İstanbul Kıyı Raporları 2010-2011

Konu, 'İstanbul Kıyı Raporları' kısmında m-a-v-i tarafından paylaşıldı.

Konu Durumu:
Daha fazla cevap için açık değil.
  1. Mustafa Mert

Mustafa Mert Mustafa Mert

Şu televizyonda hali göstermiyorlarmı birde denizimizde çok balık var 1 tl ye istavrit vermek istiyoruz demezlermı ınsanı sinir ediyorlar banghead

2. yakuppolat

yakuppolat yakup polat

Favori Kamış:
    remixon electra carbon
    Favori Makine:
    remixon hybrid 8000
    En İyi Avı:
    Lüfer
    Bana göre balık olmama sebebi yunusların boğaza giren balığın peşinden girmesi.Balığın peşinden kovalayarak balıkları dağıtıyorlar bu sefer balık kıyılamıyor.(bana göre)

3. kale124

kale124 dursun

bu yunusların kıyılarda ne işi var gitsinler okyanusa balık kaynıyor :D

4. mt8

mt8 Ahmet

Favori Kamış:
    Lineaeffe pro surf 3904
    Favori Makine:
    okuma travertine tr65
    En İyi Avı:
    Lüfer 3 adet 2 kg
    10.09.2011 17.00 den 23.00 'a kadar maltepe sahilinde kum ocağının 500 doğusundaki sahilde hiç istavrit tutamadım. kimse de istavrit tutumadı. ben 23.00 te paydos ettim. 23 ten sonra da tuttuklarını sanmıyorum. takımları alırken lüfer tutacağım diye almıştım. biraz anlamaya başlayınca gülmeyle başladım. Hatayda ( 2001 yılında) botaş iskelesinden yarım saatte 3 tüne lüfer tuttuğum için marmarayıda böyle zannetmişim. anladım ki lüfer kıyıdan hayal den başka birşey değil. yada çok düşük bir ihtimal.

5. medmarine2

medmarine2 Soner Coşar

Favori Kamış:
    Okuma Alumina 270 Mh
    Favori Makine:
    Shimano Nexave 4000 Fc
    Balık hala karadenizde...Sabah babamla konuştuğumda( İnebolu'da kendisi) iri istaritin bol olarak çıktığını söyledi.Palamutun hala ufak olduğunu yağmurlarla büyüyeceğini söyledi.Balığın önündede bol miktarda yem olduğu için hala karadenizde...Suların soğuması ve yemin boğaza yönelmesiyle balığın boğaza girmeye çalışacağını düşünüyorum!tabi izin verirlerse.

6. Aret

Aret Aret

En İyi Avı:
    Kalkan 4,5 kg. (Boğaz'da)
    İzmarit 2 senedir kayıplarda maalesef :( Önceki yıla kadar bolca tuttuğumuz balık geçen yıl Boğaz'da hiç yoktu, bu yıl da benim avlandığım yerlerde çokça denememe rağmen hiç yok.

İskorpit neyse ki aynı durumda değil. Şu sıralar avını en fazla yaptığım balık bu. Boğaz'ın her yerinden geceleri iyi miktarda yakalanabiliyor.

İstavrit'in durumu normal gibi, arkasından lüfer gelince iyice azalacak sonbahar sonuna doğru artacaktır. Lüfer henüz Boğaz'a girmiş değil, havalar böyle devam ettikçe Karadeniz'de kalmaya devam edecektir. Eylül sonuna doğru hava soğuması ve kuvvetli poyrazlarla lüfer Boğaz'a girecektir. Tabii çok bol olmasını beklemek iyimserlik olur.

7. cankiri

cankiri kenan

En İyi Avı:
    Lüfer
    aslında tam tersi yunus gibi iri deniz memelilerinin avlanması için belli derinlik olması lazım.yunusların av stratejisi derinden girip balıgı yukarı zorlamak.bir araya toplayıp sırayla avlanmaktır.yunusun olması biz kıyı balıkçılarının avantajıdır.

8. REİS

REİS Mahir Ersin

Favori Kamış:
    Olta
    En İyi Avı:
    Torikler-Kofanalar
    Biraz fikir jimnastiği yapalım.:)

İzmaritin yemi ne?

Midye.

Midye kaldı mı denizde?

====

Nasıl kalsın, tarak yasaklandı, dalarak elle topluyorlar.:mad:

9. balli

balli m.nuri akkaya

Favori Kamış:
    D.A.M Telespin 3 mt. 10/30gr.
    Favori Makine:
    Shimano Hyperloop 4000 RB
    En İyi Avı:
    11,7 Kg. Aynalı sazan
    İzmarit'in yemi midye.:confused:

Üstadım bu balığın dudak/ağız/çene yapısı midyeyi kırabilecek donanıma:D sahip mi? Elime alıp, ağzından sülünezle yemlenmiş iğneyi de çıkarmışlığım vardır. Ayıptır söylemesi 5-6 adette avladıydım. Ama bana sanki yumuşak dudaklı gibi geldi.:eek:

10. Şimal

Şimal İsa Sivri

Favori Kamış:
    Lineaeffe Surf Mill 4.20
    Favori Makine:
    Daiwa Emcast Plus 5000
    En İyi Avı:
    Balık Avı Dostlarım...
    İzmaritin tadını bile unuttuk artık...

11. barısfb

barısfb barış

mrb arkadaslar aranıza yeni katıldım .gecen 2 hafta silivri/selimpaşada camur gibi istavrit vardı en kotu avımız 200-250 arası en iyi avımızda 600 e yakın istavrit oldu sahsen burda cok balık var.ağustos ilk 20 gununde toplam 3 lufer aldım.burdaki balıkçı ustadlarımzın dediğine gore erken gelen cinekopun yerine sarıkanat luferin gelmesi; bu sene balığın daha iri (kofana)ve bol olacağına işaret diyorlar.boğazda istavrit ve izmaritin az olmasına baska bir sebebte buyuk balık (lufer ,palamut ,yunus vs.)olabilir.bu benim nacizane fikrimdir saygılar arkadaslar.

12. katsumoto

katsumoto Hasan

Favori Kamış:
    Shimano STELLA-----Lesath Spinning Shore Game
    En İyi Avı:
    1.150 gr Lüfer 2.5 kg Turna
    Baharda karaköyde yakalanan çinekoplar baya iyiydi nerdeyse sarıkanat olacaklar kucugu yoktu tabi sarıkanat ve lüferde geliyordu..gecen sene balıgın karadenizde kaldıgı soyleniyor zaten ne goruldu ne tutuldu tezgahlarda bile yoktu nerdeyse...Balıgın azaldıgı bir gercek ama yinede az da olsa cıkardı..bu sene yaparsa lüfer kaba lüfer kofana yapması olası ama eylul ortasındayız ama havalar boyle devam ederse zaten yerinden kıpırdamaz.. nisanda gördügüm çinekoplar simdi lüfer gecen senenin lüferleri kaba lüfer kofanaya dönmüştür :D
    yeni kurallara uyulsa 2-3 seneye daha iyi olacak hersey...
    bizimkide bir umut iştee..

13. prozack

prozack serhat

istavrit bitmez arkadaşlar panik yok :)

14. murat topçu

murat topçu murat topçu

Favori Kamış:
    rus kamışı eskiciden almıstım
    Favori Makine:
    banax 4000
    En İyi Avı:
    kaba lüfer
    en iyisi oltaları satalım hepimiz roket atarlar alalım boğazın çıkısına gidip tek tek gır gır ve trolleri indirelim bu arada besiktastaydım tek tuk istavrit can sıkıntısı açığa deniyip kanal aradım iri sardalya sürüsüne denk getirdim istavritleri kediler ve martılar arası pay ettim sardalyaları verdim birine gitti

15. murat topçu

murat topçu murat topçu

Favori Kamış:
    rus kamışı eskiciden almıstım
    Favori Makine:
    banax 4000
    En İyi Avı:
    kaba lüfer
    ve kastamonu cidede sarı kanat alıyorlarmış sün kastamonudan gelen bir arkadaşım dedi ora aksamları soğuk olur ona bağlıyorum yoksa bura boğazın girisi burdada balık cıkmıyacaksa artık oooo

16. Mustafa Mert

Mustafa Mert Mustafa Mert

iyi fikir sick

17. mece305

mece305 Metin

Favori Kamış:
    Vega Potenza Supercore -Okuma Salina Surf 420 - Lineaeffe Spirit Surf 390 - Lineeffe Oyster Cast 390
    Favori Makine:
    Daiwa Emblem Pro 6000a - Okuma Distance Surf Pro 60 - Okuma Avenger AV45
    En İyi Avı:
    Palamut 43cm
    Tam olarak, Sarayburnundan Cankurtaran'a doğru giderken bir fener var, onun önündeydim.

18. mece305

mece305 Metin

Favori Kamış:
    Vega Potenza Supercore -Okuma Salina Surf 420 - Lineaeffe Spirit Surf 390 - Lineeffe Oyster Cast 390
    Favori Makine:
    Daiwa Emblem Pro 6000a - Okuma Distance Surf Pro 60 - Okuma Avenger AV45
    En İyi Avı:
    Palamut 43cm
    mesafeyi yazmayı unutmuşum, yaklaşık 40-50 metrelerdeydi.

19. mturan5

mturan5 murat

bogazda balık yok mu yani

slm aranıza yeni katıldım sayılmaz ama hep izliyordum dayanamadım mesaj yazayım dedim bu hafta cumartesi 17.00 gibi bogazdaydım biraz yemlik istavrit aldıktan sonra 18.30 gibi ya nasıp dedim lufer takımlarım 2 adet denizle buluşturdum beklemeye başladım yanımda oltacı arkadaşlar var onlarda çapari atıyorlar arada bi de benim takımlara takıyorlar bide soyleniyorlar zamanı degil diye bende umursamıyorum tabi bi vuruş cok guzel bi sarıkanat azmanı avuçlarımda herkes dönüyor hemen yemliye bu arada öbür takıma küt tasmalıyorum bi yavru daha yanımdaki oltacı arkadaşlarda alıyorlar birer ikişer sabahladık tabi gecenin sonunda 5 adet sarıkanat 3 kg ma yakın eşek istavritiyle(KUYRUKALTIYLA) istavritler gece pişirilip yendi tabi avımızı sonlandırdık resimleri yarın eklemeye çalışacagım.herkese hayırlı avlar dilerim

20. cankiri

cankiri kenan

En İyi Avı:
    Lüfer
    kardeş yeri yazar mısın? bu gün akşam gitmeyi düşünüyorum

Konu Durumu:
Daha fazla cevap için açık değil.