İstanbul Kıyı Raporları 2010-2011

Konu, 'İstanbul Kıyı Raporları' kısmında m-a-v-i tarafından paylaşıldı.

Konu Durumu:
Daha fazla cevap için açık değil.
  1. obsession

obsession Selçuk

Sabah 8:30 gibi kabataş açıklarında çok sayıda sandal vardı (hava eğer aynı olursa yarında o bolgede bı hareketlılık olabılır)

2. Dejavu

Dejavu volkan

Favori Kamış:
    Shimano Nexave 4.50 200
    Favori Makine:
    Shimano Super Aero Surf Leader CI4+ 35
    İstavrit

Merhaba,
    Dün saat 14.30'dan 18.00'a kadar vaniköy'de idim buradan edindiğim bilgiler sayesinde çok güzel işler çıkarttım. Yaklaşık 2 kilo istavrit tuttum. Hafta içi olmasına rağmen kalabalıktı.
    Öncelikle belirtmek isterim ki tuttuğum balıklar içerisinde orta boy olanlarda dahil belki 50 tane balık denize attım her gelenlerin içinde 2 -3 tane ufak vardı gerçekten... Ama benim attıklarımdan daha küçüklerini sağımda solumdaki adamlar gayet içi rahat kovalarına attılar...
    115 - 125 gr kurşun ve 0,25 takım kullandım. Uzak ve derin çalıştım hep. 1 kere misinam koptu çok yıpranmıştı. Tuttuğum istavritlerin hepsi tam olgun diyemicem ama avuç içerisine alındığında kafa ve kuyruk dışarıda kalacak kadar iyiydi.

3. FuRkAn *

FuRkAn * FURKAN

Favori Kamış:
    Shimano Spin Power 425 bx
    Favori Makine:
    スーパーエアロ フリーゲン /
    En İyi Avı:
    Torikler, Kofanalar - Levrekler Vs. Vs.
    karaköyde açık atış istavrit devam ediyor. Boğazda yukarılarda çok akıntı var 200 gram dip bulamıyor, o akıntılardada balık yok gibi, Üsküdarda açığa atan 5 6 atışta bir çinoyu yapıştırıyor çinekopda seyrek..

4. balikci_82

balikci_82 nusret

Favori Kamış:
    okuma salina 4.20 3 parça
    Favori Makine:
    daiwa windcasst
    En İyi Avı:
    #direnlüfer
    slm arkadaşlar bugün ögleden önce galata yı gezdim istavrit vardı iki kişinin kovasında çino gördüm birer tane almışlardı ve kefal vardı

5. underbaris

underbaris Barış şeker

En İyi Avı:
    Deniz kızı 1,90 cm :=)
    Bugün unkapanı köprüsü üzerinde istavrit ve kraçe alıyorlardı beşer onar bilginize 2 saat önce oradan yürüdüm

6. apo_1905

apo_1905 apo

bugün işlerim dolayısıyla önce eminönü sonra üsküdara geçtim balık durumunada bakayım dedim galatada istavrit tutanı çok az gördüm ama kraçe tutane baya gördüm kovalarını tamamen doldurmuşlardı parmak boyunu geçen zordu o kadar küçüktü bebekler daha karaköyden uzağa atış yapanlardada pek bişey yoktu çok az balık alan vardı gerisi kraçe 'di. sonra üsküdara geçtim rapala atan bir abi vardı ama balık gelmeyince bıraktı oltayı diğerleri çapariyle asılabildiklerine asılıyolardı balık seyrekti çok nadir geliyordu ama geldiğindede güzel büyük balık geliyordu..

7. Seydihan

Seydihan seydihan

Favori Kamış:
    lineaeffe extreme siyah 4.30
    Favori Makine:
    okuma bluehawk 765
    bugun üsküdardaydım ve 10 tane iri istavrit tuttum... fena bir gun sayılmazdı...

8. 29519

29519

Sarıkanat veya çinekop tutuyorlarmıydı?

9. enginson

enginson engin

Favori Kamış:
    daiwa crossfire(spin) okuma salina
    Favori Makine:
    shimano catana 400 fb, ryobı ecusima 6000vi, okuma avanger 65
    akşam üsküdardan yemli atıyorlar fakat az balık vardı ve çinekoplar ufaktı.

10. durmus

durmus durmuş

Favori Kamış:
    extreme cast
    Favori Makine:
    okuma ra 1155
    En İyi Avı:
    yakalayamadığım orkinos :(
    engin bey merhaba,
    sizden de forumda ki diğer arkadaşlardan da özür dilerim buraya yazdığım için ama sistem özel mesaj göndermeme izin vermedi, onun için buraya yazıyorum.
    forumdan takip ettiğim kadarıyla siz genelde tekne ile avlanıyosunuz. ben daha önce boğazda hiç tekne ile avlanma imkanı bulamadım. bu hafta sonu arkadaşlarla kısmetse tekne kiralayacağız tekne ile avlanmada tecrübemiz olmadığı için sizden bu konuda yardım rica edecektim. yanımıza nasıl takımlar almamızı önerirsiniz kurşun olarak ve takım anlamında. yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.

11. Seydihan

Seydihan seydihan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    okuma bluehawk 765
    engin abi ve uluç abi sizlerde üsküdardan katibimin karşısındanmı avlanıyorsunuz?? dün ordaydim ve sabah rapalaya atmışlar tutamamış millet ve herkes istavrite atiyordu!! ben 10 tane tuttum cinekop sarıkanat tutan olmadı... 1 tane cınekop gördüm oda capariye geldi...

Son düzenleme: 12 Şubat 2011
  12. apo_1905

apo_1905 apo

seydihan abi ben üsküdarı pek bilmiyorum siz abilerimiz yazınca bende bakmaya gittim dün çay bahçesi vardı benim gittiğim yerde ve genelde herkez onun önünde avlanıyordu sizde oradamı avlanıyoprsunuz..

13. Seydihan

Seydihan seydihan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    okuma bluehawk 765
    evet bende ordaydım... yoksa sen o yanıma gelen cocukmusun?? :)

14. 29519

29519

Yok ben radar altına giderim gidersemde çok da fazla takıldığım bir yer değil ama belki hafta içi bir gün gidebilirim, bakalım.

15. apo_1905

apo_1905 apo

valla seydihan abi üstünde ne vardı sölersen belki tanırım burada yaşın 28 görünüyor onu düşünerek söylüyorum köşede iki çocuk birde bir kız vardı kardeşlerdi galiba yanlarındada onlardan ayrı bir abi vardı genç olarak gördüğüm onlardı diğerleri daha yaşlıydı hatırladığım kadarıyla sen onlardan birimisin yoksa:) :) bende saat 1 4 arası gibi üsküdardaydım bak abi resmimdeki mont vardı üstümde de.
    bense oralarda takılıyordum milleti izliyordum oltalarına bakıyordum naıl atış yaptıklarına felan acemiyim birşeyler kapmaya çalışıyorumda :) :)

16. Seydihan

Seydihan seydihan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    okuma bluehawk 765
    evet 2 cocuk bırde kız dogru... o kız benim eşim oluyor ve diğer cocukta kuzenim... mavi mont vardi üstümde benim...

17. apo_1905

apo_1905 apo

evet abi hatırladım seni, spor kıyafet giyinmiştin hatırladığım kadarıyla. ayakkabıların çok hoştu dikkatimi çekmişti adidastı herhalde markası tabi yanlış hatırlamıyorsam.abi ben acemi olduğum için öyle bakmaya geldim nasıl atış yapıyorsunuz nasıl takım kullanıyorsunuz die hatta niyetimde selam verip konuşmakta vardı dikkatini çektimi bilmem ama bi ara yanınıza geldim demirin oradan izledim seni nasıl atış yaptığını felan hatta yanına gelicektim selam verip işte acemi olduğumu biraz anlatırmısın felan dicektim konuşcaktım seninle ama sonra vaz geçtim. orada bir abi vardı diğer köşede şanslıydı daha çok ona geliyordu yaşlı bir amca hatırlarsın belki yanındayken cesaretimi topladım selam verdim oda biraz ters cevap verdi umursamadı bende sinir oldum geri gittim eve keşke sana sorsaydım abi..

18. zafer BAYRAM

zafer BAYRAM

Favori Kamış:
    Kamış/zıpkın
    En İyi Avı:
    Lambuka 2 kg /Levrek 1kg /ve bolca uskumru,lipari.
    Bugün sabah ,bebek çamlıbahçe 4 arkadaş saat 07.00 den 10.00 a kadar rapala ve çapari çalıştık sadece 1 tane istavrit alabildik, daha sonra aşiyandan çinekop çıkıyor haberi geldi 4 arkadaş gittik ,çok rüzgar vardı ama sabah burdan almış herkez, biz çamlı bahçede uğraşırken aşiyanda rapala ile lüfer dahi almışlardı, bir kaç atım yaptık ama çok rüzgar olduğu için vazgeçtik ve çamlı bahçeye geri döndük toplamda 5 adet istavritle günü saat 12.00 da bitirdik.Nasip başka zamana diyerek bunada şükrediyoruz. Herkeze rastgelsin diyorum.

19. enginson

enginson engin

Favori Kamış:
    daiwa crossfire(spin) okuma salina
    Favori Makine:
    shimano catana 400 fb, ryobı ecusima 6000vi, okuma avanger 65
    mesajını yeni gördüm dostum. Kurşun olarak yanınıza 200 ve 300 gr arası kurşun alın. Şu sıra istavrit var. 9 no iğne yeşil tüylü beyaz iğneli çapari kullanın derim. Boğazda nerede avlanacaksınız acaba ? Ben uzun bir süredir çıkamadım. Kamış kullanacaksanız kesinlikle küçük kamık kullanın. En fazla 3 metre olsun kamışlar. Ve oltalarınızı iyi takip edin akıntı yönüne göre sırayla olta atın çekerkende aynı yapın karışmaz.

20. Seydihan

Seydihan seydihan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    okuma bluehawk 765
    engin abi üsküdardan nerden avlaniyorsun??

Konu Durumu:
Daha fazla cevap için açık değil.