İstanbul Kıyı Raporları 2010-2011

Konu, 'İstanbul Kıyı Raporları' kısmında m-a-v-i tarafından paylaşıldı.

Konu Durumu:
Daha fazla cevap için açık değil.
  1. sarızeybek

sarızeybek ilker

Favori Kamış:
    -
    selam bu balıkçıların müzmin hastalığıdır. ancak kendini bilen balıkçılar gençlerin hevesi kırılmasın diye avlak yerleri verirler.. hatta ben bu kerterizleri ortak bir paylaşında açıklamak istiyorum.. ama çok tepki çekeceğimide biliyorum..

2. korni

korni koral

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    55 kg trakya kıvırcığı
    her sene ilk yardım dersi aldığım bir hocam var..inkilap obruk kendisi aynı zamanda su altı federasyon başkanı şu anda şimdi ders veriyormu bilmiyorum ama eskiden su altı polisine ders veriyormuş..bir gün boğazda akıntı ile ilgili bir ders verirken suyun dibinde bir batığa ip bağlanıp o ipe tutnarak aşahı inip çıkıyormuş ders alan polisler bırakan 300 500 m ilerden çıkıyormuş..:D:Dne ise inip çıkıp sevinen polis memurları varmış hocaya nasıldık falan sormuşlar hocada iyidiniz falan demiş birde soru sormuş o ipi oraya kim bağladı..:D:D:D

3. timur1453

timur1453 Timur

Favori Kamış:
    Italcano
    Favori Makine:
    MITCHELL ARMADA PRO 8000
    En İyi Avı:
    Yenıköy çakar'ın orda 2 saatlık zıpkın dalısında 12 lüfer resmen et yıgınına daldım :)
    öyle bir zman geliyordu sular terse yada durgun duruyor tabı bu havanın ruzgarın vs etkısı ısde o durgun anda genelde calsıyorlar..gecen arnavutkoye hevesle rapala atmaya gıtıtm gun gıbı dere gıbı akan yerde göl gıbı su vardı nerdeyse ordekler yuzucektı :D tabı bende havayı tam hesaplamadım hava lodosa dönmuş ogun hemde ne lodos :D

4. IKafkasI

IKafkasI Taha Doğan

valla bir an oraya dalmayı gözüme kestirmedim değil ama tekneler bir acayip kapılıp gidiyorlar ben girsem o suya kız kulesinin oradan çıkarım :)

5. MELİH BOYACI

MELİH BOYACI MELİH

Favori Kamış:
    Lineaeffe surf mill 420
    Favori Makine:
    Okuma Trio 55s
    Pendik hakkında güncelleme yapacak varmı abiler??reeling

6. Zeko79

Zeko79 Abdullah

Ben Boğaz'da daldım mevkimde şu kırmızı batık Karadeniz'e yakın Anadolu yakasında olan yer. Nisan ayı idi uzun süre hiç balık görmedik sadece binlerce iri deniz minaresi istanbula doğru yürüyordu. Çıkarken bir ara hamsi yada sardalya sürüsü gördük ama çok bulanık oldugundan sadece duman gibi bir görüntü arada parlayan bisiler seklinde idi. Çanakkale Boğazı'nda onlarca kez tıüplu tüpsüz daldım Kanala yakın dalislarimizda tekne noktaya gelip akıntıya karsı Kerteriz aldığında suya ağlatdık sonra çıkınca tekne tek tek toplardi Demir atmak yasak oldugundan yöntem bu idi ve 60 m inene kadar en az 4 kere akıntı yönü değişirdi ve bu arada her akıntı katmanında ısı değişiyordu. Yani boğaz akıntısı hiç kestirilemez her dakika değişebilir. Hop kız kulesi derken bianda sarayburnuna vuruverirsin.

7. Dejavu

Dejavu volkan

Favori Kamış:
    Shimano Nexave 4.50 200
    Favori Makine:
    Shimano Super Aero Surf Leader CI4+ 35
    Bugun kabatas'ta vapur beklerken malzeme satan ve ayni zamanda olta atan bir abiden aldigim bilgi, sozum ona dun kisi basi 10-20 adet cinekop almislar 2 tanede lufer cikmis tabi belli bir saat'ten sonra orasi balik yapiyormus.. Bugun de kovalarda 3 er 5 er vardi.

8. 3182

3182

Tekneden lüfer alındı bu gün o civarda . Kıyıdan ne yapar bilmem :D

9. Zeko79

Zeko79 Abdullah

Şahsen benim böyle bir birikimim olsa herkese web ortamında değilde bildigim tanıdığım ve kabiliyeti olanakları olan kisilere açıklarım. Burdan söyleyeceğiniz bir yer oranın kurutulmasi anlaminada gelir. Mesela ben çanakkalede 42 m derinde bir Kaya biliyorum hiç yoksa 150 200 adet 2-3 hatta bazılarının 4 kg oldu istakoz ailesinin yaşadı bir yer. Yerli balıkçıların bile bulmakta zorlanacağı bir nokta ancak zıpkın alınır sepet isyapamaz. Burayı açıklasam imkanı olan birileri iner ve toplar kilosu 60-80 tlden 10 tane bir dalista toplasa masrafı çıkarır her artı sayı kar.

10. MELİH BOYACI

MELİH BOYACI MELİH

Favori Kamış:
    Lineaeffe surf mill 420
    Favori Makine:
    Okuma Trio 55s
    tEŞEKKÜRLERmrsparkle

11. Riz3Li

Riz3Li Engin

Favori Kamış:
    effe 4204
    Favori Makine:
    Okuma cp 65
    En İyi Avı:
    Kırmızı puLLu Alabalık 800 gr
    Sabah 8 gibi arkadaşlar beraber üsküdara gittik yaLnız tek giden ben değiLdim Bütün tekneler oraya doluşmuş zarganayla lüfer tutuyordular neyse kıyıya koşeye teknelerin olmadığı bi yere geçtim rapaLayLa bi kaç deneme yapayım dedim 10 defa flan attım tutamadım topladım takımı kuleli tarafına geçelim dedik Atladık motora hava soğuk yavaş yavaş gidiyoruz beylerbeyi polis karakolunun önüne geldik beykoz tarafından gelen arabanın biri ordan sola dönüş yapmak istemiş bizde en sağ şeritteyiz solumuzda belediye otobusu var sola dönüş yasak olduğu halde belediye otobusu arabaya yol vermek isteyip duruyor ve araba pat önümüzde asıldık frenlere 3 metre kadar kaydık güm arabanın arka kapısına motorun ön lastik 2 ye katlandı bizde yere yapıştık allahtan verilmiş sadakamız varmış kırık çıkık yok. Tutanaktı polisti Tamirciydi derken saat oldu 3. Balıkçı adam yolundan dönmez diyerek tabana kuvvet diyerek attık kendimizi sahile. Uzaktan nazLı nazLı istarvit vuruyordu bizde atalım dedik. 3 saatte 6 7 parça irice istarvit aldık hava kararmaya başladı bizde çelik misina lüfer takımıyla taze yemle dip yapalım dedik . saat 19:00 gibi ilk vuruşu aldım ama yakalayamadım yemi değiştim bidaha attım tekrar aynısı derken 5 6 vuruş aldım sonuç sıfır. yanımdaki arkadaşlar 2 tane çinekop çekti benim arkadaşta bi kaç balığı doyurdu yemlerde bitti bizde evin yolunu tuttuk . çinekop akşamları vurmaya başlamış ama kanca ve takım uygun olmalı bendeki takımda hem kancalar büyüktü hemde çelik misina vardı amacımız ya hep ya hiç zaten 10 tane çinekop tutacağıma bi tane lüfer çeksek yeterdi .. kısmet bidahakine inş.

12. korni

korni koral

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    55 kg trakya kıvırcığı

geçmiş olsun hocam...

13. gozgenc

gozgenc gökhan

Favori Kamış:
    silstar,alba
    Favori Makine:
    shakespeare,daiwa
    akşam saat 5-7 arası galatada herzamanki gibi kefalden başka birşey yok, zaten oda olmasada olur, inanılmaz bir poyraz,durmadık.takımcı arkadaşlarımla konuştuğumda saat 10-11 den sonra başlıyormuş çinekop,geçen haftaya kadar 7 dedinmi başlıyorduk çekmeye..

14. yilmaz haceli

yilmaz haceli haceli

selamlar arkadaşlar ben aranıza yeni katıldım.bende yer yer size kıyıdan bişeyler sunarım sanırsam.bugün emirganda millet 15 parcaya yakın almıştı yemli cinekop.sabah 6 civarı gelmişler yanlız.benim baktığımda kovalara saat 11.5 du istavritte tutmuşlar .yannız gideceklere uyarım!!! kesinlikle ufak cinekop iğnesi kullansınlar balıklar iri değil.yemi parcalayıp kacıyolar.cinekop gecede gündüzde yapıyo artık beyler bilginize!!!!

15. balikoltasi

balikoltasi Birol

Yani ufak çinekopları (15-19cm arası) bu şekilde alabiliyoruz değil mi? İğneleri 5-6 no.ya kadar düşürmek gerekecek demekki.banghead
    Bende diyordum niye 30 vuruşa sadece 5 balık geliyor.

16. SahEmre

SahEmre Emre

Favori Kamış:
    Okuma Salina 4.20 Salina 100-200 - Lineaeffe Extreme Cast 4.40 180gr. - Okuma V-System 240 10-40g
    Favori Makine:
    Ryobi Proskyer Nose Power - Shakespeare Mach 1 XT
    En İyi Avı:
    Küçük beyaz; 7 cm. Kuzey batı Antartika Sığlıkları..
    düşürün iğneleri mutlaka 20 cm altı balığı toplaın 20 cm üstü gelirse salın suda damızlık balık olsun :mad:

17. yalçın1984

yalçın1984 fatih

Favori Kamış:
    linea effe 360cm spirit surf
    Favori Makine:
    captain troya 60 5+1 bilyalı
    biz bile bu kadar duyarsız kalıyorsak. gırgırcılara trolcülere birşey dememiz çok anlamsız kalır diye düşünüyorum.

18. Balıkmania

Balıkmania ALİ

Favori Kamış:
    Shimano
    Favori Makine:
    Shimano Super Aero 5000 Surf Spinning Reel
    En İyi Avı:
    35Cm Lüfer
    Dün akşam saat 19:00 dan 20:30 a kadar 21 parça çinekop aldım daha sonra 23:00 a kadar 7 çinekop daha aldım. Balık 18:00 gibi başlıyor ve 20:30 a kadar hızlık bir şekilde yapıyor. Yemlerin taze ve takımın sağlam olması çok önemli ayrıca rüzgar çok olduğundan bazen zor anlar yaşadım ama sonuç itibariyle güzel bir av akşamı oldu. 2 haftadır Allah bozmasın çok güzel balık yapıyor. Balıkların boyları genel anlamda güzel ama nadirde olsa biraz ufaklarıda gelmiyor değil. Boyut olarak 19-20 CM boyunda. Herkese rastgele.

19. deePblue

deePblue na

boğazın öteki yüzünde..paşabahçe tarafında yoğun gırgır nüfusu var bu sabah itibari ile.
    garibim çinekop şuan itibari ile bence katlediliyor orda..
    geçen senelerden iyi biliyorum... Bu mevki avlanma yasağı sınırının başladığı yer. Aslında bu sınırı aştıklarından da adım gibi eminim.. sahil güvenliği yine geçen senelerde çok aradım ama bir sonuç çıkmadı.

20. ihtiyarhakan

ihtiyarhakan Hakan Mustafa Serdar

En İyi Avı:
    45 cm kefal, 2.5 kg torik
    Bu sabah 8.00 civarı kuleli önünde küçük sahtelerle lüfer çekenler vardı, bir abimiz gözümün önünde iri bir lüfer çekti, sonra baktım kovada 2 tane daha varmış, gerçi herkes tutamamıştı ama 4-5 kişide gördüm.

Konu Durumu:
Daha fazla cevap için açık değil.