İstanbul Kıyı Raporları 2010-2011

Konu, 'İstanbul Kıyı Raporları' kısmında m-a-v-i tarafından paylaşıldı.

Konu Durumu:
Daha fazla cevap için açık değil.
  1. Balıkçı_snipeR

Balıkçı_snipeR DAVUT

Arkadaşlar Gürpınar sahilin son durumu hakkında bilgisi olan var mı?

2. adalı balıkçı

adalı balıkçı Berkan

Favori Kamış:
    Lineaeffe Surf Mill 4.20 & Spirit Surf 3.90 - ProCatch Carbospin Pro 2.70
    Favori Makine:
    Okuma Avenger Av 65b
    En İyi Avı:
    Her yeni gün daha iyisi için bir fırsattır..
    20 TL'ye kişi başı 1,5 kg istavrit almış oldunuz yani.. keyfi için değebilir, maddi olarak düşünürsen yine de fazla gibi..

3. EMRE FISHING

EMRE FISHING Emre Üsel

Favori Kamış:
    MICHELL Privilege
    Favori Makine:
    MITCHELL Armada Pro 6500
    En İyi Avı:
    BERNA'm
    Ciddi bir şekilde keyif için değiyor. Küçük bir hesap örneği:

Gidiş dönüş 40 TL taksi parası,
    Her bir takım kendimiz yapmamıza rağmen 5 TL maliyetli ortalama 5 takım,
    Yiyecek, çay gibi ihtiyaçlar için bir 20 TL kadar..

Bu aktiviteyi 2 kişi gerçekleştiriyoruz.. 85 / 2 = 42,5 TL kişi başı...

Bazen sadece 2 kilo istavrit ile dönüş...

Her şeye rağmen, bu aktivite PAHA BİÇİLEMEZ...

4. kanaryasesi

kanaryasesi Tayfun Özyurt

Favori Kamış:
    olta
    Doğrudur Emre.. Maksat zaten yapılan masraf kadar balık tutmak ve kara geçmek olsaydı bu İŞ olurdu..Halbuki bi ton masraf yapıp, üşüyüp uykusuz kalıp sabah tek bir balık tutmuş olarak dönmek bile herşeye değer..

5. ozkan_askan

ozkan_askan ÖZKAN AŞKAN

Favori Kamış:
    Alba star 3,90 - Alba Star İstanbul 1942 4,20 cm. D.A.M 2,70 cm. telespin, Alba Star Apache 2.40cm
    Favori Makine:
    Okuma Boxter 65 , Alba Star KK 55 , Lineaeffe rapid seal fd 40 , shimano hyperloop 25
    birdeşöye bakmak lazım . balığa gitmesen dışarda gezmeye gitsen bile arkadaşlarında o paranın 1-2 katını zaten vereceksiniz.
    Oysaki Temiz deniz havası almak , heyecan yaşamak ve tuttuğunuz balığı kızartıp yemek tüm gün 40 tl.

6. adalı balıkçı

adalı balıkçı Berkan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Okuma Avenger Av 65b
    En İyi Avı:
    Bütün dediklerinize katılmakla birlikte ben gittiğim yere termosla çayımı ve sandviçlerimi yanımda götürürüm. Otobüs varken asla taksi kullanmam, gideceğim yer çok uzak değilse kendi arabamla giderim, o da azami 10 TL yakıt yakar. Takımlarımı kendim yaparım, bir defada 20-30 liralık malzeme alırım neredeyse bütün sene gider. Ve herkes kadar da balık alırım. Böyle düşündüğünüzde ben çok mu kardayım? :) :)
    Tamam balık tutmak çok büyük keyif kabul ediyorum ama keyif yapmak için de çook para harcamaya gerek olmadığını düşünüyorum. Mesela önümüzdeki hafta izinliyim, 4-5 gün boyunca her gün balığa çıkmayı düşünüyorum. Sizin hesabınızla 200 TL masraf yapmam lazım. Çok yaa... :) :)

7. ademos

ademos ADEM

Favori Kamış:
    Lineaeffe Oyster Cast 4.20
    Favori Makine:
    Okuma Compressa
    En İyi Avı:
    İstavrit :)
    annem artık kızmaya basladı. gıdıp gelıyosun okadar masraf yapyıosun yok araba şukadar yakıyo bıde malzeme alıyoruz falan geçen gıttık 7 tane tuttuk bumu dıyo yanı :D ama tutmanın tadı bska bıseye benzemıyo 3 veya 4 arkads gıdıyoruz maksat muhabbet olsun. ortam olunca daha bı sarıyo

8. EMRE FISHING

EMRE FISHING Emre Üsel

Favori Kamış:
    MICHELL Privilege
    Favori Makine:
    MITCHELL Armada Pro 6500
    En İyi Avı:
    BERNA'm
    Doğru söylüyorsunuz ama örneğin gece 03:00 a kadar durmanız gerekiyor ya da gece 4 te çıkmanız lazım evden hani otobüs?

Takım konusunda da şunu düşünüyorum, bizim takımımıza göre balık değil balığın istediğine göre takım.. Böyle olunca zaten gerisi geliyor. Diyorum ya bir takım maliyeti 5 TL ye geliyor çoğu zaman.Bu da sadece maliyeti, satın almaya kalksanız zaten öyle bir çapari yok. Özel yaptırırsınız onu da tanesini 10 TL den alırsınız. En basitinden ne oluyor? Herkez 10 istavrit ile dönerken siz 2 kilo ile dönüyorsunuz ya da lüfer amcalar taze yemden başkasını yemem dediğinde başkaları kılçığını bulamazken siz 10 dk içinde istavritleri toplayıp lüfer amcaları livara basıyorsunuz.

9. ademos

ademos ADEM

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Okuma Compressa
    En İyi Avı:
    bunu işi bilenler yapıyo. yanı balıga göre takım. bız acemıyızz :D o yuzden takıma göre balık bakıyoz ne gelırsedıye :) uzman arkadaslar dan abılerden falan tanıdıgmız yokkı gıdelım bıgun neler yapıyo nasıl edıyor gorelım. ordan kapardık bısıler ama yok ıste. bı toplanma falan olsa guzel olur aslında.

10. adalı balıkçı

adalı balıkçı Berkan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Okuma Avenger Av 65b
    En İyi Avı:
    Floşunu simiyle birlikte tek makara halinde alıyorsunuz zaten, misinası iğnesi para değil doğru düzgün.. bir takımı 5 liraya maletsem ben bu işi bırakırım :) Ben istavrit takımını ortalama 1 lira civarına malediyorum, güzel de takım yaparım (15 yıldır) ve uygun merada gayet güzel balık alıyorum, yani balık varsa herkes kadar alıyorum, yoksa zaten kimse alamıyor.. gece çıkarsam zaten arabayla giderim, taksi büyük lüks bence :)

11. EMRE FISHING

EMRE FISHING Emre Üsel

Favori Kamış:
    MICHELL Privilege
    Favori Makine:
    MITCHELL Armada Pro 6500
    En İyi Avı:
    BERNA'm
    Tabiki herkesin kendine göre bir düzeni ve tarzı vardır takımı kendisi yapıyorsa haklısınız.

- Floşu simi ile almıyoruz
    - Misinayı krokodil, rodex, samurai alırsanız evet para değil 100 metresi 80 kuruş ama 1 metresi 80 kuruş olan da var
    -İğne para değil, kilo ile satıyorlar tezgahçılar alır onları mesela. 1000 tanesi 5 TL ama 20 tanesi 5 TL ye olan da var
    -Bir takımı 5 değil 50 TL ye de maletsem bu işi bırakmam
    -Güzel takım belki yapıyorumdur onu kullanan bilir (20 yıldır) okuma yazmadan önce köstek bağlamayı öğrenip takım yaptım.
    -Balık varsa evet 40 kuruşluk da takım balık alır ama balık yoksa kimse balık alamaz değil işte mesele..

Bu iş burada devreye girer, herkez durur çekeni izler...

Bu saydıklarım görecelidir, herkez kendine göre bir yol izler bu tutkuda. Ben ne olursa olsun peşini bırakmam bir başkası bu iş tuzlu der çeker elini ayağını. Ya da kendine göre bir takım yapar balık varsa alır, yoksa evin yolunu tutar.

Gecenin 3 ünde canlı istavrite lüfer vururken bir istavrite 2 TL vereni biliyorum. O yüzden balık alıyorsa takımı kaça malettiğimin bir önemi yok.

Ben pahalıya mal ediyorum diye zengin değilim, hatta çalışmıyorum da şuan. Ama malzememin değerini bilirim ve hakkını veririm.

Örneğin sadece bir iğne örneği vereyim;

Kalitesiz bir iğne balığı düşürür, oysa damağı iyi olan bir iğneden kurtulmak her balığın harcı değildir. Lüfer zamanı alacağınız bir canlı istavritin değeri çoğu zaman paha biçilemezdir ve tabiki kaçan bir lüferin...

Dediğim gibi ben parası pulu çok olan biri değilim ve hatta yaklaşık 6 aydır boştayım. Ama ne yapıyorum, çapari iğnelerimi bile evde ayıklayıp çeşme suyu ile yıkayıp gazetenin üzerinde süzdürüyorum ve daha sonra VD40 ile tekrar kullanıma hazır hale getiriyorum.

Bir önceki yazılarımda yaptığım parasal hesap da balığın seyrek oynadığı zamanlar içindir. Hani demiştim ya başkası 10 balık alır siz 2 kilo.

Bu parasal oranları sahte zamanı da görürsünüz, balık seyrektir ve yanınızdaki alıyordur tek tük. Sizde vardır 2 TL lik sahte, onda vardır 30 TL lik sahte...

12. skoylu

skoylu Serdar KÖYLÜ

Favori Kamış:
    Olta, başkası olmaz..
    En İyi Avı:
    Büyük beyaz; 7 mt. Güney Afrika Açıkları..
    Mesele herkesin alamadığı yerde/zamanda balık alabilmek zaten. Ve bu da yapılabiliyor, emin olabilirsiniz.

13. Cumali

Cumali gokhan

Yardimci Olalim Birbirimize

ben emekli biriyim yasım 52 tabii hobimde balık tutmak anadolu yakasından balık tutmak için istanbulun her tarafına giderim aracı olmayıpta anadolu yakasında olan arkadaşlarımızla bir grup kurarsak giderler ortak olmak sartıyla dahada guzel olur diye düşünüyorum yanlız alkol kullanmam alkol bizi bozar abi arkadaşlarda her konuda seve seve yardımcı olurum özelden mesaj yazabilirsiniz

14. salihabdioglu

salihabdioglu Salih

Favori Kamış:
    Salina 4.20 200 atar
    Favori Makine:
    Shimano Aceration SW8000PG
    Bugun 06.00-12.00 uskudardan rapala denendi. Su ustu denerken 1 poset aldim. Dalgayla beraber dalganin posete etkisiyle "aha palamut basladi" dedim ama poseti gorunce kamisi kapattim. Eve dondum.

15. Balıkçı_snipeR

Balıkçı_snipeR DAVUT

arkadaşlar üyeliğimin yeni olduğuna bakmayın yaklaşık 2 yıldır bu forumda paylaşımlar yapıyorum. Dikkatimi çeken bu konuda son 2 sayfada konuyla alakası olmayan msjlar yazılmış. Bu tür sohbetler için de farklı konular mevcut mümkünse bu sohbetleri oralarda yapalım. Saygılarımla.

16. ademos

ademos ADEM

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Okuma Compressa
    En İyi Avı:
  17. ademos

ademos ADEM

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Okuma Compressa
    En İyi Avı:
    aynen abı katılıyorum. boyle bısı olsa cok guzel olur. tecrubelı abılerden ogrenmemız gerekenler var. bu da bızım ıcınn buyuk bır fırsat olur.

18. adalı balıkçı

adalı balıkçı Berkan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Okuma Avenger Av 65b
    En İyi Avı:
    Emre kardeşim, uzun uzun yazmışsın bravo.. herkesin görüşü kendine, tartışma ortamı olmaması ve uzatmamak adına cevap yazmayacağım, yanlış anlama..
    Rastgele..

19. underbaris

underbaris Barış şeker

En İyi Avı:
    Deniz kızı 1,90 cm :=)
    Genelde hafta sonu raporlar başlıyor :=) yağmur bereket getirir inşallah. Balık olmadığı zaman takım farkı ile balık almak güzel ama insanların bakışı sinir bozucu son haftalarda bunu sıkca yaşıyorum. Herkese bolşans

20. nidya78

nidya78 Aydın

Dün (30 eylül 2011) Yenikapıda zargana denedim. Sonuç 2 kalem zargana. Bir tanesini yem olarak kullandım diğeri AliCo Abi için suya geri iade. Yakında lazım olur. ;)

Konu Durumu:
Daha fazla cevap için açık değil.