İstanbul Kıyı Raporları 2010-2011

Konu, 'İstanbul Kıyı Raporları' kısmında m-a-v-i tarafından paylaşıldı.

Konu Durumu:
Daha fazla cevap için açık değil.
  1. krtls

krtls recep

Favori Kamış:
    linaeffe extreme 440
    En İyi Avı:
    450-500 gr lüfer
    hayır aynı günden bahsediyoruz onlar yapraktı ben kendi gözlerimle gördüm duyduklarımla konuşmuyorum

2. cankiri

cankiri kenan

En İyi Avı:
    Lüfer
    bebekte akşam üstü şöyle yarım saat kadar arabayı parkedip baktım kimsede bi şey yoktu.oltayı aldım iki atış yapayım dedim 6 istavrit geldi acelem vardı gitmek zorunda kaldım.

3. yikow

yikow YİĞİT YAŞAROĞLU

Favori Kamış:
    Shimano alivio dx surf 4.20,,Okuma Salina Sea Spin 2.40
    Favori Makine:
    Shımano Alıvıo 4000FB,,Shimano nexave 10000fb
    En İyi Avı:
    Lüfer 33 cm :(
    yer yeşilköy rone park onu saat 19.30 ila 23.00 arası kıyıdan lüfer denemesi yapan bnmle beraber 10 kisi vardı.Kimse vuruş dahi alamadı :(Bende bir vurus aldımı sanıp cktım oltamı bi baktım eşşek istavriti) şu sıralar inanılmaz bir yosun var millet oltayı atıp beklicene oltadan yosun ayıklıyor :(Carsamba saganak var diyolar persembe gunu gene yesilkoy deyım raporumu insallah balık aldım olarak yazarım :):):)

4. Gökhan Aydınlı

Gökhan Aydınlı Gökhan

Favori Kamış:
    Extreme Cast, Okuma Powerliner
    En İyi Avı:
    İçi mazot dolu, bir bidon
    Bugün şiddetli ve değişken şiddette bir poyraz vardı ve hem sıcak hava hem poyraz balığı kıyıdan uzak tuttu yemli mezgit bile yapmadı Arnavutköy Akşam üstü ince takımla yeni palazlanmış istavritlerden 20 tane ve 4 mezgit akşam 19.40 ile 21 arasında aldığım 9 iskorpitle yetinmek zorunda kaldım...

5. maligunel

maligunel mehmet ali

yeşilköy rönepark önü 17:00 / 19:30 ufak tefek 4-5 kefal tutanların haricinde birşey yoktu

6. balli

balli m.nuri akkaya

Favori Kamış:
    D.A.M Telespin 3 mt. 10/30gr.
    Favori Makine:
    Shimano Hyperloop 4000 RB
    En İyi Avı:
    11,7 Kg. Aynalı sazan

Voli vurmak, 326 palamut, telefonla satılan balıklar.

30 palamut, 600 gramlık her biri ne eder hiç hesapladın mı?

Amatör balıkçılık forumunda olduğunu farketmen için nasıl, nereden ve ne yazsam; şaşırdım Halim.:confused:

7. roy

roy roy

Favori Kamış:
    Ron Thompson heavy telecoast, daiwa crossfire,lineaeffe extreme,Pezon&Michel Rafale pro pike
    Favori Makine:
    Daiwa tournement entoh 5500, Mitchell compact gold 7000 , Okuma Razor 65, Daiwa procaster A 4000
    ee aferin mi bekliyorsunuz . satılan balıkların vergisi ne olacak satma yetkiniz hakkınız varmı? satma hakkınız yetkiniz varsa niye bu foruma yazıyorsunuz ( o zaman profesyonle balıkcısınız ) ? satma hakkınız yetkiniz yoksa niye satıyorsunuz? teblig de yazan maddelerle uyuşmuyor avınız. avınızı kınıyorum . pes !

Son düzenleme: 19 Eylül 2011
  8. Candy_Man

Candy_Man Necip TEPE

Bence burda bilgi eksikliği var.Yani adam zaten bişey bilmediğini söylemiş yüklenmenin manasi yok bence.Bi foruma kayıt olmak her tarafını öğrenmiş olmak demek değildir. Ayrıca kendisi satmamış 4 tane yemiş sadece.Bir diğer konu tekne ticari tekne olabilir.Satanlar da tacir olabilirler.Sadece ortamda bulunmuş ve macera gibi yaşamış o anki heyecanınıda bizlerle paylasmak istemiş sanırım.
    Tıpkı Halim bey'in bilmeden anlatması gibi bizimde bunları bilmeden kınamamız yanlış geliyor bana.Balli abimiz güzel yorum eklemiş biraz daha etraflı bakmış zannediyorum yazarken tebrik ediyorum.Yapıcı eleştirilerde bulunursak hepimizin faydasına olur bence affınıza sığınarak belirtmek istedim.Saygılar.

Son düzenleme: 19 Eylül 2011
  9. halim7889

halim7889 HALİM

Favori Kamış:
    4,20 lineaefee
    Favori Makine:
    Bilmiyorum
    En İyi Avı:
    Lüfer
    Elestiri dolu mesajlari okudum, yuzeysel olarak elesitirilere cevap vereyim, oncelikle 10 12 meterelik 240 beygirlik bir teknenin evraginin olmamasi demek bomba yuklu bir tirla taksimde dolasmakla ayni seydir, ayrica o ebatlardaki bir teknenin bir limani bir barinaga yillik av izinlerinin hepsine sahip olmamasi imkansizdir, bazilari icin soyluyorum siz sahillerde kiralanan saati 5 liralik sandallarla bu tekneyi karistirdiniz cahilliginize veriyorum, bu adamlar gecimlerinin onemli bir bolumunu balikcikikla saglayan insanlar, bir arkadas sormus baliklari satma yetkiniz var mi benim baliklari satma yetkim yok zaten baliklari da satmadim teblig ile yazdiklarim uyusmuyormus kusura bakma ama herhalde yazdiklarimi ya tam okumadin ya da anlamadin cunku sacmalamissin, 30 palamut 600 gramdan ne mi eder bunii hangi manada soyledin biliyorum ama 18 kg eder, gecen yil burada yine istanbulda bogazda 3 kisi gidip bir yerde yanlis hatirlamiyorsam 110 sarikanat cinekop lufer yakaladigimizi paylasmisim, yine hemen elestiriler baslamisti yok adam basi kac balik limiti asmisiniz vs herkes icin soylemiyorum ama ne kiskanc adamlarsiniz neden cekemiyorsunuz, benim en dogal hakkim yaptig maliyete harcadigim zamana gore bu baliklar evimin onunden kefken 158 km bir de donus 316 km otoban parasi yolda yeme icme yakit parasi bana oraya gidisin maliyeti sadece 70 80 lira, bazilarinizin gocuna gitmesin ama bu is ne kadar ekmek o kadar kofte isi, ama bakiyorum yine birilerine benim baliklar gaz yapmis, foruma 2 yildir uyeyim nerede ne oldudunu ve formun kiyi raporlari oldugunun az cok farkindayim, ilk mesaji attiktan sonra yazacaklarimi yazamadan bir mesaj daha atacaktim yarin atarim dedim yattim simdi uyandim bir bakayim dedim puffff, amator balikci formunda oldugumun da farkindayim ve ben amator balikciyim sadece profosyonellerle ara sira takiliyorum o kadar benimki bir maceraydi paylasmak istedim sadece, buradaki altini ciziyorum bir kac hazim sorunu ceken arkadaslarin dusundugu gibi her balikci kanunsuz calismaz, arkadaslar ben imkanlarimdan oturu buradaki bir cok arkadas gibi sabah kalendere gittim aksama kadar sonuc sifir olanalardan degildim, kalenderde yoksa sutise giderim orda yoksa sariyere giderim orda yoksa eminonunu orda yoksa karsiya uskudara cengelkoye kandilliye kanlicaya cubukluya beykoza usenmem gecerim, baligin onume gelmesini beklemem, baligin beni degil ben baligi takip ederim hemen hemen her istanbulda balik yakalanan kiyida bir tanidigim vardir bana bir sekilde ya haber verirler, ya da ben onlara ulasirim. Benim ikinci mesajda paylasmak istedigin suydu kefkende 18 metrelik teknesiyle trole cikan bir tanidigimin soyledigine gore bu yil sarikanat cinsi baliklar henuz kefkene gelmemis, samsunda girgiri olan bir arkabamin soyledigine gore yeni yeni yeni yeni oralarda cikmaya baslamis giresunda tanidigim birilerinin soyledigine gore yogun bir sekilde sarikanat var yani kisaca balik bu zamanda anlayacaginiz trabzon sinop arasinda, forumda bir kac arkadasin yazdigi lufer aldik falan sarikanat alindi falan bence kesinlikle sanstan ote bir sey degil yolunu kaybetmis baliklar gibi geliyor bana, denemeyin demiyorum bende her gun kefkene sileye gidemiyorum bazen mecbur takiyorum istavritimi bekliyorum bir sey gelir diye ama zor, su ara degerli degerli arakaslara tavsiyem tam olarak baslamasada palamut lufrer ailsesine gore bogazda adaha yogun, zamanlarini palamut icin harcasalar daha faydali olur (az once yukarda trolcu arkadasim var dedim simdi bilip bilmeden bos bos trol yasak kanunsuzmusunuz vs yazmayin trol Turkiyede her yerde yasak degildir sadece donemsel olarak trol yapilacak yerler kanunen degisir marmara havzasinda yasaktir, ama her yerde yasak degildir, ha derseniz ki trol deniz dibine zarar veriyor dogrumu mu bence kesinlikle dogru ama devlet tamamen onune gecemedigi icin yapin yapin ama belirli yerlerde yapin demis) bu yazdiklarim herhalde aklinizdaki sorulara biraz olsun cevap vermistir, emek olmadan hic bir sey olmaz, ben balik hasatasiyim galiba baligin nerde oldugunu duysam oraya gitmek geliyor icimden tabi bunun maliyeti agir oluyor bana bir kg balik bana cok hatirliyorum 100 liraya maal oldu ama bence emegin fiyati olmayacagi gibi keyfinde fiyati olmaz ben oyle dusunuyorum, hadi herkese iyi forumlar

10. metkon

metkon Metin KONTART

Dün (pazar sabahı) saat 07.00-09.00 arası Küçükyalı Su Ürünleri Kooperatifi açıklarındaki çakarın oralarda tekne ile 3 kişi ancak 40-45 tane istavrit yakalayabildik çapari ile...Sonrasında kıyıda 15-20 dk. zargana için rölantide ipek ile dolaştık...1 kere atladı ama alamadık onu da...İstavrit avı tatsız ne yazıkki Küçükyalı taraflarında...

11. prozack

prozack serhat

bende ordaydım 2 tane kamaralı fiber vardı bi içten takma ahşap üstü polyester kaplama bitanede dıştan takma süraat teknesi.hangisi

12. skoylu

skoylu Serdar KÖYLÜ

Favori Kamış:
    Olta, başkası olmaz..
    En İyi Avı:
    Büyük beyaz; 7 mt. Güney Afrika Açıkları..
    Profesyonel olunca neye yazamasın ki buraya? Bunda ne mahzur olabilir ki?

Apaçık belli, adam profesyonel bir ava gitmiş. Ben bunda temel olarak bir mahzur göremiyorum. Keşke onlarda buralarda olsalar hep.

Ama bu şöyle bir gerçeği değiştimiyor. Profesyonel ruhsatlı bir teknede, profesyonel balıkçı ruhsatına sahip olmayan kimse bulunamaz. Yani arkadaşın o teknede bulunması kural dışı olabilir. Eğer sarı kağıt denen tezkere sahibi değilse, kesin olarak kural dışıdır.

Ama biz o kağıttan var mı, yok mu, bunu bilmiyoruz. Bilmediğimiz için de kimseye sen profesyonel değilsin, o teknede buluanmazsın diye trip yapma durumumuz olamaz. Zira bu tribe gireriz, o da alır kartını koyar, mosmor oluruz.

Arkadaş kendince hoş bir anısını anlatmış. Bence güzel olmuş.

13. Aret

Aret Aret

En İyi Avı:
    Kalkan 4,5 kg. (Boğaz'da)
    Neyse arkadaşlar sinirleri germeyelim. Halim arkadaş Karadeniz'de profosyonel bir ava katılmış, gördüklerini paylaşmış. Tabii bunu İstanbul kıyı raporları başlığına yazmak yanlış olmuş, av hikayeleri bölümüne yazsa daha uygun olacaktı mutlaka. Herkese iyi haftalar.

14. 3182

3182

Güzel bir anı olmuş halim. Rastgelmiş voliyi vurmuşsunuz. :D

15. cesiniay

cesiniay Cengiz

Favori Kamış:
    Sıweıda golıhat 4.20
    Favori Makine:
    Okuma DT60
    En İyi Avı:
    Lüfer,Kefal,İstarvit
    prozack

Yanlış saymışsın bence ,Dıştan takmaydı bizimki ama sürat değil.sürat motoru siyah yada benzer koyu renkli bir makineydi.bizimki beyaz dıştan takma 140 beygir bir motora sahipti içi de ağzına kadar laz uşağı doluyduhihi . sürekli çipa sürüyüp rüzgarında etkisiyle fırıldak gibi dönen ve açığa sürüklenip duran makine Dön dön dur sallabaş olduk valla

16. REİS

REİS Mahir Ersin

Favori Kamış:
    Olta
    En İyi Avı:
    Torikler-Kofanalar
    Bence buraya yazılması uygun, çünkü haberleri değerlendirebilecek bilgisi, tecrübesi olanlar, buradan kendisine bir pay çıkarabilir, Şile'de palamut varmış, boğaza da gelecektir diye ümit edebilir.

Hemen karşı çıkıp azarlar tarzda yazmak ise giderek insanları yazmaktan caydırır, sonra da buralar bomboş kalıverir, bunu hiçbirimiz istemeyiz.

Ben keyifle okudum ve teşekkür ediyorum.

17. John Dory

John Dory Emre

En İyi Avı:
    Büyük beyaz 70 cl, İstanbul Boğazı
    Her şeye kulp takmaya hazır zihniyetinizen vazgeçin lütfen. Ne olmuş profesyonel tekneyle çıkıldıysa. Yazının her satırından bunu yapan kişinin o teknede misafir olduğu, ve teknenin de profesyonel bir tekne olduğu anlaşılıyor. Dünyadaki tek etik balıkçılık stili amatör balıkçılık değil. Profesyonel herkesi öcü gibi görmeyin. Kurallarına uydukları müddetçe onlar da işlerini yapıp geçimlerini sağlıyorlar.

Keşke büyük gırgırlar yerine hep böyle orta ölçekli balıkçı tekneleri avlansa. Hem balık popülasyonu daha az zarar görür, hem daha çok kişi bu işten ekmek yer, hem de insanlar daha ucuza balık yer. Mevcut sistemde fiyatları bu büyük gırgır filoları sahipleri belirledikleri için halkın hamsi dışında ucuz balık yemesi mümkün değil.

Ben de büyük bir ilgiyle raporunuzu okudum. Şile'de palamutun olduğunu öğrenmek bizler için gayet faydalı bir bilgi. En azından denemelerimiz için bize cesaret ve gayret veriyor.

18. skoylu

skoylu Serdar KÖYLÜ

Favori Kamış:
    Olta, başkası olmaz..
    En İyi Avı:
    Büyük beyaz; 7 mt. Güney Afrika Açıkları..
    Profesyonel balıkçılar olmasa, biz nereden buluruz taze taze hamsiyi, karidesi, yem yapmak için :(

19. halil76

halil76 Halil Birdal

Favori Kamış:
    Ocean Surf 4.20 + okuma boxter bxf 60
    En İyi Avı:
    Kefal 1 kilo
    Dün çay içmeye beylerbeyine indim, genel olarak kovalar azda olsa doluydu, çok kıraça olmamakla beraber , büyük istavritte yoktu, saat 6 civarı çaparileri 6-7 li çekenlere şahit oldum, aşırı rüzgar nedeni ile arabadan takımları almadım bile sadece seyretmekle kaldım :)

20. Atilla Ö.

Atilla Ö. Atilla

En İyi Avı:
    Kırmızı Benekli Alabalık
    Bugün sabah 7 , 9 arası kuleli iyi orta boy istavrit yaptı.Çapari ile yarım kilodan fazla istavrit tuttum.Genel olarak kovalarda az denilmeyecek kadar balık vardı

Konu Durumu:
Daha fazla cevap için açık değil.