İstanbul Kıyı Raporları 2010-2011

Konu, 'İstanbul Kıyı Raporları' kısmında m-a-v-i tarafından paylaşıldı.

Konu Durumu:
Daha fazla cevap için açık değil.
  1. heraklideos

heraklideos enis

dün sabah 06:00 akşam 20:00 a kadar galata köprüsündeydim.karaköy tarafı öğlene kadar tek tük yemli istavrit yaptı.kendim 4 izmarit 6 kefal 15 tane iri istavrit 1 tanede çinekop aldım.öğlen rüzgar başlayınca balık kesti.önceki geceden köprünün kuleye yakın kısmından mırmır,ispendek,çinekop yapmış.akşam 6-7 gibi birisi çok güzel bir levrek yakaladı turuncu renkli çinekop çaparisiyle ..

2. ceryancı

ceryancı FATİH

Favori Kamış:
    lineaeffe sprıt surf 3.90
    Favori Makine:
    okuma avenger 55a
    abi köprüde yer oluyor mu , duyumlarıma göre akbabalar çökmüş diyolar:mad:

3. mustang

mustang Ali günay

yarın hava ve akıntı durumu ile ilgili tahmin yürütebilen varmı?

4. sniperboy

sniperboy Davut

ISTANBUL : Çok bulutlu, hafif yağmurlu geçecek. Rüzgar kuzey ve kuzeydoğu (Poyraz) yönlerden kuvvetli ve yer yer fırtına (60-80 km/saat) şeklinde esecek.

Sanırım bu biraz fikir verir. :(

5. mustang

mustang Ali günay

ozaman sabah kalkıp gidip balık tutamayıp üstüne birde akıntıdan birikili rapala kaybetmeye değmeyecek sanırım. biliyorum kimse mera söylemiyor ama, aklında akıntı burnu olmayıp şöyle az rüzgar alan ve kıraça hariç balık çıkan biryer bilen varsa paylaşırsa memnun olurum

6. blue.point

blue.point vedat

Favori Kamış:
    Alba Bosphorus 2308
    Favori Makine:
    OKUMA POWER LINER PL 865
    arkadaşlar bir sorum var....

galata köprüsü ile atatürk köprüsü arasında yani unkapanı ile eminönü arasında küprü üstleri değilde sahil kısımında balık avlanmasına izin veriliyormu... hem karaköy hemde eminönü tarafında av yapılabilinecek yerler varmıdır.

bilgisi olan arkadaşlar cevap verirse sevinirim...

7. ozkan79

ozkan79 özkan

merhaba;calısma nedeni ile o bölge kapalı yaya girişi yok.

8. jukı

jukı murat ocakçı

Bugün gün boyu boğazın hemen hemen her yeri kıraça yaptı sabah kimsecikler yoktu ama öğleye doğru oltasını alan akın akın gelmişti,boğaz kıyılarına kerkezler kısmetince balığını aldı.

9. hevesliacemi

hevesliacemi Onur

bugun galatada istavrit boldu kovasını doldurmayan yoktu ve cok kalabalıktı halıc tarafında ise yakalayan pek yoktu saat 4-5ten sora ıstavrıt tutanların cogu gıttı
    bazılarıda mınık mınık ıstavrıt yakalamıs daha yavru oldukları her halınden bellıydı onlara uzuldum yazık gunah

10. enginson

enginson engin

Favori Kamış:
    daiwa crossfire(spin) okuma salina
    Favori Makine:
    shimano catana 400 fb, ryobı ecusima 6000vi, okuma avanger 65
    dün arkadaşıma giderken sarıgazide bir balıkcıya uğradım hamsi almak için fakat canımı sıkan bir manzarayla karşılaşınca vazgeçtim. Defneler yine çinekop adı altında satışa sunulmuştu. İçlerinde o kadar ufakları vardı ki 5 cm civarıdır sanırım. Bizim çinekop diye yakaladıklarımıza da sarıkanat yazmışlardı. Tarım bakanlığı 14 cm koymuş sözde ama ben çinekoplar arasında 10 cm den büyük balık görmedim. Çinekop sezonu gırgırlar sayesinde bu sene kısa sürdü..

11. özcan bolat

özcan bolat özcan

Favori Kamış:
    LINEAEFFE 4.50 mt sörf kamış
    Favori Makine:
    okuma salina 2
    sarıgaziye girerken sağda balıkçı omu bende azkaldı dalacaktım sonra ya sabır dedim

12. k_afacan

k_afacan kemal

Favori Kamış:
    lineaeffe BAIA 4.50 / lineaeffe s-flax 3.90 / lineaeffe oyster 3.90
    Favori Makine:
    lineaeffe superfıre 8000 / okuma octana ot-30 / okuma octana ot-55
    En İyi Avı:
    kalkan 1.5 Gr kadar
    bugun hava biraz güzel gözüktü canımda sılıyordu bende kanlıcaya indim sabah 9.30 gibi 12 ye kadar kanlıcadan burna kadar çeşitli yerlerde denemeler yaptım balıktan esame yok zaten benim gibi 2 deli daha vardı başkada kimse yoktu :D hava da çok soğuk bende 12:30 gibi geri döndüm

13. özcan bolat

özcan bolat özcan

Favori Kamış:
    LINEAEFFE 4.50 mt sörf kamış
    Favori Makine:
    okuma salina 2
    son rapor güzeldi aydınlatıcı oldu bende merak ediordum son durumu

14. obsession

obsession Selçuk

Kuleli kalabalık, vaniköy parkı kalabalık, çengelköy çay bahçesi kalabalık.
    hedef balık : istavrit...

15. murat ziya

murat ziya ziya şenel

Favori Kamış:
    banax albastar dam
    En İyi Avı:
    sazan 5kg
    perşembe pazarının altı güzel balık yapar ancak tonoz iplerine dikkat etmen lazım. birde yan keseci ve hırsızlar dikkat et balıklarını çalarlar benim bir kova istavrit ve çinekop gitti yaklaşık 30 saniyede şimdiden bol şans

16. denizbilimci

denizbilimci Hasan

Favori Kamış:
    Lineaeffe Extreme 4.40 ve Balzer Diabolo V, Cormoran Bullfighter 3.00 Spin
    Favori Makine:
    Shimano Titanos 5500 XSA ve Alivio 4000RB
    En İyi Avı:
    2,5 kg Torik
    İş dönüşü geçerken şöyle bir baktım Galata köprüsüne dün gece, tenekede ateş yakıp şarap içerek ısınan bir kaç serseri dışında kimse yoktu. Balık da yoktu zaten.

17. c.ykul14

c.ykul14 Cemil Yurdakul

Favori Kamış:
    Lineaeffe Extreme 4,40
    Favori Makine:
    Okuma Longbow2
    En İyi Avı:
    Lüfer
    Dün öğleden sonra saat 14:30 civarı kuleliye gittim.Kalabalıktan belliydi balık olduğu ve nitekim herkes yaklaşık 3 kilo civarı iri boyda istavrit almıştı bende balık malzemesi satan muammer abinin kamış ile biraz çalıştım iri istavritler aldım.Rapala atan iki arkadaş vardı bir tanesi sarıkanat aldı.Akıntı her zamanki gibi çok fazlaydı.Soğuk vardı ama birde rüzgar esince ellerimiz buz kesti resmen.Kanlıca ve çubukluda kimsecikler yoktu.

18. blue.point

blue.point vedat

Favori Kamış:
    Alba Bosphorus 2308
    Favori Makine:
    OKUMA POWER LINER PL 865
    verdiğiniz bilgi için teşekkürler özkan arkadaşımızada teşekkür ederim gidip o bölgede bir keşif yapmayı düşünyorum bilgileri buradan paylaşırım...

bu gün hava soğuk ve buz kesiyor ancak emirgana doğru giderek bir kaç deneme yapmayı planlıyorum. akşam rapor olarak yazarım....

birde şu twitter olayını iyice düşünmeye başladım kapalı devre genele açık olmayan sadece bilinçli avcıların mobil cihazlarla kısa text halinde bir birine haber verdiği bir sistem işe yarar gibi geliyor bana...

şöyle düşünmek gerekiyor...

herkes bir yerlere gidiyor avrupa yakasından örnek vermek gerekirse..

biri emirganda biri arnavutköyde biri sarıyerde vs... o gün avda olanlar anlık durum bilgisi gönderebilirse bir taraf boş geçiyorsa diğer tarafa geçiş yapabiirler..

oluşacak bu topluluk yeni arkadaşlıklar edinilir.. kendi içinde yardımlaşabilinir, bilgi paylaşımlarında bulunabilinir ve değişik teknikler ve tecrübeler paylaşılabilineceği gibi denemeler yapılabilinir. bunlar tabiki şimdilik bir fikir olarak kafamda dönüyor.

Son düzenleme: 1 Şubat 2011
  19. Guti Hernandez

Guti Hernandez Zafer

pazar ve pazartesi günleri arnavutköyde herkes rızkını aldı denizden.kuruçeşmeye yakın tarafta çok balık alıyorlar ama ufak balıklarn coğu. İyi yanı da genelde denize atıyorlar ufakları. Arnavutköy iskelesinden iri istavrit alıyorlar.Özellikle akıntı burnu , fener tarafında uzaktan iri istavrit çıkıyor.Pazar günü bir abim kırçıllı ördek tüyü ile uzaktan sürekli irileri toplamış.6-7 kiloya yakın tutmuş.Dün sabah balık tutmadım malum hava cok soguk ama gidip gezindim öylesine.Fenerin oradan tek tük iri istavrit alıyorlardı.Az sonra çıkıp yine bir bakıcam.Arnavutköyden gelişmeler şimdilik bu kadar:)

20. MehmetAliYILDIZ

MehmetAliYILDIZ Mehmet Ali YILDIZ

Herkese Merhaba,
    01/02/11 tarihi saat 15:00 sıralarında stres atmak amaçlı bir iki olta sallayayım diye Boğaz'a doğru kendimi attım. Kimsecikler de yoktu. Otoparkçıların da ağzı alışmış hemen gelene bilgi veriyorlardı: Abi balık yok bugün. Ben yine de olta sallamalıydım. Çok da bir beklentim yoktu fakat bir sarıkanat bütün stresimi atmama sebep oldu.
    Eğlencelik.
    Takım: Oltadan gelen bedene 125gr kurşun, önüne iki kulaç sonrası kırmızı kafa beyaz gövde sahte yem.
    420 surf kamış ve 6000 kafa makina.

Uploaded with ImageShack.us

Konu Durumu:
Daha fazla cevap için açık değil.