İstanbul Kıyı Raporları 2010-2011

Konu, 'İstanbul Kıyı Raporları' kısmında m-a-v-i tarafından paylaşıldı.

Konu Durumu:
Daha fazla cevap için açık değil.
  1. ozkan_askan

ozkan_askan ÖZKAN AŞKAN

Favori Kamış:
    Alba star 3,90 - Alba Star İstanbul 1942 4,20 cm. D.A.M 2,70 cm. telespin, Alba Star Apache 2.40cm
    Favori Makine:
    Okuma Boxter 65 , Alba Star KK 55 , Lineaeffe rapid seal fd 40 , shimano hyperloop 25
    cumartesi sabah saat 05:00 te kartal sahilde sandal ile açıldık. Balık yok . Derken yaklaşık 20 metre ilerimizden geçen yunus sürüsünü görünce neden balık olmadığını anladık ve hemen avı kestik. Şans işte :(

2. karakuş_34

karakuş_34 yasin

selam arkadaşlar daha öncede söylediğim gibi balık mevsimine yaklaşık 1.5 ay daha var.şu sıralar bol bol deniz kokusunu içimize çekmekten ve balık avına hazırlık yapmaktan başka bir şey yapılmaz.

3. karakuş_34

karakuş_34 yasin

özkan askan kardeşim yıllardır balığa giderim ama sadece balık tutmam araştırmada yaparım hangi havada hangi balık daha çok gelme üstünlüğü var onu araştırıyorum ve şu ana kadarda tahminlerim hep doğru çıktı.mesela şuan çok güzel kıyılarda rus yani sarı kulak kefali var ama su üstü bu aylarda almanız şans işi amaa bunun yanı sıra dip oltası yapıp atarsanız almanız mümkün olacak.istavrit için havanın biraz serinlemesi havanın nemli olması hatta sabahları biraz olsun serin ve sisli olması istavrit için kaçınılmaz bir av olabilir.ama genede diyorum bu sene gümüş balığı oldukca çok bu sebeblede zarganya 1 aydan daha az bir süre var.istavrit ise zargananın bol olduğu zamanda başlar.herkeze bol avlar diliyorum.

4. hasan ışık

hasan ışık hasan

En İyi Avı:
    bütün avlarım
    karaburunda 1 haftadır kıyıdan istavrit alınıyor dün biz avlandık balıklar irileşmiş özellikle tekneyle açıktan güzel balık alındı bilginize..

5. vpn

vpn Kenan

Favori Kamış:
    Shimano Ultegra, Lineaeffe furrycaster, Okuma Carbonite, Okuma V System, Bluefish jig
    Favori Makine:
    Daiwa Emblem Pro 6000, Daiwa Emblem Pro 5500, Okuma Raw, Daiwa Crossfire 3500
    merhaba ben bu karaburun'u baya duyuyorum. bu terkos gölünün oradaki karaburunmu yoksa başka karaburunda varmı

6. kale124

kale124 dursun

yarın sabah 7-8 gibi galata köprüsüne gitmeyi düşünüyorum eger bi aksilik olmazsa ... bu aralar en bol balık hangisi istavrit falan devam edio mu hangi balık en iyi neyle alınııyor . bi acemiye en güzel nasıl anlatılırsa öyle anlatırsanız sevinirim :) hepinize keyifli bol avlar ...

7. Enverkenber

Enverkenber enver

Favori Kamış:
    Okuma Cedros Tele surf kamış 420cm 100-200g
    Favori Makine:
    Okuma Compressa CP50 makine
    En İyi Avı:
    110 gram Ypsun :(

r.hısarında 18,30 - 20,30 arasında 103 adet ırı ıstavrıt
    balıklar bollastı sankı

8. hasan ışık

hasan ışık hasan

En İyi Avı:
    bütün avlarım
    terkostan 7km ileride karaburun..

9. ozkan_askan

ozkan_askan ÖZKAN AŞKAN

Favori Kamış:
    Alba star 3,90 - Alba Star İstanbul 1942 4,20 cm. D.A.M 2,70 cm. telespin, Alba Star Apache 2.40cm
    Favori Makine:
    Okuma Boxter 65 , Alba Star KK 55 , Lineaeffe rapid seal fd 40 , shimano hyperloop 25
    Bu aksam saat 20 den 21:30 a kadar kartal dragos sahilden capari ile on tane istavrıt aldık.sonra kıyıdan rapala denemelerimizde sonuc vermeyince avı kestik .

10. unexpected

unexpected HAMZA

Bayadır hiç iç açıcı raporlar göremiyoruz, umud ediyorum ki bu sene deniz bereketli olacak, ama heralde daha bir ayı var balığın.. birde nedense bu sene marmarada inanılmaz çok yunus var..

11. mece305

mece305 Metin

Favori Kamış:
    Vega Potenza Supercore -Okuma Salina Surf 420 - Lineaeffe Spirit Surf 390 - Lineeffe Oyster Cast 390
    Favori Makine:
    Daiwa Emblem Pro 6000a - Okuma Distance Surf Pro 60 - Okuma Avenger AV45
    En İyi Avı:
    Palamut 43cm
    Enver Bey Merhaba,
    İstavritler havyarlı mıydı acaba? Balıkların havyarını dökmesini beklediğim için bir süredir balık avına ara vermiştim.

12. balikoltasi

balikoltasi Birol

Dün yemlik için 20-25 tane kadar istavrit tuttum Arnavutköyde. Hepsi halen havyarlı. Hemde havyarlar iyice olgunlaşmış.
    Ama gelin görün ki adamlar sabahtan akşama kadar kilolarca tutup satmaya çalışıyorlar.. Yazık.

13. R.Yetik

R.Yetik Ramazan Yetik

Favori Kamış:
    Amundson Kudos Expert
    Favori Makine:
    Remixon Magnum 6000
    En İyi Avı:
    38 kg. Yayın balığı - 9 kg kötek
    Rus Kefali ve Sarı Kulak Kefal

Yasin Bey;
    Hava tahminleriniz için tebrik ederim ancak Rus kefali ile Sarı kulak kefal ayrı türlerdir. Gorbaçov kefal olarakda tanınan bu tür aslında Pasifik Kefalidir ve 1977 de Rusya' ya Molochny Lagününe getirilmişlerdir ve buradan kaçan kefallerdir.
    Rapor bölümüne bu mesajı yazdığım için kusuruma bakmayın.

Saygılarımla.

14. ozkan_askan

ozkan_askan ÖZKAN AŞKAN

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    İstavritleri hangi balıklarda yem olarak kullanıyorsunuz ?

15. balikoltasi

balikoltasi Birol

Mezgite kullanıyorum...

16. kale124

kale124 dursun

galata köprüsünden şimdi geldim . saat 9.30da galatada oltamı atmıstım kurtu falan herşeyiyle beraber 3 saat içersinde kurtları yenile çapariyi düzelt fln derken 1 kg civarında mezgit aldım (ben kurtla aldım tavugum yooktu :D bazıları tavukla alıolardı ) saat 12.30 civarıda kesti mezgit tek tük gelmeye basladı saat 4'te falan tekrar sabahki gibi( 9.30daki giib diyebilirim cünkü 9.30da basladım ben ) bereketlenmeye başlıyodu ..3 saat içersinde kurtları yenile çapariyi düzelt fln derken 1 kg civarında mezgit aldım (kurt ile bazıları tavukla alıolardı ) ... eve geldim mezgitler paramparça :D onca saatlik emek boşa mı gitti nolcak şimdi :D :D derisi yüzülmüş kafaları kendiliğinden kopmus balıgı tutup kaldırıyorum diyosun digerlerinin parcaları falan derken bi baktım o balıkta ortadan 2ye ayrıldı ne cins bişeymiş bu ya :D yardım edinnnn napcam ben bu mezgitleri .

17. balikoltasi

balikoltasi Birol

Eee mezgit öyledir. Çabuk geçer. Bizde avımızı 4 saat ile sınırlandırıp suyunu sık sık değiştirip dönüştede buz çantası içinde eve götürüyoruz.

18. kale124

kale124 dursun

Eee nolcak şimdi bunlar ?? :D

19. balikoltasi

balikoltasi Birol

Pek bişey olacağını sanmıyorum kediye ver desem kedininde yiyeceğini sanmam:D İçlerinden iyilerini ayıkla , hepsi kötüyse.........

20. kale124

kale124 dursun

:D tamam atarım bizim mahallenin kedilerine mrsparkle

Konu Durumu:
Daha fazla cevap için açık değil.