İstanbul Kıyı Raporları 2010-2011

Konu, 'İstanbul Kıyı Raporları' kısmında m-a-v-i tarafından paylaşıldı.

Konu Durumu:
Daha fazla cevap için açık değil.
  1. ademos

ademos ADEM

Favori Kamış:
    Lineaeffe Oyster Cast 4.20
    Favori Makine:
    Okuma Compressa
    En İyi Avı:
    İstavrit :)
    dun gece kulelideydim. hic Balik yoktu. 10 istavrit 1 iskorpit geldi rapalaya. sonra izmarit e attik midye ile. onada bir tane geluncik geldi. Baktik sonuc Yok geri geldik

2. winstonlight

winstonlight murat

Favori Kamış:
    Banax
    Favori Makine:
    okuma
    En İyi Avı:
    Kefal 1.2 Kg
    beyler mevsimler kaydığından (sannırım 15 gün gibi) biraz daha bekleyeceğiz eylül sonunda doğru....

3. murat topçu

murat topçu murat topçu

Favori Kamış:
    rus kamışı eskiciden almıstım
    Favori Makine:
    banax 4000
    En İyi Avı:
    kaba lüfer
    sikayet etsek olmazmıki bu gırgırları kıyıdan bin kaç metre yakınlıkta büyük teknelerin ağ atması yasak değilmi topluca sikayet etsek adam açılmazki karadenize hemen girise bir ağ havadan çekiyor balıkları serefsizler olmadı herhangibi bir televizyyon kanalını başlarına bela edelim ne bu yaa balığın nesli düzeninide bozuyor bu yaptıkları

4. bluehunter

bluehunter Ramazan

5. maligunel

maligunel mehmet ali

Devasa ağlar açıp , göç yollarını kapatıp bütün sürüyü toplayan balıkçıların , bu lüfer küçükmüş , bu yavruymuş , diyip saldıklarını ben hiç düşünmüyorum. Sahil güvenliğin ağ toplanırken bilir kişi heyetinden 1-2 yetkili kişiyle baskın yapıp inceleme ve kontrol yapması gerekiyor. Buda yapılmadığı için bütün o açıklanan cm'ler boyutlar kanunda yazı olarak kalıyor.

Bu konu hakkında duyarlı avcılar olarak Greenpeace ' e biraz ışık tutabilirsek onlar konunun takipçisi olabilirler. :)

http://www.greenpeace.org/turkey/tr/about/contact/

Ağ açılan istikametleri , ve uygun olmayan hallere değinerek şikayetlerinizi yazabilirsiniz.

6. ozkan_askan

ozkan_askan ÖZKAN AŞKAN

Favori Kamış:
    Alba star 3,90 - Alba Star İstanbul 1942 4,20 cm. D.A.M 2,70 cm. telespin, Alba Star Apache 2.40cm
    Favori Makine:
    Okuma Boxter 65 , Alba Star KK 55 , Lineaeffe rapid seal fd 40 , shimano hyperloop 25
    1 haftadır bu sabahı bekledim . Hevesle sabahın 06:00 sında kandillinin yolunu tuttuk. Abartmıyorum 1 metre aralıklarla dizilmiş herkes. Yüzlerce ama yüzlerce olta. Ama balık yok. 07:30 da topladım takımları eve geldim , moral bozukluğundan geri yatıp uyuyamadım bile . Neler oluyor ?????

7. REİS

REİS Mahir Ersin

Favori Kamış:
    Olta
    En İyi Avı:
    Torikler-Kofanalar
    Sabah erken, yemli zoka ile çok iri trakonya tutuluyor boğazda.

Biraz profesyonel işi belki ama meraklısı için bir haber olabilir diye düşündüm.

Rastgele.

8. cesiniay

cesiniay Cengiz

Favori Kamış:
    Sıweıda golıhat 4.20
    Favori Makine:
    Okuma DT60
    En İyi Avı:
    Lüfer,Kefal,İstarvit
    Sarıyerden Galataya,oradan Sarayburnu ,Çatladı kapı,Yeni kapı, ,Yeşilköye kadar deniz tam takır .resmen kurumuş gitmediğim yer kalmadı.birazdan Avcılara gideceğim .sanırım tekneyle açılacağım.Çok sıkıştım balığım geldi.mutlaka yakalamam lazım ama nafile balık malık yok.belki avcılarda bulurum bir ümit.yakalayamassam balıkçıdan alıcam artık
    TUTMADIM, TUTAMADIM ,TUTABİLENİDE GÖRMEDİM BU NASIL İŞ?

9. denizbilimci

denizbilimci Hasan

Favori Kamış:
    Lineaeffe Extreme 4.40 ve Balzer Diabolo V, Cormoran Bullfighter 3.00 Spin
    Favori Makine:
    Shimano Titanos 5500 XSA ve Alivio 4000RB
    En İyi Avı:
    2,5 kg Torik
    Poyrazköy Raporu

Dün Poyrazköy açıklarında tekneyle çapari denedim, niyetim biraz istavrit almaktı. Çapariye trakonya saldırısı başlayınca fazla duramadım. Dönüş yolunda çapariye yaprak geldi birkaç tane. 4 adet de orta boy zargana aldım. Balıkların tamamını hemen iade ettim. Zarganalar alınabilirdi belki ama 4 taneyi kim ne yapsın. Boğazın karadeniz çıkışındaki eşsiz manzarayı izlemek de yetti doğrusu.

10. kale124

kale124 dursun

Galata köprüsü saat 8:30'dan 15:00'a kadar koskocaman bir 0 .. sadece bir adam 2 kefal aldı onuda çekerken birini kaçırdı .. anlaşılan bu açılan sezonla birlikte kefallerede dadanmışlar yazık yahu en son 1 ay önce gittigimde koca koca kefaller vardı şimdi ya orta boyda yada küçük kefaller var onlarında karınları tok ekmege geliyormuş gibi yapıyorlar gidiyorlar resmen sizinle oyun oynuyorlar :D ama bu bana ders oldu :) yanımda 2 kıbrıs geitrmiştim süngerleriini cıkarmıstım taktım bayat ekmegi . ekmekler dagıldı iğneler serbest kaldı hepsi birbirine girdi 2.takımda böyle oldu .. kefal için en etkili olan kıbrıs takımlarıda gitti kaldım takımsız :) taktım yemliyi sonuc 0 çapariye geçtim yine 0 :( eylül ayına geldik ve hayla balıklar gelmedi bunun nedeni ne acaba .. En cok sevdigim yer olan galatan köprüsünden bugüne kadar hiç yoktan 1 tanede olsa yakılıyordum :D bu benim 2. boş gelişim ne oluyor bu avlaklara herkez 0 0000000000000000 yazıp duruyor nerde bu balıklar tezgahlarda falan görüyoruz ama gel gelelimki bizim avlaklarda balık yok :(

11. DieVaLue

DieVaLue Tamer

Favori Kamış:
    ALbaStar Major 4.20 Surf kamış
    Favori Makine:
    Banax SX4000
    En İyi Avı:
    Çingenepalamut'u
    balık boğaz girişinde çevriliyor. Balıkların göç yoluna ağ açıyorlar balıklarda boğaza giremiyor söylenen bunlar vede ben canlı şahit oldum sarıyerde

12. avcı 37

avcı 37 Kemal GÖKMEN

Favori Kamış:
    AMUNDSON KUDOS EXPERT 4.10M YABO MAX PANTHER SURF 4.20
    Favori Makine:
    OKUMA RAW ll 65 DAİWA WINDCAST S4500/ SHAKESPEARE STANDART 2015 GF
    En İyi Avı:
    76.CM BOY 24.6.CM EN 2010 YILI AYNALI SAZAN
    arkadaşlar çocukluktan itibaren amatör olarak balık avı yapıyorum benim anlamadığım bir konu var bu içinde bulunduğumuz mevsim itibarı ile izmarit yoğun olarak yapması lazım yoook
    zargana yemli olarak yapması lazım yoook
    iskorpit yemli olarak yapması lazım yoook
    istavrit nazlanıyor lüfer hayalet casper gibi ne oluyor arkaşlar bir bilen var ise lütfen bilgi versin balık yem peşindemi yoksa sularmı sicak veya soğuk dip akıntılarımı ters hava lodos,poyraz ondanmı bütün amatör balıkçı arkadaşlara rastgelsin...

13. vtec_sarı

vtec_sarı zafer

Favori Kamış:
    lineaeffe
    Favori Makine:
    okuma
    bu denize neler oluyor anlamak mümkün değil herkezde aynı dert balık yok bende bu sabah üsküdar fenerin oradaydım ama malesef benden önce gelenlerde de yok ne olacak bizim bu durumumuz yaa mevsimdenmiidir yanlış avlanmalardanmıdır bilmem ama gidişhat iyi değil

14. Cenani

Cenani cenani

Favori Kamış:
    Lineaeffe AC Casting 420
    Favori Makine:
    Okuma Rav-II 65
    En İyi Avı:
    1 kg 500 gr Gökkuşağı Alabalığı (Şemsipaşa)
    Gırgır tekneleri kıyı balıkçılarına bir tepki olarak balığı boğaza sokmamak için and içtiler sanırım. Tam denetleme yapılcak zamandır aslında. Birer birer teknelerine çıkması lazım Sahil Güvenliğin.

15. kale124

kale124 dursun

balıkların kılcıkları bogazlarında kalır inşşş o zaman eş anlamlı bogazın ne kadar önemli oldugunu belki anlarlar o beyin yerine taşıdıkları et parçalarıyla .. [ k.bakmayın ayda bir kere gidiyorum balıga ondada bu lanetler yüzüne balıksız dönüyorum ]

Son düzenleme: 11 Eylül 2011
  16. balikoltasi

balikoltasi Birol

Midyeciler ve kaçak troller izmarit meralarını kuruttular sağolsunlar. Boğazda midye bile kalmadı ki izmarit olsun.

17. Midnight

Midnight Erhan

Favori Kamış:
    Shimano Speedmaster
    Favori Makine:
    Okuma Distance surf
    En İyi Avı:
    Lüfer
    Pazarda palamut diye 13 cm balık satılırsa, gırgırlar hakkı olmayan balıkları avlarsa, içilen sigara izmaritleri kolalar denize atılırsa, kıyı balıkçıları misina-iğne ve benzeri malzemeleri denize atmaya devam ederse ve devlet bunlar için hiçbir şey yapmazsa bu durum artarak devam edecek. 10 seneye şimdi lüfer tuttuğumuzda aldığımız hazzı istavrit tutunca alacağız. Denizlerimizde ki balık türlerini yok etmek için çok güzel çalışıyoruz. Durmak yok Türkiye yola devam!
    Böyle cahil bir toplumun parçası olduğum için utanıyorum.

18. kale124

kale124 dursun

10 sene sonra istavrit kalır mı ki :S baksanıza her ay heryerde olan istavrit bazı yerlerde var :D valla güleyeyim mi aglayayım mı anlayamadım :D

19. mt8

mt8 Ahmet

Favori Kamış:
    Lineaeffe pro surf 3904
    Favori Makine:
    okuma travertine tr65
    En İyi Avı:
    Lüfer 3 adet 2 kg
    10.09.2011 17.00 den 23.00 'a kadar maltepe sahilinde kum ocağının 500 doğusundaki sahilde kimse istavrit tutumadı. ben 23.00 te paydos ettim. 23 ten sonra da tuttuklarını sanmıyorum. balığa yeni başlayan biri olarak o kadar takımları boşa aldığımı düşünmeye başladım. takımları alırken lüfer tutacağım diye almıştım. biraz anlamaya başlayınca gülmeyle başladım. Hatayda ( 2001 yılında) botaş iskelesinden yarım saatte 3 tüne lüfer tuttuğum için marmarayıda böyle zannetmişim. anladım ki lüfer kıyıdan hayal den başka birşey değil.

20. aksek

aksek akın

Maltepe sahilden kayık ile açıldık 11:00 13:00 arası ama tek istavrit bile yok. Yunus çok gördüm ben de yunuslara çamur attım...belkide balıkçılar ....

Konu Durumu:
Daha fazla cevap için açık değil.