İstanbul Kıyı Raporları 2010-2011

Konu, 'İstanbul Kıyı Raporları' kısmında m-a-v-i tarafından paylaşıldı.

Konu Durumu:
Daha fazla cevap için açık değil.
  1. timur1453

timur1453 Timur

Favori Kamış:
    Italcano
    Favori Makine:
    MITCHELL ARMADA PRO 8000
    En İyi Avı:
    Yenıköy çakar'ın orda 2 saatlık zıpkın dalısında 12 lüfer resmen et yıgınına daldım :)
    Arkadasım sarıyer dedıgın buyukdere ordan baslar taaa rumelı fenerıne kadar :) mera vermek ıstemedım.cunku arkadaslarım yemın verdırdı OLMAZ :( AMA GENE BIR IP UCU VERIM telli baba tarafı :(

2. fishlove

fishlove Ahmet

benimki de telli babanın o taraf büyük ihtimal aynı yeri diyoruz :)

3. timur1453

timur1453 Timur

Favori Kamış:
    Italcano
    Favori Makine:
    MITCHELL ARMADA PRO 8000
    En İyi Avı:
    Yenıköy çakar'ın orda 2 saatlık zıpkın dalısında 12 lüfer resmen et yıgınına daldım :)
    benım dedıgım yer gece guzel yapıyor gunduz cok zor sabah ezandan sonra 1-2 saat ıcınde aldın aldın bısey gunes dogdumu ÇOK ZORR..!

4. ycan74

ycan74 yalın

Gürpınarda lüfer denedik saat 21:00 de bıraktım , tek bir vuruş bile alamadık ben bırakana kadar, arkadaşlar gece geç saate kadar deniyecek , 6 kişi 10 kamış bir şey olmadı ben ayrılana kadar.

5. fishlove

fishlove Ahmet

burayı doldurmayalım özelden mesaj atarmısınız ?

6. fikret_34

fikret_34 fikret

bugün saat 11 gibi evden motorsikletimle çıktım bi bakim dedim nerelerde balık var avcılardan başladım sahilden sirkeci yönüne doğru yola cıktım yenikapıda mola verdim çapari atan coktu kefala kıbrıs sarmasıda atan coktu ıstavrıt cok az denecek kadar cıkıyordu kefal desenız oda var ama karınları tok heralde hıc yeme gelmıyo ne kurda ne ekmeğe neyse bide galataya bakım dedım ordada sabah bıraz sardalya yapmıs bir ıkı saat kadar alan almıs kalanlar bişey tutamamış yani balık hiç yok moralım bozuldu dedım buraya kadar gelmısken bide arnavutköye bakım orda köprüden e-5 yoluna cıkarım dedım galata köprüsünden ayrıldım beşiktaş ta trafık bi kilitlendi aman allahım motorsikletle bile kaldım trafıktefena trafik vardı aman allahım bidaha asla oraya gitmem neysekı inatım inat dedım gidicem neysekı sağsalim vardım arnavutköye ordada bir kaç kişi biraz istavrit almış iki üçtane izmarit biraz iskorpit hepsi bu ama çok yunus vardı boğazda sürü halınde geziyorlar balık yok arkadaşlar nedense havaların soğuması lazım sanırım yoksa balığı unutun herkeze rastgele ...

7. yakuppolat

yakuppolat yakup polat

Favori Kamış:
    remixon electra carbon
    Favori Makine:
    remixon hybrid 8000
    En İyi Avı:
    Lüfer

Bizim burada bi yaşlı balıkçı amca var hep söyler "suda yunus varsa topla takımları git,hiç bişey yakalayamassın".Bence gerçektende doğru,balık yunuslar tarafından saldırı alıyor.Stres altında olan canlıda önce canını düşünür sonra yemi.

8. Balıkçı_snipeR

Balıkçı_snipeR DAVUT

Yalın Abi sen ayrıldıktan sonra da pek bişey değişmedi. Aslında tam vuruş almaya başladığımız sırada mantar gibi 200 metre önümüzde biten bi kayık, ağını tam önümüze bıraktı ve ışıklarıyla balığı deli etti şerefsiz. üç kuruşluk zevkimizin de içine etti. Şeytan dedi sık şunun da mantarına ama değmez zaten mesafe de 150 - 200 metre vardı, etkili menzil dışındaydı yani... hihi

9. vpn

vpn Kenan

Favori Kamış:
    Shimano Ultegra, Lineaeffe furrycaster, Okuma Carbonite, Okuma V System, Bluefish jig
    Favori Makine:
    Daiwa Emblem Pro 6000, Daiwa Emblem Pro 5500, Okuma Raw, Daiwa Crossfire 3500
    ve bende gördüm ilk alan arkadaşsınız sanırım uzun boylu sanırım berede vardı başınızda. sonrada yanımdaki genç arkadaş aldı

10. ademos

ademos ADEM

Favori Kamış:
    Lineaeffe Oyster Cast 4.20
    Favori Makine:
    Okuma Compressa
    En İyi Avı:
    İstavrit :)
    dun aksam 20:00 - 23:00 arasında kulelıdeydım tek bır ıstavrıt bıle tutamadık. sılıkonlu attım ama yıne nafıle hıcbısı yoktu. kurşun olarak 25 50 100 gr 125 gr denedık ama hıcbırı para etmedı.

11. ALİCO

ALİCO AliCo

Favori Kamış:
    D.A.M El oltası
    Favori Makine:
    0,33 beden FC
    En İyi Avı:
    Herhalde Toriklerdir. Kofanalarda olabilir.ispendek 13,8 kg, Kırlangıçlar.vs.vs.
    Lüfer
    Rumeli Kavak tarafı dün Lüfer tutuldu bereketli olarak
    Anadolu hisarı istavritle tutuldu.
    Aşağılarda ise maalesef halen balık yok.

12. psk

psk ahmet

En İyi Avı:
    1 lüfer (30cm) ve 19 çinekop (20-22cm) 2 çok kıymetli abimle beraber ;)
    Merhabalar,

Cumartesiyi Pazara bağlayan gece su nerdeyse kaynayacaktı :p

Şaka bi yana gece denizin buharlar çıkarması güzeldi.

gece raporunu vereyim

2 kişi sarıyer kıyılarında , akşam 21:00 den sabah 8:00 e kadar

2 adet 22 cm civarı çinekop, yaklaşık 15 adet irice denebilecek istavrit.

Not: İstavritler silikon yemle , çinekopa yem olsun diye ve vakit geçsin diye dinlenerek ara ara at-çek yaparak tutulmuştur.reeling

Ayrıca bir adet yaprağı da maalesef kurtaramadık :( kanca gözünü parçalamıştı, onu da yem yaptık mecburen.cyr

Rumeli kavağında lüfer haberi geldikçe iç kısma doğru yaklaştıklarını umuyorum, su biraz daha ısı kaybetse :):hungry:

13. ycan74

ycan74 yalın

Kısmet işte Davut, koskaca denizde gelip önümüze voli yapıyor ........ Neyse denemelere devam edicez mecburen :)

14. murat topçu

murat topçu murat topçu

Favori Kamış:
    rus kamışı eskiciden almıstım
    Favori Makine:
    banax 4000
    En İyi Avı:
    kaba lüfer
    sabah arnavutköy güzel istavrit sardalya yaptı halada yapıyordur şu an için günes olduğundan tek tüke düsmüstür aksam üstü gidecek olanlar giderse güzel balık yapacak 15 20li çapari alınması dikkate alına

15. skoylu

skoylu Serdar KÖYLÜ

Favori Kamış:
    Olta, başkası olmaz..
    En İyi Avı:
    Büyük beyaz; 7 mt. Güney Afrika Açıkları..
    Özellikle lüfer hakkında yanlış bilinen bir kaç şey var. Bunlardan biride, göç balığı olduğu. Aslında lüfer göç etmiyor. Yani, durun bahar geldi, yaylaya çıkalım gibi bir dürtüye sahip değil. Ama onun yemi olan küçük balıklar böyle bir dürtüye sahip ve lüferi de peşlerine takıp gezdiriyorlar kendi göç yolları üzerinde.

Hal böyle olunca, su soğusun, ısınsın, şu olsun bu olsun diye bakmanın çok fazla anlamı yok aslında. Bakılacak şey, istavrit ve hamsinin durumu. Eğer boğazın atl kesimlerinde, kıyılarda, marmarada vs. istavrit ciddi av vermeye başlarsa, işte o zaman ancak lüfer onu takiben aşağıya inecektir.

Buradan şu sonuç çıkar. Lüfer peşinde gezmek isteyen, istavridin yoğun görüldüğü bölgelere bakmalıdır. Mesela Arnavutköy sabahları istavrit yapıyormuş. Ama aşağıya inmiyor bunlar ki, daha aşağıdan ses yok. O halde, lüfer için bakılacak yer, daha uykarsı olmak durumunda.

16. KingFish_Lüfer

KingFish_Lüfer

Favori Kamış:
    bir igne yeteri kadar misina olsun yeter gerisini ben hallederim
    En İyi Avı:
    en büyük balıgımı hatırlamıyorum ama varsa deniz kızı yakalamak isterim

aşagılarda balık var..! sabah erken sarayburnundaydım ve tekneler burunda hatırısayılır lüfer aldılar karaya o kadar yaklaşıyorlar ki balıkları çok net görebiliyorsunuz tabi tekneleri bekliyorsunuz olta atmak için bağırış çağırış...erken vakit istavritte yaptı idare eder düzeyde idi ama 9 dan sonra pek tat vermedi.ilgililere duyurulur.

17. beyaz martı

beyaz martı Serbulent Bay

Favori Kamış:
    balığın cinsi ve mevsime göre
    Favori Makine:
    balığın cinsi ve mevsime göre
    En İyi Avı:
    Yayın 10 kg
    Pazar günü, Tarabya, Yeniköy, Umur yeri, A.kavağı ve R. kavağı açıklarında Palamut çaparisi dolaştıranlar malesef pek bir sonuç alamadılar. Tek tük Palamut alındı.
    Anadolu kavağı açıkları seyrekte olsa İstavrit yaptı (istavritlerin çoğu iri idi - 2 kg kadar tutuldu)
    Ayrıca 3-4 tane istavritte yarım çekildi (canavarlar iş başında)
    R.Kavağı açıkları sabah erken saatlerde nispeten de olsa Lüfer yaptı.

18. ALİCO

ALİCO AliCo

Favori Kamış:
    D.A.M El oltası
    Favori Makine:
    0,33 beden FC
    En İyi Avı:
    Herhalde Toriklerdir. Kofanalarda olabilir.ispendek 13,8 kg, Kırlangıçlar.vs.vs.
    bizde oradaydık dün sabah nasıl olur bi yanlışlık olmasın bugün dersen bugğn ne kımseye sordum nede denıze gittim soralım baklım sağolunuz.

19. KingFish_Lüfer

KingFish_Lüfer

Favori Kamış:
    bir igne yeteri kadar misina olsun yeter gerisini ben hallederim
    En İyi Avı:
    en büyük balıgımı hatırlamıyorum ama varsa deniz kızı yakalamak isterim
    ewet abi bugün sabah

20. ademos

ademos ADEM

Favori Kamış:
    Lineaeffe Oyster Cast 4.20
    Favori Makine:
    Okuma Compressa
    En İyi Avı:
    İstavrit :)
    yaw ıstavrıte de razıyım. ama oda yokkk :)

Konu Durumu:
Daha fazla cevap için açık değil.