İstanbul Kıyı Raporları 2010-2011

Konu, 'İstanbul Kıyı Raporları' kısmında m-a-v-i tarafından paylaşıldı.

Konu Durumu:
Daha fazla cevap için açık değil.
  1. metkon

metkon Metin KONTART

İskorpit daha çok Ermeni arkadaşlarımız tarafından bilinen, tüketilen ve sevilen bir balık...Büyükadada yaşayan bir arkadaşımdan biliyorum...Oradaki balıkçılarda devamlı bulunan ve tüketilen bir balık...Tulumu çıkartıldıktan sonra tavası çok güzel ve lezzetli olur...

Eskiden Sarayburnunda çok yakalanırdı halâ öylemi son senelerde bakmadım hiç...

2. ozkan_askan

ozkan_askan ÖZKAN AŞKAN

Favori Kamış:
    Alba star 3,90 - Alba Star İstanbul 1942 4,20 cm. D.A.M 2,70 cm. telespin, Alba Star Apache 2.40cm
    Favori Makine:
    Okuma Boxter 65 , Alba Star KK 55 , Lineaeffe rapid seal fd 40 , shimano hyperloop 25
    harika bir manzara . Ama balığın kafası ve kuyruğunu koymuyorsunuz değilmi yemeğe ?

Bir de merak ettiğim bir başka konu , tulum çıkarmak nası oluyor. Balığın derisi kopmuyormu bu esnada ? netür aletler kullanmak gerekiyor ?

3. Cenani

Cenani cenani

Favori Kamış:
    Lineaeffe AC Casting 420
    Favori Makine:
    Okuma Rav-II 65
    En İyi Avı:
    1 kg 500 gr Gökkuşağı Alabalığı (Şemsipaşa)
    İç tarafı, yani avuç içi tarafı lastik kaplı eldivenler var. Ben ondan kullanıyorum. Rahat rahat kavrıyorsun balığı, hem balık elinden kaymıyor hemde eline batmıyor.

4. ademos

ademos ADEM

Favori Kamış:
    Lineaeffe Oyster Cast 4.20
    Favori Makine:
    Okuma Compressa
    En İyi Avı:
    İstavrit :)
    gece den zıyade soledım saatlerde tuttuk yanı sonra kesılıyor zaten.

5. murat topçu

murat topçu murat topçu

Favori Kamış:
    rus kamışı eskiciden almıstım
    Favori Makine:
    banax 4000
    En İyi Avı:
    kaba lüfer
    dün aksam üstü 6 8 arası kabataş seyrek genelede az açıktan yarım kilo istavrit

6. unexpected

unexpected HAMZA

dün akşam sarayburnu güzel istavrit yaptı, saat 18:30dan akşam ezanına kadar 3 kg. kadar iri istavrit aldım, aşırı derecede rüzgar ve akıntı vardı fakat çok zevkliydi.

7. Aret

Aret Aret

En İyi Avı:
    Kalkan 4,5 kg. (Boğaz'da)
    Pilaki ve çorbada balığın sedece içini temizleyip pullarını kazıyarak kafası ile koyuyoruz. Kuyruk atılabilir farketmez. İskorpit asıl kemikli ve yağlı kısmı kafasıdır. Bunlar atılırsa çorbanın veya pilakinin lezzeti olmaz. Ayrıca başta yanaklar olmak üzere kafasında çok fazla yenilecek et vardır.

Izgara ve tava için genellikle balık tulum çıkartılır, kafasını ve derisini atınca lop et kalır geriye. Tulum çıkartmak için balığın kafası size bakacak şekilde sol elinize almanız gerekir. Bu şekilde balığın sırtındaki dikenler derinin biraz altından keskin bir bıçakla girilip kesiliyor. Sonra balığı ters çevirip aynı şekilde karnındaki dikenler de alınıyor. Sonrasında balığın yakasına bir çizik atıp ensede kalan köşesinin altına bıçağı sokuyorsunuz. Derinin altında kalan bıçağı baş parmakla tutup kuyruğa doğru çekince, bütün pullu balıklarda olduğu gibi deri rahatça çıkar. Her iki tarafın derisini de çıkartıp balığın kafasını kesince solungaçlara bağlı iç organları da kafa ile birlikte komple gelir. Zaten iskorpit görünüşünün aksine oldukça temiz bir balıktır, iç organları az ve derli topludur, geriye bembeyaz eti kalır.

Daha önce yapmış olduğum bir iskorpit tarifi vardı, burada bulabilirsiniz:
    http://www.balikavi.net/forum/showthread.php?t=29734

Son düzenleme: 8 Eylül 2011
  8. turgay53

turgay53 kasımpaşa

En İyi Avı:
    sazan 10kg
    bebek sahilinde matilda adlı yat var hemen onun yanında iri iskorpit var geçen hafta tuttuk ordaki amca cevamlı gelincikle iskorpit çıkıyo dedi.. reeling

9. turgay53

turgay53 kasımpaşa

En İyi Avı:
    sazan 10kg
    tebrikler öncelikle yanlız bişe sorucam zargana tutan varmıydı dikkatiniziz çektimi

10. Aret

Aret Aret

En İyi Avı:
    Kalkan 4,5 kg. (Boğaz'da)
    İskorpit Ağustos ve Eylül aylarında kıyıya geliyor. Boğaz'da özellikle kazıklı yolu olan ve derinliğin 4-5 metreden az olmadığı her yerde yakalayabilirsiniz. Yarım kilo istavrit veya hamsi alarak bunları 2ye 3e bölüp güneş batmasına yarım saat kala avlanacağımız yere atmaya başlarsanız çok faydalı olur. İskorpit iyice toplanır. Midyeleri de taşla kırarak aynı amaçla yemleme işleminde kullanabilirsiniz. Güneş batınca avcılık başlar. Ara ara keserek bazen de arka arkaya gelerek devam eder.

Son düzenleme: 8 Eylül 2011
  11. Mustafa Mert

Mustafa Mert Mustafa Mert

Peki önerdiğiniz bir yer varmı ?

12. ozkan79

ozkan79 özkan

yenikapıda da bol var gecenlerde kepce ile suzerken 2 defa iskorpit geldi :eek: reeling

13. unexpected

unexpected HAMZA

hayır yoktu, zaten dediğim gibi o kadar aşırı bir rüzgar vardı ki, zargana olumsuz olurdu bence..

14. nidya78

nidya78 Aydın

Dün sarayburnundan yenikapıya kadar hiç bir yerde zargana alamadım.

15. ozkan79

ozkan79 özkan

banghead halbuki zargana kaynıyor reeling

saraydan yenikapıya doğru yürürken teknelerin yanaştığı küçük bir liman var hatta radar falan var hemen orda betonun üstünden at;ücretli otoparkın sol tarafından...
    beton yüksek olduğu için zarganaları gözlemleyebileceksin;betonun altı gümüş dolu mrsparkle

16. cankiri

cankiri kenan

En İyi Avı:
    Lüfer
    bana geldi bir tane zargana sarayburnunda

17. İĞNE

İĞNE ömer

Favori Kamış:
    Lineaaffe ac casting 4.20
    Favori Makine:
    Ryobi ecusima 60
    En İyi Avı:
    4,250GR RUS KEFALİ

18. İĞNE

İĞNE ömer

Favori Kamış:
    Lineaaffe ac casting 4.20
    Favori Makine:
    Ryobi ecusima 60
    En İyi Avı:
    4,250GR RUS KEFALİ
    üsküdarda
    Karidesle özellikle Midye Fena Izmarit Iş Yapiyor Bilginize Sabah Uğradim.kamişi Tamire Götürdüm.bi Baktim Sahile Rüzgar Ve Aakinti Fena Takmamk Için Gayret Lazim Bilginize

19. nidya78

nidya78 Aydın

Liman tarafına değilde petrolün arkasına doğru denedim epeyce.Ordanda alamadım malesef. Fenerin yanındaki ufak limanada bakmak lazımdı aslında ama nedense orayı kurcalamayıp ordan direkt yenikapı mendireğe geçtim.

20. ccn_elcuk@hotmail.com

ccn_elcuk@hotmail.com selçuk

Favori Kamış:
    şekspear
    Favori Makine:
    gs 9
    En İyi Avı:
    kefal
    İskorpit

lüfer istanbullun neresinde çıkıyor yardımcı olun 08 09 2011

Konu Durumu:
Daha fazla cevap için açık değil.