İstanbul Kıyı Raporları 2010-2011

Konu, 'İstanbul Kıyı Raporları' kısmında m-a-v-i tarafından paylaşıldı.

Konu Durumu:
Daha fazla cevap için açık değil.
  1. lineafee

lineafee iskender

Favori Kamış:
    lineaefee
    Favori Makine:
    okuma salina 65
    En İyi Avı:
    kofana
    sevgili selçuk yine döktürdün gerçekten güzel balık yakaladık bu meyanda yem takma tekniği için teşekkürler.

2. murat303

murat303 Murat

Favori Kamış:
    4.20 Shimano Nexave BX TE Surf
    Favori Makine:
    Shimano Ultegra CI4 5500 XSA
    En İyi Avı:
    52cm Kofana/ Dragos'tan

Cumartesi Boğaz Av Fotoları. Hikayesini Cumartesi yazmıştım. 1. resimdeki balığı eve getirdiğme çok pişman oldum, düşününce geri bırakmalıydım. Bu güne kadar kaçmayı başaran bu 25cm lik istavrit yaşamayı haketmiş bence. Ayrıca bu kadar büyükleri gerçekten lezzetsiz oluyormuş. Hem de çevremde kraça tutanların gözlerine soka soka denize iade etseydim belki birşeyler öğrenirlerdi. Bir daha limitlerin 2, 3 misli büyük tutarsam bırakacağım.

3. bitli_pire

bitli_pire Uğur ÖNER

En İyi Avı:
    Balık Avı Dostlarım...
    Tebrıkler ıyı bır av olmus ıstavrıtlerde cok ıyı gorunuyor ....
    Dun bızlerde Kalender'de bogazdaydık bulundugumuz yerde kıraca bıraz fazlaca vardı arada ırı ıstavrıtte gelıyordu her ne kadar kıraça tutmayalım gelenı gerı atalım desekte hemen yanımızda pek cok kısı yaklasık 5 m onune sankı sırf kıraca tutayım dıye olta atıyordu ve zaten gelen her balıkta kıracaydı ve bu balıklar kovalara ıstahla atılıyordu merak edıyorum bu arkadaslar bu gun daha kucuk olan bu balıkları tutarsa yarın ben ve bızler nasıl buyuk balık tutacagız???

4. seckint

seckint Seçkin

Favori Kamış:
    4.20 surf kamış
    Favori Makine:
    okuma synex
    En İyi Avı:
    3,5 kg Martı
    olta atma mesafesine ag geren vicdansızlardan dolayı cumartesini sadece 6 sarıkanatla kapadım, 2 vicdansız tekne biri ağ toplarken diğeri yenisini salıyordu.. birde şunları kontrol etseler görevliler..

5. bnymnblr

bnymnblr Bünyamin

Böyle büyük istavritleri fileto çıkarıp, tuzunu az fazla dökerek mısırunuyla yağda kızarttınız mı hiç?

yada unu bulamaç haline getirip, balıkları fileto kesip, bulamaçta 2 saat kadar beklettikten sonra da bir deneyin derim.

6. Uygar Arslan

Uygar Arslan Uygar Arslan

Cumartesi Karaköy iskelesinin solunda 2-2,5 saat kadar avlandım,saat sabah 9-11.30 arası...2,5 kg iri istavrit aldım..Keyifli bir avdı...Herkes çaparilerini doldurdu.Zaman zaman kıraça geldi aynen "büyü de gel" denilerek denize iade edildi...

Bu arada orda avlanan,avlanacak arkadaşlara çok önemli bir uyarım var..İskelenin solundaki alanda denizle kara arasında koruma yok biliyorsunuz..Denize yakın taşlar sudan yosunlaşmış ve fena kayıyor...Saolsun bir arkadaş beni uyardı ben dikkat ettim ama maalesef 30 yaşlarında bir arkadaş dikktsizlik sonucu denize düştü gözümüzün önünde..Güç bela çıkardılar..Aman dikkat!!

7. burakortkoy

burakortkoy burak

Favori Kamış:
    shimano
    Favori Makine:
    dam
    En İyi Avı:
    lüfer
    pazar bogaz hattı

pazar gunu besıktastan sonrakı sahıl serıtlerı ıyı av verıyor 125 gram yesıl organze caparı 10 numara ıgne ve bu ıgnelerın arasına 6 numara ıkı adet yemlık ıgne ve ızmarıt gıbı teklı ıstavrıt fıletoyu dorde bolup doladım attım ve 18 parca 20 cm ustu cınekop 5 adet sarıkanatı bole aldım ama uzakta hem ırı ıstavrıt hemde cınekop.......yakına atan cahıller krace alıyorlar:Sbanghead

8. Aret

Aret Aret

En İyi Avı:
    Kalkan 4,5 kg. (Boğaz'da)
    Hadi başka balık olmasa neyse diyeceğim. Böyle güzel istavritler varken, insan kıyıdaki kıraçalarla uğraşır mı hiç? İnsan biraz kendisini geliştirir ve yaptığı işten zevk almaya çalışır.

9. obsession

obsession Selçuk

Estagfurullah abi :) Hepimiz iyiydik.reeling

10. kanaryasesi

kanaryasesi Tayfun Özyurt

Favori Kamış:
    olta
    Çok doğru söylemişsin...Burda en büyük yanlışlık şu;
    İri istavrit tabiki herkesin işine gelir ama bazıları atmasını bilmiyor bazıları da çekmesini.. Atmasını bilmeyenler yakına attıkları için doğal olarak kraçalarla dolu bir olta çekiyorlar.
    Çekmesini bilmeyenlerde uzak atış yapabiliyor olmalarına rağmen, çekerken yavaş çektikleri ve balığı açıktan almış olmalarına rağmen indirip kaldırmaya devam etikleri için büyükler kurtuluyor, kıyıya geldikçe yerlerine ince balıklar tekrar takılıyor..
    Bence verimli bir av için ,uzak atış+ uzakta bindirme+ sonrasında ise aralıksız sarma. Bu yapıldığında hem iri balıkları yolda dökme riski, hem de kraçaların takılma ihtimali daha az..
    Rast gelsin...

11. adalı balıkçı

adalı balıkçı Berkan

Favori Kamış:
    Lineaeffe Surf Mill 4.20 & Spirit Surf 3.90 - ProCatch Carbospin Pro 2.70
    Favori Makine:
    Okuma Avenger Av 65b
    En İyi Avı:
    Her yeni gün daha iyisi için bir fırsattır..
    Bugün öğlen Emiönü vapur iskelesinin orada oltalara her atışta 6-7'şer kıraça geliyordu, pek geri salan da görmedim.. vapurla geçerken Karaköy sahile de baktım kayda değer birşey göremedim..

12. Aret

Aret Aret

En İyi Avı:
    Kalkan 4,5 kg. (Boğaz'da)
    Tayfun üstadım, tabii dediklerin çok doğru da, hadi acemilik yüzünden kraça çektiler, bunları geri salmak da yine onların elinde.

13. gkhn_kcmn

gkhn_kcmn gökhan

Favori Kamış:
    bosborus 4,20,dicle2,10
    Favori Makine:
    sılver700 mıtchel
    En İyi Avı:
    turna 3,5 kg
    herkez tepikili kraçe ye ama ben lezetini çok severim sadece kuyrugu kalır geride bol yagda kızartırım kafası dahil cıtır cıtır harikadır sadece kendime yetecek kadarını yakalarim.

14. cousteau

cousteau Hüseyin MISIR

Favori Kamış:
    Yabomax SURF 4.20
    Favori Makine:
    Shimano ActiveSURF 採用
    En İyi Avı:
    Torik, 2.5 kg.
    Şiddetli soğuk

Boğazda ve köprüde bazıları kıraçaları geri iade edince insana enayi gözüyle bakıyor. Algılama problemi yaşıyorlar, sistemleri hata veriyor :der:

Bu arada kısa bir rapor geçeyim: C.tesi gece 10:00'dan sabah 10:00'a kadar hayatımın en berbat balıkavını yaşadım. Arkadaşın ısrarıyla Rumeli kavağında konuşlandık. Halatlarla inilen çok zahmetli bir avlak. Oltaları salladık, tık yok. Bir yandan Allahım o nasıl soğuk. Ateş yaktık, donmak üzereyiz, çevremizdeki kediler bile ateşin başına doluştu.

Mekanda gemi halatı, pvc, ıslak odun, çerçöp vs. yakacak ne varsa yaktık. Ancak zehirli duman bir yandan soğuk bir yandan balıksızlık bir yandan uykusuzluk bir yandan sabahı çok zor etik. Tan yeri ağarınca iyi istavrit yaptı, açıkta ve derin suda takoz istavrit var. Daha fazla dayanamayıp baygın ve yarı donmuş vaziyette eve dönüp kendimi yatağa attım. Şu an nezle-grip arası işbaşı yaptım.:D

15. vessa

vessa gürel

Favori Kamış:
    Alivio CX Surf TE
    Favori Makine:
    Daiwa WindCast X5000
    En İyi Avı:
    5.7 aynalı
    bızde gece emırgandaydık bu nasıl bır soguktu anlamadım resmen buz kestık gece bızde fazla duramadık karakoy lımana gıttık orasıda ıyı ıstavrıt yaptı

16. adalı balıkçı

adalı balıkçı Berkan

Favori Kamış:
    Lineaeffe Surf Mill 4.20 & Spirit Surf 3.90 - ProCatch Carbospin Pro 2.70
    Favori Makine:
    Okuma Avenger Av 65b
    En İyi Avı:
    Her yeni gün daha iyisi için bir fırsattır..
    Sabaha kadar kalanlara hayret ediyorum.. biz dün sabah saat 06:00 gibi kalederdeydik, yeni gittiğimiz halde dişlerimiz takırdadı soğuktan.. saat 08:30'dan sonra istavrit yapmaya başladı, arada lüfergiller de geliyordu ama sabaha kadar boğaz ayazında kalmak (kalanlara saygı duyarım ama) bence olacak iş değil..

17. roy

roy roy

Favori Kamış:
    Ron Thompson heavy telecoast, daiwa crossfire,lineaeffe extreme,Pezon&Michel Rafale pro pike
    Favori Makine:
    Daiwa tournement entoh 5500, Mitchell compact gold 7000 , Okuma Razor 65, Daiwa procaster A 4000
    Balik gelmezse iskenceden farksiz sogukta yagmurda beklemek. Ama ya gelirse fikri insani çivi gibi çakiyor o sahile. Bir kez baliktan arkama bakarak döndüm o da saglam rüzgar, 1derece soguk ve yogun yagmurlu bir havaydi. Aret hatirlar o günü hacetimiz dondu yahu :)

18. fyuceturk

fyuceturk Ferit YÜCETÜRK

Favori Kamış:
    Cormoran 3.50mt. 40-80gr.
    Favori Makine:
    Shimano activesurf super aero
    En İyi Avı:
    Zargana
    Üzücü...

Sevgili hüseyin abi bende gelseydim eğer,
    bir sefer-ü hümayunun nasıl ..........dönüştüğünü gözlemlemek adına iyi olurdu, fakat her yaşanan bir tecrübedir hayatta. İnş. yeni shimnomuzla birlikte surf yapmak dileğiyle...

19. KOGET

KOGET

Arkadaşlar,

Bizde yaklaşık 4 haftadır galata'da sabahlıyoruz.Bu hafta cuma akşamı 22:00 da oradaydık.Gece aman aman soğuk olmadı.Epeyde yemli istavrit oldu. yanımıza mangalımızı çaydanlığımızı filanda aldık,sohbet muhabbet derken nasıl sabah oldu bilmiyoruz.Sabah hava aydınlanır aydınlanmazda güzel çinekop ve istavrit yaptı.10:00'da toparlandık..

20. KOGET

KOGET

Eğer cuma geceleri orada olan veya canı sıkılan arkadaşımız olursa her daim taze sıcak çayımız mevcuttur.:) bekleriz..

Konu Durumu:
Daha fazla cevap için açık değil.