İstanbul Kıyı Raporları 2010-2011

Konu, 'İstanbul Kıyı Raporları' kısmında m-a-v-i tarafından paylaşıldı.

Konu Durumu:
Daha fazla cevap için açık değil.
  1. aTomKarinca

aTomKarinca Yavuz

Favori Kamış:
    Linea-effe Extreme cast 4.40
    Favori Makine:
    Daiwa EMCAST SPORT 5500
    En İyi Avı:
    Eşkina 2,750 Gr

Serdar abim ve John Dory Kardeşim oLayı en doğru ve güzeL şekiLde, anLamayan kıskanç haset kişiLere anLatmışLar..

ßaLıkcı dedigin kıskanctır kıskancLık haset doğurdugunda insan çirkinLeşir ben Çirkin kişiLeri, çirkin eLeştiriLerinden doLayı şiddetLe kınıyorum...

Halim kardeşim Denize ve denizden çıkan BaLıkLara hepinizden daha saygıLı ve duyarLı bir insandır.. (Sözüm hasetLiLeredir) ap açık anlatmış profesyoneL bir teknede oLdugunu ve mutLuLugunu bu siteyLe payLasmıs nede güzeL yapmış.. TebrikLer.!.

2. roy

roy roy

Favori Kamış:
    Ron Thompson heavy telecoast, daiwa crossfire,lineaeffe extreme,Pezon&Michel Rafale pro pike
    Favori Makine:
    Daiwa tournement entoh 5500, Mitchell compact gold 7000 , Okuma Razor 65, Daiwa procaster A 4000
    Önce sert çikisim için halim kardesim kusuruma bakmasin. Ben daha sonraki açiklamasini okumadan bu isi meslek olarak yapan kisilerle gerçeklestirdigini anlayamadim. Amatör ruhta avlandigini tahmin ettigim ve bunu da ag kullanarak yaptigi içindi tepkim yoksa hasetmis çekememezlikmis ne alaka nerelere çekip götürmüssünüz olayi. Yarin amatör avlanan bi kardesimiz çikip ag attim gelen baliklari da sattim derse siz nasil bir tepki verirsiniz ? Mesele bundan ibaret.. Demek baskalarinin avina kem gözle bakan da varmis bunu da ögrenmis oldum bu sayede

3. halim7889

halim7889 HALİM

Favori Kamış:
    4,20 lineaefee
    Favori Makine:
    Bilmiyorum
    En İyi Avı:
    Lüfer
    Arkadaslar birbirimizi kirmaya gerek yok, kimi kirdiysam ozur dilerim, evet ben o teknede tek misafirdim. Allaha sukur canim hangi baligi cekese gidip parasini bastirip alacak kadar rahatim ama bu nasil bir asksa satin almaktansa yakalamayi tercih ediyorum, kilometre sinirim isimden evden izin aman alabildigim surece yok, bazi arkadaslar anlamis, benim tavsiyem lufer degilde palamut yakalamak icin bogazda ugrasirsak daha cok verim alacagimiz kanaatindeyim, ayrica oradaki balikci abilerden ogrendigime gore bati karadeniz icin lufer ailesinin zamani bana soylediklerine gore minumum 10.10.2011 ve sonrasidir, yazdiklarimi begenen begenmeyen herkese tesekkurler, gecen hafta bir tane 9.9 hp jhonson motor aldim o motora uygun 5 metreden kusun fiber tekne ariyorum bugun biraz arastirdim epeyce bir evrak gerekiyor yavas yavas toparlayacagim evraklari, evraklari ayarladiktan sonra siteden her hafta bir kisiyi yanimda goturebilirim, eger gectigimiz yillardaki gibi balik yakalarsam forumda fotolar havada ucusur, hadi herkese rastgele islerim cok yogun oldugu icin hep disardayim ve mesajlari telefondan yaziyorum ilma hatalari icin kusura bakmayin.

4. skoylu

skoylu Serdar KÖYLÜ

Favori Kamış:
    Olta, başkası olmaz..
    En İyi Avı:
    Büyük beyaz; 7 mt. Güney Afrika Açıkları..
    :) :) :)

Sen tekneyi al, gideriz beraberce. Lüfer, levrek, palamut vs. bol boğazda. Hala bol.

Ama tekneyi alır istavrite gidersen, boşa emek, boşa masraf olur.

Şu an boğazdaki avcıların sıkıntısı, balığın bol, iklimin bambaşka olduğu 40 yıl önceki teknik ve taktikleri kullanıyor olması. Eğer o çamların bardak olduğunu bir kabul etseler, yeni teknikler geliştirseler, görülecek boğazda nasıl bol balık varmış.

5. prozack

prozack serhat

bitanede sakallı hacı abi vardı doğrumu

6. murat topçu

murat topçu murat topçu

Favori Kamış:
    rus kamışı eskiciden almıstım
    Favori Makine:
    banax 4000
    En İyi Avı:
    kaba lüfer
    millet yazdığınız yere doluşmasın diye raporları saklıyonuzmu leynn düzgün bir rapor yok yaa

7. ofsetci

ofsetci murat

al sana rapor :) pazartesi sabahı arnavutköydeydım sabah ezanından sonra bı yarım saat at çek at çek orta boy ıstavrıt yaptı daha sonra tek tük gelmeye basladı dibe inersen sardalya gelıyor 3 kişiydik tartmadım ama 3 kg a yakın balık aldık dıger kovalarda aynıydı

bu arada formu uzun suredır takıp edıyordum zıpkınla dalıyorum oltada cok acemıyım arasıra balıga gıderdım adım murat herkese selam bol avlar

Son düzenleme: 20 Eylül 2011
  8. sarıyerlimahmut

sarıyerlimahmut mahmut

dün akşam tarabya ingiliz sefaretin önündeydik arkadaşlarla salyamaya takılan istavritler bayağı irileşmişler bir kilo kadar tuttuk bu arada denizde başka hiçbişey yok kaç gündür inşallah yagmurdan sonra bi patlama olacak

9. denizzzci

denizzzci burak

En İyi Avı:
    bugüne kadar 3 ton:):)
    yeşilköy lüfer denemesi;20:30-24:00 tek vuruş...karavana

10. yikow

yikow YİĞİT YAŞAROĞLU

Favori Kamış:
    Shimano alivio dx surf 4.20,,Okuma Salina Sea Spin 2.40
    Favori Makine:
    Shımano Alıvıo 4000FB,,Shimano nexave 10000fb
    En İyi Avı:
    Lüfer 33 cm :(
    Burak abim siz yeşilkoyun hangı tarafından avlanıyorsunuz acaba ben rone park onunden malzemci abilerimin yanından 3 haftadır her gun denıyorum.Tabiki daha bir sey alamadım :( en son pazar gittigimde inanılmaz bir yosun vardı o yuzden ben persembe sonrası gıtmeyı dusunuorum.Sence en verımlı ne tarafa gıtmelıyım yesilkoyde???

11. Candy_Man

Candy_Man Necip TEPE

abi çok iddaalı ve yüreklere su serpen bi açıklama olmuş. umarım haklısındır.

12. skoylu

skoylu Serdar KÖYLÜ

Favori Kamış:
    Olta, başkası olmaz..
    En İyi Avı:
    Büyük beyaz; 7 mt. Güney Afrika Açıkları..
    İddiası pek yok aslında. Tarih tekrarlardan ibarettir.

20 sene önce, Kabataş'ta hemen öününüze zokay atar kofanayı çekerdiniz. Öyle civalı zoka filanda pek istemezdi.

Lüfer eskisi gibi değil. Çok az ve çok nazlı. Bu hususu mutlaka gözönüne almak gerekiyor. O eski model takımlarla ve tekniklerle bu işi yürütmek pek olası değil. Bir kaç senedir tecrübe ediyorum, Nazlı balığın nazını kırabilecek takımlar ile bu işi başarmak mümkün. Ama gene de öyle çok aman aman bir netice beklememek lazım. Olayı var ile yok arasında değerlendirmek lazım. Bir seferde, 3-4 lüfer alınabilir en kötü durumda. Ama klasik takımlarla çok defa boş dönmekten öteye geçilemiyor.

Bir de olayın teknik tarafı var. Bu da takım+yeme maksimum güven gerektiriyor. Bir yerde takımı saldığınızda, takımdan o kadar emin olmalısınız ki, çabucak burada bu anda bir şey yok diyerek bir diğer noktaya gidebilesiniz. Özellikle lüferin yem seçme huyunu kırabilecek çok çok daha etkili takımlar gerekiyor. Yani öyle olacak ki, lüfer asla hayır diyemeyecek lafın gelişi icabı.

Bu şunun için önemli. Balık seyrek, küçük gruplar halinde hemen her yere uğrayıp, konaklayıp duruyor. Bu durum, aslen lüfer avlağı olmayan yerlerde de lüferin olmasına sebep oluyor. Yani, mesela Haliç'ten çıkıp Sarayburnu çakara varana kadar, 12-13 nokta lüfer alabileceğiniz nokta. Hepsini yoklayabilmek gerekiyor. Balık seyrek olduğu için bu küçük alanlara dağılmış oluyor. Dahası ciddi lüfer meraları da aynı şekilde çok seyrek balık barındırıyor.

Şimdi, aha burası lüfer taşıdır diyerek, mesela sarayburnunda boru üstünde saatler geçirmektense, boyuna bir aşağı bir yukarı gezmektense, uygun meraları yoklamak gerekiyor. Zira o merada lüfer olma ihtimali ile, atıyorum haydarpaşa çakarın önünde olma ihtimali pek farklı değil artık.

Bunu yapabilmenin yolu da, lüferin nerede olacağını tahmin edebilme yeteneğinin gelişmesini gerektiriyor. Ayrıca bir balık bulucu elzem. Bu lüferi görmek için değil, derinliği ve kerterizi kesin görmek için lazım.

Eğer bu şekilde bir av stratejisi izlenirse, lüfer yakalamak gayet mümkün. Yada oturup, -mesela- boğazda bir şekilde gırgırdan vs. kaçabilmiş bir sürüyle kaçışma ihtimalini beklemek gerekiyor ki, buda bir sezonda 2-3 defa olursa çok iyi..

Ama bahsettiğim gibi bir strateji ile sezonda 10-12 hafta lüfer alabilmek mümkün. Bu da tüm sezon boyu demek oluyor haliyle.

13. Gökhan Aydınlı

Gökhan Aydınlı Gökhan

Favori Kamış:
    Extreme Cast, Okuma Powerliner
    En İyi Avı:
    İçi mazot dolu, bir bidon
    Bu kadar emek ve gözlem yapan kıyı balıkçısıda senede 10 -12 lüfer alıyor diye düşünüyorum.

14. bnymnblr

bnymnblr Bünyamin

Bazen olur ki Haliç'e akşamları onbinlerce sarıkanat akın eder, Gözlerimle gördüm. Deniz resmen yarılıyordu. Yıl 2007 Akşam saat 10:00 yer Unkapanı köprüsü.
    denizin üstü binlerce sarıkanat doldu ve sonra dibe daldılar. Böyledir işte balık. belli olmaz. ne zaman nerede ne yapacağı.

15. denizzzci

denizzzci burak

En İyi Avı:
    bugüne kadar 3 ton:):)
    beyaz kayalardayım ben,sen muhtemelen eski basket sahasının önünden atıyorsun,orasıda güzeldir ama beyaz kayalardan daha fazla randıman alırsın...orada pek yosun yapmazdı ama pazar berbattı heryer...birde o taraftan dene yeni basket sahasını geçtikten sonra sağ taraftan 2.-3.-4. elektrik direklerinin hizasından sallarsan balık alma ihtimalin olabilir dün akşam sağlam vuruş aldık aynı anda 1 dk arayla yemler paramparça...bu gecede gelecektir muhtemelen,lüfer hangi saatte vurduysa ertesi gün o saatlerde yanlıyor genelde...muhtemelen balıklar bayağa iri,daha tıklamasıyla yem paramparça oluyor,az kaldı şu yağmur hele bir düşsün inecek balık....özellikle bu gece dene mutlaka rastgelsin...

16. ihtiyarhakan

ihtiyarhakan Hakan Mustafa Serdar

En İyi Avı:
    45 cm kefal, 2.5 kg torik
    Sevgili arkadaşlar;
    Akşam gün batımı sonrası tekneden palamut çapari iş yapar mı ? bilgi rica ediyorum.

17. istavrit

istavrit Boğaç

Lüfer bu sene tam efsane oldu ,herkese vuruyor ,yemleri kesiyor ,balık bulucularda gözüküyor ama henüz livarda göremedik hazretleri :D ...Hala gelecek güzel haberleri bekliyoruz ama şahsi fikrim bu sene lüfer olmayacak :eek:

18. 3182

3182

Kesinlikle katılıyorum. Boğazda balık var tutmasını bilene.
    Ben tutamıyorum ama serdar abi yaptığı avlar ile bize gösterecektir.

19. Aret

Aret Aret

En İyi Avı:
    Kalkan 4,5 kg. (Boğaz'da)
    Daha balıkçı tezgahlarında bir tane lüfer göremedim.

20. 29519

29519

Lüfer de göreceli bir kavram oldu artık, millet sarıkanata lüfer lüfer olmuş balığa sarıkanat filan diyor. Gerçi onlaın hepsi koruk lüferi.

Konu Durumu:
Daha fazla cevap için açık değil.