İstanbul Kıyı Raporları 2010-2011

Konu, 'İstanbul Kıyı Raporları' kısmında m-a-v-i tarafından paylaşıldı.

Konu Durumu:
Daha fazla cevap için açık değil.
  1. Zarganacı

Zarganacı Mehmet Akpınar

Favori Makine:
    Farketmez
    En İyi Avı:
    Kaçan Balıklar
    Maltepe civarında istavrit atıyorlar istavrit azda olsa var

2. rockchy

rockchy furkan aksakal

En İyi Avı:
    25 cm sarıkanat
    küçükyalı sahildede istavrit diye 7 8 cm lik balıkları atıyolar kovalara!! cinayet işlicem yakındır!!!

3. ozkan79

ozkan79 özkan

galata koprusu

merhaba işim gereği az önce 11.00 civarı;galata köprüsü (halice bakan tarafdan) geçtim çapari atanların kovalarında oldukca iri boyda sardalyalar gördüm balıklar canlı idi ve çekenlerde vardı;ilgili arkadaslara duyrulur.

4. unexpected

unexpected HAMZA

bugün sabah 06.00 da sarayburnundaydık, istavrit hiç yoktu diyebilirim, çapariye ada izmariti geldi ve 7-8 adet iri denilebilecek istavrit geldi hepsi o kadar, galatada da bişey yoktu saat 08:00 sularında, sonrasında kuruçeşmeye gittik, orada da balık yoktu..

5. Enverkenber

Enverkenber enver

Favori Kamış:
    Okuma Cedros Tele surf kamış 420cm 100-200g
    Favori Makine:
    Okuma Compressa CP50 makine
    En İyi Avı:
    110 gram Ypsun :(
    bu sabah saat 05-07 aralıgında aşiyanda ırı sardalya ve orta ıstavrıt cekebıldık. bır dunya kucuk vardı onlar aynen gerı :)
    yalnız 25gram kursunla ve 8 lik olta , beyaz tuylu caparı ıle geldı balıklar daha da yesıl kullanmam

6. dengeli

dengeli emir yandaş

bugun akşam uskudar şemsipaşadan geçerken olta atanlara şöyle bi baktım hava kararmaya yakındı gün içerisinde ada izmariti av yapmış söylendiği kadarıyla,ben oradaykende yakalayanlar oldu

7. Discovery_TR

Discovery_TR Erol Köse

Favori Kamış:
    Okuma Salina Tele Surf - Prologic Savagear RoadRunner
    Favori Makine:
    Okuma Trio 40 - Daiwa Megaforce 100 Plus
    En İyi Avı:
    2 kg Kefal, Antalya
    İstanbul Kuleli, Üsküdar, Küçükyalı, Bostancı [ Gece 01:30 - Yağmur ]

Arkadaşlar foruma katkım olsun. Sırf merak için: Biraz önce gece 00.30 - 01:30 arası İstanbul Bostancı'dan Küçükyalı'ya kadar sahili arabayla turladım. Tık yok. Bırakın olta atanı toplasan 10 insan bile görmedim diyebilirim. Gece buralarda balığa çıkan yok. Ya da bu yağmurda giden olmamış. Zaten yağmurdan dolayı IPISSIZ. Pek tekin de gelmedi.

Oradan da Boğaz'da durum nedir diye sürdük arabayı gittik. Üsküdar'da kimsecikler yok. Bomboş. Ama Kuleli'de 8-10 arkadaş vardı. Yağmur altında atmışlar çaparileri umutla. İndim baktım kovalarına. 3 kova vardı. İçlerinde de toplam (3 kovada) 10 kadar çakmak boyunda İstavritcik (Kıraça). Üzüldüm :( .Daha yeni geldik dediler ama, yeni kavramı benim anladığımdan değil. Sucuk gibi ıslanmışlardı çünkü. Ha bir de bir genç çocuk vardı. Şamandırasız dip oltasına yemli atıyordu. Onun zaten kovasıda yoktu. yüzüde çok asıktı (Okuyorsa selamlar :) ). Sonradan bir bereket geldiyse bilmiyorum.

Ama yarın bu saatlerde 10 kadar yatak-döşek yatan hastamız olacak. O belli :). birde aklımdan geçti. Şimdi termosta çay olacak. Bu 10 arkadaşa dağıtacaksın. Al sana 10 tane kanka. Ne makbule geçerdi ama :)).

8. rockchy

rockchy furkan aksakal

En İyi Avı:
    25 cm sarıkanat
    valla erol abi boğazı bilemem ama küçükyalıdan kraçeden başka birşey çıkmıyor. bostancıdanda kefale olta atarlar dün benim yaptığım gibi ama yok kefal mefal yok dip takımıda attım yüzey takımıda ne yanımdakiler aldı ne ben anlamıyorum bu bostancı kefal yatağıydı nerde bu kefaller??? bugün için maltepe küçükyalı arasında kefal için avlak önerisi olan varsa özelden mesaj atsın lütfen artık çıldırıcam kafayı yedirticek bu kefaller bana ya :(

9. Discovery_TR

Discovery_TR Erol Köse

Favori Kamış:
    Okuma Salina Tele Surf - Prologic Savagear RoadRunner
    Favori Makine:
    Okuma Trio 40 - Daiwa Megaforce 100 Plus
    En İyi Avı:
    2 kg Kefal, Antalya
    Caddebostan

Caddebostan Burger King'in arkasındaki alanda şamandıralı-kurtlu, kıbrıs-ekmekli kefal çekiyorlar. İki gün önce 3 kişi yakalıyordu. Ortalama 15-20cm'lik kefal yakalıyorlardı. Ama ben bu kefali yiyemiyorum ya. İçim kaldırmıyor. Zevk alayım diye de yakalamam, balığa eziyet olur. Ama istersen, yiyeceksen senin için yakalarım :)

10. sorgut

sorgut Sabri

arkadaşlar dün sabah avcılar sahilde arkadaşlarla kahvaltıdaydım birde ne göreyim iri iri kefaller cafeden atılan ekmekleri götürüyo , sonra sahilde gezerkende baktım ki 15 e yakın kişi istavrite atıyor. Buralarda hala var demekki istavrit ama ben zevk almıyorum tutarkende yerkende. Onun için genelde akşam bu bölgede eşkinaya ispariye çıkıyoruz, geçende 4 tane eşkina aldım akşam 10'dan gece 4'e kadar ... ( ispari zaten hep geliyor ). Neyse bu arada forumu ne zamandır takip etmekteyim okuyordum yazılanları ama bugünden itibaren benimde biraz katkım olsun istedim.

Son düzenleme: 27 Haziran 2011
  11. efehann

efehann ihsan Koç

Bende sabah 5 te ordaydım ancak malesef iki arkadaş takımlarımızı geç getirdi saat 6 da ancak olta atabildik. Senin dediğin gibi birkaç istavrit dışında boş 2-3 saat geçirmiş olduk :)

12. efehann

efehann ihsan Koç

Merhabalar Arkadaşlar,
    Temmuz sonunda Armutlu-Fıstıklı tarafında olacağım orada avlanan arkadaşımız oldu mu ? nihayetinde orası da Marmara ama farklı balıklar farklı yemlere geliyor olabilir.
    Orda ne tutabilirim veya hangi takımla avlanmalıyım ?
    Bilen var ise yardımcı olursa sevinirim.
    Şimdiden teşekkür ederim,
    Selamlar

13. prozack

prozack serhat

abi eşkinayı tam olarak nereden alıyosunuz.benimde meneksede teknem var.gece tewkneyle alabilrmiyiz:reeling

14. sorgut

sorgut Sabri

eşkinayı tekne ile değil kayalık bölgeden ışık olmayan yerden gece sessiz olarak avlanabilirsin . tekeye bayılıyor, kurtta fena değil teke genelde bulamadığımızdan kurt ile atıyoruz. misinan ve iğnen sağlam olsun kayadan iki olta boyu ileriye at , gergin yap oltayı ve bekle. Zaten eşkina gelince oltanın nasıl dibe vurduğunu görürsün hatta sen oltanı sağlam bi şekilde sabitle ;)

15. sorgut

sorgut Sabri

yer konusuna gelince kayalık ve birazda derin olan yerler uygundur. Bunun için avcılar sahili kusursuz ;)

16. Mustafa Mert

Mustafa Mert Mustafa Mert

güzel istavrit sardalya cıkan biyer yokmu yaa yer sorun değil

17. mahmut.demirdas

mahmut.demirdas Mahmut

Kuleli'de sabah 5 -7 arası istavrit daha sonra ara ara sardalya.

18. Dejavu

Dejavu volkan

Favori Kamış:
    Shimano Nexave 4.50 200
    Favori Makine:
    Shimano Super Aero Surf Leader CI4+ 35
    İstavritler havyarlı olduğu için ben 2 hafta önce ara verdim. Hem kokuyor hem lezzetli değil zaten

19. rockchy

rockchy furkan aksakal

En İyi Avı:
    25 cm sarıkanat
    tarih : 26/06/2011

maltepe 12:00 - 14:00 kefal : sonuç balık yok (olsa en azından tutamadım derdim :( )

bostancı 14:30 - 16:00 kefal : sonuç balık yine yok

ortaköy 18:00 - 20:45 kefal : sonuç 5 kilo civarı en ufağı 26 en büyüğü 33 cm kefal tarafımca avlandı.

benim anlamadığım kefal yatağı olan maltepe ve bostancı avlaklarımda bir tane kefal yok ortada nereye kayboldu bu kefaller ya...?

20. rockchy

rockchy furkan aksakal

En İyi Avı:
    25 cm sarıkanat
    şunu unuttum kadıköyde haydarpaşadan inip beşiktaş iskeleye gidene kadar birçok olta gördüm suda kurtla tek tük kefal alanlar vardı ilgilenenlere duyrulur

Konu Durumu:
Daha fazla cevap için açık değil.