İstanbul Kıyı Raporları 2010-2011

Konu, 'İstanbul Kıyı Raporları' kısmında m-a-v-i tarafından paylaşıldı.

Konu Durumu:
Daha fazla cevap için açık değil.
  1. krtls

krtls recep

Favori Kamış:
    linaeffe extreme 440
    En İyi Avı:
    450-500 gr lüfer
    evet alınmıştı bende gördüm ama o dediğin lüfer degildi. sadece yapraktı boylarıda 7-8 cm vardı yada yoktu balıkları adamlar 1.5 lt pet su şişesine koymuşlardı benden o güvenilir kaynağına selam söyle bu raporu yazmak istemedim çünkü herkes oraya yığılıp yaprakları katletmesinler istedim. ayrıca burası herkesin kendi avlarının raporlarını paylaşma yerı duydugu yada gordugun avlar yerine dırekt kendı avlarımızı paylaşırsak abartmadan bence daha sağlıklı olur

2. Gökhan Aydınlı

Gökhan Aydınlı Gökhan

Favori Kamış:
    Extreme Cast, Okuma Powerliner
    En İyi Avı:
    İçi mazot dolu, bir bidon
    Katılıyorum, balığa gidiyorum yada gitmesemde gözlemliyorum Arnavutköyde deli istavrit var deniliyor örneğin oysa akşam üstü balığı yapıyor sadece biliyorum ordayım, akşam eve geliyorum raporlara bakıyorum Arnavutköy de iyi istavrit vardı yazılmış vs.
    Mera vermesekte, açıklamasakta, avları resimlesekte dikkatli olunmalı. Duyumlar malum :) kraça istavrit, çinekop kofanaya kadar büyüyor kulaktan kulağa gelene kadar.

Ama gördüğümüz gözlemlediğimiz balık durumuda önemli burası bir nevi istihbarad köşesi kullanıcılar için. Onun için biraz dikkatli olmak ama bilgi ve verileri doğru ve temiz bir şekilde yansıtmakta önemli.
    Bu arada yaprakları incitmeden salalım lazım olacaklar. :)

3. cyhnckr

cyhnckr Ceyhun

Favori Kamış:
    Shimano Ultegra, Major Craft Solpara 275 50gr, Italcanna Jigging
    Favori Makine:
    Penn Affinity, Daiwa Emblem Pro 6000A, FinNor Marquesa 40II,Daiwa Exceler 4000HA,Daiwa Saltist 4500
    En İyi Avı:
    43cm palamut , 50cm Lüfer , 7,5kg Sarıkuyruk
    boylar 25 cm civarı, 7 adet, ve adamlar hemen orada satmışlar balıkları! Bence farklı günlerden bahsediyoruz.

4. DieVaLue

DieVaLue Tamer

Favori Kamış:
    ALbaStar Major 4.20 Surf kamış
    Favori Makine:
    Banax SX4000
    En İyi Avı:
    Çingenepalamut'u
    az önce geldim eve kandilli vaniköy anadoluhisarı tıklık tıklım oltayı kapan gelmiş ayrıca istavrit diye kraçeleride atıyolar kovaya yazık ! ki zaten en kralı yarım kilo tutamamıştır. Açıkcası balık yine yok palamuta atanlar var at çek sadece :)
    lüfer deneyen görmedim zaten istavritin olmadığı yerde lüfer ne arar. Kısacası 06:00-09:00 arası 3 saatte 3 istavrit aldım(kraçe değil) onlarıda birine verip geri dönüş yaptım.

5. cosmic-c

cosmic-c cem

En İyi Avı:
    Sırtıkara 3.5 kg
    Yeşilköy

Yer:Yeşilköy
    Tarih:17.09.2011
    Saat:04:30 - 07:30 arası
    Hedef Balık:Lüfer
    Yem:Canlı İstavrit ve İzmarit fleto
    Takım:Mantarlı dip takımı
    Sonuç:Sıfır.(Bir kez dahi vuruş alamadım)

6. ahtapot2

ahtapot2 Deniz

Favori Kamış:
    Okuma Cedros Telesurf 4,50 , Okuma Vsystem Spin 270 cm. 20-60 gr.
    Favori Makine:
    Okuma Avenger AV65 - Okuma PL865 - Daiwa Emcast Plus 5500 - Cabelas Tournament ZX4000A
    dün gündüz kuruçeşme, kuleli, üsküdar ve beşiktaş hattının olduğu alanda boğazda onlarca sandal geziyordu.. lüfere gezdiklerini tahmin ediyorum, bilgisi olan var mıdır ?

7. denizzzci

denizzzci burak

En İyi Avı:
    bugüne kadar 3 ton:):)
    mekan neresiydi abicim?

8. sertach

sertach Kiraz Balıkçı

Favori Kamış:
    Okuma Vspin
    Favori Makine:
    Shimano Catana 4000fd, Okuma safina pro 2500
    Heybeliada- Büyükada arası tekne ile 3 kişi 2 saatte yeşil çapari 5kg istavrit..

9. hasan ışık

hasan ışık hasan

En İyi Avı:
    bütün avlarım
    arkadaşlar tahminleri duyumları bir kenera bırakalım herkes kendi aldıgı balıgı yazsın yada resimlesin herkese rasgele..

10. levrekçi97

levrekçi97 Berk

Üsküdarda şu anda ne çıkıyor ?

11. masi

masi ZIYAETTIN DURAN

Favori Kamış:
    İtalcanna Vertigo 4.20 , Okuma Helios 2,40
    Favori Makine:
    Okuma Raw 65, Okuma Salina II 10.000 Shimano Exage 2500
    En İyi Avı:
    Kofana
    Sevgili Alp,
    Üsküdarda istarvit ve izmarit bol miktarda mevcut dün akşam oldukca iri istavrit ve izmarit tutulduğunu gördüm.

12. cesiniay

cesiniay Cengiz

Favori Kamış:
    Sıweıda golıhat 4.20
    Favori Makine:
    Okuma DT60
    En İyi Avı:
    Lüfer,Kefal,İstarvit
    arkadaşlar florya açıkta köşkün hizasında sabah hava aydınladığında tekneyle çıktık .balık seyrekti bir ara ciddi bir yoğunluk oldu .velasıl 3:00 a kadar gırgır şamata ciddiyetsiz bir balık macerası 5 kilo iyi boyda balık ile tamamlandı .tekne 7 metre fiber kamaralı.arkadaşlar daha çok yüzmekle meşgul oldu.toplam 6 olta.Zaman zaman güzel balık verdiği anlar oldu

13. Ardaak

Ardaak Arda Kıran

Dün pendikten açıldık en son marinanın arkasında avlandık. Saat 17 de 20 ye kadar 5 arkadaş yaklaşık 5.5-6 kilo mezgit yakaladık, yem küçük tavuk etiydi ;)

14. cosmic-c

cosmic-c cem

En İyi Avı:
    Sırtıkara 3.5 kg
    rönepark önü kayalıklar.

15. halim7889

halim7889 HALİM

Favori Kamış:
    4,20 lineaefee
    Favori Makine:
    Bilmiyorum
    En İyi Avı:
    Lüfer
    Arkadaslar dun 1530 civarlarinda istanbuldan yola ciktim yaklasik 1 bucuk saat sonra kefkene ulastim arkadasima ait tekne ile birlikte havanin kararmasi ile birlikte saat 2000 gibi vira edip 4 kisi denize acildik teknemiz yaklasik 10 12 metre civarlarinda 240 beygirlik makinesi olan yaklasik 10 deniz mili hiz yapan bir tekne, kefken kiyilarinda dolasmaya basladik arkadasin dedigine gore voli yapmacakmisiz ne oldugunu o ana kadar bilmiyordum daha sonra detayli bir sekilde ogrendim gece ay cikmadan deniz uzerinde teknenin hareket halinde yuksek yerinden denize dogru baliklar gozukuyormus bende ciktim baktim evet gece karanlikta yuksekten bakinca denizdeki bir tane de olsa balik haraket edince denizde cizgi gibi iz yapiyor ben tabi isi bilmedigim icin her 3 5 baliga aha balik orda var burda var diyorum bana onlar az diyorlar neyse saat 2200 gibi hava epey karanlik oldugu bir zamanda onumuzde yaklasik 25 30 metre ileride bize dogru hareket eden bir isik kutlesi gorduk ben acikcasi ne oldugunu ilk bakista analayamdim fakat tekneyi kullanan arkadas once hemen yol kesti ve teknenin yonunu hafif sol tarafa cevirdi ve pesine hemen vira dedi ve teknenin arkasindaki baska bir arkadas agin isikli ve demirli ucunu denize atti pesinden tekneyi kullanan arkadas tam gaz isik kutlesinin etrafinda hizla donmeye basladi donduk donduk isik kutlesini tamamen cevirdik ve icten ice de donmeye basladik ve agi iyice daralttik sonra agin bir tarafidan tutulupkayigin icine cekilmeye baslandi hep agade deniz analari falan cikmaya basladi, arkadaslar basladilar yok 150 cif yok 100 cift yok en az 180 cift soylenmeye basladilar neyse bu arada agda canli canli palamutlar gelmeye basladi butun ag tekneye alindiginda tekenenin ustu karma karisik oldu deniz analari palamutlar vs neyse tam yol limana gittik ve agi tamamen temizledik tam 326 adet ortalama 600 gr civarinda palamut balikci tabiriyle 163 cift palamut yakalanmis, yine orda ogrendigim bir sey daha her denize cikan kisi her emek harcayan kisi baliktan payini alirmis paylasim soyle oldu, 163 cif palamutun yarisi direk kayik sahibine yani 81 cift geri kalan da teknedeki tekne sahibi dahil herkese benim payima 20 cift dustu yani 40 tane baligimi sagolsunlar verdiler ama ben emegin buyugunuz siz harcadiniz bana 30 tane yeter dedim ve 30 baligimi aldim hepsi de 600 700 grmlik simdi hepsi evde bu aksam 4 tanesini ayiptir soylemesi afiyetle yedik tadida harikaydi orada kiyiya geldikten sonra benim aldigim balik haric butun balik satildi hatta kiyiya varmadan yarisindan fazlasi telefonla cifti 14 liradan satildi, arkadaslarin soyledigine gore benim sansima dun aksam gece hep beraber voliyi vurmusuz.

16. REİS

REİS Mahir Ersin

Favori Kamış:
    Olta
    En İyi Avı:
    Torikler-Kofanalar
    Palamuta çapari gezdiriyorlardır.

17. ozkan79

ozkan79 özkan

18.09.2011 zargana avı

18.09.2011 zargana avı
    yenikapı
    gümüş balığı ve gümüş balığı flote
    3 hırsızlı 7 numara kısa pala çapraz iğne mustad 0.20 misina beden uzunluğu3 metre.

cok sert esen poyraza inat banghead banghead 16 zargana kovaya gönderilmiştir ilgili arkadaslara duyrulur.

18. ahmet1

ahmet1 özgür

hocam bunları yenikapıdan burundanmı aldıdız idonun iç tarafındanmı dıştarafındanmı aldınız busene zarganayı kandıramadık , inşallah birde nokta tarifi yapabilirseniz sayenizde bi siftah yapmış oluruz.zargananın kendinden yada kurtla da aynı balık alınabilirmi.

Son düzenleme: 18 Eylül 2011
  19. kulgan

kulgan Volkan

Favori Kamış:
    Lineaeffe IM Casting 420cm Surf
    Favori Makine:
    Shimano Exage 4000 FC
    Güzel av Özkan tebrikler.

20. fikret_34

fikret_34 fikret

yer: yeşilköy rönesans önü dalgakıran tutulan balık: 7 adet kefal 23 tane zargana

Konu Durumu:
Daha fazla cevap için açık değil.