İstanbul Kıyı Raporları 2010-2011

Konu, 'İstanbul Kıyı Raporları' kısmında m-a-v-i tarafından paylaşıldı.

Konu Durumu:
Daha fazla cevap için açık değil.
  1. denizbilimci

denizbilimci Hasan

Favori Kamış:
    Lineaeffe Extreme 4.40 ve Balzer Diabolo V, Cormoran Bullfighter 3.00 Spin
    Favori Makine:
    Shimano Titanos 5500 XSA ve Alivio 4000RB
    En İyi Avı:
    2,5 kg Torik
    Gece Raporum

Gece saat 21:00 - 23:00 arası Sirkeci, Galataköprüsü ve Arnavutköy'de denemeler yaptık:

Sirkeci: Vuruş bile alamadık.
    Galata Köprüsü: İri kefal dışında hiçbir şey yoktu, oltaları çıkarmadık bile.
    Arnavutköy: Bkz. Sirkeci :))

Boğazda gündüz açıktan istavrit alınıyor bugünlerde, gece avı vakit kaybı.
    Herkese rastgelsin.

2. kilicbey

kilicbey İsmail Kiliç

En İyi Avı:
    MIRMIr. 1.5 Kg LEVREK2 Kg Köpekbalığı 1 metre.
    Arkadaşımın verdiği bilgiler ışığında; Galata göprüsünde iç kısımın ortalarından öğlen 12 ila 3 arası yaklaşık 4 kilo istavrit yakalamış, gerçi aralarında sirkülere uymayan boyda olanlarda mevcut idi.Kefalciler ise hava kararınca kefal çaparisiyle katliama başlamışlardı.

3. hasan ışık

hasan ışık hasan

En İyi Avı:
    bütün avlarım
    unkapanı köprüsünde full kraça var ben avı erken sonlandırdım..

Son düzenleme: 6 Şubat 2011
  4. aadem_23

aadem_23 adem

iri istavrit yakalamak harika.. 100 metre üstünde atış.. dibi bul.. çek.. tek tek geldiği halde bile cok zevkli.. farklı oldugunu hissediyosun.. herkes kraça katliamı yaparken biz kollarımız kopana kadar asıla asıla iri istavrit için uğraştık harika bi gündü.. takılan kracaları biriktirsem herkesden fazla tutmuş olurdumm ama hepsi denize iade cünkü onlar da iri olcak..

5. enginson

enginson engin

Favori Kamış:
    daiwa crossfire(spin) okuma salina
    Favori Makine:
    shimano catana 400 fb, ryobı ecusima 6000vi, okuma avanger 65
    Tebrikler. inşallah saldığınız istavritler kovanıza kat kat büyümüş iri istavrit olara fazlasıyla girer.
    bende balığa giden dostlardan duyduğum kıyıda kreçe, açıkta istavrit olduğuydu. bu akşam üsküdarda bir yürüyüş yaptım orada ise 6 tane olta vardı. çinekop atıyorlardı iki kişi ben ordayken çinekop çekti istavrit kadardı çinekoplar ufaklardı.

6. barbunya

barbunya Faruk

Favori Kamış:
    lineaeffe s-flex 10 kilos surf
    Favori Makine:
    okuma epixpro epb
    En İyi Avı:
    Palamut 39cm
    istavrit

bugün boğazda(kalender) istavrit günüydü, sarıkanat için rapalalarımızı 07:00da suyla buluşturduk fakat lüfergillerden kimseyi göremeyince ve tek tük istavriti görünce çapariye döndük tek tük istavritler 4lü-5li gelmeye gelmeye başlayınca 130 kurşunla 09-12 arası 100metrelerden iri istavrit aldık, kraçeler olabildiğince suya salınmaya gayret edildiysede yeterince salmadığım için kızdım kendime.. fakat iri istavrit kestiğinde herkes 15erli kraçe çekerken takımı değiştirmeyip iri istavrite inat etmem biraz içimi soğuttu.

7. heraklideos

heraklideos enis

bugün sabah 6:00 itibariyle galata köprüsüne gittim. karaköy tarafı full dolu olduğu için eminönü tarafında oltamı açtım . çapari saati başlayana kadar yemli takıldım. 3-5 kıraça gelince moralim bozuldu. ileride kurşunu dibe yatırmanın imkanı yok zaten . artık ağmı var ne varsa dibe bir türlü inmedi kurşun. yanımda hiç çapari yoktu ve ordaki takımcıdan çapari aldım . hemen başladı palavralara benim takımlarla güzel balık alırsın . bende kıraça gelmesin diye fazla ince takım almadım . bizimkisi 20 köstekli takım yapmış en az 15 i dolu çekiyor kıraçaları. sağa sola bağırıp bir güzelde reklamını yapıyor tabi .
    sıkıldım onun muhabbetinden ve oltamı topladığım gibi sarayburnu na geçtim .
    birkaç kez atçek yemli denemelerim netice vermeyince balık tutma faslına son verdim.
    yani özetlersek eminönü tarafında bol miktarda kıraça,karaköy tarafında normal boyutlarda istavrit,izmarit ve kefal tutanlar vardı..

8. denizeri

denizeri ORHAN

Son düzenleme: 7 Şubat 2011
  9. süha günay

süha günay süha günay

bugün kalenderde tamamen bebek katliamı vardı.
    sabah da gittim öğle üzeri de.
    iri istavrit % 1'i geçmez. tamamı bebek.
    10'lu 15'li aldılar kraçaları.
    en az 100 kişi vardı.

sabah kalenderden önce aşiyana gittim.
    iki adet çinekop ve iki adet istavrit (gerçek istavrit) tuttum.
    sevgili bir arkadaşım bir adet çok kaba lüfer bir de sarıkanat tuttu.
    kovamızın etrafı adeta istilaya uğradı. insanlar öbeklendi kovanın etrafına. öyleki kendi bölgemizden olta atamadık.

10. FuRkAn *

FuRkAn * FURKAN

Favori Kamış:
    Shimano Spin Power 425 bx
    Favori Makine:
    スーパーエアロ フリーゲン /
    En İyi Avı:
    Torikler, Kofanalar - Levrekler Vs. Vs.
    Açık atış iri stavrit, fakat beden 0.25 in üstünde olmayacak iğne ve organze sim rengi önemli değil, atıldığı yerde dibe indirip oyalanınca doluyor fakat mesafe tutmayınca çapari boş geliyor.. :) Çinekoplara tüm denemeler başarısız sanırım veda ettik..

11. Dejavu

Dejavu volkan

Favori Kamış:
    Shimano Nexave 4.50 200
    Favori Makine:
    Shimano Super Aero Surf Leader CI4+ 35
    En güzel kraça katliamını h.sonu vaniköy de görebilirdiniz. Anlamadığım şey işe bunu yapanların oltası makinası eskimiş yıllarını vermiş amcaların bile yapması. Ben olta bile açmadım çok kalabalıktı.

12. sinankantas

sinankantas sinan kantaş

Favori Kamış:
    Shimano-Speedmaster 4.20
    Favori Makine:
    Okuma, Salina 10000
    9 Şubat Pazar / Üsküdar Kuşkonmaz

SARI KUYRUK İSTAVRİT
    150 gr kurşun / 0,25 bedene yeşil çapari / atış mesafesi 120 metre üzeri / akıntıdan kıyıya yaslanmadan dibi bulduğumda sarı kuyruk istavrit yaptı.
    Her kovada sayılmaz ama en az 6 en fazla 15 iri istavrit yaptı.

SARI KANAT
    Radarın önünden rapala ile tek tük sarıkanat yaptı.

05:00 / 13:00
    1 Sarıkanat
    6 Sarıkuyruk

13. mdenizci

mdenizci mustafa denizci

En İyi Avı:
    23 sarıkanat
    lisenin önü mü... camiden önce, park tarafı mı .. :)

14. masi

masi ZIYAETTIN DURAN

Favori Kamış:
    İtalcanna Vertigo 4.20 , Okuma Helios 2,40
    Favori Makine:
    Okuma Raw 65, Okuma Salina II 10.000 Shimano Exage 2500
    En İyi Avı:
    Kofana
    Üsküdar Şemsipaşa radar önü Cumartesi ve pazar günü rapalayla çok iyi çinakop ve sarıkanat yaptı. Tahmini bugün ve yarında devam edecektir.

15. saat 13- 14 arası karaköy iskele pek verimli değildi gördüğüm kadarıyla galata köprüsü ortalarda yemli(karides) orta ve iri istavrit onun dışında geri kalan full kraça yamyamlar üzgündü çünkü kraçada fazla yoktu :)

16. jukı

jukı murat ocakçı

06.02.11Sarayburnu saat 15den sonra çapari açıktan çok güzel iri istavrit yaptı,kısmetimize tavalıkları fazlasıyla aldık,bu arada sıyırtmacılar için söylüyorum mor beyaz silikon piyasada mevcut cumartesi karaköydeki malzemecilerde raflarda vardı.

17. denizeri

denizeri ORHAN

kuleli caminin sol tarafındaki iskele palanın yeri diyolar 40 adet sarıkuyruk iri istavrit resim yüklemeyi bilmiyorum site sahiplerinin dikkatine

18. blue.point

blue.point vedat

Favori Kamış:
    Alba Bosphorus 2308
    Favori Makine:
    OKUMA POWER LINER PL 865
    emirgan boyunda istinye tarafın sahilin sonu yani akşam biraz deneme yaptım 42 tane iri istavrit yakaladım. rapala ile deneme yaptım bir şey gelmedi...

19. anadolu kavağı 45 dakika uğraş 1 tek gümüş onuda yavru kuçu kuçulara verdim
    çubuklu verimsiz 5-6 kişi vardı kanlıca verimsiz kandilli balık yok sonrası da üsküdar vapur iskelesine kadar pek bir şey yo galata köprü üstü yemliye orta ve tektük iri istavrit gerisi çapariye atanlar kıraça bile yok :)

20. olesker

olesker Özer

Eriş arkadaşıma katılıyorum aynı marka misinayı kullanıyorum 140 gr atıyorum hiç problem yaşamadım belki atış tekniği problem yaratabilir.
    Bugün kuleli de 08.00 dan 11.00 akadar 2 adet iri istavrit aldım su çok akıntılı hava bayağı soğuktu

Konu Durumu:
Daha fazla cevap için açık değil.