İstanbul Kıyı Raporları 2010-2011

Konu, 'İstanbul Kıyı Raporları' kısmında m-a-v-i tarafından paylaşıldı.

Konu Durumu:
Daha fazla cevap için açık değil.
  1. cankiri

cankiri kenan

En İyi Avı:
    Lüfer
    murat komşu haftaya alayım seni musait olursan cuma günü özele yazarsın kardeş.aslında bi tane çinekop yakaladım:)
    yalnız akşam yemli saglam vuruşlar aldım ama acemilik işte tasma zamanlamasında sorun yaşadım hep:

2. cankiri

cankiri kenan

En İyi Avı:
    Lüfer
    tşkler geçen haftayı arattı ama canı saolsun deniz ananın:)

3. M.ismail2239

M.ismail2239 İsmail

Favori Kamış:
    D.A.M STEELPOWER TELE SURF 450 CM
    Favori Makine:
    SX 4000C BANAX
    En İyi Avı:
    İstavrit, izmarit, sarıkanat, zargana, kefal, gümüş ve istemeyerekte olsa kaya balığı ile trakonya
    bu sabah 6dan 10a kadar kulelideydim. genelde millet ince takım atıyordu topluyolardı kraçeleri. bende 150g kursun 28 beden istavrit takımı attım. sabah 30-40tane çok güzel boyda istavrit aldım. ama 9dan sonra banada kraça gelince geri donduk. yazık ama o ufaklara. millet sabi sübyanı kovasına atıyor. babam bağardı birine o daha döllenmemiş bile dedi :))) neyse rastgele

4. Şimal

Şimal İsa Sivri

Favori Kamış:
    Lineaeffe Surf Mill 4.20
    Favori Makine:
    Daiwa Emcast Plus 5000
    En İyi Avı:
    Balık Avı Dostlarım...
    Tebrikler İsmail kardeşim, her zaman böyle devam et:thumb:

5. emir aylanç

emir aylanç emir aylanç

Favori Kamış:
    extreme surf kamış 3.90
    Favori Makine:
    atomic
    En İyi Avı:
    kiloluk eşkina 800 gr mırmır.3 kilo sazan 35 cm tatlı su levreği
    Kenan abi dün akşam köprüde bende bayağı bir yem kaptırdım çinekoplara oldu ama bazen devamlı vuruşlar oldu onlar istavritlermiş yanımdaki amca söyledi beni bayağı bir heyecanlandırdı istavritler.:D

6. Dejavu

Dejavu volkan

Favori Kamış:
    Shimano Nexave 4.50 200
    Favori Makine:
    Shimano Super Aero Surf Leader CI4+ 35
    Iyi Geceler Herkese,

Bugün saat 16.30 gibi Vaniköy'de idim. Biraz yem alıp hedef balık çinekop'tu.
    Öncelikle oraya ilk gittiğimde gerçekten kraça avı, hatta ve hatta inanır mısınız serçe parmağınız kadar çapariye geldiğinde kamışa vurup düşürdüğümüz balıkları kovalarına atanlar vardı... Uyaramadım doğrusu hangi birini uyarabilirsin ki ? Herkes bir birinin türevi. Çok nadir vardı bilinçli bir kaç kişi... 2 tane olsun ama adam gibi olsun diyen azdı gerçekten.
    Ben biraz geç kalmıştım zaten saatlerin ileri alınmasıyla hava erken kararıyor malum... Neyse açtım takımları taktım çapariyi 125 gr kurşunla atabildiğim en uzak atışları yaptım Lineaeffe kamış yumuşak olduğu için istediğim verimi alamadım ama kraçadan uzak durmaya çalıştım. Neyseki gerçekten hiç kraça gelmedi diyebilirim.
    Yanımdaki katliamcılardan biride soruyor; '' Ya bize ufak geliyor sen büyükleri çekiyorsun maşalaahhh nasıl çapari kullanıyorsun?'' bende aynen şunu söyledim '' Doldurmuşsun zaten kovanı kraçalarla istavriti ne yapacaksın? '' Hiç birşey demedi.

Daha sonra yemliye döndük fakat, saat başına 1 2 tane aldık 20 olta. Bende 2 tane yem kestim. Birincisinde geldi bir tane baktım ki balık çok nazlı topladım geldim eve.Tuttuğum balıklardan en ufaklarını yem yaptım. 1 - 1.5 kilo istavrit bir tane çinekop ile döndük eve.

By rokaboreal at 2011-11-19

7. cankiri

cankiri kenan

En İyi Avı:
    Lüfer
    tebrikler volkan gerçekten pırıl pırıl istavritler

8. Şimal

Şimal İsa Sivri

Favori Kamış:
    Lineaeffe Surf Mill 4.20
    Favori Makine:
    Daiwa Emcast Plus 5000
    En İyi Avı:
    Balık Avı Dostlarım...
    Volkan kardeşim, aynı saatlerde bende oradaydım.Durum tam anlattığınız gibiydi malesef...Zaten o yüzden doğru düzgün atmadım bile, aldığım 10-15 iri istavritide orada dağıtıp, çinekopa bile atmadan döndüm

9. Dejavu

Dejavu volkan

Favori Kamış:
    Shimano Nexave 4.50 200
    Favori Makine:
    Shimano Super Aero Surf Leader CI4+ 35

Isa Bey Abi,

Keşke tanışma fırsatımız olsaydı, Ben çay bahçesi ile merdivenlerin tam ortasında sayılırdım. En güzelini yapmışsınız zaten çinekop yoktu saat başı 1 tane ya alıyorlardı yada o da yoktu.

10. silmaril

silmaril vedat uyar

Favori Kamış:
    Okuma-Salina Surf 3.90
    Favori Makine:
    Okuma-Salina 55
    En İyi Avı:
    22 cm çinekop:)
    Yeni takımla ilk deneyim.

Selam arkadaşlar,

Yaklaşık 15 gün önce forumunuza üye oldum. Daha çok yeniyim hatta bu benim ilk mesajım:) 1 ay önce abimin hadi gel seni balığa çıkarayım çağrısına olumlu cevap vermemle başladı her şey. Abimlerde 2 gün önce Galata köprüsünden tuttukları 15 çinekop ve 1 palamutun gazı ile heyecana gelip beni aralarına kattılar.Bu konuda babamıza çekmişiz heralde (Babam uzun yıllardır her hafta sonu balığa çıkar. Hatay-İskenderun)

İlk seferde fazla bir şey yakalayamamanın verdiği moral bozukluğu muhtemelen herkeste olduğu gibi benide kamçıladı ve eve döndüğümde ilk olarak forum sitelerine bakmak, gerekli bilgileri toplamak oldu. İlk etapta kendime bir takım almam gerekiyordu ve 15 günlük bir araştırma sonunda dün Okuma'nın Salina 3.90 surf kamışı ile beraber yine salina modelinin 55'lik makinasını aldım. İnanılmaz mutluydum ve şimdi sıra performansa gelmişti;

Gece 2 sularında ben ve ev arkadaşım beşiktaş sahile indik ben yeni takımımla ilk atışlarımı yaparken gayet amatorce davranıyor kendi kamışıma misinamı dolayıp duruyordum. Saat 4.30 a kadar 3 4 takımı kopardım ve zamanımın birçoğunu olta çözmekle geçirdim.Sözün özü; avlanamadım yani. Bu sırada etrafımızda ki birkaç balıkçıdan biri halimize acıyıp bize yardım etmeye karar verdi. Nasıl atılacağını gösterdi,takımları düzenledi, yemi takmayı vs. ve biz 05.30 da ilk balığımızı yakaladık. Epey irice bir çinekop neredeyse 1 karış. Neredeyse gözlerim doldu, bize yardım eden arkadaş balığı iğneden çıkarırken pat denize düşürdü. Hani başkası olsa kesin kamışla vurmuştum kafasına :)Nasıl olsa öğrenmiştik artık hemen 15 dk sonra bir tane de bu sefer işi riske atmadan epey bir geriden çıkardık balığımızı :) Eve gelince ölçtüm tam 22 cmlik çinekop(kuyruk dahil,fotoğraf çekmek bilg.başına oturunca aklıma geldi) Sabah olunca etraf balıkçı kaynayınca toparladık eşyaları eve döndük. Kalabalık bize göre değil şimdilik :)

Sonuç olarak; 2 çinekopla tamamlanmış bir gece ama her şeyden önemlisi edindiğimiz tecrübe.

Forum içinde; herkese paylaştığı bilgilerden dolayı teşekkür ediyorum. Bu sayfaları okuyarak aldım malzemelerimi ve gayet memnunum. (Yanımda ki biri ver bir atış atayım dedi kamışınla tabiki dedim bende. Güzel bir savuruşla aldığı mesafeyi görünce yine gözlerim doldu :))) Neyse fazla uzattım ilk mesajlar böyle uzun oluyor heralde.

Herkese rastgele!!

11. cold_sea

cold_sea Caner

En İyi Avı:
    1,100 gr Mırmır
    Az önce Balat'taydım.Malesef katliam var,millet çocuğunu alıp gelmiş balığa ama gerçekten ayıp...yazık,günah....

Durumlar çok kötü gerçekten.Kraçe bile sayMayacağımız balıklar kovalarda,yüzlerde gülüyor hemde....

12. murat1oglu

murat1oglu murat biroğlu

Favori Kamış:
    4.20 Alba Star sörf
    Favori Makine:
    OKUMA Distance Surf Pro 60
    Bu günki avım arnavutköy tarafından sabah 05:00 gibi yemli takım suya salındı 1 adet sarıkanat ve sonrasında 2 kilo kadar istavrit

13. aadem_23

aadem_23 adem

kuleli sabah 6,30- 12,00 arası 5 kişi 10 kg istavrit.. enteresan olan bi izmarit yavrusu ve yarısı gitmiş 8 tane istavrit cekmemizz

14. ssLh

ssLh Salih

Favori Kamış:
    Okuma Savant 420
    Favori Makine:
    Ryobi applause 6000
    emırgan kraca katlıamı son hız devam edıyor bıryandanda rapala atan var rapala ıle cınekop gelıyor oltam yanımdadı ama baktım ıstavrıt yok kraca yada atmadm yanımda rapala yoktu bırde kalabalık takımı acmadan dondum

15. emir aylanç

emir aylanç emir aylanç

Favori Kamış:
    extreme surf kamış 3.90
    Favori Makine:
    atomic
    En İyi Avı:
    kiloluk eşkina 800 gr mırmır.3 kilo sazan 35 cm tatlı su levreği
    Galata,da bu gün kraça ve istavrit sırt sırta olta tacak yer yok.1.5 kilo istavrit alıp eve döndüm..

16. serhat_ist

serhat_ist serhat

Favori Kamış:
    linea effe
    Favori Makine:
    alba star
    En İyi Avı:
    lüfer
    bu sabah saat 05:10da telefonum çaldı ve lüfer haberini aldık hemen takımları toparlayıp atladık arabaya ve hiç üşenmeden silivriyi geçince gümüşyaka var gümüş yaka sahiline gittik :D meraya vardığımızda 4 kişi vardı ve balıkçı abinin biri 2 tane lüfer almıştı ama baya büyüktü nerdeyse kofana denecek kadar etli ve büyüktü neyse uzun lafın kısası saat 14:30a kadar kıyıdan kimimiz yemli kimimiz rapala çalıştırdık ve sonuç merada toplam kişi sayısı 7 6 saatte aldığımız balık ( lüfer ) sayısı 28 yer belli mekan belli bundan sonraki adresimiz sürekli gümüşyaka sahil ;) yemişim boğazı boğazda lüfer yok denecek kadar az artık :D

17. hasan ışık

hasan ışık hasan

En İyi Avı:
    bütün avlarım
    serhat bey güzel av yapmışsınız tebrikler gümüşyaka istanbuldan kaç km mesafede bilgi verirmisiniz..

18. serhat_ist

serhat_ist serhat

Favori Kamış:
    linea effe
    Favori Makine:
    alba star
    En İyi Avı:
    lüfer
    80 veya 90 km en fazla

19. mece305

mece305 Metin

Favori Kamış:
    Vega Potenza Supercore -Okuma Salina Surf 420 - Lineaeffe Spirit Surf 390 - Lineeffe Oyster Cast 390
    Favori Makine:
    Daiwa Emblem Pro 6000a - Okuma Distance Surf Pro 60 - Okuma Avenger AV45
    En İyi Avı:
    Palamut 43cm
    sabah 6:30 gibi Emirgan'da rapala denedim 1 saat kadar, sonuç sıfır. yanımdaki bir amca yemli takıma 3 tane çinekop aldı toplamda. Sonrasında 1 saat kadar istavrit denemesi yaptım, biri iki iri istavrit gerisi hep kıraça, kıraçaların tamamı iade edildi. Saat 9 gibi Rumeli Hisarındaki fenerin 50 metre kadar sağ tarafından 2 saat kadar avlandım, sonuç 20-25 tane kadar iri istavrit.

20. murat1oglu

murat1oglu murat biroğlu

Favori Kamış:
    4.20 Alba Star sörf
    Favori Makine:
    OKUMA Distance Surf Pro 60
    Güzel bir av olmuş keşke fotoğraflarınıda paylaşabilseydiniz serhat bey oltanın ucunda lüfer görmeye hasret kaldı insanlaridk

Konu Durumu:
Daha fazla cevap için açık değil.