İstanbul Kıyı Raporları 2010-2011

Konu, 'İstanbul Kıyı Raporları' kısmında m-a-v-i tarafından paylaşıldı.

Konu Durumu:
Daha fazla cevap için açık değil.
  1. cebirx

cebirx

Yüzler gülmeye başlamış :) hadi bakalım herkeze rasgele...

2. denizbilimci

denizbilimci Hasan

Favori Kamış:
    Lineaeffe Extreme 4.40 ve Balzer Diabolo V, Cormoran Bullfighter 3.00 Spin
    Favori Makine:
    Shimano Titanos 5500 XSA ve Alivio 4000RB
    En İyi Avı:
    2,5 kg Torik
    Zeytinburnunda eşkina için geceledik ama 1 tane bile alamadık. Sabaha karşı geçtiğimiz kalender'de sardalya akını vardı. 06:00-08:00 arası 4-5 kilo kadar aldık.

3. enginson

enginson engin

Favori Kamış:
    daiwa crossfire(spin) okuma salina
    Favori Makine:
    shimano catana 400 fb, ryobı ecusima 6000vi, okuma avanger 65
    tebrikler abi güzel bir gün geçirmişsin. kalabalıktır ama kuleli :) :)

4. cousteau

cousteau Hüseyin MISIR

Favori Kamış:
    Yabomax SURF 4.20
    Favori Makine:
    Shimano ActiveSURF 採用
    En İyi Avı:
    Torik, 2.5 kg.
    Bulut gibi boğazın her yerini doldurmuş bu Sardalya benzeri balık. Her atışta oltaya 5'er 10'ar saldırıyor. Bu balığı tutarken seçmece yapıyorum, irilerini alıp küçüklerini suya yolluyorum. Çünkü, ayıklaması sıkıntılı, her taraf pul oluyor. Tek bir sardalyanın üzerinden binlerce pul çıkıyor :(

Sizde sadece en bükük olanları kovanıza atın, eve gidince bana dua edeceksiniz.

5. deePblue

deePblue na

balığa gidemez olduk artık.
    istavrit olmayınca tadı olmuyor

6. serkan67

serkan67

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    6 kg yayın
    Artık foruma bile kimse ugramaz oldu baksana yorum yapan bile yok.

7. sances

sances Sener Atmaca

Favori Kamış:
    Albastar Krokodil 2785 - 390 - 150/200 gr.
    Favori Makine:
    Albastar Score 50
    En İyi Avı:
    Hedef : (Kısmetse) Lüfer / Kalkan /
    Selamlar,
    Köprünün tam neresinde çıkıyor tarif edebilirmisin

8. erhanak

erhanak erhan

Favori Makine:
    SHIMANO EXAGE 10000 FB
    En İyi Avı:
    52 cm levrek
    o akşam sabaha kadar bekleyenlerin arasında bende vardım.
    6 adet eşkinada ben yakaladım 1 tanesi baya bi iri idi. 3 sefer kösteğimi koparıp gitti balıklar.oltamı 0,40 beden 0,30 köstek ten yapmama rağmen.

balıklar boğaz iskelesinin önünden doğru çıkıyolar. gelmeyi düşündüğünüz bi akşam varsa bana yazın en azından bende gelmeye çalışırım.

9. AKİF ÖZKAN

AKİF ÖZKAN AKİF ÖZKAN

Favori Kamış:
    Okuma salina spin2.40 ve bilumum kamış
    Favori Makine:
    yeteri kadarı
    En İyi Avı:
    Yeşil ırmak nehrinden bir torba dolusu tırıvırı
    Ben gittigimde kalabalik degildi pek. Sonraki günleri bilemem ama. Keyiflerimiz daim olur insallah.

10. adalımurat

adalımurat murat

merhaba sances,bende forumda yazılanlara uydum 19.06.2010 akşam saat 23.00 da köprüye gittim.Ama balık yokdu karaköyden (sol tarafdan)girdim eminönünden çıktım sonra karşı tarafı gezdim ve kovalarda çok önceden tutulmuş balıklar vardı.eşkinayı soracak olursan öyle iri,kovaya sığmayacak bir balık görmedim vardı bir kaçtane ama onlarda çok ufakdı.sabaha kadar ara ara yemli istavrit sabah önce tek tek istavrit sonra çoklu sardalya yaptı

Son düzenleme: 21 Haziran 2010
  11. sances

sances Sener Atmaca

Favori Kamış:
    Albastar Krokodil 2785 - 390 - 150/200 gr.
    Favori Makine:
    Albastar Score 50
    En İyi Avı:
    Hedef : (Kısmetse) Lüfer / Kalkan /
    Selam,
    Bende 18/06/2010 saat 22:30 dan, 19/06/2010 saat 19:00 a kadar köprünün karaköy tarafındaydım.
    gece karaköy tarafı biraz istavrit yaptı, saat 02 gibi kesti, sabah saat 08-09 arası iyi sardalya yaptı 12 ye kadar hemen hemen tık yok, karşı tarafa geçtim saat 17 e kadar sağlam sardalya yaptı hemde iri oltayı boş çekmedim, ama eşkina tutan görmedim desem yeridir,mutlaka tutan olmuştur, yok demiyorum ama kim nerede tutuyor, nasıl tutuyor, oradan tutmak için ne yapmak gerekiyor, kaç gün önceden sıraya girmek lazım gibi bir takım detaylara ihtiyacım var :)

12. Antrikok

Antrikok Rıza Melih ONBAŞLI

Favori Kamış:
    Okuma Sedros , Lineaeffe Spider Surf
    Favori Makine:
    Okuma Raw 55
    En İyi Avı:
    Beyşehir Gölü - Sazan - 4378 Gram
    Maltepe tarafını deneyen varmı askerden izne geldim yarın gitmeyi düşünüyorum şu aralar balık krizine girdim zaten :)

13. evrim_basar

evrim_basar EVRİM

Favori Kamış:
    okuma cedros 4.20 yabomax POISON 4.20
    Favori Makine:
    BAWRA BOSPHORUS80 OKUMA SAFİNA PRO
    En İyi Avı:
    16 kg lık halat herkese nasıp olmaz
    merhaba arkadslar bende dün sabah 8 den aksam 6 ya kadar (yagmur yagmadan 15 dakıka oncesıne kadar ) beykoz sosyal tesıslerındeydım o zaman aralıgında 6 tane sardalya 1 tane istavrit 1 tane kraça 1 tanede adam yakaladım çok kalabalıktı plaj moduna girmiş parkın önü tavsıye hafta sonu oraya gıtmeyın insanların ses titreşiminden heralde balık tutamadım göüşmek üzere iyi akşamlar bu arada balıga cıkamadıgım günlerde buradakı yazıları okumak çok keyifli oluyor rastgele ......

14. erhanak

erhanak erhan

Favori Makine:
    SHIMANO EXAGE 10000 FB
    En İyi Avı:
    52 cm levrek
    sıra detaylarını yazayım bari ayıp olmasın.
    cuma akşamı saat 17:20 gibi köprüde idim. demirlere destek tahtamı ve kamışımı bu akşam buradan eşkina çıkar tahmini yaptığım bi yere yerleştirdim. sağımda solumda istavrit ve sardalye tutmaya çalışan 2 gence ben 20:00 gibi burdayım tahtama ve kamışıma sahip çıkın dedikten sonra eve gidip yemeğimi yedim ve kalan malzemelerimide alıp 20:15 gibi eşkina nöbetime başladım.
    18/06/2010 akşamı saat 22:30 de köprüye geldiğinizi yazmışsınız o saatlerde eşkina tutulan yerde yer bulmanız imkansız. orası çoğu zaman öğleden sonra 15:00 dan itibaren kalabalıklaşıyor. akşamları 20:00 dan sonra gelecekseniz mutlaka hafta içini denemelisiniz. cuma ve cumartesi akşamları orası full dolu oluyor.

biriside tam adresini istemişti forumu biraz takip ediyorsa Hasan arkadaşımız Galata Köprüsü koordinat sistemi diye güzel bi çalışma yapmıştı o çalışmaya göre eşkinaların yakalandığı yer tam olarak (A1) bölgesi. bazen tam kıyı yakını bazende az bişi yukarıda yapar.kısmete kalmış yani. 10 metre ötenizne sabaha kadar 20 balık yakalarlar siz 4-5 kişi yukarıda 1-2 balık anca tutarsınız, tabi bazende tam tersi olur ;)

15. denizbilimci

denizbilimci Hasan

Favori Kamış:
    Lineaeffe Extreme 4.40 ve Balzer Diabolo V, Cormoran Bullfighter 3.00 Spin
    Favori Makine:
    Shimano Titanos 5500 XSA ve Alivio 4000RB
    En İyi Avı:
    2,5 kg Torik
    Çok yaşayın Erhan Bey tam ben de size koordinatını soracaktım, mesajda belirtmişsiniz.:) Cumartesi akşamı balık halinde teke çıkaran bir yemcinin " Bu tekeler altın değerinde, köprüde bekliyorlar" demesi sizin tesbitlerinizi doğruluyor. Biz aynı akşam sabaha kadar uykusuz kalıp yanikapıda eşkina bekledik, 1 tane dahi alamadık. Demek ki eşkinalar köprüdeymiş. Verdiğiniz bilgi benim için önemliydi, çok teşekkür ederim.

16. kilicbey

kilicbey İsmail Kiliç

En İyi Avı:
    MIRMIr. 1.5 Kg LEVREK2 Kg Köpekbalığı 1 metre.
    Zeytinburnu setüstünde bu akşam gerçekleştirdiğim av neticesinde , 25 cm lik bir eşkina , 22 cm lik bir gelincik ve hallice 2 ispari yakaladım.

17. 56561

56561 Yücel

Favori Kamış:
    Daiwa Sensor Red Surf 4.00, Daiwa Procaster Samfish 2.10
    Favori Makine:
    Shimano Catana 4000FA, Ryobi Ecuisma 8000vi
    En İyi Avı:
    10.5 kg rus kefali, 5.250 Levrek, 1573gr kofana
    İsmail abi, solda kalan iskelenin 10-20 metre solunu dene bence. Mesafe maksimum 5 metre, orasıda oldukça verimlidir.

18. kilicbey

kilicbey İsmail Kiliç

En İyi Avı:
    MIRMIr. 1.5 Kg LEVREK2 Kg Köpekbalığı 1 metre.
    Merhaba Yücel ,solda kalan iskele derken , askeriyenin iskelesimi yoksa sadece iskeleti kalmış olan demir iskelemi.Yada demir iskelenin hemen bitişiğindeki beton olanmı.

19. muhsin

muhsin Muhsin YILMAZ

Favori Kamış:
    alba
    En İyi Avı:
    Terkos 5 kg turna
    23-06-2003 gece saat 01:00 den sabah saat 06:30 kadar kuruçeşmede yapılan balık avında gece gelincik ve istavrit sabah 05:00-06:00 arasında ise aşırı miktarda sardalya yakalanıyordu. Gelincik balığını 100 gr kurşun ve 3 iğneli takımla alıyorlar. Yem olarak istavrit kullanıyorlar. Bol şanslar.

20. c.ykul14

c.ykul14 Cemil Yurdakul

Favori Kamış:
    Lineaeffe Extreme 4,40
    Favori Makine:
    Okuma Longbow2
    En İyi Avı:
    Lüfer
    Dün saat 17:30 ile 19:30 arası çubukluda yaklaşık bir kilo istavrit yarım kilo sardalya aldım.Balık biraz acıktaydı.Yağmur başlaması ile avı sonlandırmak zorunda kaldım.İstavritler kraçadan biraz büyüktü ara sıra baya iri istavritte geldi.

Konu Durumu:
Daha fazla cevap için açık değil.