İstanbul Kıyı Raporları 2010-2011

Konu, 'İstanbul Kıyı Raporları' kısmında m-a-v-i tarafından paylaşıldı.

Konu Durumu:
Daha fazla cevap için açık değil.
  1. skoylu

skoylu Serdar KÖYLÜ

Favori Kamış:
    Olta, başkası olmaz..
    En İyi Avı:
    Büyük beyaz; 7 mt. Güney Afrika Açıkları..
    1- Şuan balık karadeniz tarafında diye tahmin ediliyor. O tarafa yakın olursanız sizin için iyi olur.

Aslında tahmin değilde ümit ediliyor. Doğrusu benim pek ümidim yok. Umarım yanılırım.

3- Lüfer hava kararınca av vermeye başlar sabaha kadar sürer. sabaha karşı 2-6 arası bence en çok av verdiği zaman dilimidir.

Lüfer her saat av verir ama, gündüzleri çok çok daha iyi görür. Bu yüzden takımınızı beğenmez çoğu zaman. Yani, gündüz lüfer avlamak, aynı şekilde palamutta avlamak daha zordur.

2. ademos

ademos ADEM

Favori Kamış:
    Lineaeffe Oyster Cast 4.20
    Favori Makine:
    Okuma Compressa
    En İyi Avı:
    İstavrit :)
    aksama ıns kulelıye gıdıcem bakalım neler olcak. ne tutcaz ne kaçırcaz yada tutamıcaz :) ya nasip...

3. yekialem

yekialem burak

selam,

Uzun zamandır lüfer ile ilgili haberleri takip ediyorum.bende nacizane fikrimi sizinle paylaşmak istedim.Bence balık boğazda ve kanalda.
    suların soğumasıyla birlikte kanaldan çıkıp yemlenmek için kıyı bölgelerinede geçeceğini tahmin ediyorum.fakat balığın bol olacağı yönündeki tahminlerede malesef katılmıyorum.Umarım yanılırım .hergeçense azalan ve nesli tükenmekte olan lüferin ve çinekopun bence en az 2 sene tutulma
    sını ve tezgahlarda satılmasını yasaklamaları gerekmekte olduğunu düşüyorum.

4. Midnight

Midnight Erhan

Favori Kamış:
    Shimano Speedmaster
    Favori Makine:
    Okuma Distance surf
    En İyi Avı:
    Lüfer
    Normal şartlarda lüfer gündüz yemlenmez. Ancak hava durumu akıntı durumu gibi değişken durumlarda nadir olarak tutulabilir. Zaten şu an olmayan lüferi gündüz tutmaya çalışmak biraz fantezi olacaktır.

5. skoylu

skoylu Serdar KÖYLÜ

Favori Kamış:
    Olta, başkası olmaz..
    En İyi Avı:
    Sevgili Erhan, hiç gündüz lüfer tutmasak, hiç gündüz taşın tepesine istavridi çıkardığını görmesek, tamam diyeceğiz de...

Sarayburnu'na vs. bir bak istersen bu tarihten itibaren. gün boyu lüfere dönenleri göreceksin. Hatta çoğu da lüfer tutacak, hemde dal öğlen, güpegündüz.

Orada, heleki iskele kapanmadan önce, gündüz aldığımız lüferin haddi hesabı yoktu.

6. 3182

3182

Gece palamut nasıl avlanır ben o konuyu hiç bilmiyorum?

7. John Dory

John Dory Emre

En İyi Avı:
    Büyük beyaz 70 cl, İstanbul Boğazı
    :confused: :confused: :confused:
    Hayırdır Serdar abi. Voliciliğe mi başladın?

8. skoylu

skoylu Serdar KÖYLÜ

Favori Kamış:
    Olta, başkası olmaz..
    En İyi Avı:
    Palamut gündüz voli ile mi avlanır? Bugüne kadar hep rapala, fly, çapari vs. ila avlıyorduk biz. eğer yanlış yapıyorduysak, bir daha doğrusunu yaparız elbette. :)

9. John Dory

John Dory Emre

En İyi Avı:
    Büyük beyaz 70 cl, İstanbul Boğazı
    :) Palamut gündüz zor avlanır deyince herhalde voli ile avlıyorsun diye düşündüm. Ancak o durumda dediğin önerme doğru oluyor. Yoksa benim de bildiğim, gördüğüm palamut gündüz avlanır. Gece avlandığına da denk gelmedim mi, geldim ama binde bir.

10. tarumar

tarumar serhan

arkadaslar tarabya tarafında aksamları tektuk lufer cıkıyor balık nazlı taze yem secıyor sabır ıstıyor

11. balikoltasi

balikoltasi Birol

İstanbul güncel kıyı raporlarında dikkatimi çekti. %80 avrupa yakasından bahsediliyor. Acaba anadolu yakasında lüfer-palamut hiç av vermiyormu. Yoksa deneyen mi yok? Bu balık her sene avrupa yollumu akıyor.
    Üsküdar-Kuleli-Meşhur Kandilli-Çubuklu vs. durum nedir.

12. SahEmre

SahEmre Emre

Favori Kamış:
    Okuma Salina 4.20 Salina 100-200 - Lineaeffe Extreme Cast 4.40 180gr. - Okuma V-System 240 10-40g
    Favori Makine:
    Ryobi Proskyer Nose Power - Shakespeare Mach 1 XT
    En İyi Avı:
    Küçük beyaz; 7 cm. Kuzey batı Antartika Sığlıkları..
    Az önce şöyle bir dolaşayım dedim ve istanbul turuna çıktım..
    Silivri sahilde kıyıdan güzel kefal ve zargana yakalanıyor gece de mırmır çıkıyor

Kumburgaz tarafında top ile zargana ayakalanıyor

Büyükçekmece albatrosta gece dubalı takımda yemli ile iri istavrit yakalanıyor gündüzde malum zargana çıkıyor

Avcılar sahilinde mırmır çıkıyor ama çok ince balıklar geri salınması lazım ayrıca deniz otobüsü iskelesinin iç kısmında iri kefal çıkıyor

Yeşilköy rönepark önünde lüfer kaynıyor kovalar dolu

Sarayburununda rapala ile tek tük palamut alınıyor kovalar istavrit dolu genelde seyirtme ile yakalanıyor.

Kabataş ta ekmekle kefal alıyorlar keyifler yerinde arkadaki büfeden çay söylüyorlar ara sıra.

Beşiktaş deniz otobüsü iskelesinde çapari ve sıyırtma ile istavrit alıyorlar yemli ile de önlerine atarak tek tük izmarit çıkıyor.

Arnavutköyde mezgit istavrit sardalya çıkıyor çarpma ile tasvip etmesekte zargana ve kefal çarpıyorlar..

Çamlıbahçede sabah palamut tav yapmış çapari ve rapala ile yakalanmış kovalar ve leğenler doluydu irili ufaklı balık şu anda olta atan yok..

Emirgan istavrit alınıyor, çapari ile. Ve kıyıda sallama yaparak kıraça ve gümüş alınıyor.

Tarabayada gece lüfer yapıyor özellikle gece 03.00 ve 04.00 arasında bi 15 dakika kadar sıkı balık yapıyor kaçımayın. (balıklar kaba)

Kefeliköyde ise sabaha karşı granyoz yapıyor balıklar ufak ama oltaları neşelendiriyor. Canlı ilerya ile asansör yapabilenler kalem zargana yakalayabiliyorlar..

Rumeli Kavağında ise tek tük çinekop başlamış yemli ile sabah ve akşam saatleri tavalık balık çıkıyormuş diyorlar..

Diğer tarafa geçtiğimizde ağaçlı köyünde sabah kumluk üzeri yemliyle iri tragonya alınıyor..

Karaburun medirekten rapala ve kaşık ile sarıkanat lüfer alınmaya başladı, güneş çıkmadan tek tük balık atlıyor..

Ormanlı tarafında, tüm gün kalkan yapıyor ancak balık ufak 40 cmden ufakları geri salalım..

İğneada tarafından güzel palamut ve lüfer geldiği haberi geldi.

Ben şu an kıyıköyde pusuda bekliyorum takımlar suda ve yemler taze vuruş olduğu anda yer mevki konum frekans modül koordinat tarih saat ve salilse belirterek raporlayacağım..

13. ALİCO

ALİCO AliCo

Favori Kamış:
    D.A.M El oltası
    Favori Makine:
    0,33 beden FC
    En İyi Avı:
    Herhalde Toriklerdir. Kofanalarda olabilir.ispendek 13,8 kg, Kırlangıçlar.vs.vs.
    Birol Sen tutarsın Boğaz köprüsü anadolu palamut varım dedi.....

14. skoylu

skoylu Serdar KÖYLÜ

Favori Kamış:
    Olta, başkası olmaz..
    En İyi Avı:
    Gece dedin de..

Bir yılbaşı gecesi Galata'da sabahlayacağız. Çinekop tutacağız sözde. Malum orda kamuş şöyle önden savrulur, kafa üstünden atılmaz. Savurur, atıp kapatırsın makineyi. Neyse biz becerememişiz, kısa düşmüş, su üstünde kalmış bizim çinekop takımı. Bilmiyoruz tabi, kendi armaızda geyik yapıp tırıvırıcılara küfrediyoruz aramızda. zira o zamanlar köprüde tırıvırı satarlardı, millette kullanırdı. Neyse benim kamışta bir hareket oldu, ama öyle böyle dğeil, biz 50m filan ötedeyiz, taa oradan görünüyor. Bir kpşu gittim, çektim. Palamut.

Sonra, yaa, derine atamamışız, bak palamut geldi, derine atalım, çinekop tutalım dedik. Dibe indirdik ve sabah kadar tek vuruş alamadan yeni yıla girdik.

İsnan avare olruda bu kadar olur. Su üstünde palamutun olduğu apaçık, 50m'den bağırıyor ben burdayım diye. Biz onu görmüyoruzda, çinekop tutacağız derken avarelik ediyoruz, yemi dibe indiriyoruz.

Neyse... Aslına bakarsanız, tırıvırıcılara şundan küfrediyorduk sanıyorum. Onlarda dibe atıyor, ama palamut, lüfer vs. teker teker tutuyorlardı. Bizse benim şaşkın palamutu saymazsak, sıfır çektik. Bu bana ders olmuştur. Balık yoksa, tırıvırıcılar nasıl oluyorda tutuyor? Varsa, biz neden tutamıyoruz? İşte bu gibi tecrübelerdir, yeni, etkili takımlar lazım bize noktasına getiren beni.

Kısaca, bizim şu an ihtiyacımız daha iyi takımlar. Ha, yağmurdan sonra lüfer yağmaya başlarsa da, neden geldin diyecek değiliz, ziyadesiyle seviniriz. Ama bu ümitle boş boş yol gözlemektense, bir şeyler yapamk daha iyidir sanıyorum.

15. SahEmre

SahEmre Emre

Favori Kamış:
    Okuma Salina 4.20 Salina 100-200 - Lineaeffe Extreme Cast 4.40 180gr. - Okuma V-System 240 10-40g
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    O taraftakiler amatör balıkçılığın kural ve kaidelerine raconlarına daha ciddi riayet ediyorlar Birol. Bizim yakadakiler malesef laf olsun torba dolsun misali, meraları amatör anlamda balıkçılık yapılamayacak hale getirmek için ellerinden geleni yapıyorlar meselenin özü bu.

16. 3182

3182

Anadolu yakasındakiler doğru olanı yapıyor bu taraftaki gibi rumeli kavağından sarayburnuna kraça durumu bildiren yok. kraça raporu yazmayın arkadaşlar .

17. ALİCO

ALİCO AliCo

Favori Kamış:
    D.A.M El oltası
    Favori Makine:
    0,33 beden FC
    En İyi Avı:
    Herhalde Toriklerdir. Kofanalarda olabilir.ispendek 13,8 kg, Kırlangıçlar.vs.vs.
    Nasıl yani yanlış duymuyorum değilmi?

18. SahEmre

SahEmre Emre

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    ah nerdeee :)

19. 3182

3182

çinekopçu idi palamutçu oldu. :D

20. ALİCO

ALİCO AliCo

Favori Kamış:
    D.A.M El oltası
    Favori Makine:
    0,33 beden FC
    En İyi Avı:
    Bazı arkadaşları destekler nitelikte oldu bir anda tamammı dedim bende sorma emrem

Konu Durumu:
Daha fazla cevap için açık değil.