İstanbul Kıyı Raporları 2010-2011

Konu, 'İstanbul Kıyı Raporları' kısmında m-a-v-i tarafından paylaşıldı.

Konu Durumu:
Daha fazla cevap için açık değil.
  1. hasan ışık

hasan ışık hasan

En İyi Avı:
    bütün avlarım
    lüferin daha balıkçı tezgahlarına düşmesine 1 ay var balıkhanede lüfer var fakat fiyatlar pahalı oldugu için restorant lara gidiyor hava biraz serinledimi lüferler kıyılar..

2. skoylu

skoylu Serdar KÖYLÜ

Favori Kamış:
    Olta, başkası olmaz..
    En İyi Avı:
    Büyük beyaz; 7 mt. Güney Afrika Açıkları..
    http://www.balikavi.net/forum/showthread.php?t=27204

Buradaki takımdan yap bir tane. İğne olarak FUDO Umi Tanago delikli 2-3 numara iğne kullan. Mantarı tarif edildiği gibi yaparsan, vuruş sayısı artar. Ama bildiğin mantarlada kullanabilirsin.

3. hasan ışık

hasan ışık hasan

En İyi Avı:
    bütün avlarım
    uluç bey aynen söylediginiz gibi geçen sene unkapanı tarafından mantarlı takımla yaprak yakalıyorlardı dedimki atın balıkları suya büyüsün adam kocaman çinekop olmuş atılırmı dedi ne yapacaksın balıkçı tazgahlarına yavru zarganlar kıraçalar satılıyor haliyle kimseye bişey diyemiyoruz herkes kendi vicdanıyla başbaşa..

4. seckint

seckint Seçkin

Favori Kamış:
    4.20 surf kamış
    Favori Makine:
    okuma synex
    En İyi Avı:
    3,5 kg Martı
    Allah ıslah etsin böylelerini

5. 3182

3182

hasan arkadasın ismi uluç

can yücel > alıntı yaptığı şairin ismi :D

6. denizzzci

denizzzci burak

En İyi Avı:
    bugüne kadar 3 ton:):)
    hemen hemen aynısı var bir tek iğneler wmc 3 numara 2 hırsızlı vurduğu an tasma atamadım yoksa balık kovadaydı....birde mantarın şekli,ters kesik koni şeklinde,sizin boncuğun bulunduğu yerde denizaltının tersi gibi düşünün hafif sivrilerek geliyor...mantar bahsettiğiniz gibi çok farkediyor...kimsenin vuruş alamadığı yerde vuruş aldığımı bilirim sırf mantar yüzünden....sağolun...

7. Aret

Aret Aret

En İyi Avı:
    Kalkan 4,5 kg. (Boğaz'da)
    Öyle deme dostum benim balıkçı tezgahlarına bakmadığım gün yok. Geçen senelerde av yasağının kalktığı günden itibaren tezgahlarda az da olsa lüfer olur, giderek artardı. Ekim sonuna kadar tam boy lüferler devam eder, ondan sonra lüfer biter çinekop-sarıkanat başlardı. Bu sene daha lüfer sülalesinden bir tane balığın tezgahlarda satıldığını görmedim. İyimserlik yapıp havaların sıcak gitmesine bağlayalım.

8. skoylu

skoylu Serdar KÖYLÜ

Favori Kamış:
    Olta, başkası olmaz..
    En İyi Avı:
    VMC'nin hangi modeli olduğunu belirtmediğiniz için, yorum yapmak zor.

Tasma işin kolaylaştırmak için, iğnenin ucunun içeriye bakması lazım. Tavsiye ettiğim Umi Tanago, ucunun içeri bakması, ince bedenli olması ve köşeli uç kesimiyle zargana ve istavrit gibi yemlerde tasma atmadan lüferi yakalamada son derece başarılıdır.

Aslında tasma atmadan yakalamada çember iğneler tartışılmaz bir numaradır, ama yem takması dert oluyor. Çembere benzeyen bir tür olan Chinu ise, hamsi gibi dağılan yemlerde etkili oluyor.

Umi Tanago iğnelerin en iyisi Hayabusa. Ama hem bulunmuyor, hem pahalı.

Bir ara denersen sanırım faydasını ziyadesiyle görürsün.

Daha iyi takımlarla lüferi bu az zamanlarında kandırmak mümkün. Bundan yukarda da bahsetmiştim. Klasik takımlar lüferi ikna edemiyor pek. Bu hususu akılda tutmak lazım.

9. rockersin

rockersin Ersin

Favori Kamış:
    El oltası
    Favori Makine:
    Lyra 600-60
    En İyi Avı:
    2 Kilo Eşkina - 3.400 Gr Aynalı Sazan
    bugün tık yoktu... (zargana ve istavrit denendi)

10. denizzzci

denizzzci burak

En İyi Avı:
    WMC 3 numara siyah 9224 eski orjinal iğnelerinden...o kadar keskin olmasına rağmen balık kaçtı,benim hatam tabiki geç tasma......çember iğnelerden çok denedim,balık alamadım ben neden bilmiyorum,hemde çok vuruş almama rağmen:S ardından mustad 3/0 uzun palaya dönmüştüm,onla takır takır alınıyor....sanırım balığın kendi kendine yakalanması lazım çember iğnelerde...tasma attığımda hep parçalı geldi yem....

11. skoylu

skoylu Serdar KÖYLÜ

Favori Kamış:
    Olta, başkası olmaz..
    En İyi Avı:
    VMC 9224 ve 1523 gibi iğnelerin ucu dışarıya bakar. Lüfer ısırınca, uç dönemez, paralel olarak ağzına kısar, çoğu zaman kurtulur. Velakin tasamyı atarsanız, çok kolayca saplanabilir. Fakat tasmayı zamanında atamadıysanız, başarım düşüktür.

Orada videoda tarif edildiği şekilde takımı yaparsan, bahsedilen iğnelerle, sonuç seni şaşırtabilir. Çember iğne takım ve yem takma açısından çok farklı işlem gerektirir. Onu boşver. Ama umi tanago veya chinu gibi yarı çember iğneler, çember iğneyi aratmaz.

Rezistans teliyle arayı yapmanın iki büyük faydası olur. Biri, yemin salınımı bozulmaz, daha çok balık çeker. İkincisi, iğnenin otomatik tasma atabilmesi için gereken dönme hareketine imkan tanır.

12. denizzzci

denizzzci burak

En İyi Avı:
    çok mantıklı teşekkürler...

13. casper73

casper73 bahri

Favori Kamış:
    Shimano nexave te surf 170gr.
    Favori Makine:
    Shimano Ultegra 5500 xsb,Shimano alivio 4000rb,protackle harbor 5500,ryobi ecusima
    ben gecen kış fudonun çember iğnesini kullanmaya başladım lüfer avında.
    daha önce neden kullanmadım diye pişman oldum.
    tasma derdi yok balık kendş kendine yakalanıyor. sadece cekmek kalıyor.
    ayrıca balık boğazdan yakalanmadığı için kanış ucunda hareketi çok rahat görüyorsunuz.
    özellikle akıntının şiddettli olduğu hisar önünde akşama kadar kestirdiğim yemin ardından çember iğne kullanıp kaçırdığım balık olmadı hiç.
    bahsettiğiniz gibi yeme giydirmek zor ben mantara yakın iğneyi 3 numara siyah iğne kullanıyorum ardından da fudonun çember iğnesini uca bağlıyorum. yem takılmasında sorun kalmıyor.
    millet dalgaa geçiyordu sazan iğnesiyle çinekop yakalanırmı diye :)
    iğne modeli fudo nemuri seigo 3 veya 4 no

14. aadem_23

aadem_23 adem

arkadaslar pardon ama bişey soracam. bu iğne markaları numaraları misina kalınlık numaraları felan?? bende rahat 1,5 senedir her fırsatta kıyıdan olta balıkçılığı yapıyorum ve izmarit ve palamut hariç her balığı tuttum gibi (lüfer istavrit kefal zargana gümüş iskorpit mezgit vs.) ama ben bu markalardan numaralardan felan hiç haberim yok. bu benim haala acemi olduğumu mu gösterir yoksa ben amatörüm de siz aşırı mı profosyenel oldunuz yıllarınızı mı verdiniz bu konuya anlayamıyorum. gidiyorum hazır takım alıp kullanıyorum o kadar. bu harbiden işin daha başlangıç kısmı mı? biraz yardımcı olsanız..

15. ozkan79

ozkan79 özkan

merhaba adem;yazdıklarında haklısın;ama şurada önemli bir ayrıntı var kimisi senin yaptığın gibi gider hazır takım satın alır balık tutmaya çalışır;kimi hazır takıma vereceği para ile EL EMEĞİ VE GÖZ NURUNU birleştirip kendine takım yapar...
    ve bu kendi yaptığı takım ile balık tutamasada zefk alır;kimi oltacıdan para ile teke alır,kimi benim yaptığım gibi büyük bir zefk ile teke süzer....

yani buradaki ince ayrıntı yaptığın işten haz almaktır bunun profösyonellikle alakası yok iğne markası misina numarası tamamen ilgi alanı ile alakalı bir durum bende var 40 tane rapala banghead banghead ama gel görki rapala balık avlamaktan çok müşteri avlar hale geldi belki biraz karışık oldu ama anltamak istediğim ince çizgiyi umarım anlamışssındır ;)

16. Dejavu

Dejavu volkan

Favori Kamış:
    Shimano Nexave 4.50 200
    Favori Makine:
    Shimano Super Aero Surf Leader CI4+ 35
    Tarabya balıkcıların orda canlı lüfer sarıkanat var. Tekneden almışlar. Çok isteyen gitsin alsın :)

17. skoylu

skoylu Serdar KÖYLÜ

Favori Kamış:
    Olta, başkası olmaz..
    En İyi Avı:
    Aslında durum biraz daha karışık.

Tipik bir takım açısından bakarsak, piyasadaki mevcut takımlar, olası en berbat malzeme ve işçilikle üretilmiş oluyorlar. Diğer yandan iyi netice verecek bir takım özelleştirmelerden yoksunlar. Böyle olunca da balık tutamıyorlar.

Örneğin bir çapariyi hazır almak 1 TL iken, ben yapınca maliyeti 5TL'yi buluyor. Farkı, balık yok denen zamanda bile bize balık tutabiliyor olması oluyor.

Ama sahtelerde durum biraz farklı. yumuşak veya sert sahtelerin kaliteli olanları, el işçiliğiyle çok zor sağlanabilecek niteliklere sahip. O yüzden onları elle yapmak çok verimli ve ucuz değil. Fakat, rapalaya para vermektense biraz tüy alıp fly bağlamak, daha iyi netice veriyor, o ayrı mesele.

Kısaca elde takım yapmanın esprisi, ucuza maletmek değil. Takımları özelleştirrebilmek, daha etkili kılmak. Ucuz tip takımları sanmıyorum hazır alınandan daha ucuza mal edebilesiniz.

18. Candy_Man

Candy_Man Necip TEPE

beni aşar abi Başarılar diliyorum :D

19. Kuleli

Kuleli Bilal

Favori Kamış:
    Lineaeffe ım casting 420 - Omer Excalibur 82
    Favori Makine:
    Effe Titanic TT65
    En İyi Avı:
    Levrek
    Saat 07:00 - 09:00 Kulelide 2 saatte : 5 adet sardalya 2 adet istavrit

Sardalyalarda şans eseri sürü geçiyordu heralde bir çektim 5 li ama ondan sonra tık yok. 1-2 hafta daha beklemekte fayda var.

20. Kartalbey

Kartalbey Mustafa

Favori Kamış:
    D.A.M STEELPOWER TELE SURF 450 CM
    Favori Makine:
    850 D.A.M QUICK CALYBER SPIN
    En İyi Avı:
    33cm LÜFER
    muhabbetler için msn veya ayrı bir topic açarsak burayı takip eden arkadaşlarımız için daha faydalı olacağını düşünüyorum...

şimdiden teşekkürler.

Konu Durumu:
Daha fazla cevap için açık değil.