İstanbul Kıyı Raporları 2010-2011

Konu, 'İstanbul Kıyı Raporları' kısmında m-a-v-i tarafından paylaşıldı.

Konu Durumu:
Daha fazla cevap için açık değil.
  1. yekialem

yekialem burak

selamlar,

dün bende tarabyadaydım ve istinyeye kadar hemen hemen heryeri gezdim saat 20.00-23,30 arası kimsede bişey yoktu.alanlar akşam üzeri almış , temiz deniz havası alıp eve dönüş yaptık.

2. sarıyerlimahmut

sarıyerlimahmut mahmut

evet dedigin dogru olabilir bizde yem bulana kadar saatler 11 i bulmuştu sonra saat 02 ye kadar takıldık

3. eserli83

eserli83 Eser Yazıcı

Favori Kamış:
    shimano speedcast 4 30 200 gr
    Favori Makine:
    SHIMANO ULTEGRA CI4 5500 XSA
    herkese merhaba dun aksam 19 30-23 30 arası pasalımanındaydım yaklasık 20 kişi cıvarında lufere atan vardı 1 kişi 35 cm cıvarı lufer aldı bır kısıde 17 cm cıvarı cınekopu kovasına gonderdı onun ddısında baska alan olmadı benım oltayada bır kez yokladı ama alamadım malesef :( bilginize

4. cyhnckr

cyhnckr Ceyhun

Favori Kamış:
    Shimano Ultegra, Major Craft Solpara 275 50gr, Italcanna Jigging
    Favori Makine:
    Penn Affinity, Daiwa Emblem Pro 6000A, FinNor Marquesa 40II,Daiwa Exceler 4000HA,Daiwa Saltist 4500
    En İyi Avı:
    43cm palamut , 50cm Lüfer , 7,5kg Sarıkuyruk
    Tarabya Otelini Sarıyer'e doğru 300m geçin, ispark olan bir cep var yol üzerinde. Anlattığım mera burası. Dün saat 8 gibi başladı balık, ben 06:30da palamut için gitmiştim, sarıkanat lüfer karşıladı bizi :) saat 13:00e kadar devam etti, sonra kesti. İstavrit ve palamut sonuç 0, gümüş vardı en son onları yem yaptık. Şu an durum nedir bilemiyorum. Meraya gidenler Oltacı Erol abi ile tanışırlarsa, cep telefonundan daha sonra balık durumunu sorabilirler. 07:00/07:30da orada oluyor.
    Bende balık çıktıkça zaten canlı canlı foruma yazıyorum. Bol balıklı günler herkese.

5. ferhatben

ferhatben Ferhat

Favori Kamış:
    Lineaeffe Turna Fresh , Alba Star Bosphorus
    Favori Makine:
    Shakespeare , Okuma Pro 365 , Penn Surf Blaster 8000
    Geçtigimiz hafta sonu pazar günü üsküdarın müdavim balıkcılarından NİHAT abim ile şemsipasanın ordaydık 8 parca canlı istavritimiz ile 2 adet çinekop 1 sarıkanat 1 adette lüfer aldık pazartesi günü ne yazıkki o fırtınada tek birtane yemlik istavrit alamadık...Yine Üsküdarın müdavim balıkcılarından Cihan abi Radarın orda Asansör takımıyla (canlı zargana kullanıyor) 1 adet kofana almıstırki gozlerimle gordugum en iri kofana...

6. REİS

REİS Mahir Ersin

Favori Kamış:
    Olta
    En İyi Avı:
    Torikler-Kofanalar
    Cumartesi günü yapılacak yarışmadan haberiniz var mı?

Yer: Fındıklı parkı

Detaylar : Lüfer bayramı topiğinde.

İşte kurallar:

kurallarımız çok ama çok basit:

16 yaş ve üstü profesyonel ya da amatör tüm balıkçılara açıktır
    16 yaş altı avcı adaylarımız ancak ve ancak ebeveyinleriyle beraber katılırlar bu yarışmaya
    av konusu balık lüferdir ve yarışmaya katılabilecek alt boy 24 cm'dir
    yarışmaya aday balıkların 15 Ekim 2011 günü İstanbul'da tutulmuş olmaları gerek şarttır
    yarışma adayı balıkların 15 Ekim 2011 tarihinde 08:30-10:30 saatleri arası, Kabataş, Fındıklı Parkı'nda kurulacak olan jüri heyetine teslim etmeleri gerekmektedir
    yarışmanın 1 birincisi ve 10 mansiyon ödülü sahibi seçilecek olup
    1. olan balıkçıya bir adet Lawrence HDS 5 balık bulucu armağan edilecektir

Defne Koryürek
    Slow Food, Fikir Sahibi Damaklar

Herkese rast gele.

7. murat topçu

murat topçu murat topçu

Favori Kamış:
    rus kamışı eskiciden almıstım
    Favori Makine:
    banax 4000
    En İyi Avı:
    kaba lüfer
    arnavutköyden tutum canlıyı geçtim sarıyere ama bir vuruş alamadam döndüm balığın seyrek olmasından biraz ufak ufak gümüş tuttum belki yem biter çinekopu kesip atmayalım diye ama bosuna katletmişim gümüşleri

8. 13114

13114

Favori Kamış:
    Michell 4.20 surf
    Favori Makine:
    Daiwa bg30
    Ben de dün saat 2 gibi çamlıbahçeden biraz istavrit aldım .Kalender tarafına gittim bir arkadaşla.Kovalarda 1 tek balık yoktu.Saay 10 a kadar bekledik kimsede hareket yoktu.Sadece bir uyanığın kovasında 3 tane lüfer vardı.Biraz muhabbet edince balıkçıdan aldığını öğrendim.Herhalde balıksız eve dönünce izin alamıyor:)
    Rasgele
    İsfendiyar

9. Balıkmania

Balıkmania ALİ

Favori Kamış:
    Shimano
    Favori Makine:
    Shimano Super Aero 5000 Surf Spinning Reel
    En İyi Avı:
    35Cm Lüfer
    Onlar kesin takımcı falandır :) Herkesi yanıltıyo bu tarz adamlar. Millet arkadaşlarına anlatıyo sonra balık vardı falan diye. Onca emek boşa gidiyor sonra. Ben 10 seneden fazladır lüfer sarıkanat yakalarım. Bildiğim tek şey var o da balık yaptığını bildiğiniz yerden şaşmayın yada anlık bilgilerle hareket edin. Yok dün yapmış yok sabah yapmış deselerde gitmeyin çünkü lüfer hiçbirzaman aynı yerde durmaz. Sürekli gezer o nedenle Bildiğiniz yer + Sabır + Şans = Balık

10. yekialem

yekialem burak

çok doğru söylüyorsun , dün akşam bende tarabyaya gittim sabah aldığım raporlarla ama yine bişey yok... sabır ve şans gerçektende... eskiden günün her saati aldığımız balığı şimdi akşam üstü yada sabah güneş doğarken tek tük alabiliyorsun.çok vahim bir durum nerde o eski günler...

11. Balıkmania

Balıkmania ALİ

Favori Kamış:
    Shimano
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    35Cm Lüfer
    Ben balığa ilk çıkmaya başladığım sıralarda sarayburnunda hiç unutmuyorum herkesin kovasında lüferler kofanalar oluyordu. Hemde benim lüfer dediğim balıklar en az 30 CM nin üstündeydi. Kofanalar daha da büyüktü. Şimdi millet sarıkanat tuttuğu zaman lüfer zannediyor. Önceden direkt olarak 1 numara iğnelerle izmarit takarak lüfere olta atardık ama şimdi 4 numara 5 numara iğnelerle kısmetimizde ne varsa diye olta atıyoruz. Dün bende tarabya hayrola cafenin yanından 4 çinekop 1 tane de gelincik yakaladım mesela. Şimdilerde nasıl biz lüfere hasret kalıyorsak yarın öbürgünde çocuklarımız çinekopa bile hasret kalacak. Gırgırlar durmadan çalışıyor. 10 CM çinekop satıyorlar tezgahlarda. Daha ne denebilirki.

12. yekialem

yekialem burak

öğlen yemekte balıkçıya uğradım ve 10 cm lik çinekopları satıyordu.aslında bana kalsa yaprak,çinekop,sarıkanat,lüfer,kofana.. hepsi yasaklanmalı 2 sene bak o zaman nasıl çoğalıyor balıklar...

13. Balıkmania

Balıkmania ALİ

Favori Kamış:
    Shimano
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    35Cm Lüfer
    Bu yasak sadece türkiyede olursa bi çaresi olmaz diye düşünüyorum çünkü lüfer familyası göçmen olarak yaşarlar. Ama yinede diğer ülkelerin bizim kadar vahşi olacağını düşünmüyorum.

14. yekialem

yekialem burak

evet göçmen balık ama bizim kadar kıyım yapan başka bir ülkede yoktur heralde...

15. sarıyerlimahmut

sarıyerlimahmut mahmut

türkiyede insanlar birbirine saygı göstermiyo balıklara nasıl gösterecekler biz türk halkı ancak belli aylarda acıma duygumuzu canlandırırız

16. Aret

Aret Aret

En İyi Avı:
    Kalkan 4,5 kg. (Boğaz'da)
    Dünya'da her yıl yakalanan lüfer miktarının yarısı Türkiye'de yakalanıyor. Okyanus'ta hatta Akdeniz'de bu balığı kimse yakalamaz. O denizlerde balık normal boyu olan 5-6 kg. civarlarında bulunuyor. Son derece lezzetsiz oluyor. Hatta aşırı cıva biriktiren bir balık olduğu için yenmesinin yasak olduğu yerler bile var. Yani biz daha çok kıyım yapıyoruz diye değerlendirmesek bile doğal şartlardan dolayı bu balığın bizim sularımız dışında bir ekonomik değeri yok. Balığın doğal üreme yerlerinden biri İstanbul Boğazı ve Karadeniz. Burada yumurtadan çıkan balık İstanbul Boğazını izleyip Marmara ve Ege'ye gidiyor. Bu suların özelliğinden dolayı çok lezzetli oluyor, ayrıca sürüler oluşturduğu için ticari balıkçılığa çok uygun bir hale geliyor. Okyanus ve Akdeniz için ise bu durumlar geçerli değil.

17. sarıyerlimahmut

sarıyerlimahmut mahmut

burdan site yönetiminine bi öneri sunmak isterim sayfada kişilerin resimleri ve bi takım bilgileri her mesajda gözüküyo mesela favori kamış kan grubu en iyi avı gibi bu bilgiler direkt gözükmesede tek sayfada fazla yer kaplamasa 3 mesajda sayfa doluyo bu bilgiler gene kalsında insanlar ögrenmek isterlerse tıklayıp baksınlar diye düşünüyorum dikkatinize

18. yekialem

yekialem burak

insanların gözü para olmuş.balık bitecekmiş azalacakmış yasakmış umrunda değil.günü kurtarmanın hesapları yapılıyor hep malesef.tabi bu her konuda böyle sadece balık konusunda değil.dünya olarak aynı durumu paylaşıyoruz fakat ülkemizde biraz daha fazlasını yaşayarak.

19. sarıyerlimahmut

sarıyerlimahmut mahmut

cahillik

aslında bütün bunların baş sebebi milletimizin cehaletinden aldıgı kültürden yetişme tarzından kaynaklanıyo

20. John Dory

John Dory Emre

En İyi Avı:
    Büyük beyaz 70 cl, İstanbul Boğazı
    Üstad,

Ben mi yanlış anladım. Balık boğazda herhangi bir noktadan avlanıp yarışmaya getirilmesi durumunda kabul oluyor mu? Eğer öyleyse çok mantıklı gelmedi bana.

Konu Durumu:
Daha fazla cevap için açık değil.