İstanbul Kıyı Raporları 2010-2011

Konu, 'İstanbul Kıyı Raporları' kısmında m-a-v-i tarafından paylaşıldı.

Konu Durumu:
Daha fazla cevap için açık değil.
  1. ademos

ademos ADEM

Favori Kamış:
    Lineaeffe Oyster Cast 4.20
    Favori Makine:
    Okuma Compressa
    En İyi Avı:
    İstavrit :)
    3 gün üst üste kuleli sahiline gittim. akşam 19.30 ıla 24.00 arasında cok ıyı ıstavrıt oluyo. baya çeken var.
    standart ıstavrit çaparisi kullanılıyor.

2. volcano78

volcano78

Favori Kamış:
    olta
    merhaba,

gecede çapari ile balık gelıyormu?

3. uche

uche mustafa

S.a iskorpitçi yokmuuuuuuuu

4. ssLh

ssLh Salih

Favori Kamış:
    Okuma Savant 420
    Favori Makine:
    Ryobi applause 6000
    dun sabah istinye asiyan arasinda avlakda idim sabah gittim istavrit yok denecek kadar azdi kefaller durgun suda suyun ustunde gezdikleri izlerken dayanamayip bakkala gittim bi ekmek aldim kibrisi el oltasina takip 3 kefal tuttum orta boylu aksam gene ayni avlakta idim aksamda agirlikli olarark hamsi vardi tek tuk 1e kilo kadar istavrit hamsi aldim sabah nedense

5. ssLh

ssLh Salih

Favori Kamış:
    Okuma Savant 420
    Favori Makine:
    Ryobi applause 6000
    kiyida suru ile gezen hasiler yuzume bakmazken aksam kipir kipir atliyorlardi oltama sabah bitanede 5 cm kadar yaprak cinekop tuttum ve ait oldugu yere denize iade ettim guzelde bir vedalasma videosu cektik kendisi ile ama cep telefonundan girdigim icin yukleyemiyorum ve parca parca yazdim birde sabah t kibris i el oltasiba takip beklerden oltayada yemli lufer takimi taktim yaklasik bir saat hicbir tiklama bile alamadim aksam veya yarin ayrinti ve videoyu yukleri herkeze rastgele

6. Mustafa Mert

Mustafa Mert Mustafa Mert

Sabah galatada idim herkezde 3-5 tane istavrit karides ile 1 kg ' e yakın almıs olanlar vardı.Bir kişidede 3 tane istavrit ölçsen 10 cm gelmiyecek bir çinekop yüreğim gitti :(

7. yakuppolat

yakuppolat yakup polat

Favori Kamış:
    remixon electra carbon
    Favori Makine:
    remixon hybrid 8000
    En İyi Avı:
    Lüfer
    Kıyılarda bu sene çok yaprak dolanıyor.Ambarlı sahilindede arada çaparilere atladığı oluyor.Genelde çoğu kişi duyarlı geri suya salıyor ama geçen haftasonu bir balıkçı çapariyle akşama kadar 15-20 tane aldı heralde Uyarılara rağmen balıkları kovasına almaya devam etti.Uyarılara daha fazla dayanamadı heralde erkenden gitti.Tek tesellimiz av limitinin konması heralde.Yoksa çoktan o balıklar çinekop diyerekten tezgahlardaki yerini alırdı.....

8. DieVaLue

DieVaLue Tamer

Favori Kamış:
    ALbaStar Major 4.20 Surf kamış
    Favori Makine:
    Banax SX4000
    En İyi Avı:
    Çingenepalamut'u
    yarım saat,45 dakika önce kuleli ve kandilliden geçtim balık kovaları tek tük doluydu 3 er 5 er. Yalnız kulelide güzel bi bayan hiç yalansız 6 tane istavrit aldı herkes gibi kendide şaşırmışa benziyodu :D her neyse demem o ki balık kulelide akşam 7 gibi başlıyor (istavrit)

Herkese hayırlı akşamlar..

9. Aret

Aret Aret

En İyi Avı:
    Kalkan 4,5 kg. (Boğaz'da)
    İskorpitin mevsimi şu sıralar. Haftasonu Boğaz'da 40-50 tane tuttum. En iri 9 tanesini aldım, geri kalanları iade ettim.

10. Aret

Aret Aret

En İyi Avı:
    Bu mevsimde kıyılarda yaprak çok olur, İlkbahar'da Karadeniz'e çıkan balıkların bıraktığı yumurtalar açılıyor. Yalnız bunların boyu 5-6 cm'i geçmez, bunları balık diye kovasına alan varsa yuh olsun gerçekten.

11. yakuppolat

yakuppolat yakup polat

Favori Kamış:
    remixon electra carbon
    Favori Makine:
    remixon hybrid 8000
    En İyi Avı:
    Lüfer
    Valla biz ilk başta istavrit sandık,1-2 çekmeye başladı,sora bizim çapariye takıldı bitane bide baktık yaprak.Adamı uyardık tiptip bakarak devam etti.Daha sonra oranın müdavimlerinden olan abilerde yaprak olduğunu fark etti ve uyarmaya başladılar.Sonrada çekti gitti zaten.

12. cankiri

cankiri kenan

En İyi Avı:
    Lüfer
    faruk tşkler dediğin cebe park ettim.akşam 2.5 kilo kadar istavrit yakaladım şansa birde zargana geldi.bu gün balıklar yüzeye kadar zıplıyordu bu altta çinekop gezdiği anlamına mı geliyor.çapariyle hiç yakalayan oldu mu?yaprak değil çinekop yada sarı kanat.yakalayıp oracıkta mangal edecegim bi gün inşallah:)

13. Candy_Man

Candy_Man Necip TEPE

kenan abi çinekopları bıraksan daha iyi olur sarıkanattan devam et sen bence :hungry:

14. veyron

veyron Ümit Tek

Bu akşamda tık yoktu kimsede... Hiç olmazmı böyle bu sahilyolunda balık

15. cankiri

cankiri kenan

En İyi Avı:
    Lüfer
    necip kardeş inşallah :)

16. OSA

OSA Ogulcan Selcuk

dün gece tarabya civarlarında olan var mıydı acaba? son durum nedir, bu akşam üstü bir dolanayım diyorum

17. onurSah

onurSah onur

şu iskorpite birgün başlayacağım ama cesaret edemiyorum çarpacak beni de sakatlık çıkacak diye. hayır sadece çorbası oluyor başka birşeyi olmuyor bu yavrunun ona canım sıkılıyor

18. barbunya

barbunya Faruk

Favori Kamış:
    lineaeffe s-flex 10 kilos surf
    Favori Makine:
    okuma epixpro epb
    En İyi Avı:
    Palamut 39cm
    aaa,
    iskorpitin bir tavası olurki aman Allah'ım :)
    amasrada tatildeyken meşhur amasra salatasıyla yemiştim, yok böyle bir güzellik.

kalenderde cumhurbaşkanlığı köşkü önünde güzel iskorpit yapar, oradan deneyebilirsiniz.

19. Aret

Aret Aret

En İyi Avı:
    Sadece çorba olur mu iskorpit en farklı şekillerde pişirilebilen çok lezzetli balıktır. Ancak temizlemesi oldukça zahmetlidir ve tecrübe ister. Bir de en irilerini bulup avlamak lazım. Küçüklerden yiyecek bir şey çıkmaz. Ben belli bir boyun üzerindekileri alırım %80'ini geri atarım.

İskorpit'in pilakisi, buğulaması, tulum çıkartılıp tavası, fileto kesip parçalara ayırdıktan sonra ızgara şişi, haşlanıp temizlendikten sonra zeytinyağı limon maydanozla salatası yapılır. Bu da benim yaptığım pilaki, en son üzerine maydanoz da dökülüyor:

20. Mustafa Mert

Mustafa Mert Mustafa Mert

Avrupa yakasında iskorpit avlanacak bir yer varmı ??

Konu Durumu:
Daha fazla cevap için açık değil.