İstanbul Kıyı Raporları 2010-2011

Konu, 'İstanbul Kıyı Raporları' kısmında m-a-v-i tarafından paylaşıldı.

Konu Durumu:
Daha fazla cevap için açık değil.
  1. büyükçolpan

büyükçolpan Hamdi

Favori Kamış:
    shımano nexave shimano speedmaster
    Favori Makine:
    shımano titanos 5500 xsa
    En İyi Avı:
    lüfer 38 cm
    bu konu uzerıne bı konu baslıgı acılsada tartısılsa daha ıyı olmaz mı ?

2. ozancem

ozancem ozan cem

Favori Kamış:
    albastar
    Favori Makine:
    banax sx3000
    En İyi Avı:
    lüfer
    arkadaşlar özelden mesaj atabilirsiniz, kaç gündür paşalimanı kuzguncuk hattında deniyorum 4 hafta önce aldığım 3 balık(sarıkanat) dışında tek tık yok, yarın kısmetse yeniden gideceğim bu balık sevdasına evdende kovulacağız bu arada anadolu yakasında nereye gidersen elim boş dönmez yardımcı olursanız sevinirim, tekrar boş dönmek istemiyorum keza bu sefer aksi takdirde aylardır yediğimiz soğuk yanıma kar kalıyor...saygılar..ozan

3. furunotr

furunotr Haluk

Balık bir orada; bir burada yanlıyor; onun için yer verilse bile ertesi gün siz gittiğinizde hiçbirşey olmayabilir... Bu durumda verimli bir yer tesbit edilip sürekli orada denemek ve sonunda rastgelmek ya da rastgelmeye çalışmak daha mantıklı gibi geliyor bana...

Unutmuşum; balık için en verimsiz bölgeyi deniyorsunuz bu arada... Ancak nadir günlerde Paşalimanı Ciner denilen yerde hemen duvarın dibi; Beylerbeyi Camii'nin önü, Beylerbeyi Sarayı ile Polis Evi'nin arasındaki boşluk güzel av verebilir; ama dediğim gibi bu ya senede bir-iki kere; yada birkaç senede bir olur...

4. furunotr

furunotr Haluk

Aslında geçtiğimiz haftalarda lüferi gördük; benim pek vaktim olmadığı için bir-iki kere gidebildim ve birkaç balık alabildim; ancak akabinde tekneler öğrenmiş; yemli uzun olta ile bir hafta süresince avlağımızda idiler ve onlar yüzünden olta atılamadığı için kıyı avı bereketsizleşti; zaten sonunda lüfer; sarıkanata dönüştü ve nihayetinde kayboldu... Bu balık eş zamanlı Boğaz'ın farklı kesimlerinde de av verdi... Buradan kaybolduktan sonra Kuleli, Kandilli civarında da bir-iki gün av verip yine ortadan kayboldu ve yerini çinekop ile yaprağa bıraktı...Bazen sarıkanat ayarı balıklar da avlanıyor; arada palamut alan da oldu... Bilemiyorum hayır mıdır; yoksa şer mi???

5. skoylu

skoylu Serdar KÖYLÜ

Favori Kamış:
    Olta, başkası olmaz..
    En İyi Avı:
    Büyük beyaz; 7 mt. Güney Afrika Açıkları..
    Sevgili Haluk abi, yılın herhangi bir zamanında bu kadar uğraşılsa, o kadar lüfer zaten alınır boğazdan. Boğaz, Adalar civarı vs. bilhassa Gemlik körfezinde yuvalanmış o bölgeyede çok sık uğrayan bir kaç sürü var zaten. Yani, öyle tek tük lüfer, zaten boğazın yerli balığı.

Benim bahsettiğim ciddi bir lüfer akını. Geçen senelerde de olmadı pek. Ama en azından böyle de olmadı, lüferi görmeden, erkenden yaprak bastı ortalığı ki, garip olan bu.

Evet, bazıları kendince dalga geçmiş. Ama şu zamanda en azından, su sıcaklığını nazara alarak, makul bir lüfer mevcudu olması lazımdı. Fakat yok.

6. ozancem

ozancem ozan cem

Favori Kamış:
    albastar
    Favori Makine:
    banax sx3000
    En İyi Avı:
    lüfer
    haklısın sanırım bende birşey alamadım zaten üşüttüğümde yanıma kar kaldı, ama bu civarda nereye gitmeliyim en verimli yer neresi özleden atarsanız sevinirim...saygılar...(şemsipaşa olmasın ordaki insanların tarz ve usluplarını sevmiyorum)

7. SahEmre

SahEmre Emre

Favori Kamış:
    Okuma Salina 4.20 Salina 100-200 - Lineaeffe Extreme Cast 4.40 180gr. - Okuma V-System 240 10-40g
    Favori Makine:
    Ryobi Proskyer Nose Power - Shakespeare Mach 1 XT
    En İyi Avı:
    Küçük beyaz; 7 cm. Kuzey batı Antartika Sığlıkları..
    Lüfer sabah akşam boğazda tekneler tarafından çapari ile alınıyor kanalda. Ve gündüz uzun oltayla yine boğazda 15er 20 şer lüfer alınıcak kadar bol şu anda.. Hatta bizim raporlarımızdada yaklaşık 30 un üstünde lüfer var bunlardında tamamı kıyıdan avlandı. Çok bol miktarda lüfer var boğazda arkadaşlar. Yalnız ufak bir tüyo vereyim lüfer boğazda çinekop ile besleniyor..

8. selim karataban

selim karataban selim

reeling reeling reeling

emre

boğaz biliyorsun uzun bir mesafe nokta atışı yaptırsan daha iyi olur

teşekkür ederim

9. SahEmre

SahEmre Emre

Favori Kamış:
    Okuma Salina 4.20 Salina 100-200 - Lineaeffe Extreme Cast 4.40 180gr. - Okuma V-System 240 10-40g
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Nokta atışı yaptırayım tekneler kireçburnu limanı ve umur bankları arasından poyrazköye doğru uzanan kanalda sabah akşam kanal suyunda 2-3 kg kurşunu çaparinin önüne takarak bol miktarda lüfer yakalıyorlar. Çaparide köstekler 70-80 cm aralıklar 1.5 metre. toplam 10 veya 15 iğne mevcut..

Kıyı için malesef mera bilgisi veremiyorum.

Uzun olta ise Bebek koyunun içi ve Kanlıca önlerinde bol av veriyor sarayburnu radarın açıklarındaki boru tabiredilen bölgede av veriyor. Sarayburnunda daha çok canlı zargana yediriyorlar. Bebek koyunda ise şakşak istavrit ile uzun olta yaparak balık alıyorlar.

Ama bütün buraların hemen hepsine canlı çinekop ile de uzun olta yapılıp balık alınıyor. Özellikle canlı çinekop iş yapıyor lüferde..

10. obsession

obsession Selçuk

Zaten bu yazıyı görüpte yarın sabah oltasını alıp orda 5 cmlik yaprak tutacak olan adamın................................................ ;)

11. SahEmre

SahEmre Emre

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Canlı yam olarak yaprak zarganayı kastetmiştim.
    Canlı yam olarak çinekopta kullanılıyor ama çok ufakları verimli değil..
    Bazı seneler ( bu sene de öyle oldu ) lüfer çinekopu önüne katıp kanaldan pek çıkmadan çinekop ile beslenir. İşte bu sene de bu durum bolca mevcut.

Özellikle marmara denizine çıktığında çinekop boğazdaki gibi sıkışık ve bol olmadığı için, yem değişikliğine gitse de çinekopu indirdiğiniz anda aşağıda balık varsa ne zaman ısırdığını anlamazsınız bile :)

12. SahEmre

SahEmre Emre

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Ben bütün usta avcıların avlanma yöntemlerinden bahsediyorum. Lüfer çinekop ile yemleniyor bu aralar. Balık tutmak isteyenlere bilgi mahiyetinde söylüyorum bütün mesele bu.

13. ozancem

ozancem ozan cem

Favori Kamış:
    albastar
    Favori Makine:
    banax sx3000
    En İyi Avı:
    lüfer
    ya demekki kimsenin özelden mesaj atmaya niyeti yok, yinede teşekkür ederim ilginize, bu arada arabam mevcuttur yakınlarda (üsküdar-kuzguncuk) da oturan arkadaşlar varsa beraber takılabiliriz akşamları...

14. ozancem

ozancem ozan cem

Favori Kamış:
    albastar
    Favori Makine:
    banax sx3000
    En İyi Avı:
    lüfer
    SAHEMRE VE POPEYEE ye çok teşekkür ederim ilgilerinden dolayı...

15. Şimal

Şimal İsa Sivri

Favori Kamış:
    Lineaeffe Surf Mill 4.20
    Favori Makine:
    Daiwa Emcast Plus 5000
    En İyi Avı:
    Balık Avı Dostlarım...
    Lüfer familyası için, Kuleliden rapala deneyebilirsiniz (yanlız biraz kalabalık olur) veya akşam saat 19:00'dan sonra Vaniköy parkından yemli olta atılabilir.Bu aralar bu bölgelerde balık mevcut, avınız bol ve bereketli olsunreeling

16. ozancem

ozancem ozan cem

Favori Kamış:
    albastar
    Favori Makine:
    banax sx3000
    En İyi Avı:
    lüfer
    teşekkür ederim vaniköy park kalabalıkmı akşamları?

17. furunotr

furunotr Haluk

Bilemiyorum makul sayılabilir mi? Tabi kıyıdan tutabildiklerimizden bahsetmiyorum; ancak ilk gün 15-20 arası tekne vardı; ikinci gün bu tekneci arkadaşlardan biri istirahat vermiş kendine ve kıyıda idi; 150 civarı lüfer tuttuğundan bahsediyordu ki, zannediyorum doğrudur... Tabii bu arkadaş seyrettiğimiz kadarıyla bu işi iyi kotarıyodu; birkaç adet te onun ayarında veya daha iyi avlanan gözlemleyebildim; ilk 3 gün sonrası bir parça hafifledi; son bir-iki gün oldukça hafifledi diyebilirim; tabii son günlerde özellikle sabah saatleri 40 civarı tekne olduğunu belirteyim...

1 hafta sonucu bu balık bulunduğu yerden kayboldu...Balık boyları da 30 ila 40 cm. arası değişiyordu sanıyorum; tabii büyük balık sayısı küçüğe göre çok çok az olmalı; ne kadar büyük ise sayısal oran o kadar az...

18. Şimal

Şimal İsa Sivri

Favori Kamış:
    Lineaeffe Surf Mill 4.20
    Favori Makine:
    Daiwa Emcast Plus 5000
    En İyi Avı:
    Balık Avı Dostlarım...
    Evet bu aralar balık biraz kendini gösterince, kalabalık oldu.Ancak herkes yemli atınca pek sorun olmuyor.Size tavsiyem hava kararmasına yakın gidip, çapariyle taze yem almanızın faydası olur.

19. selim karataban

selim karataban selim

canımsın:)

20. furunotr

furunotr Haluk

Sanıyorum beni kastediyorsunuz; Avrupa Yakası'nı pek bilmem ancak İstinye, Tarabya her daim bereketli avlaklardan; Beşiktaş ve Kabataş nadiren verimli olabilen yerlerden; elbet Karaköy ve Galata Köprüsü; Yukarıda Sarıyere civarında verimli yerler var sanıyorum ama ben gitmediğim ve gitmeye de niyetim olmadığı için bilemiyorum... Anadolu Yakası ise Anadolu Feneri; Çubuklu; Kanlıca; Kuleli gibi yerler iyi avlak yeri sayılabilir; elbet Şemsipaşa... Balık Karadeniz'den aşağıya inerken elbet doğal olarak Anadolu ve Rumeli Feneri'nden av vermeye başlayıp sırasıyla daha aşağıda av verirler; hava, balık popülasyonu ve her türlü koşula bağlı olarak bazen bütün bölgelerde av verir; bazen de oradan oraya geçer balık...

Şemsipaşa'ya gelince zaten pekçok kişi dışarıdan geliyor; tabii belli birkaç grup da var orada; ancak koşullara uyum gösteriyorsanız sorun olacağını sanmıyorum; esasen ben nadiren de olsa gittiğim harici pek çok avlakta sizin istemediğiniz durumla karşılaşıyor fakat pek aldırış etmiyorum doğrusu...Zaten bir-iki gün devam ederseniz bir şekilde alışıyor insanlar size; veya diyalog kuruyorsunuz zaten...

Saydığım yerler arasında unuttuğum ya da bilmediğim yerler olabilir; biraz araştırabilirseniz nerelerin verimli olduğunu zaten zaman içerisinde çözebilirsiniz...

Konu Durumu:
Daha fazla cevap için açık değil.