:
    Yabomax SURF 4.20
    Favori Makine:
    Shimano ActiveSURF 採用
    En İyi Avı:
    Torik, 2.5 kg.
    Jandarma, sahil güvenlik, kıyı emniyeti, deniz polisi... artık devletin ne kadar birimi varsa hepside bu vicdansızlığa göz yumuyor. Adam ufacık tekneyle 25 ton sardalya yakalamış, 20 tonunu çöpe atmış hangisinin umrunda.

Denizlerimizi korumakla görevli birimlerde Memur zihniyeti paçalardan akıyor, biri oturup şafak sayıyor, diğeri ne zaman emekli olabilirim hesabı yapıyor..

5. balikoltasi

balikoltasi Birol

Midye çıkarttıkları yerin ilersi ve gerisinde sahilde adamları var bunların. SAhil güvenlik botunu görünce haber veriyorlar. Birisini gece arkadaşım görmüş Çamlıbahçede.

6. İHTİYAR_BALIKÇI

İHTİYAR_BALIKÇI Süleyman

Üsküdarda balık tutmak yasaklandımı? Hiç olta atan görünmüyor kaç gündür

7. Seydihan

Seydihan seydihan

Favori Kamış:
    lineaeffe extreme siyah 4.30
    Favori Makine:
    okuma bluehawk 765
    cıkmıyordur ondan... birde hava sıcaklığı aniden düşünce balık olmuyor pek...

8. İHTİYAR_BALIKÇI

İHTİYAR_BALIKÇI Süleyman

birde ne zaman hale gitsem bi sürü büyük boylarda levrek görüyorum. 5kiloar hatta aralarında 10 kilo bile var. Kilosu çok pahalı. Alınacak gibi değil Boğazda yakalanıyo diyolar. Ama ben boğazda levrek yakalayan kimse görmüyorum. nasıl iş anlamadım.bilen varmı.

9. Seydihan

Seydihan seydihan

Favori Kamış:
    lineaeffe extreme siyah 4.30
    Favori Makine:
    okuma bluehawk 765
    dondurulmuş levrektır belkide...

10. enginson

enginson engin

Favori Kamış:
    daiwa crossfire(spin) okuma salina
    Favori Makine:
    shimano catana 400 fb, ryobı ecusima 6000vi, okuma avanger 65
    yukarıları bitirdiler beykozu anadolu kavağını felan şimdi aşağılara inmişler demek ki. Allah ıslah etsin .

11. enginson

enginson engin

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    mart ayı levreklerin geçiş dönemi. Bizim bir abimiz geçtiğimiz senelerde 8 kg lık yakalamıştı kızkulesi civarında. Tekneyle sırtı yöntemiyle yakalamıştı. Bir tane de kaçırmış aynı büyüklükte.

12. Dejavu

Dejavu volkan

Favori Kamış:
    Shimano Nexave 4.50 200
    Favori Makine:
    Shimano Super Aero Surf Leader CI4+ 35
    Dün akşam saat 22.00'da Vaniköy bomboştu. Elinde uzunca bir sopa ve ucuna bağlanmış bir ağ ile 3 4 kişi denizden birşey çekiyordu. Bende arabadan indim baktım önce çöpleri topluyorlar sandım fakat daha sonra yanlarına gittiğimde ağda mevcut 4 tane sahte balık, ve 1 kova dolusu yavru istavrit gördüm. Deniz martı doluydu. Sanırım martılar'da o yüzden oradaydı. Ben adamların yanına gidince ateş istedim. Hayırdır dedim nasıl tutuyorsunuz böyle balık, anlamamazlıktan geldim salağa vurdum bi nevi. Adamlar pişkin pişkin iste böyle bak dedi çocuk ağın içinde bi 10 tane daha balık getirdi.
    Bu yaptıkları nedir ?

13. Serkan.ist

Serkan.ist Hidayet

O levrekler abdetsizdir be :D yenmez;)

14. blue.point

blue.point vedat

Favori Kamış:
    Alba Bosphorus 2308
    Favori Makine:
    OKUMA POWER LINER PL 865
    Tırıvırı atıyordur. şer........

bir kaç hafta önce gece nargile dönüşü bizde gördük. yanımdaki arkadaşım gidip ayıptır yaptığınız yasak dedi elemanlar arkadaşıma saldırmaya çalıştı ancak baltayı taşa vurdular. arkadaşım savcıydı korumasıda yanımızdaydı emniyete aldırıp haklarında işlem yapıldı sağlam bir para cezası yediler birde saldırı suçundan makemeye verildirler...

15. cüneyt yılmaz

cüneyt yılmaz Cüneyt YILMAZ

İsabet olmuş. Birkaç kişinin ciddi bir ceza aldığı duyulursa biraz azalır bu tür aç gözlüler.

16. şemsipaşalı

şemsipaşalı hakan

kişiler tehtit için geldiklerinde kendileri beyan ettiler içerideki adamlarının kendini uyardığını
    bir ihbar sırasında zaman tutuk 8 dk içinde toparlanıp orayı terk ettiler bende şahit oldum ihbarı arkadaşım yanımda yaptı.:mad:

17. ozan1977

ozan1977 ozan sağlam

Favori Kamış:
    lineaeffe extreme cast 420
    Favori Makine:
    okuma v system v65
    En İyi Avı:
    levrek 3kg,kalkan 4.5kg,eşkina 2kg
    kaya kurdu,boru kurdu,karides ile kartal koçtaşın önünden 18/15mm 9 no iğneli takımla ispari alabilirsiniz ama gece....gece 24.00 den sonra eşkina alma ihtimaliniz var yem boru kurdu..rastgele..geçen hafta güzel ispariler aldım..yağlı balıklar,yazın yenmez ama şu ara çok lezzetli..rastgele..

18. enginson

enginson engin

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    aha boğazın levrek avcısı da geldi hahahaha :D

19. husde

husde HUSEYIN

Merhabalar, ben İstanbul Eyüpsultan'dan Hüseyin.
    Yaklaşık 8 yıldır aktif olarak kıyıdan balık kovalıyorum.

Forumu da uzun zamandır ara ara takip ederim.Kayıt olmak ve bir şeyler karalamak fırsatı olmadı.Belki de yazacak ele avuca sığacak birşeylerim yoktu diyedir.Ama şimdi var...

Bugün erken kalkıp Karaköy, Deniz işletmelerinin olduğu kısıma gittim.
    Kafamda çinekop kovalama, rapala kaşık sallamak vardı.Olmadı çapari ile istavrit alırım diyordum kendime.
    Sabahın köründe ,daha kimse gelmemişken , rapala ve küçük kaşık denedim ama bir şey yoktu.
    Sonra çapariye döndüm ve istavrit almaya başladım.
    İstavritler tam boydu, bazıları irice. Kıraca yoktu, zaten yemlik dışında kıraca asla tutmam.
    Sabah 6:30 - 11:30 arası , tahmini 1- 1,5 kg istavrit aldım.
    İstavritler önce tek tek geliyordu, sonra ikili üçlü ama ful hiç olmadı, balık dipte,ileride ve en az 125 gr kurşun gerekiyordu, akıntı bir ara 125 gr mı da uçurtma gibi yaptı.Sonra akıntı da durdu balık da kesti.
    Durum böyle...

Bu yazdığım raparcuk haricinde ikinci ve önemli konu ise şudur: balık avlarken yandaki komşu ile çaparilerimiz takıştı bugün.Çok ta güzel bir çapari yapmıştım, adan zye kendim.Ahh dedim gitti güzelim çapari takımım , arkadaş kendi takımını kurtardı benimki denizde, akıntı var, takılacak dibe diye panik oldum.

Tam takımları kurtarmaya çalışırken , sol ayağım yosunlardan iyice kayganlaşmış mermere değmesiyle yere düştüm ve kayarak denize yuvarlandım.
    Yüzme biliyorum ama panik oldum, buz gibi suyu da yiyince ne olduğunu anlayamadım bile,Neyse ki balıkçı arkadaşlar gayet atik davrandılar.
    Takımlarımızın karıştığı arkadaş hemen kendi kamışını bana uzattı.Kamışa tutundum ama ağırlık beni aşağı çekiyor.O arada bana yardıma gelen başka biri de, o salak kaygan mermerden dolayı yere düştü, az kaldı o da suya düşecekti.
    Diğer arkadaşlar elini uzattı, biri bir elimden diğeri öbür elimden çektiler beni yukarı.

Diyeceğim şu ki kıyıdan avlanırken çok dikkat etmek gerekiyor..Gerci ben o kadar dikkat ederim ama bir anlık dalgınlık işte.Hele yüzme bilmeyen birini o durumda düşünemiyorum .
    Karaköy iskelesi ciddi tehlike. Sadece balık tutanlar için değil, orada onlarca kişi resim çektiriyor, etrafa bakıyor, çoluğu var çocuğu var, yaşlısı var vs.Hatta bugün uyardı birisi resim çeken kızları dikkatli olmaları için.

(Sonra atladık taksiye doğru eve, sıcak banyo ile kendimize geldik.İlginçtir kimse anlamadı bile denize daldığımızı,ne taksici ne evdekiler)

20. Tireli

Tireli Turan

Anadolu Yakası

Arkadaşlar Anadolu Yakasında birkaç yer kıraça yapıyor. Ancak ben kıraça yakalamak istemiyorum. İstavrit için bana tavsiye edeceğiniz bir avlak var mı? Bir de lüfergiller hakkında tiyo verirseniz memnun olurum.

Konu Durumu:
Daha fazla cevap için açık değil.