İstanbul Kıyı Raporları 2010-2011

Konu, 'İstanbul Kıyı Raporları' kısmında m-a-v-i tarafından paylaşıldı.

Konu Durumu:
Daha fazla cevap için açık değil.
  1. aydın arvas

aydın arvas aydın arvas

Favori Kamış:
    SİMANO CX BEST MASTIR 4,30
    Favori Makine:
    DAİVA WİNDCAST Z 5000
    En İyi Avı:
    Levrek 7 Kg ve daha niceleri
    reeling Dün akşam Lüfer denemeleri yaptık fakat hiç vuruş alamadık geçen sene bu zamanlar alıyorduk gözümüz denizlerde bekliyoruz.

2. onurSah

onurSah onur

bu pazar üsküdardan denemelere başlayacağım ama birşey çıkacağını zannetmiyorum havaların biraz daha soğuyup lodos olması gerekli...

3. rockchy

rockchy furkan aksakal

En İyi Avı:
    25 cm sarıkanat
    abi üsküdarla ilgili raporları eksik etmezsen sevinirim :)

4. 29519

29519

Aslında belki palamut yapıştırabilirsiniz.

5. BlueFish86

BlueFish86 Olcay ÖZDEMİR

Merhaba arkadaşlar foruma yeni katıldım.
    Pazar günü zargana avı yapmak istiyorum, nereyi önerirsiniz ? Ben zeytinburnunda ikamet ediyorum..

6. masi

masi ZIYAETTIN DURAN

Favori Kamış:
    İtalcanna Vertigo 4.20 , Okuma Helios 2,40
    Favori Makine:
    Okuma Raw 65, Okuma Salina II 10.000 Shimano Exage 2500
    En İyi Avı:
    Kofana
    Palamutla yok sadece kraca izmarit var. Ama eli kulağında 10 gün içinde birşeyler olacak hissindeyim yunuslar boğaza girmiş durumda

7. OSA

OSA Ogulcan Selcuk

salı akşamı tarabyadan yarım kova istavrit aldık, beyaz iğneli ince çapari kullanarak alındılar.
    sonra bunları lüfere yem için kullandık, bir kaç güzel ısırıkla bizi atlattılar. ama bu lüfere olan tutkumuzu daha da pekiştirdi.
    evet o gece lüfer alamadık ama bu haftasonu yeniden deneyeceğimizi bize gösterdi.

8. SERKAN TAŞKIRAN

SERKAN TAŞKIRAN SERKAN

Dün Sabah Itibariyle Kandilli Ve Kuleli Ince Takimla çok Güzel Istavrit Verdi Saat 15 Gibi Iyice Azaldi Fakat Saat 07 ,00 De çok Güzelmiş Ben Saat 13,00 Gibi Gittim Kuleliden Yaklaşik 4-4,5 Kg Yakaladim Baliklar Gayet Iriydi Kiraçaliktan çikmişlar.

9. ALİCO

ALİCO AliCo

Favori Kamış:
    D.A.M El oltası
    Favori Makine:
    0,33 beden FC
    En İyi Avı:
    Herhalde Toriklerdir. Kofanalarda olabilir.ispendek 13,8 kg, Kırlangıçlar.vs.vs.

Serdar!

200 Lt çakılı mazot+ 30 lt Yedekleme
    Tüm bakımları yapılmış bir tekne
    Teknede Jenaratör
    2*200 W ampuller
    2 boy kepçe
    2 kova
    GPS chartplotter combo
    Sonar HD DI
    Lüfer çaparisi
    Palamut çaparisi
    Torik çaparisi
    20 adet 250 gr
    20 adet 300 gr
    500-1,5 Kg -4,5 kadar kurşunlar maçulalar
    Yeni donatılmış alternatörler bakımı yapılmış makinalar. s vs vs vs vs vs vs....

iğnelerine kadar elden geçmiş takımlar, ters düz edilmiş el oltaları. adedi belirsiz zokalar. en kalitelisinden misinalar.

Biz aptalız boşa bekliyoruz

Alıntı: Serdar Köylü
    Şimdi, aha burası lüfer taşıdır diyerek, mesela sarayburnunda boru üstünde saatler geçirmektense, boyuna bir aşağı bir yukarı gezmektense, uygun meraları yoklamak gerekiyor. Zira o merada lüfer olma ihtimali ile, atıyorum haydarpaşa çakarın önünde olma ihtimali pek farklı değil artık.

biz boşuna bekliyoruz öyleyse hiçbir zaman lüfer taş balığı olmamıştır. balık dediğin bölgelerdede hiç bir zaman kalmaz. sürekli akar durumda olmuştur. zannetmeki sarayburnu boru meradır asla kanat halinde geçen balığın uğradığı boğazın son noktasıdır. bir yukarı bir aşağı gezmekten başka bir çarede yoktur o güzergahta. haydarpaşa çakarında lüfer olma ihtimali arasında % 1 milyon fark vardır. nedenine gelince;

bazı günler zarganayı yemez balık avrupadan akarken. hemen istavrite dönmek durumunda kalınır. işte o anda genel olarak hareketle ya haydarpaşa ya kadıköyün sığlığına inilir istavrit tutmak için. ve orada yemini tutar tekrar balığın üstüne gelirsin bu durumda nasıl oluyorda haydarpaşada bu lüfer tutulmuyor. bazı günler istisnadır. önüne sardalyayı alır geçer. asya akar tamam ama genellemesi bu şekildedir. o yüzden daha nasıl arayalım ne yapalım kime soralım kime ne diyelim biz boşamı bekliyoruz bu kadar takımla ki hergün deniyor bakıyoruz birde
    aklına gelecek türlü yöntemlerle o balık benim merama girse benim oltama gelir. bana gelmezse dier arkadaşa bir kişiye muhakak gelir. haberler maalesef şu ana kadar doğrulanmadı yok

gelelim bugüne Bugün 2011 lüferciliğinde önemli bir gündür senenin ilk soğuduğu havanın kapadığı ve arkasından kuvetle rüzgarın ve yağmurun geleceği gündür işte bu günden sonra gelir bu ballık buraya demedide deme sakın. yukarının suyunun 22 dereceler civarında seyrettiği bu güne kadar bu balık aşağı akmaz suyun soğuması elzemdir. yada 2. nokta balık bizim düşündüğümüzün tersine tamamen bitmiştir. o zamanda zaten gelecek birşey kalmaz bizde hemen arkasından yazarız. balık bitti yapı paydos...

10. skoylu

skoylu Serdar KÖYLÜ

Favori Kamış:
    Olta, başkası olmaz..
    En İyi Avı:
    Büyük beyaz; 7 mt. Güney Afrika Açıkları..
    Bu dediklerinin hepsi de doğru ve benim söylediklerime örtüşüyor aslında.

Balık seyrek ve dağınık. Böyle olunca her an her yerde olabiliyor. Her yer demeyelim, gene ters anlarsın, lüfer taşını anladığın gibi. Bazı nitelikleri sağlayan her yer, demek istediğim bu. Sarayburnu'nda olabilen balık, artık Haydarpaşa'da da olabiliyor. Ama tipik bir av halindeyseniz, balık yok der geçersiniz genellikle.

20-30 baştan oluşan ufak sürüler sada solda dağılmış halde geziniyorlar. Çünkü, yemde dağınık artık, sıcak su nedeniyle onlarda büyük sürü olamıyor. büyük yem sürüsü yoksa, büyük avcı sürüsü de olası değil elbette.

Ve o küçük lüfer grupları ortalığı yoklayıp duruyor. Bunun emarelerin raporların arasında zaten görebiliyorsunuz. Gecede bir vuruş, bir kaç alınan balık filan.

Ha, hava, su iyi gider, lüfer toplanır büyük sürü olursa, zaten konuşacak bir şey olmaz ortada.

Sevgili Alico, benim teknem yok. O yüzden boğazda şu güzergah diyemem. O kadar boğaz tekneciliği tecrübem yok. Ben sadece farkettiğim durumu yazıyorum. Eğer biraz stratjeik davranıp lüferin dağıldığı bu noktalar tespit edilirse, lüfer avı en azından amatör için devam edebilir kolayca.

Teorik olarak bakılacak bir kaç yer var. Olayı şöyle düşün. Balıkların kanadı yok. Umuryerinden hooop uçup Sarayburnuna inmiyorlar. Bir güzergah takip ediyorlar. İşte bu güzergah üzerinde bulunmak. Eskiden buralarda pas geçen büyük sürüler, artık oralarda az çok oyalanıyor zira..

Sen gene ayağa kalkacaksın, eminim :) Ama öyle ki, belki yemleme yapmak bile gerekebilir. Dersen ki, ne yemi, boğaza atacağın yem dibe varmadan Çanakkale'den çıkar. Evet, çok doğru olur. O yüzden başka bir yol bulmak gerekir. Diyorsun ki, 400W lambam var. 400W lambayı suyun dibine indirmeyi hiç düşündün mü? Bir denemeye ne dersin? Elbette o lambayı alıp suya yallah etmeyeceğiz. Su içinde çalışabilecek bir lamba gerekli müştemliatı ayarlayacağız önce. Müştemilat benden, bulurum, yaparım vs. Bir deneyelim dersen, bir araştırayım...

11. nidya78

nidya78 Aydın

Özkan'a tiyolarından dolayı teşekkürlerle;
    20 eylül 2011 Yenikapı zargana denemesi;

Beden ; 0.16 asso 2 kulaç misina
    Şamandıra : Beyaz 40 gr zargana topu
    İğne: 7 numara beyaz çapraz hırsızlı iğne
    Yem: Zargana
    Sonuç 11 Zargana

12. ALİCO

ALİCO AliCo

Favori Kamış:
    D.A.M El oltası
    Favori Makine:
    0,33 beden FC
    En İyi Avı:
    Herhalde Toriklerdir. Kofanalarda olabilir.ispendek 13,8 kg, Kırlangıçlar.vs.vs.
    o zaman bizim lambacılardan ne farkımız kalır ki biz sadece zargana süzeriz dediğin yöntem zamanında lamba çakanlar vs vs olur oda bize katliama gelmez

13. ALİCO

ALİCO AliCo

Favori Kamış:
    D.A.M El oltası
    Favori Makine:
    0,33 beden FC
    En İyi Avı:
    Aydın rahat bırak zarganaları lazım onlar bize....

14. ALİCO

ALİCO AliCo

Favori Kamış:
    D.A.M El oltası
    Favori Makine:
    0,33 beden FC
    En İyi Avı:
    15:58 itibariyle 2 arkadaşımla görüştüm

Boğzada palamut tutuluyor şu saatlerde
    ilgilenen arkadaşlar duyrulur balıklar iri ve kuvvetlii

15. nidya78

nidya78 Aydın

Toplayım getireyim abi. Hoş benim tuttuklarım sana yaramaz ama iğneleri küçültürüz olur biter.

16. ALİCO

ALİCO AliCo

Favori Kamış:
    D.A.M El oltası
    Favori Makine:
    0,33 beden FC
    En İyi Avı:
    Ellerine sağlık sağolasın. lüfer başlasın söz ilk seni çağıracağım Aydın yaz bi tarafa

17. 29519

29519

Kıyıya yakın mı bu balıklar?

18. ALİCO

ALİCO AliCo

Favori Kamış:
    D.A.M El oltası
    Favori Makine:
    0,33 beden FC
    En İyi Avı:
    Anadolu tarafı yakın hemde oldukça

19. ofsetci

ofsetci murat

21,09,2011 bu sabah 07 gibi kulelideydim hiç istavrit alamadım sabah 05 de gelenler en fazla alan 8 tane almıs vaniköye gectim orasıda aynı ama dün çok güzel balık yapmış ordan cıkıp çubuklu istikametine dogru gıdeken iskeleye gelmeden oncekı yerde iki kişi 4 kg civarında istavrit aldık hemen hemen herkes o civarda balık aldı ama balık başlıyo 20 dakika at cek dolu gelıyor sonrasında bı saat beklıyorsun

20. ALİCO

ALİCO AliCo

Favori Kamış:
    D.A.M El oltası
    Favori Makine:
    0,33 beden FC
    En İyi Avı:
    güzel haber aslında dediklerin bana birşeyler çağrıştırıyor.
    arkasında dişlisi olmasa kesin av verir. evet yarından tazi yok daha bi bakmak lazım kendisine

Konu Durumu:
Daha fazla cevap için açık değil.