İstanbul Kıyı Raporları 2010-2011

Konu, 'İstanbul Kıyı Raporları' kısmında m-a-v-i tarafından paylaşıldı.

Konu Durumu:
Daha fazla cevap için açık değil.
  1. ado3657

ado3657 adnan

kuleli lisenin önünden iri istavrit çıkıyor

2. Seydihan

Seydihan seydihan

Favori Kamış:
    lineaeffe extreme siyah 4.30
    Favori Makine:
    okuma bluehawk 765
    arkadaşlar geceleri cinekop yaparmı yoksa sadece gö...müzmü donar??

3. erols

erols Erol Safak

Favori Kamış:
    Shimano Catana CX240M 10-30gr, Daiwa CrossFire CFS270MH 10-40gr
    Favori Makine:
    Mitchell Avocet II G4000F, Shimano Nexave 4000RB, Daiwa Laguna 3000-5Bi, Spro Passion 740
    Valla ben dün akşam yağmur-çamur demeden yaklaşık 4 saat kadar Fener İskelesi'nin orada çinekopa yemli olta salladım, fakat nafile... ne gelen vaaar, ne giden. Sanırım bu gidişle Nisan-Mayıs aylarına kadar geceleri sadece 'gö...müzmü donar'. :(

4. Seydihan

Seydihan seydihan

Favori Kamış:
    lineaeffe extreme siyah 4.30
    Favori Makine:
    okuma bluehawk 765
    ama yemlı zamanı degılkı... rapala ile tutarsın anca

5. makay34

makay34 Muammer

kaşık atsak :confused:

6. promethe

promethe engin

arkadaslar hafta sonu ben 2 gece galatadaydım gayet guzel ırı ıstavrıt aldık yemlıye. izmarit alanlarda vardı... galatadaki oltacılardan biri ortadaki koprü ayaklarının ordan 2 tane levrek birkaç iri kefal ve bitane palamut aldı...

7. barbunya

barbunya Faruk

Favori Kamış:
    lineaeffe s-flex 10 kilos surf
    Favori Makine:
    okuma epixpro epb
    En İyi Avı:
    Palamut 39cm
    dün akşam 19:30-20:00 Galata köprüsü denize bakan eminönü tarafı köprü ortası kısmında 7-8 olta, köprü yemli takımıyla(uzun beden-uzun köstek-mantarlı-3lü-yem istavrit fleto) 10 dakika içinde 2 adet çinekop çektiler kovalarda 3er-4er çinekop vardı.

aynı köprünün aynı denize bakan kısmının karaköy tarafında 13-15 kişi gece çaparisiyle(turuncu çapari-kırçıllı tüy) sanırım palamuta atıyorlardı indir kaldır şeklinde, tam belgesellik görüntü vardı herkes kaldır indir yapıyor, ortalarda palamut göremedim ama oldukça iri kefaller vardı.

buradakilerin biraz ilerisinde karaköye doğru yemli takımlarla taze çekilmiş iki iri istavrit gördüm bir kovada, karaköyde iskele yanında iki kişi tek olta yeni aldıkları spin kamışla at-çek denemeleri yapıyordu, yeterince deniz havası ve soğuktan sonra bölgeden ayrıldım.

8. denizbilimci

denizbilimci Hasan

Favori Kamış:
    Lineaeffe Extreme 4.40 ve Balzer Diabolo V, Cormoran Bullfighter 3.00 Spin
    Favori Makine:
    Shimano Titanos 5500 XSA ve Alivio 4000RB
    En İyi Avı:
    2,5 kg Torik
    Palamuta değil kefale atıyorlar, gece çapariyle kefal avlıyorlar, çok ilginç değil mi?

9. balikoltasi

balikoltasi Birol

Karaköyde spin kamışla deneme yapanlar balık almışlarmıydı acaba? Çinekop-sarıkanat-levrek vs.

10. kasap74ali@hotmail.com

kasap74ali@hotmail.com ali

24/02/2011 galata köp.raporum

sabah 07 de galataya gittimkaraköy tarafa ından geceden kalan3 kişi 3er4er sarıkanat ve kefal almış kenarlarda yine kraça katliamcıları vardı ama sayıları azdı yani 10 kişiyi geçmezdi tepkiler işe yarıyo tutanlarda yüzüne bakınca utandıklarını görüyorum kızarıp sağa sola bakıyo inşallah katliamcılar azalıcak yemli çok az alan vardı köprünün yüzde 60ı boştu zaten vapurdan indim baktım boş balık yok dedim oradan saat 8de saray bununa gittim benden başka biri yoktu çapari rapala denedim sonuç sıfır akıntı çok 150 gr kurşun attım banamısın demiyo saat 11 gibi avı sonlandırdım bi adet iri istavrit yemli aldım fazla ıslanmıyım diye döndüm herkese rast gele

11. 29519

29519

O spin takımlı tipler bizlerdik yaw :D
    Yok bir şey alamadık ama güzel eğlendik.
    :D

12. 29519

29519

Valla kendi takımımızla alamadık ama senin deneme amaçlı getirdiğin surf takım ile boğaz rapalası tekniği kullanılarak iki adet yaprak aldık bugün Karaköy de tabii yapraklar cumburlop suya iade.
    :D

13. FuRkAn *

FuRkAn * FURKAN

Favori Kamış:
    Shimano Spin Power 425 bx
    Favori Makine:
    スーパーエアロ フリーゲン /
    En İyi Avı:
    Torikler, Kofanalar - Levrekler Vs. Vs.

hehee :) haftada 2 gün karaköyü meramı kolaçan ettiğimden dolayı, Uluç ağabeyimde geldi ve yeni kamışını denedik biraz spin çalıştık belki levrek falan gelir diye. :) Sanırım siz de bize bakıyordunuz 6 7 dakika izlediniz. :D

Son düzenleme: 25 Şubat 2011
  14. barbunya

barbunya Faruk

Favori Kamış:
    lineaeffe s-flex 10 kilos surf
    Favori Makine:
    okuma epixpro epb
    En İyi Avı:
    Palamut 39cm
    "rapalamı cebimden çıkartıyorum şaşırıyorlar" diyen kimdi :)) kamış açışınızdan anladım yeni alındığını 10 dakika felan sürdü sanırım,spin kamış almak istiyorum birazda o sebepten dikkatle baktım marka model öğrenebilirmiyim:) aslında buraya yazmamım sebebide o an aklımda geçmişti dedim bizim forumdan birileridir diye, merakımı gidermek için yazdım, keşke tanışsaymışız :) telefon geldi gitmek durumunda kaldım haftanın bir kaç günü o saatlerde bir saat kadar boşluğum oluyor oralarda sıcak bi yerde oturup çay yudumlamaktan ziyade deniz havası alıp ortalığı kolaçan etmek güzel oluyor.

dün akşamda şöyle bir geçerken durdum köprüde, o çaparilerle iri bir kefal çektiklerinde asıl hedeflerinin kefal olduğunu gördüm, oldukça ilginç bir yöntem.

15. 29519

29519

O bendim :) evet shimano catana 2.40 10-30 atarlısını aldım ve gerçekten çok memnun kaldım. Keşke gelip tanışsaydınız. Biz o arada "ehe he he bak nasıl yüzüyor acaip gidiyor" gibi muhabbetler içinde olduğumuzdan farkınıza varamadık.

16. voynick

voynick Özcan

En İyi Avı:
    Sanırım 3 tane levrek ama 1 kiloyu bulamadık hiç :)
    Benimde onları izleme fırsatım oldu.(Çapariyle Galatadan balık tutanları) Benim anladığım kadarıyla oradaki amaç renkli fosforlu çapariyle balıkları orayaçekmek ama ağzından yakalamak kesinlikle değil bence. Çaparileri inceledim biraz bir kaç balık tutanada rast geldim. Yemliyle kimse cinekop alamazken onlar bu takımlarla alıyorlardı. Ama dediğim gibi tuttukları balıkları ağızdan değil neresine denk gelirse orasından çekiyorlar. Yani bir çeşit çarpma taktiği. Devamlı sert şekilde haret etmelerinin nedeni o.

17. mustafa7474

mustafa7474 mustafa

3 gün önce bebeğe gittim açıktan cok güzel iri istavrit geliyodu 3er 4er tane geliyo ama baya açığa atmak gerekio tabiri caizse sörf kamıs daha verimli aksam üstü ordan yürüyerek rumeli hisarına gittim rapalayla güzel çinekop alındığını gördüm

18. Candy_Man

Candy_Man Necip TEPE

ya pazar sabahı için bi harekât planlıyorum abimi iknâ turları düzenlemeyi düşünüyorum ama çok kararsızım soğuk ve balığın azlığı büyük hüsrana sebep olabilir.Allahını seven rapor yazsın :D

19. 29519

29519

Hava çok rüzgarlı yağmurla birleşince hiç durulmaz oluyor. Bence ev de oturup sıcak çay için en güzeli.

20. karakuş_34

karakuş_34 yasin

amatör balık avıclığı yapan tüm avcı camiasındaki değerli arkadaşlar lütfen yaptığımız bu güzel av sporuna saygı gösterelim ve denizlerimizde şuursuzca ve sadece balık tututmak olsun diye gelip ufak boydaki olan kıraçalarımıza sahip çıkalım.unutmayalımki bu tür olan balıklar çabuk beslenen ve çabuk büyüyen türdeki balıklardır.bu balıkları tutmadığımız sürece kısa bir zaman içinde bizlere iri istavrit olarak geri döneceklerdir.hal böyle oluncada yaptıgımız bu güzel BALIK AVIN değeri dahada artacak ve daha bereketli günlere gebe kalacaktır.hepinizi sayğı ile selamlar oltalarınızın bereketli olmasını dilerim. BALIK ADAM

Konu Durumu:
Daha fazla cevap için açık değil.