İstanbul Kıyı Raporları 2010-2011

Konu, 'İstanbul Kıyı Raporları' kısmında m-a-v-i tarafından paylaşıldı.

Konu Durumu:
Daha fazla cevap için açık değil.
  1. cebirx

cebirx

yani sanal destek sanki restoranlar satmıycak die balıkçılar yakalamıycak , biz daha istavrite bilmem neye sahip çıkamıyoruz kaldıkı bogazın en popiler balıgı lüfere sahip çıkalım , malum bir kaç cins balıgın yumurtlama zamanı bogaz için söylüyorum bende bunu göz önünde bulundurarak iki aydır hiç balıga çıkmadım sırf marmarada ki istavritin durumunu merak ettigim için geçen cuma kandillide olta attım balıkların kiminde yumurtalar olgunlaşmış bir kaç güne dökücek gibi kiminde ise yumurtalar daha yeni oluşuyo yani kısacası yumurtlama bi anda olmuyodur kesin peryod peryoddur ama en azından haziran ayı çıkana kadar bence avlamamak gerekir, gelecekteki istavritler için herşey lüfer için olmasın cnm :)

2. robinson987

robinson987 bekir

bugun galata idim cok ıyı sardalya cıktı baya boldu istavrit numulelik bile yoktu ama hava kararınca her şey bıttı yemli hiç çalışmadı

3. robinson987

robinson987 bekir

ARKADAŞLAR İSTAVRİTİN ORTA BOYU 45-60 TANESİ 1 KİLO GELİR
    SARDALYADA AYNI 1 KİLO
    ÇİNEKOP NORMALİNDEN 12-13 TANESİ 1 KİLO GELİR
    YANİ BU HAFTA 4.5 KİLO istavrit tuttum 5kilo sardalya tuttum
    yani hepside galatada oluyor
    bakın cok özür dilerim ya ben 20 senedir boşa kürek çekmişim bu zamana kadar
    yada o kişiler mükemmel birer avcı kusursuz salı.çarş.perşembe.cuma.cumartesi bu hafta her gün galatada sahilde sürekli oradaydım saat gece 10 kadar ya sizler 10 istavriti 1 kilo sayıyorsunuz yada gerçek birer profosyenel
    bakın yanlış anlamayın kırdıysam cok özür dilerim ama aklım almıyor

Son düzenleme: 13 Haziran 2010
  4. robinson987

robinson987 bekir

neden bunları yazdım bu kadar açıklama yaptım sebebi:?
    1.buraya gelen arkadaşlar tam bir balık sevdalısı
    2. bu işi ciddiye alıyorlar ve bilinçlenmeye öğrenmeye çalışıyorlar
    3.bu haberlere inanıp ertesi gün hemen herkes oracıkta bitiyor
    bunları cok yaşadık
    sonra hayal kırıklığı
    LÜTFEN HERKES BOŞ Bİ ZAMANINDA TUTTUĞU İSTAVRİTLERRİ V.S YADA BALIKCIDAN ALIRKEN 1KİLOYA KAÇ TANE GELİYOR ÖĞRENSİN

5. robinson987

robinson987 bekir

BU AKŞAM saat 20de galatada boğaza bakan taraf yenicami tarafına bi dünya araba geldi inenler yaya olrak gelenler haldır haldır bi heycan ki sormayın akın akın geliyor millet neymiş bu kısımda manyak eşkina çıkıyormuş 2-3kiloluk eşkinalar millet deli olmuş galataya uçuyor

halbuki eşkina çıktı doğru geçen hafta ama en buyuğü belki 200 gr falan oda zaten ya bi akşam yaptı yada iki akşam birileri nette sallamış millete saldırdı galataya

6. ycan

ycan Yalın CAN

Favori Kamış:
    Shakespeare-Balzac
    Denetim ülkenin insanında yaşayanlarında olur, yada doğaya saygı duyanda, yok ağ ile yok trol ile v.s. , gerek yoktu hiçbirşeye eğer bilinçli olsaydık eskiden, şu anda bunları konuşmaya gerek kalmazdı, çinokop yakalıyoruz oltayla hepimiz çinekopun ne olduğunu biliyoruz, yavrudur daha daha büyüyecek lüfer olacak üretgen hale gelecek ama, hala bir yavruyu yakalamak için uğraşırız , kıraça yakalarız, ufacık eşkinalar, 150 gr lık karagözler, 10 cm lik zarganalar, yalanmı?

Daha çok yazacak şeyler var kusura bakmayın....

7. Petrucci666

Petrucci666 Ümit Bekir

Herkese merhabalar,
    11haziran aşağıda galatanın karaköye bakan tarafında bi cafe barda oturuyorduk saat 7 gibi meksika güney afrika maçı bitmek üzere iken bir baktım millet 6 lı 7 li sardalya çekiyor. daha acemiyim olta da yanımda ilk defa kullanıcam arkadaşta kalmış idi taşınırken getirdi koşa koşa hemen yukarı çıktık güneş batana kadar briaz doldurduk ki arkadaş götürmüş diğer arkadaşa tartmışlar 750 gr. ki her çekişimizde geliyordu en az 4 er .. herkese saygılar, rastgele.

8. cogito74

cogito74 ibrahim

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    9 tane istavrit
    bekir bey... burada yazdıklarınızı ikidir okuyorum. ben ayda iki defa ancak balıga giden biriyim ama bu siteye hergun gelirim hemde günde bir kaç defa. yani bence amatör ruha sahip olmak ve bunun heyecanını yaşamak için sizin gittiginiz gibi salı çarşamba perşembe cuma.cumartesi her gün gece 10'a kadar orada kalmak gerekmiyor. ayda iki defa gittigimden kaç istavrit kaç kilo gelir.bilmem. ha sizi eleştirmek değil asla.siz bazı şeyleri anlayamadıgınızı ifade etmişssiniz.ama balıkçılıga sizin ve benim duruşum arasındaki mesafeyi göz önüne alırsanız. empati yapınız derim. burada bir yarışma yok ki. galatada hiç avlanmadım hayatımda..çünkü yer kapma derdi. sıkış tıkış olma derdi. insanlarla hırlaşma sürekli yanımdaki ne yakaladı diye kovasını takip etme ve sürekli bir köprü dolusu adamın yarışması ve bunun stresini çekmesi??inanin sizdeki sanki onunlada kalmamış. çıktım köprüye gezdim o gün 3 kilo yada 5 kilo tutan asla yoktu. ben şu kadar tuttum demek. yani bütün gün oradaki yarışınızı sanki buraya taşımış gibi olmak degilmi? bütün haftanızı gece yarılarına kadar avda geçirmeniz benim eleştiri konum olamaz. emeklisinizdir yada tam zamanlı bir işte çalışmak istemiyorsunuzdur belki tatildesinizdir ki tatilin hergününü orada geçirmek?? tutulan o kadar balığınızı tüketecek zamanınız bile kalmıyordur.bakında bende sizi anlamakta zorlanıyorum.. sizde belki diğerlerini ve beni anlamakta zorlanacaksiniz??o yüzden sürekli bilgilerimizi ve becerilerimizi çarpıştırma yeri degil bilgiyi ve güzellikleri paylaşma yeri diye düşünüyorum...
    sizi kıracak birşeyler söylemişsem özür dilerim. sadece anlayışla değerlendirin isterim..
    herkese rastgele

9. AKİF ÖZKAN

AKİF ÖZKAN AKİF ÖZKAN

Favori Kamış:
    Okuma salina spin2.40 ve bilumum kamış
    Favori Makine:
    yeteri kadarı
    En İyi Avı:
    Yeşil ırmak nehrinden bir torba dolusu tırıvırı
    23 gibi Kuleli'deydim; at-çek derdine yeni sahtelerimi denemeye gittim. Birşey çıkmadı, beklemiyordum da zaten. Ama bir aile vardı ki gıpta ettim. Yaş ortalamaları 50. Çayı demlemişler, oturma yerini yapmışlar, hepsinde bir kamış, baba-oğul-anne ve 2 teyze ( hala da olabilir) . Nasıl güzeller. Kovaları iskorpit dolu, en az 10 tane. İmrendim onlara. Balıklarına değil, özendiğim gruplarına. Darısı başıma- belki başka hayatta.

10. denizbilimci

denizbilimci Hasan

Favori Kamış:
    Lineaeffe Extreme 4.40 ve Balzer Diabolo V, Cormoran Bullfighter 3.00 Spin
    Favori Makine:
    Shimano Titanos 5500 XSA ve Alivio 4000RB
    En İyi Avı:
    2,5 kg Torik
    Saat 07:00- 09:00 arası kalenderdeydim. Çok iyi sardalya yaptı. Dönüş yolunda boğazın her yerinde durumun aynı olduğunu gördüm. Sardalya akını devam ediyor arkadaşlar.

11. enginson

enginson engin

Favori Kamış:
    daiwa crossfire(spin) okuma salina
    Favori Makine:
    shimano catana 400 fb, ryobı ecusima 6000vi, okuma avanger 65
    akif bey ben de gece iskorpit avlamayı özledim .. bir ara gidicem bende. o bahsetmiş olduğunuz ortam gerçekten mükemmel .. özledim açıkcası o ortamı :(

12. İĞNE

İĞNE ömer

Favori Kamış:
    Lineaaffe ac casting 4.20
    Favori Makine:
    Ryobi ecusima 60
    En İyi Avı:
    4,250GR RUS KEFALİ
    Robinson Herzaman Dediğim Denk Gelmez Yazimi Dikkatli Okursan çok Rahat Bir şekilde Balik Tuttum Köprüde Değildim Rihtimda Idim Neden Yalan Olsun Birgün Istersen Beraber Gideriz 2k.g Tutsak şükür Ederiz Dimi Abi 100 Ye Yakin Firlattim Hep Oltami Yanimdakilerde şaşirdi Satiyomusun Dedi.neyse Abi Herkes Keyifli Balik Günü Geçirsin Tememnim Bu Tartişmak Değil.saygilarimla

13. İĞNE

İĞNE ömer

Favori Kamış:
    Lineaaffe ac casting 4.20
    Favori Makine:
    Ryobi ecusima 60
    En İyi Avı:
    4,250GR RUS KEFALİ
    Bazen 10 Tene Balik Alisin Bazende 10 Kg önemli Olan Keyifli Bir Geçirmek.mp3 Müde Dinliyom Vala Kimseyi Bazen Duymuyom.çikarinca Yeni Kişilerle Kaynasip Sohpet Ediyom.en Güzel şey Sosyal Lik.balik Avi Bana Bunu Yaşatiyo.herşey Balik Değil.izlemek Bile Keyif Veriri.
    :) :) :) :) :) :) :)

14. AKİF ÖZKAN

AKİF ÖZKAN AKİF ÖZKAN

Favori Kamış:
    Okuma salina spin2.40 ve bilumum kamış
    Favori Makine:
    yeteri kadarı
    En İyi Avı:
    Yeşil ırmak nehrinden bir torba dolusu tırıvırı
    değil mi:) İmrendim vallaha. Klasik 2 köstekli dip oltası atıyorlardı, yemlerde 2 cm2 civarı. Darısı başınıza artık.

15. melikşah

melikşah ........................

Arkadaşlar! mesajlarımızı yazarken biraz özen göstersek ne dersiniz? balık tutmaya nasıl özen gösteriyorsak raporlarımızı yazarken yada konulara dahil olurken aynı özeni göstermeliyiz diye düşünüyorum.Dikkatimi çeken bir husus olduğundan böyle bir hatırlatma gereği duydum.İnanın bazı raporları yada verilen cevapları okurken hayretler içerisinde kalıyorum.Yazılarımızda bir yanlışlık var ise zaten mesaj edit kısmında bunu düzeltme imkanımız yokmu? ben de dört dörtlük değilim zaten:) ama özen gösteriyorum bir şeyler yazarken neden? sizlere olan saygımdan dolayı:)

16. murat ceylan

murat ceylan murat ceylan

Favori Kamış:
    lineaeffe extrem
    Favori Makine:
    okuma blue hawk
    En İyi Avı:
    palamut ve lüfer
    herkese selam kanlıca av raporum sabah 07:00 öğlen 12:00 arası 1 kg istavrit 3 adet sardalya:)

17. enginson

enginson engin

Favori Kamış:
    daiwa crossfire(spin) okuma salina
    Favori Makine:
    shimano catana 400 fb, ryobı ecusima 6000vi, okuma avanger 65
    abi vallahi gaza geliyorum ben de artık birilerini kandırıp şu iskorpit avlarına başlasam :) teşekkürler bilgiler için :)

18. BiG_mAsTeR

BiG_mAsTeR Mustafa

Favori Kamış:
    Lineaeffe S-Flex 4.50
    Favori Makine:
    Okuma Spector
    Avcılar civarında oturuyorsan dalga kıranda bol bol iskorpit, gelincik, eşkina yakalıyabilirsin. İskorpitin yakalaması zevklide iğneden çıkartması acı veriyor :D

19. cebirx

cebirx

gerçekten bende niyetleniyorum iskorpit avlamaya ama acı veren kısmı :) gözümü korkutuyo iskorpit bu ne kadar dikkat etsende sonunda iğnesinin tadına alıcaksın :D

20. BiG_mAsTeR

BiG_mAsTeR Mustafa

Favori Kamış:
    Lineaeffe S-Flex 4.50
    Favori Makine:
    Okuma Spector
    Şu ana kadar çarpılmadım ama merak etmiyor değilim. Bi gün bile bile çarpılacam :D

Konu Durumu:
Daha fazla cevap için açık değil.