İstanbul Kıyı Raporları 2010-2011

Konu, 'İstanbul Kıyı Raporları' kısmında m-a-v-i tarafından paylaşıldı.

Konu Durumu:
Daha fazla cevap için açık değil.
  1. ozan1977

ozan1977 ozan sağlam

Favori Kamış:
    lineaeffe extreme cast 420
    Favori Makine:
    okuma v system v65
    En İyi Avı:
    levrek 3kg,kalkan 4.5kg,eşkina 2kg
    valla ben kefali önce fleto çıkarıyorum sonra derisinide çıkarıp bir müddet sirkede beklettikten sonra yumurta ve mısır ununa buladıktan sonra bol yağda kızartıyorum,çok lezzetli oluyor..kefal olduğunu anlayamıyorsun..levrek pane diye misafirleri kandırabilirsin..:D

2. Discovery_TR

Discovery_TR Erol Köse

Favori Kamış:
    Okuma Salina Tele Surf - Prologic Savagear RoadRunner
    Favori Makine:
    Okuma Trio 40 - Daiwa Megaforce 100 Plus
    En İyi Avı:
    2 kg Kefal, Antalya
    Hıfsızsıha'nın raporlarına göre Marmara'daki kefaller olması gerekenden 20-25kat daha fazla zararlı madde (civa gibi) içeriyormuş. Yemeyin bence. Karadeniz, Ege ya da Akdeniz kefali olsa tamam yenirde (hemde doğru pişirilirse çok lezzetli de olurmuş) ama Marmara kefalini yemeyin boşverin.

3. Discovery_TR

Discovery_TR Erol Köse

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    2 kg Kefal, Antalya
    Selamlar

Bende sizden sonra Okuma'dan bir takım kurdum. Kandil akşamı kullanmak nasip oldu. 15 kadar istavrit aldım. İlk balıklarım diye kraçesine bakmadım. Pişirdik yedik :). Ama dediğin gibi çok az balık çıkıyor :(. Siz o akşam baya güzel yakalıyordunuz. Kalamış Marina'da Eşkina tutulabilen bir yerler varmış. Birde öğrendiğim bir yer var Caddebostan'da. Özelden yazışalım. Ramazan'dan önce bir gece Eşkina - İzmarit deneyelim istiyorum. Hem yurtdışından kokulu slikon kurtlardan aldım. Onuda bir deneyelim belki işe yarar :)).

4. karakuş_34

karakuş_34 yasin

şimdi değerli balık avı arkadaşlarıma bir sorum olacak hatta bu konuda birde tartışma platformu yarata bilirizki bu konu bence tüm balık malzemeleri tüketen balık avı ile uğraşan tüm insanlara bir ışık olsun.sorum şudur arkadaşlar.boğazda rahatlıkça kullana bileceğim oltada gam yapmayan hatta kullanıpta ben çok memnunum deyip bize makina markası söyleyecek dostlar varmı.şimdiden tşk ederim

5. sorgut

sorgut Sabri

Zargana avı başladı arkadaşlar .

6. Candy_Man

Candy_Man Necip TEPE

merhaba, bu tür konuları olta malzemeleri ve ekipmanlar bölümünde bir başlık açarak konuşursak güncel raporların konuyu karıştırmasını engellemiş oluruz.

7. T-Rap

T-Rap ilker

nerelerde başladı sabri bi ışık tut bana :)

8. sorgut

sorgut Sabri

avcılar sahil... Denizköşkler sahili ilker

9. yakuppolat

yakuppolat yakup polat

Favori Kamış:
    remixon electra carbon
    Favori Makine:
    remixon hybrid 8000
    En İyi Avı:
    Lüfer
    şuan ambarlıda hırsızlı takımla lüfere olta attım beklemedeyim. Belki imkansız ama bakalım kısmet belki gelir. :)

10. Aret

Aret Aret

En İyi Avı:
    Kalkan 4,5 kg. (Boğaz'da)
    Bugün Beykoz'da iyi istavrit vardı. Kıyıdan da alıyorlardı, ben sandalla açılıp 2 saatte 3 kilo kadar yakaladım.

11. T-Rap

T-Rap ilker

Sağol sabri rasgele.

12. Discovery_TR

Discovery_TR Erol Köse

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    2 kg Kefal, Antalya
    Caddebostan

Caddebostan sahilde akşamüstü süper istavrit çıktı. Oldukça da iriydiler. 2,2.5 saat içerisinde 5 lt'lik su bidonunun yarısından biraz fazlasını doldurdum. Akşam yemeği oldular :). Neredeyse hiç boş çekmeden 5,7'li çekişler yaptık (diğer oltacılarla). Herkes çok memnundu. İki gün önce böyle balık yoktu. Bu sahilin sağı solu belli olmuyor.

Hava karardıktan sonra yurtdışından siparişlerin arasına koyup getirttiğim koku emdirilmiş slikon sahte solucan ve ışıklı şamandıra ile yemliye olta attım. Tık vurmadı. 11:00 gibi eve avı sonlandırdım. Az önce de istavritleri ailecek bir güzel yedik. Balıklar havyarsız.

13. isottevfik

isottevfik Tevfik

Favori Kamış:
    SHIMANO Catana BX 240 Tele
    Favori Makine:
    SHIMANO BIOMASTER 5000 CFB
    Erol kardeşim, siz işi aşmışsınız.:p :p Afiyet olsun da , hani bizim istihkak.:confused: :confused:

14. mece305

mece305 Metin

Favori Kamış:
    Vega Potenza Supercore -Okuma Salina Surf 420 - Lineaeffe Spirit Surf 390 - Lineeffe Oyster Cast 390
    Favori Makine:
    Daiwa Emblem Pro 6000a - Okuma Distance Surf Pro 60 - Okuma Avenger AV45
    En İyi Avı:
    Palamut 43cm
    Pazar sabahı 5-8 arası Galata köprüsü Karaköy tarafının boğaza bakan kısmındaydım. Niyetim, yem olarak kurt kullanıp mezgit yakalamaktı ama mezgitten eser yoktu. Sadece saat 06:00 - 06:20 arası balık yaptı. Su yüzeyinden 1-2 kamış boyu aşağıdan genelde sardalya, 2-4 kamış boyu aşağıdan istavrit geliyordu. İstavritlerin havyarlı olabileceği düşüncesiyle su yüzeyinden çalıştım ve yarım kilo kadar sardalya yakaladım. Arada istavritler de geldi yaklaşık 20 tane kadar. İstavritlerden sadece bir kaç tanesi havyarlıydı. Akşamdan gelip sabahlayanların kovalarında kıraça ve istavrit karışıktı, malzemecilerden birisinin kovasında irice bir mezgit gördüm.

15. 10.murat

10.murat Mura TC an

Favori Kamış:
    Tahta
    En İyi Avı:
    48 Adet kefal
    istanbul kumburgaz sahil raporunu açıklıyorum

1 Gün Cumartesi 18:00 ile 21:00 aras akşamı 4 kg mezgit 1 kG İstavrit
    2 Gün Pazar 06:00 ile 09:00 Arası Sabah 5 KG Mezgit 2 tane istavrit :)
    2 Gün Pazar 16:00 ile 18:00 Arası öğleden sonra 3 kg mezgit 1 tane istavrit

Toplamda 19 kişi nasiplendi bu balıkllardan

16. ozkan_askan

ozkan_askan ÖZKAN AŞKAN

Favori Kamış:
    Alba star 3,90 - Alba Star İstanbul 1942 4,20 cm. D.A.M 2,70 cm. telespin, Alba Star Apache 2.40cm
    Favori Makine:
    Okuma Boxter 65 , Alba Star KK 55 , Lineaeffe rapid seal fd 40 , shimano hyperloop 25
    Murat kardeş bu balıklar tekneden tutuldu değilmi ? bir de kaç olta ile aldınız bu kadar balığı :) tebrikler. Bereketli bir haftasonu olmuş doğrusu .

17. 10.murat

10.murat Mura TC an

Favori Kamış:
    Tahta
    En İyi Avı:
    48 Adet kefal
    Her seferinde 3 kişi ile çıktık sabit bn vardım diğer 2 kişi sürekli değişti :)

Tekneden açıldık ortalama 60,70 metre derinlikte dipten 1 metre yukardaydi istavritler suyun üstündetdiler.

Not: 8 olta vardi ama sadece 3 tanesi ile iş yaptık zaten sürekli at cek yapıyordukreeling reeling reeling

18. tequlas

tequlas Mehmet

Favori Kamış:
    lineaeffe s cure 4.50
    Favori Makine:
    Okuma power liner
    En İyi Avı:
    24 cm sarıkanat
    Merhaba Murat...Kumburgaz veya çevresinde sahilden önerebileceğiniz bir yer varmı...Ben Çerkezköyde oturuyorum çarşamba gitmeyi planlıyorum.Yardımcı olursan sevinirim...

19. efsanay

efsanay Gül

Favori Kamış:
    Lineaeffe Spirit Surf 3.60
    Favori Makine:
    Okuma Safina Noir FD-SFR 40
    Ben de Avcılarda ikamet ediyorum.Zargana avlama gibi bir iddiam yok 1-2 kilo istavrit mezgit alsam yeterli diyorum çünkü yeni başladım balık tutmaya :) denizköşkler sahilinden nasıl avlanıyorsun? tekneyle mi kıyıdan oltayla mı? Ve kullandığın malzeme ve yem çeşitlerini belirtirmisin ?

20. sorgut

sorgut Sabri

Kıyıdan da tekneylede çıkıyoruz balığa ama açıkta şu aralar iri mezgit var, akşama doğru gün batarkende istavrit yapıyor. Zarganaya gelincede kaya kurdu en güzel yem ve zargana topunun altına kamışına göre tabi değişir yaklaşık 2 metre 20'lik misina ve ucuna sinek iğne . Ara ara hızlı çekip suda ses çıkart ve dikkat et fazla dalga olmasın zargana tutma ihtimalin azalır...

Konu Durumu:
Daha fazla cevap için açık değil.